• Kíša

    Ahoj, vybírám novou přilbu na kolo, přičemž by mělo jít o nějakou lehkou trailovou variantu. Bylo by fajn, kdyby měla MIPS, zadní utahování BOA kolečkem, ideálně nastavitelný čelní štítek a co by mě u ní opravdu potěšilo, je síťka proti hmyzu. Fakt nesnáším, když mě každou chvíli na hlavě šimrá nějaký hmyzák (vlasáči to možná moc neznají, ale my plešatí víme :) a síťka alespoň v předních ventilačních otvorech je pro mě esenciální prvek. Bohužel síťku vídám akorát u obyčejných levných přileb, cokoliv sofistikovanějšího nebo značkového ji prostě nemá nebo jsem to aspoň nenašel.

    Jako alternativa k síťce by mohla být „voštinová“ výplň jako má Smith Session MIPS, ale nevím, jak moc to limituje průtok vzduchu a ventilaci celkově.

    Nevěděl by jste někdo o nějaké takové přilbě? Nepotřebuji žádné jiné prvky a vlastnosti navíc (magnetická přezka, plocha pro upevnění kamery apod.), cenově bych se rád vešel do 4000,–. Předem díky za tipy.

    0 0
    • AgataS  

      Proti hmyzu je nejlepší mít čepku, nebo šátek. Mám alpina carapax, ta by mohla splňovat tvoje požadavky.

      0 0
    • K2  

      Každá hlava je jiná, musíš si najít, co ti sedí. Mi třeba sedí Uvexy, třeba UVEX Quatro

      0 0
      • Kíša  

        Že přilbu musím vyzkoušet samozřejmě vím :) Uvex jsem měl před pár lety a ta mi teda moc nesedla, teď mám nějakou základní Specialized, ta sedí celkem dobře, ale nekryje temeno hlavy a utachovací mechanismus se už povoluje. Krom toho razím pravidlo, že ideálně po třech, max. po pěti letech přilbu měním kvůli degradaci/křehnutí materiálu vlivem UV záření a tuhle od Spešla mám už přes 4 roky.

        0 0
        • K2  

          Pokud ti sedí Spešl, tak začni s výběrem u Spešlu – ušetříš tím dost času :-)

          0 0
    • Auditor  

      To „vostinovou vypln“, jak jsi to nazval, ma i Endura nebo Bontrager. Vyzkousel jsem dost helem Giro, Bell, IXS, O'Neal, Smith, Scott, Fox … a sedla mi az Endura MT500…

      Takze je utny zkouset a hledat a zkouset Kazde mame sisku jinak tvarovanou.

      Mmch, hledal jsi i tady? ;)

      0 0
      • Kíša  

        A jaká je ventilace s tou voštinovou výplní (upřímně nevím, jak jinak to nazvat, možná tak včelí plástev :)? Neblokuje to až moc proudění vzduchu?

        No, nehleda – zkoušel jsem trochu jiná slovní spojení a tahle vlákna se mi nezobrazila, díky za odkaz.

        0 0
        • Auditor  

          Predtim sem mel Giro Feature a prijde mi ze v Endure je mensi teplo.

          Jezdim s ni rok uz a nemam problem

          0 0
    • scota  

      Uvex Quatro, Alpina Carapax mají síťky a lepši ochranu týla.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj,

      hledal jsem teď to samé a vzhledem k tomu, že na trailech budu letos začínat, takže jen zlehka, ale v lesech a na polňačkách při cyklogeocachingu skoro pořád, pohledal jsem po netu, pročetl recenze a nakonec jsem s výběrem skončil u této ALPINA Carapax 2.0. Moc se mi líbí, je lehká, dobře větrá, má síťku, chrání i zadní část hlavy…

      0 0
      • krabica  

        Nějak mi tu chybí informace, že ti sedí na hlavě, tj drží i bez pásku, když s ní třepeš, předkloníš se, a zároveň je jen pohodlně stáhnutá…

        0 0
    • Pjotr  

      Ahoj Já mam smith session a jsem docela spokojený, perfektně větrá lehká minimalistický padding nikde netlačí, mips se moc neklepe – jen pozor na neduhy co jsem zjistil užíváním „síťky“ fungujou spíš tak že se hmyzák co vletí dovnitř nemůže dostat ven :-) a má trošku nešikovně umístěný pásek v helmě (prostě se mi nedaří uplně vyladit polohu popruhu tak aby neškrtaly o uši a seděl pod krkem tam kde má – možná i vada tvaru mojí držky :-), nic hrozného ale u jiných helem to šlo lépe.

      0 0
    • puka  

      Ahoj, sice do větru, ale já jsem třetím rokem spojený s giro tremor/fixture. Mají i verzi s Mipsem, jen kolečko je obyč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.