krossová vidle a kde sehnat rámy Ghost nebo Felt

13 nepřečtených
  • Seraphin

    Ahoj chci si koupit nové kolo, už jsem se rozhodl že beru krosse. MTB je pro mě zbytečné a silnička jakbysmet takže volím zlatou střední cestu. Ale potřebuju nasměrovat, chci uzamykatelnou odpruženou vidlici můžete mi nějako doporučit? když bude mít zdvih větší než standartních 63mm bude to jen dobře(peníze zatím neřeším) A za druhé, jaký rám by jste brali? Nevíte jestli jde koupit samostatně rám Felt nebo Ghost? Díky za pomoc.

    0 0
    • Smazaný účet  

      zkusil bych nějakou 29'' vidli, třeba "tohle ":http://www.kupkolo.cz/…_3334.htmlby mohlo být super.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Sice bez moznosti nastavit floodgate, ale levnejc

      Tora , jezdim ji a zatim(az na tradicne prosakujici MC), spokojenost.

      0 0
      • Seraphin  

        A když jsou ty vidle určené primárně pro 29" kolo, nebude to vadit? Narvat je tam asi narvu ale, to se na 28" nic většího nedělá?

        0 0
        • Smazaný účet  

          28" a 29" kola mají stejné ráfky (622/700C), jenom je počítáno, že se tam vleze větší guma. takže to můžeš brá tak, že pro „silníční“ období nazuješ užší gumy a budeš se prohánět po cestách a když dostaneš chuť na něco náročnějšícho, tak obujes něco hrubšího. Já, se svojí rachitickou postavou a muší váhou, lítám na zmíněné Toře přes kořeny a šutry na 38mm širochých pláštích(nahuš­těných na 3.5 atm) a žádný problém:)

          0 0
        • Singlespeed  

          Asi jsi něco nepochopil. 28 a 29 kolo má úplně stejně velký ráfek, liší se jen velikostí pláště. 28-palcová vidlice se těžko bude dělat s vysokým zdvihem, protože je primárně určená k jízdě po asfaltu nebo snadných polních cestách s užším  pláštěm. Do terénu je 29-palcovka, kde se počítá s tlustým pláštěm. Ráfek je ale ten samý.

          0 0
          • Seraphin  

            No já o 29" kolech nevím prakticky nic. Ale ty vidle na 29" kola mi příjdou dražší než bych chtěl dát, měl jsem namysli něco takového http://www.srsuntour-cycling.com/…f5/index.php?… co na to říkáte?

            0 0
            • Žulda  

              Mám NCX E vzduchovou a jsem spokojený. Za těch pár Kč to byla obří změna proti té plečce co jsem měl na kole od výrobce (Superior RX 610 2006). Tyhle dražší budou zase jiná liga, pro mě ale zbytečně.

              0 0
    • Seraphin  

      Nevíte kde sehnat odpružené vidle Suntour z řady NRX mám na mysli ty pro ráfky 700C a 28" pláště a odpružení 75mm viz: http://www.srsuntour-cycling.com/…f5/index.php?…

      0 0
    • mky  

      Rám: zkus se podívat na Apache Wakan – kdybys uvažoval o předělání kola na 29´, tak se ty pneumatiky vlezou i do zadní stavby, kterou má wakan rozšířenou – vidlici mám RST M29 a jsem s ní spokojenej, jen nemá zamykání z řídítek – jen na vidlici.

        
      0 0
      • Vilge  

        Zamykání ze řídítek má, ale v ČR se prodává bez něho. Možná půjde sehnat zvlášť, nevím. Jinak tu vidli také doporučuji, zejména pokud by někdo chtěl vozit véčka, tak ve vyšší třídě skoro nejsou alternativy.

        0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.