• TomZajda

Zdravím všechny, mám dotaz, nyní mám Epica 2018 a nechce se mi přestavovat na lepší specifikaci a proto zvažuji přechod na Cannondale Scalpel 2021. Mám hlavně dotaz ohledně Lefty, jestli máte zkušenosti, že tato je hodně poruchová, případně, zda se vychytaly šechny mouchy.

Díky za zpětnou vazbu

0 0
    • TomZajda  

Případně kolik stojí roční servis a údržba. Roční nájezd do 100 hodin, 80% les a polní cesty.

0 0
      • Čipera  

První ocho měli problém s únikem oleje a odírala se spodní noha a problém se řešil reklamací. U lefty 2021 už by to mělo být v pořádku a při dodržení běžného servisu se není čeho bát. jinak 100h servis je okolo 1800–2000,– což je běžná cena i servisu ostatních výrobců.

0 0
        • TomZajda  

Děkuji za zpětnou vazbu.

0 0
        • rh4  

Ahoj nevíte někdo, zda je toto ten problém s únikem oleje? Olej okolo gufera už teď poměrně intenzivně uniká, začalo to v trochu menší míře už minulý rok okolo září. Před měsícem jsem to měl na klasickém 100H servisu, kde jsem tak trochu naivně doufal že se to tim vyřeší.

Pomůže kompletní repas vidlice nebo je ta vidle už KO? Resp jak se to začne projevovat až ten olej vyteče celej?

Díky…

0 0
          • ToMášMarný  

Při 100h servisu se nemění těsnění ani gufero. Proto se problém nevyřešil a naopak se projevuje víc, protože je nově nacpaná vazelínou takže má co unikat. Vidlice není KO, ale až vyteče všechen přimaz a začne chodit nasucho, tak pak brzy bude. Repasi se nevyhneš.

1 0
          • mrozu  

Do vzduchové části lefty ocho se žádný olej nedává. Po 100h servisu je normální, že trošku prochcává vazelína z gufera, ale tohle podle fotky vypadá, že je gufero po smrti. Kolik to má najeto? Pokud jsi jim neřekl, aby ho vyměníli, sami to nejspíš neudělali. Je ovšem docela zásadní, jestli to, co z toho teče, je čistá vazelína, nebo je v tom nějaký sajrajt, na té fotce to vypadá všelijak.

1 0
            • rh4  

najeto bude mit k 15–17K … konzistence a smrad mi spis pripada jako vazelina. Takže teda bude stačit vyměnit gufero včetně veškerýho těsnění a mělo by se to srovnat?

Díky…

0 0
              • mrozu  

Jestlis jeste nedelal kompletni 200h servis, tak bych ho nechal udelat rovnou, kdyz uz to bude rozebrany, protoze na vymenu gufera se musi udelat prakticky stejna prace jako pri 100h servise, takze ten rozdil uz neni takovy. Jinak ale staci vymenit samotny gufero, zadny jiny tesneni tam neni.

0 0
    • pavel675  

Poruchová není, ale sám si to neodservisuješ..

0 0
      • Tomcat  

Málo kdo si to od servisuje, nikoliv nikdo. V Ali by šlo nářadí relativně za levno, upřímně některý jiný tlumiče a vidlice mě nepřišily lepší.

0 0
        • Mull  

S tím nářadím ti stačí pouze ořech na olejovou patronu na Ali bez šance ale na Ebay jsem ho koupil za cca 2500 s dopravou.

0 0
    • Mull  

Ahoj, může mi prosím někdo říct kdo má lefty ocho, co mu vidle udělá když z ní vypustí vzduch? Mě se děje to že se spodní noha přímo vcucne do horní a abych ji vytáhnul tak musím vynaložit spoustu síly a pak se hned znovu vcucne když ji pustím, jako kdyby v komoře nad vzduchovým pístkem byl podtlak. Vidli jsem celou rozebral, vyčistil kromě tlumící patrony ta chodila normálně, vyměnil všechny O-kroužky a jeden X-koužek namazal složil a úplně to samé. Další věc má někdo zkušenost s výměnou gufera za SKF MTB32F? Funguje opravdu lépe jak originál? Původní prolínalo tak jsem vyměnil za tohle, na vazelínu předělávat nechci. Díky

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.