• Charles2k

    Cca před rokem jsem měl dost komplikovanou zlomeninu bérce, kdy jsem měl roztřískané obě kosti na více částí. Doktoři mi to sice dali nějak dohromady, už asi 2 měsíce opět zkouším jezdit na kole, ale problém je v tom, že chodidlo mám po operacích už asi natrvalo vychýlené asi o 10 stupňů vně proti zdravé noze. A to i tu zdravou nohu mám od narození lehce mimo osu…

    Aktuální problém je jízda s nášlapnými pedály. Na MTB aktuálně nášlapy nemám, takže tam je to jakž takž v pohodě, jelikož si chodidlo natočím jak potřebuji. Jenže u silničky mám nášlapy Exustar a to i s výkyvnými kufry s vůlí, ale nestačí to a bolí hned koleno. Obávám se, že kdybych takhle více jezdil, tak si kolena odrovnám. Nevíte jak toto řešit? Existují nějaké kufry s opravdu velkým výkyvem? 7,5 stupně co jsem běžně viděl, mi nestačí.

    0 0
    • Stanislav__1  

      A proc si o pozadovany uhel nanatocis kufr na tretre?

      0 0
    • jonti  

      Si myslim ze neexistuje, kdyby to melo jeste vecsi uhel, tak to nevypnes.

      0 0
    • fíha  

      Vytahane Time ATAC si nejakych +/- 10 st ani nevsimnu. Mozno aj nove.

      0 0
    • Charles2k  

      Aktualizuji tohle své téma. Letos jsem začal o něco více jezdit na silničce, přičemž v posledních 14 dnech jsem měl i trasy 165 a 130km. A začal opět problém s pravým kolenem a to dost silně, že jsem třeba pár dnů skoro nemohl pro bolest po schodech. U MTB (i při delších vyjížďkách) problém nemám, jelikož na něm nemám nášlapy a mohu s vybočeným chodidlem více manévrovat.

      Původně jsem si myslel, že by to vyřešil ještě větší výkyv kufrů, jenže pravou patou už jsem nyní skoro na rámu. Takže pravděpodobně to bude chtít delší pedálovou osu. Nevíte jaká je nabídka v tomhle ohledu? U Ultegra/Durace pedálů existuje plus 4mm, což je pro mne asi málo. Existuje u nějakých více? Viděl jsem více tuším jen u Speedplay Zero, nějak kolem 9mm, ale ty nechci.

      Je něco pro Look kompatibilní?

      Plus další dotaz – lze asymetricky? Tj. na levé noze mi vyhovuje standardní délka osa.

      A co kdybych chtěl pedály s wattmetrem? Chtěl jsem letos kupovat Garmin Vector 3 – lze toto nějak u nich pořešit? Případně u jiného typu s wattmetrem?

      0 0
    • Charles2k  

      Budu teď mít nové Exustar karbonové pedály a potřeboval bych na pravé noze, u které mám chodidlo trvale po zlomeninách vybočené do véčka prodloužit osu pedálu, aby mi to netáhlo do kolena. Měly by na to existovat nějaké distanční kroužky. V místních servisech tradičně nevědí přes tohle nic. Kde se to dá koupit?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.