• blodiac

    Sháním celodopružené kolo. Líbí se mi Scott, který sem si projížděl. Ale momentálně mám i jiné výdaje takže musim vybrat něco levnějšího. Líbí se mi toto kolo. Nejsem náročný jezdec, 7let mám treking ale vadí mi že i na polní cestě sem vyklepanej jak startky..

    Zajímalo by mě jestli u tohodle kola ten zadní tlumič bude dobře funkční? Jestli to bude plnit svojí úlohu a jestli se přední i zadní tlumič dají zamknout na řidítkách…? Máte s tímto kolem někdo zkusenost? Je 14kg hodně?

    0 0
      • Vilém  

        Bar je zakladni model RS, fungovat jiste bude, ale jak funkcni bude zbytek ramu, to nedokazu rict. Lock na nem aspon podle fotky neni, uz vubec ne z riditek, vidle ma lock na korunce. Taky co bys za ty prachy chtel, je to proste naprostej zaklad. Vahu bych tipl spis vic, nez udavanych 14,3kg.

        0 0
        • blodiac  

          to že zamykání neni na řidítkách bych oželil ale to že zadní neni zamykatelná je hloupost. To bych spíš šel do normálního kola..

          0 0
          • Vilém  

            Proc hloupost? Chtel bys zamykanim odrovnat ram? Pokud je ram dobre navrzen, umis slapat, tak neni zadny lock treba, zvlast u techto nizkych zdvihu.

            0 0
            • blodiac  

              no jde o ten zbytecny vydej energie který pujde do propružení při jízdě do kopce.. Jinak ja to nechci na žádný divošení, Za měsíc najedu tak do 150km kolo mám jen na výlety.. Celodpružení chci hlavně kvůli pohodlí

              0 0
              • Vilém  

                Pokud mas strach z takovychto ztrat, tak si fakt radsi kup HT.

                Na 15kg kole mi prijde trochu z cesty premyslet o ztratach pripadnym pohupovanim, to bych radsi premyslel i ztratach na plastich atd.

                0 0
                • blodiac  

                  ja prave nemam se zadní pruzinou zkusenost… nevim do jake miry to do kopce pruzi. Asi bude nejlepší si konkrétní kolo zkusit..

                  0 0
      • karliner  

        Text na ten web snad psal Vegan nebo nějakej pologramotnej cikán, ne?

        Pokud to někdo dokáže přečíst až do konce, myslím, že by to mělo být zařazené v threadu inzeráty na kola k smíchu

        0 0
    • Azmir  

      Vypadáš že moc nevíš o čem mluvíš, takže ti to řeknu asi takhle. Za tu cenu je to dobře vybavené kolo až na ten tlumič z toho bych měl obavy, jestli nejezdíš velký terén tak je pro tebe ale full stejně zbytečný a se 14kg se budeš jenom trápit. raději kup HT s nějakou funkční vidlí což teď opravdu nemáš, třeba epicon a dej na to kolo karbonovou sedlovku a máš na štěrkové a podobné cesty ideální kolo. Toť můj názor.

      0 0
      • blodiac  

        jediného čeho se bojim že neni zamykatelný zadní tlumič.. jinak v teto cenove kaegorii klasická kola jsou taky cca 13kg těžká..

        Kazdpoadne ho vyzkousim v prodejne a kdzytak sahnu po klasice

        0 0
        • Azmir  

          S tím tlumičem ti asi nikdo neřekne, jak moc to houpe, protože ho nikdo nejezdí. Ale když už si kupuju fulla tak proto že to houpe a ne proto aby to nehoupalo, tak pak nechápu na co chceš fulla když bys ho stejně zamknul.

          0 0
          • blodiac  

            zamykal bych to jen do kopce

            0 0
            • Vilém  

              Po silnici by ti to mozna kapanek pomohlo, v terenu spis naopak. Nehlede k tomu, jak jsem uz zminoval, po zamceni namahas loziska a pouzdra zadni stavby, ram je staven na to aby pruzil, ne aby byl zamceny.

              0 0
    • karelhynekmacha  

      Taky jsem o tom Disidentovi uvažoval, dnes jsem ho ve výprodeji viděl v NJ za 12 500,– KČ, asik dobrá koupě.

      0 0
    • maajkee  

      Strašně blbej název kola :)

      Jinak lock na zadním tlumiči není potřeba, stejně tím trpí stavba.

      Kolo bych tipnul spíš tak na 15kg, někde jsem viděl prodávat samotnej rám a ten měl snad 3,5kg bez tlumiče.

      Na nějaký rychlá ježdění to nebude, ale na takovou tu pohodu dojet si užít s mladou do lesíka to bude v pohodě postačovat :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.