Krosové kolo za 15-20 tis. Kč

9 nepřečtených
  • tomikuss

    Ahoj, má někdo tip na krosové kolo v cenovém rozmezí 15–20 tis. Kč?

    Jezdím cyklostezky/les, tak 2000 km/rok.

    mám 192cm/100kg

    Díky T.

    0 0
    • SloM  

      Ahoj, pokud jsi se dival do historie, tak uz pravdepodobne vis, ze krosove kola jako seriovky nejsou vetsinou nic moc. To nejlepsi co muzes udelat je kontaktovat nejakeho stavitele a nechat si zaslat nabidku. Dalsi vec je to kde budes jezdit. Prekvapil me tam hlavne ten les. Pokud to myslis opravdu jako les tzn. koreny a dalsi, tak mam dost obavu ze ti kros moc dlouho nevydrzi. I s prihlednutim ke tve vaze (tim nechci rict ze bys mel nejakou nadvahu, vzhledem k vysce). Jeste zauvazuj o MTB 29", protoze tam se daji sehnat lepsi vidlice. Zaroven to ma tu vyhodu, ze rafek na 29" kole ma stejnou velikost jako na krosove kolo (28"). Rozdil je pouze v tom jaky nazujes plast (29" maji vyssi a sirsi plaste proto ten palec navic). Z toho vyplyva, ze na 29" MTB si muzes klidne dat krosove rychlejsi plaste bez jakehokoli problemu. Snad jedina nevyhoda je ta, ze 29" ma obvykle jine prevody (vic do pomala, logicky do terenu). Hlavne koupi neuspechej, at nekoupis neco, co se po dvou projizdkach rozpadne

      0 0
      • tomikuss  

        Ahoj, díky moc za názor. O MTB 29" jsem přemýšlel, ale nechci. Nedokážu říct proč, ale krossové mi přijde prostě vhodnější pro mé trasy (toho lesa moc není a když už, žádná divočina). Aktuálně mám asi 17 let starou herku (ale aktivněji jezdím poslední 2 roky po letech nicnedělání), která se mi rozpadá po zadkem, takže asi cokoliv bude lepší.

        Co se tak koukám, tak se mi líbí:

        felt-qx80–2016

        superior-rx-590–2016

        4ever-credit-disc

        Je to dobrá volba, nebo špatná volba?

        díky

        0 0
        • SloM  

          Nechci te nejak strasit, ale za tu cenu je to strasne slabe. Jak jsem psal v prvnim prispevku, kvalitni krosove kolo za rozumnou cenu jako seriovku nejspis nenajdes. To co jsi vybral je prakticky mix nejhorsich rad od shimana, ale s klasickym reklamnim trikem. A tim je, ze jedina skutecne kvalitni vec je prehazovacka, na kterou se snazi nalakat. Zbytek vypada jako „co sklad dal“.

          Chtel bych tady jeste rozvinou jednu dulezitou vec. Ty vidlice ktere maji kola z odkazu jsou pruzinove. Coz by nebylo tak spatne, kdyby jsi nemel 100kg. Vyrobci totiz davaji do vidlic obvykle stredne tvrde pruziny, coz je na tebe urcite mekke. To znamena, ze by vidlice byla casto na dorazu. Dalsi vec je, ze vnitrni nohy maji jen 28mm (pokud se nepletu) a mozna i plastova futra (to ale nevim uz vubec, zas tak to nemam zmapovane :-) ). Z toho vyplyva, ze vidlice by pod naporem tveho tela nejspis hned chytla vakl.

          Pokud opravdu krosove kolo, tak pro me jedina rozumna varianta je nechat si kolo postavit u nektereho z overenych stavitelu (zalezi na lokalite, i kdyz nekteri jsou schopni poslat PPL). Za obdobnou cenu dostanes obvykle lepsi kolo.

