Lago di Garda - aj pre nesportovcov?

23 nepřečtených
  • olliek

    Ahojte, popozerala som vsetky temy ohladom Lago di Garda, ja mam vsak dotaz iny. Mali by sme ist na dovolenku do Lago di Garda 4 osoby, ja s poloviciakom tam chceme ist prezit aktivnu dovolenku a na bicykloch co to prejst, druha dvojica vsak nie je moc sportovo zalozena … kedze chcu ist s nami, tak rozmyslam, ci tam tych 7 dni nejako „vydrzia“. Moja otazka je, ci sa da v jazere aj kupat? Ci su pri jazere aj nejake bary/restiky?

    A este jedna otazka … vela ludi tu spominalo campy, my planujeme byvat v apartmane, pokial by to slo, co najblizsie k jazeru … mate nejake skusenosti? Dakujem za odpovede …

    0 0
    • die.catana  

      Lago di Garda je naprosto úchvatná tím, že se tam dá dělat snad všechno a je tam taky všechno. Krásné romantické procházky po pobřeží, všude samé bary a picérky. Dokonce je tam i plovoucí bar. Asi pro serfaře či co :) Mě asi nejlepší připadne Riva del Garda a okolí. Krásné parčíky, pláže a tak. Myslím si, že se tam ti dva nemají šanci nudit. A když je hodíte autem třeba ještě k Lago di ledru. Nebo si můžou omrknout hrady. Tam je toho fakt nezkutečně mnoho. Jo a Lago di Garda je megačistá. Lago di ledro je čistší, ale ne omoc. Čistá je myšleno, že jsou vidět ryby jak plavou včetně šutrů a rostlinek asi tak 5m pod hladinu :)

      0 0
    • přišlapávač  

      si piš :-)

      0 0
    • biker007  

      si myslim ze to bude v pohode i pro nesportovce. moji rodice jsou nesportovci a uz tam byli letos potreti, vzdy na tyden. kolem jezera je mnoho vesnicek a mest se spoustou kavaren,restauraci a supr vyhledu… i pro nrsportovce neni problem vyjet autem popr. lanovkou na Tremalzo,Mt. Baldo, pod Mt. Stivo, atd.. a tam si udelat pohodovou pesi prochazku v nenarocnem terenu se super vyhledy.. koupani je v pohode, od konce cervna do pulky zari je voda tepla dost…cim jizneji, tim je teplota stabilnejsi. na severu se teplota odviji od toho, jak moc v posledni dobe prselo a jak studena voda z hor priteka. ubytovani vyberes napr. pres lagodigardama­gazine.com. na ubytovani doporucuju spise sever, napr. na vychodnim brehu malcessine a dal na sever, na zapadnim brehu napr. limone a vic na sever. idelani je riva, torbole (oboje u jezera) nebo vice ve vnitrozemi Arco.

      0 0
      • die.catana  

        Tak pro prachatý povaleče asi ta Riva del Garda. Pokud chce někdo ušetřit, musí ven z centra. :) Jinak nevím kam tam jít, aby tam nebylo hezky:) Jo o jednom místě vím, kruháče nad Rivou :D, tam to přímo nesnáším, ale jinak je to všude nádherný.

        0 0
        • biker007  

          tak to sem tedy asi ten povalec, i kdyz ty prachy sem jeste nikde nenasel:))) ceny ubytovani v apartmanech mne neprijdou moc odlisene v rive, torbole,limone, malcessine, proste na severu. jedine co je levnejsi je valle di ledro, ale to je zase moc z ruky a jezdit temer kazdy den nekam kus autem nebo po hlavni silnici po asflatu mi neba:) kdyz uz nekam clovek jede, tak asi nema smysl resit, jestli bude ubytovani za 10 nebo 14 euro na noc a spat pak nekde v pustine:) jo a takovej ohnostroj, kterej se odpaluje na prelomu srpna a zari z pristavu v Rive, se taku hned tak nevidi:)

          0 0
          • die.catana  

            Tak já jsem se povaloval v pustině a po kempech, ale letos by semnou jela přítelka, tak bych bral nějakej apartmán, budu se muset po něčem poohlédnout. Protože kemp si veme taky tak min 10eu na osobu + stan + auto. Takže bych mohl nějakej apartmán taky prubnout. Nevíš jak tam nahlížejí na cyklisty? Můžeš si vzít kolo k sobě????

            0 0
            • biker007  

              ve vsech apartmanech, co jsme kdy na garde byli (zatim 3× v Rive, 1× limone a 1× malcessine) je vzdy v apartmanu zamykatelna mistnost na kola a serfy (vetsinou nekde v oblasti garazi nebo ve sklepe). kolo tam mas zamceny ve stojanu svym zamkem a pak je jeste cela mistnost zamcena a klic maji jen lidi v baraku bydli. a kdyz se nam jendou stalo ze mistnost byla full, tak sme si to brali na balkon…zalezi jak kde, je to dobre zjistit predem jestli je soucasti nejake bike-depot nebo tak.ale nikdy sem i italii v alpach nemel o kolo strach… treba v dolomitech sme kola nechavali mezi stany v kempu nezamceny:)

              0 0
    • die.catana  

      Přidávám odkaz na nějeké fotky, je to má galerka a je na FREE tak omluvte pomalost:(

      bikeland.unas.cz/

      0 0
      • biker007  

        pekny fotky:) copa je tohle za pesinku, vypada fajnove:) bikeland.unas­.cz/Lago%20di%20Gar­da%202006/sli­des/P1000869.html

        0 0
        • die.catana  

          Jo tak to je velmi drsná záležitost :) Musel bych se mrknout do mapy. Tušim číslo 6.

          Je to trasa, když se jede od vrchu lanovky z monte balda směrem k rivě po takové hlavní štěrkové cestě. Tak se dostaneš k takovýmu baráčku s kravama a pak k takovýmu jako by parkovišti, no a před tím parkovištěm začíná tahle pěšina. Je to taková ferata, dá se „celá“ sjet. A pak to vede pod lanovkou až dolů :)

          0 0
    • olliek  

      Dakujem Vam zatial za nazory, ta foto od PRISLAPAVAC je super! Die.catana, idem mrk mrk … aj ostatnym diky za info a mozte pokracovat …

      0 0
    • MaPa  

      Jako s výše uvedným souhlas, ale ta voda zas tak teplá není. Ale bary a pohled na ty (tvrdý Y) co se koupou to vynahrazujou.

      0 0
    • friblos  

      taky jedna-takova hospoda u nas asi nikdy nebude

      0 0
      • lord168w  

        Zajímal by mě důvod obliby těch krůháčů?:) Taky je mám hódně rád…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.