• jirka.rychnov

    Zdravím vybírám nové elektrokolo. Padli mě do oka tyto 2 ale budu rád i za jiné tipy. Já z hor 120 kg. Elektro proto že mám špatné koleno a kycle , celopero protože si to lidi chválí kvůli „otřesům, pohodlné jizde“. Které kolo by jste doporucily? 90%budou cyklostezky a polnacky občas bych vyrazil do hor. Takže na mou váhu 4pistkove brzdy. Které koloby jste doporucily do 100 000. https://www.patro.cz/…2021-2-21-5/ nebo https://www.akumo.cz/…-cx-625-2022

    0 4
    • Chlebovnik  

      Tak holky, pojďte do toho.

      2 0
    • doubleingram  

      blokuju te bejku

      0 0
    • jirka.rychnov  

      Jsem rad že se bavíte. Chtěl bych poradit s výběrem kola tak sem dal dotaz a koukám že je to tu samý odborník.

      0 0
    • xtonda  

      Apache je o 30% / 25 tis. dražší a tedy logicky lépe vybavený. Pokud na to máš 110 tis. nechápu proč uvažuješ o kole za 85.

      0 0
    • novas752  

      Zajímavé, nevěděl jsem že Panasonic už dělá i motory na kola. První co vidim. Tož asi tolik, jen tak někde to asi dělat nebudou.

      Nevím kde lidi berou představu že na cyklostezky potřebují celoodpružený elektrický trailbike. Uvažoval by si o takové kategorii kola i bez motoru? Asi ne, že? Vybíral bych něco co je na cyklostezky určené.

      1 0
      • jirka.rychnov  

        Je neříkám že ho 100% koupím jen reaguju na to že mám problémy s kyclema a kolenem. Tak celopero kvuki" pohodli" protože si to lidi chválí kvůli otřesům když třeba vyrazí na nezměněné cesty. ano vím že pouze na cyklostezky je celopero blbost ale občas pojedu i do hor. Jinak kdybych neměl problémy tak by mě tak by pevnej ram stačil a nebo bych koupil nějakou silničku na cyklostezky.

        0 0
        • novas752  

          Já ale neříkám že celoodpružený kolo není vhodné. Akorát kola v těhle zdvizích jsou dělaná na to aby fungovala ve stoje rozdrbanou cestou z kopce, ne při použití 90% času na cyklostezce. Elektrokola to samé.

          Něco s menším zdvihem udělá lepší službu. Vybírej tak jako by to mělo být normální kolo bez motoru, na tomhle by si bez motoru nechtěl jezdit po cyklostezkách ani náhodou a tím že se tam vrazí motor se to nespraví.

          A co se týče těch malých neustálých otřesů a vibrací, které vadí nejvíce, daleko více toho poberou správně zvolené a nastavené pláště (bezduše, nízký tlak) než podkopnutá vidlice která funguje když je zatížená z kopce, ne když sedíš na rovině na zadním kole.

          3 0
    • HT Adam  

      Na Vaše zaměření je celopéro naprosto nevhodné. Zbytečná cena navíc, váha… Volil bych kolo jen s předním odpružením a motorem Bosch. A určitě Apache, jsou na tom kvalitativně mnohem lépe.

      0 0
      • jirka.rychnov  

        Jak jsem psal už výše. Celopero kvůli zdravotním problémům. A ano jen na cyklostezky je to hloupost ale občas vyjedu i mimo asfalt

        0 0
        • HT Adam  

          Jak psal Novas. bezdušové pláště, sedlo, odpružená sedlovka, správný posed udělá mnohem více. Drobné nerovnosti vám odpružení úplně nepobere

          0 0
    • Markony  

      Zamne Apache jen kvůli motoru a lepší výbavě . Když nato má a píše že má problémy kyčle a koleno jestli ho každý otřes bolí tak proč ne .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.