          Nechci te nejak tlacit, ale 29" by pro tebe byla mozna opravdu lepsi varianta i s ohledem na tuhost ramu. Vyhoda je i moznost tuzsi vidlice za rozumnou cenu, coz uz jsem psal. Pokud v tom lese jezdis po zpevnenych cestach, tak by mohla stacit i pevna vidlice, ktera by vyresila jak tuhost, tak by byla lehci.

          Muzu se zeptat na konkretni duvody proc jsi vybral krose? Tim nechci rict ze je to chyba. Ja osobne taky nemam nijak extra suprove kolo. Rozpocet jsem mel na spodni hranici tveho limitu a taky jsem uvazoval o krosovem kole. Nakonec jsem po celkem dlouhem uvazovani sahl po 29" MTB a rozhodne nelituju. Rychle je ± stejne, s tim ze mam ale 29" plaste. Pokud bych nazul krosove plaste, tak si myslim, ze rozdil v rychlosti by byl 00 prd. Zaroven jsem ale ziskal kolo, se kterym se nemusim bat ani do terenu. To je moje zkusenost, ale zas abych te nejak netahal za nos, tak musim rict jedno. Kolo mam teprve pul roku rekneme, takze extra prebornik nejsem. Jen se snazim zprostredkovat sve dojmy. Jsou tady urcite daleko zkusenejsi lidi. Nerad bych poradil spatne. Beru to tak, jako bych znovu vybiral kolo pro sebe.

          Mozna jsem to napsal trochu nesrozumitelne a kostrbate, ale pisu jak mi jdou myslenky hlavou.

          0 0
          •  

            Maxbike dělá krossoá kola v této ceně na kompletních sadách.

            0 0
            • Erknold  

              tak jsem si zkusil dát v Maxbiku sadu Deore a vidlici NCX-E a byl jsem na 25 k. Obdobně jsem dopadl i u MRX. Ještě ani nevím, ze kterého roku je ta NCX, jestli má alespoň 30 mm nohy.

              Alespoň mě stavitel ukecával na 30 mm nohy s mou váhou 75 kg, že to více vydrží. Je jasné, že na 100 kg by byly lepší 32 nohy.

              Ale furt je tam ten problém +5000 nad rozpočet. Třeba Hnoj něco vymyslí. A nebo Ti to jiný stavitel pošle PPL. Servisů co se jim chce servisovat sice moc není, ale najdou se tací. A těm co se nechce, tak ofrňujou i nad jejich kolama :)

              Případně koupit nějaký bike a dát na to užší pláště a případně kratší představec, kdyby byl člověk moc natažen.

              0 0
          • Erknold  

            já bych jen doplnil, že ty kola nemají ani kvalitní přehazovačky. Všechno to jsou modely ještě z minulé generace s horizontálním vedením lanka. Na youtube je dobře vidět jejich stabilita v porovnání s novou generací v terénu. Prostě mlátí mnohem více do rámu.

            Scalár tu má občas ukázky i jeho nápadu, kdy do HT27,5 je schopen napasovat krosová kola. Tím člověk získá menší kolo, než velkou 29, srovnatelné s krosem a jako bonus k tomu je masivní vzduchová vidlice.

            Vymyslet se v této ceně dá hodně. Stačí se jen podívat na cenu vidlic NRX/Raidon co dokáže Scalar dostat na takováto kola a porovnat si je s cenou vidlic na sériových kolech NEX (6500 vs 2000 Kč)…

            0 0
    • tomikuss  

      Díky všem za názory…teď jsem díky tomu ještě více nerozhodný, ale nic není jednoduchý :) Původně jsem chtěl do kameného obchodu, ale asi zkusím oslovit někoho ze stavitelů. Nevíte o někom z Prahy + okolí?

      0 0
      • SloM  

        Co jsem tady cetl, tak z prahy je uzivatel Hnoj. Muzes ho zkusit kontaktovat. Jestli je jeste nekdo jiny z prahy nevim.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.