Krosove kolo zena (deti, predni cyklosedacka)

10 nepřečtených
  • Katkakkk

    Prosim o radu, tipy, potrebuji kolo na jizdy s detmi (8 let, 8 let) a pro umisteni sedacky pro nejmladsi. Sedacku mam nyni na kolobezce Bobike mini ona a jsem s ni spokojena, tak bych vyuzila tu a prehazovala bych ji z kolobezky na kolo.

    Budeme jezdit cyklostezky, nejake lesni zpevnene cesty, najezd nyni nebude asi moc velky, deti toho zatim uslapou max kolem 15 km. Mam 165 cm.

    Nyni kolo uz skoro 15 let nemam, poslednich cca 10 let jezdim na kolobezce, ale nyni uz narazim na limity, kdy uz detem spolecne s osazenim sedackou s nejmladsim potomkem prestavam mimo cyklostezky stacit. Taky doufam, ze se budeme moct vydat jinam nez na ty cyklostezky, treba na cestu lesem (ne zadna divocina, jen bezna cesta).

    Rozpocet je asi jakykoliv (bude to darek k narozenjnam), ale zbytecne se mi zas nechce kupovat neco co nevyuziju nebo zbytecne platit za znacku.

    Predpokladam ze predni sedacku tam budu mit maximalne 2 roky (spis mene) – zadni sedacku nechci, to mi proste pocitove nesedi.

    Nejake tipy a rady. Predem diky.

    Soucasne nejak, tip jak vybrat a koupit kooo v tehle lockdown dobe, nebo by bylo urcite lepsi pockat az se nwco otecre, i kdyz mam pocit, ze to bude az tak za 5 let.....

    0 0
    • perceptio  

      Zkusit pohledat tady ve fóru, asi tu bude podobných příspěvků dost.

      Bylo by fajn napsat přecijenom nějaký rozpočet, takhle se hůř radí. Chtělo by to i nejlepe něco vyzkoušet, ale to je teď právě problém.

      Merida má jinak docela dobrý krosy v poměru cena/výbava.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Pán z Dubu  

      Je možné instalovat tuto sedačku na 28“ kolech s odpruženou vidlí? Viděl jsem ji jen na menších zápletech s pevnou vidlí a vysokým představcem. Je potřeba prostor pro dětská stehna pod řidítky.

      0 0
    • Kos_CZ  

      Není lepší mít sviště spíše za sebou? Není na něj sice vidět, ale v případě karambolu na něj alespoň nespadneš (za předpokladu pohybu vpřed)…

      0 0
      • Katkakkk  

        Jsem zvykla z kolobezky ze je vepredu. Stejne tak je zvykla mrnavka. Mam i bezproblemove nacvicene nasedani a sesedani. To je obecne asi na predek lepsi. Vzadu jsem zkousela povozit na pujcenem kole a krome toho ze dite bylo dost zpruzene, tak me vadil dost vyrazne ten posun teziste.

        0 0
        • Jezevec70  

          Těžiště vzadu mi vadilo jen do prudkého kopce. To se pak umí zvedat přední kolo :-) Ale vyřešil jsem to předníma brašnama, aspoň jsem nemusel vozit batoh, který může dítěti překážet.

          0 0
        • Kos_CZ  

          My měli doma sedačku Hamax a ta se na nerovnostech dost houpe, což děti uspávalo a měli to rádi. Ale potvrzuji to zvedání – stačil prudší kopeček, malý tác vepředu a už se kolo vzpínalo jak Šemík v nejlepších letech… :D

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.