Krušnohorské tisícovky + kvalita silnic

27 nepřečtených
  • orca

    Mám dotaz na místní cyklisty, jaké doporučíte trasy respektive jaká je kvalita silnic pro silničku – ohledně cesty na Klínovec a okolní kopce ?? Budu pobývat na začátku července kousek od KV a rád bych se potoulal po kopcích . Děkuji . Které cesty doporučit a kterým se vyhnout.

    0 0
    • Radek Broz  

      Asi ti moc nepomůžu, ale podle mě jsou tu rozjeb… úplně všechny silnice, vezmi si bika, nebudeš litovat. Kde přesně budeš?

      0 0
    • game_over  

      v okoli Klinovce jsou silnice kvalitni zvlast pobliz nemecke strany se silnickou tak nebudes mit problem a pokud pojedes po hlavni silnici smerem od Mědence opět dobry silnice pohodovy minimalni provoz… ovšem dal bych si pozor pokud pojedes od Perštejna bud přes Údolíčko nebo Vykmanov tam jsou silnice docela hrozny

      0 0
      • Radek Broz  

        Na Německou stranu jo, na Měděnci jsem nebyl asi 2 roky, ale třeba Nejdek-Pernink-Abrtamy-Boží Dar je tankodrom největší (a to tam už něco z toho zalátali).

        0 0
        • game_over  

          tam to neznam ja beru tu stranu od Klínovce směrem na Měděnec

          0 0
        • orca  

          a to je přesně cesta kterou jsem tam kdysi jezdíval …

          0 0
    • dancing dog  

      z KV na Klínovec na silničce přes Ostrov, Maroltov,Krásný Les, kolem Meluzíny a hotelu Nástup- ale jen na horu, dolů bys kolo zničil nebo vypotřeboval špalky. Dolů pak nejlíp přes Boží Dar, Jáchymov, Ostrov, případně Marianskou ,Merklín, Hroznětín… Silnice jsou tu dost špatný, ikdyž něco vyspraví, tak je to zas za pár měsíců špatný, nevim, kdo míchá ty směsi..

      Jinak jediná tisícovka kam se dá dojet na silničce krom Meluzíny je snad už jen Plešivec..

      no, taky bych to spíš viděl na bajka, nebo to udělej jako já- na krušnohorský silnice a silničky nejlíp na crossu!!

      0 0
      • Radek Broz  

        BTW: Na Plešivci jsem byl předevčírem. Nahoru po asfaltu (ale pššššt! ;-) ) – tam je pěknej, ale jen od odbočky. BD-Jáchymov-Ostrov je hlavně od Jáchymova celkem bez děr, ale to zas může jezdit KV-Pha.

        K opravám silnic tady: Loni tu silnici ode mě na božák skoro celý léto pomaličku frézovali (obačas „záplaty“ tak kolem 80–90% povrchu, takže imho vyjde líp to potáhnout znovu celý), pak tam nalejou jakousi asfaltovou břečku a posypou jemnym štěrkem. Na podzim maj hotovo, pak to zapadne sněhem, na jaře je to stejný, jako to bylo před opravou.

        0 0
        • zdenek  

          U nás opravujou stejnou technologií. Na jaře opravěj a na podzim můžou znova. Taky se po tom štěrku fajn jezdí, když začně třeba v zatáčce.

          0 0
        • dancing dog  

          nejlepší byl úsek Hroznětín-merklín. To dodělali 03 v srpnu a v září díry jak pasti na slony…

          0 0
    • marvan_vojta  

      Znám to tu jak svý boty, jediný co nedoporučuju je silnice od Meluzíny na Měděnec, to je to nejhorší co existuje, ale jinak v pohodě. Doporučuju výjezd na Fichtelberg z Oberwiesenthalu, nádhera. A jinak německá strana – Aue, Johstadt, Vejprty…to je luxus. Silnice božíí, řidiči ohleduplný, nejlepší pro trénink.

      0 0
      • dancing dog  

        stejně ale pro jistotu dobrý zdravotní připojištění sebou… jeden kámoš neměl, odvezli ho před lety do Annabergu, byl tam cca 2 hod., ¡náký šití, 2 rentgeny a ta záchranka -splácel to roky

        0 0
      • orca  

        co tím myslíš „v pohodě“ ??? ostatní říkají katastrofa .

        0 0
    • mrozu  

      Na Klinovci jsem byl naposled predloni v lete, ale predpokladam, ze se to za tu dobu moc nezmenilo. Silnice na horach jsou dost mizerny, deravy, je to spis na treka. Jediny co ujde jsou prvni tridy (ostrov – jachymov – bozak), ale to asi kvuli autum nepripada v uvahu…

      0 0
    • Sobi  

      Je to dost na Ho.no… pokud by jsi vyměnil silničku za bika tak v pohodě! Jo možná novej obchvat Ostrova, tam by ses projel, ale jinak silnice v Krušných HARD CORE!

      0 0
      • Radek Broz  

        Ještě obchvat Božáku a ten novej kus průtahu KV;-)

        BTW: Dneska jsem jel kus po asfaltový skimagistrále mezi Blatnou a Jelení (bo odtamtud vede super koryto do Hamrů) a normálně tamtudy jela policejní felcka. Čekal jsem, že budou mlít o ákazu vstupu do lesa a já je setřu tím, že magistrála má vyjímku (níhoda, že jsem zrovna jednou někde, kde se to fakt smí;-) a oni mě jen objeli a šourali se dál. Nechápu, co tam chtěli.

        0 0
        • dancing dog  

          to byli asi celníci, odchytávaj tam chlast a cigára bez kolků, hlavně vietnamce, občas se tam ti „pašeráci“ pohybujou, často hlídaj na silnici NH-Jelení-Bublava, mě tam loni legitimovali asi 5 x…

          Jinak:Jak už jsem tu 1× psal- na silnice v KH je nejlepší cross, na silničce má člověk z vyjíždky prd, protože furt jen kouká na asfalt metr dva před sebou… no co, holt hory Krušný..

          0 0
        • Sobi  

          No to tenkrát měli snad v Hamrech policajtku a občas s ní sem tam nějaký policista vyjel k chaloupkám nad Hamry a ta felina se houpala ikdyž stála! :-O Takže asi… :-)))

          0 0
          • dancing dog  

            jojo, tak tam už ale nedělá… oni je tam vlastně zrušili všechny. Ta felicie se nehoupala jen na Chaloupkách, ale třeba i u Sejfů nebo na RoLavě- bývalé továrně :-) Ale to už je dost dlouho…

            jojo, houpající se felicie combi, to byl kolem Hamrů pojem .-)

            0 0
          • Radek Broz  

            Už tam nejsou. Cže je škoda, protože místním tam dost dovolili, kdežto teď tam hlídkujou nejdecký zmrdi.

            0 0
    • Rychlej turista  

      Začátkem června se tady každý rok jezdí Medica maraton, závod pro drsoně :-D

      /…/article.php?…

      0 0
      • dancing dog  

        znám oblast závodu… no,nechápu, jak někdo může v pořádku dojet a s nepoškozeným kolem, když jsou někdy prudký sjezdy fakt jak tankodrom a ne asfaltka.. mít fajn silničku, tak bych se o ní bál, je to vážně pro drsoně…

        0 0
      • orca  

        jo jo tohle jsem četl , žel nejsem medik takže se mě to netýká a zase své kolo mám natolik rád že bych na tankodrom nejel … stále si ještě kolem nevydělávám a neplánuji … takže obstojný povrch nadefše…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.