• achrisoofa

    Zdravím pořídil jsem si kolo Leader Fox Maxim a jelikož se v komponentech nevyznám tak bych se rád zeptal vás zkušenějších jestli má smysl pořizovat např. Lepší přehazovačku a celkově něco co by kolo vylepšilo.

    http://www.bikeprodejna.cz/…nt-2016.html

    0 0
    • puka  

      Dokud to funguje nebo tě nijak neomezuje, tak do toho nevrtej..

      Možná si jen dolaď detaily jako jsou gripy, pedály atd.

      0 0
    • novas752  

      Jestli ti vadi mizerne razeni, spis koukej po lepsich radicich packach nebo kazete/prevodnicich s lepe provedenymi nabehovymi zuby a prolysy, to ma na rychlost a presnost razeni vetsi vliv nez prehazovacka samotna (pokud je vse spravne serizene a v bovdenech neni sajrajt).

      Na vymenu tam toho muze byt vic, konkretne cele kolo :), ale kdyz ti primo zadny komponent nevadi, neni moc racionalni duvod ho menit.

      Zadarmo nabo za par korun kolo vylepsis spravnym serizenim (to ale u podobnych levnych popojizdedel nejde moc dobre a/nebo to moc dlouho nevydrzi) vcetne rozumneho tlaku v plastich. Dalsim pomerne levnym a pritom velkym vylepsenim jsou treba brzdove spalky s trojsmesi (cca 300 za par), pohidlnejsi gripy (200–600), lepsi plaste co lip drzi a/nebo lip jedou (400–1000+ za kus), pokud aktualni uplne nepadne, tak pohodlne sedlo, coz muze byt kousek za 300 nebo taky za tisice… Ale jak uz jsem psal, nejaky vetsi upgrade takoveho kola nema moc velky smysl – vymenis neco a hned se zacne ozyvat neco dalsiho a nasypes do toho nakonec vic, nez za nove lepsi kolo.

      0 0
      • nitraq  

        Ve všem souhlas, jen bych upravil ty ceny. Brzdové špalky stačí trojsměs např Force za 80 a gripy levnější pěnové (momentálně Sting na kupkole za 100).

        0 0
    • achrisoofa  

      Díky za rady, já právě našetřil nějaký peníze a kolo nemám v plánu měnit, tak jsem si řekl že by nebylo na škodu nějaký komponenty vyměnit za lepší, např. ten gripshift shimano tourney mi nepřijde moc dobrej a pohodlnej ale nechci něco měnit když nevím jestli to bude lepší.

      0 0
    • ghostRTteamcarbon  

      na kole, kterého cena nedosahuje ani poloviny ceny pořádné vidlice toho moc nevylepšíš. Jezdi na tom tak jak to je, jinak začneš vylepšovat a vylepšovat, vrazíš do toho ranec a stejně to nebude nikdy ono.

      0 0
    • achrisoofa  

      Já vím že je to kolo strašně levný ale mě vyhovuje a v pohodě s ním dám klidně 50km na zátah podle mě člověk když dlouhodobě nejezdí na něčem o hodně lepším tak mu ani to nejlevnější kolo nepřijde nějak špatný, akorát jsem chtěl po vás zkušenějších aby jste se podívali na komponenty a řekli jestli na něm je fakt něco tak špatnýho že by mělo smysl to vyměnit :)

      0 0
      • ghostRTteamcarbon  

        Já Ti to kolo nehaním (nejsem ten typ), jen si myslím, že je lepší nechat ho tak jak je a jezdit, nanejvýš když se něco vysype, tak to vyměnit za lepší kompoment.

        0 0
      •  

        smysl vyměnit by mělo že bys vyměnil všechno i rám, to by ti ale asi nestačili peníze, nech to bejt jak to je a peníze utrať za něco smysluplnějšího

        0 0
    • achrisoofa  

      jojo já jenom jak pročítám tohle forum tak je to hrůza podle většiny zdejších lidí, by ti co nemají na kolo za 30k neměli vůbec asi jezdit a všechno levný je pro ně sebevražda a naprostá plečka.

      0 0
      • Vilém  

        Mozna to casem pochopis:)

        0 0
      • puka  

        Tady jde spíš o spolehlivost, výdrž, váhu a jednoduchost komponent. Pokud nejezdíš nějaký pekla, tak by ti to mělo stačit.

        Před pár lety jsem měl podobné kolo a měnil jsem jen řazení – na páčkové, a kazetu na osmikolečko, aby fungovalo řazení. Vím, že jsem měl často osmici. Tehdy jsem ale neměl takové požadavky.

        0 0
      • ghostRTteamcarbon  

        Já taky nesnáším ty typy, co si vemou půjčku na drahé kolo (nebo cokoli jiného, třeba Iphone 7plus) a pak se naparujou, ale asi bych si raději došetřil a koupil něco, na čem by se časem dalo stavět.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.