• Luboss

    Ahoj všem, dovolil jsem si zde zaregistrovat, abych získal nějaké informace ohledně nového kola. Víc jak 10 let se věnuji MTB a nějak mě poslední dobou začaly pobolívávat záda, usoudil jsem tedy, že bych mohl pořídit nové kolo, na kterém bych nemusel jezdit tolik shrbený. Uvažuji o krosovém kole v cenové relaci do 30kKč. Ročně najezím tak 5–10 tisíc km, na tom krose bych jezdil cca 80% polní a lesní cesty. Vážím kolem 90–110kg (dle ročního období) a u hodně modelů co jsem procházel byla nosnost do 90kg. Přemýšlím o následujících modelech:

    Apache Wakan – celkem ho zde chválí v diskusi ( http://www.apache-bike.cz/…004/text.php?… )

    Author Avion – nikdy jsem neseděl na karbonovém rámu, model se mi líbí ( http://www.author.cz/…9&pid=610010 )

    Croxo Cap – pro mě neznámá značka, full XT ( http://www.croxo.cz/?… )

    Mohli byste mi poradit který z vyjmenovaných modelů bude nejvhodnější (především s ohledem na moji hmotnost a způsob využití), popřípadě doporučit jiný výrobek? Děkuji za názory.

    0 0
    • vikicek  

      Myslím že na AM s pořádnejma vysokejma vvlajdama budeš mnohem narovnanější než na těhle kolech :-O

      0 0
    • Bafoon  

      o 29" MTB jsi neuvažoval? Sup 929, pells, Traction atd ? za ty peníze jít čistě do crose je skoro škoda když jsi jezdil horáka dřív. I když wakana ti schvaluju ;-)

      0 0
    • pepek  

      Když už tě bolí záda, tak myslím cross moc nepomůže. Mne bolí záda taky a na HT trpím aji na silnici. Za ty peníze už můžeš mít i fulla.

      0 0
    • Horyna  

      Já bych taky uvažoval o tom fullu. Jasně že je to individuální a ta bolest může mít různé příčiny ale kamárad má 45 roků a začali ho na delších vyjížďkách na HT často bolet záda. Koupil si staršího fulla cannondala a hrozně si to pochvaluje. Bolest zad na kole ustala.

      0 0
    • t29  
      • Z crossu na polních a lesních cestách jsem byl po 60 km „vyklepaný“ – MTB (i hardtail) je daleko pohodlnější a za třicet tisíc pořídíš schopného fulla.
      • když jsem na svém MTB o 1 cm snížil představec, začaly mě v dlouhých sjezdech taky záda bolet – příliš natažené bederní svalstvo. Do té doby nic a po změně jsem to poznal v prvním sjezdu. Nechci stanovovat tvoji diagnózu, ale předpokládám, že na svém kole máš posed vyladěný a že se bolesti objevily bez změny posedu, což by odpovídalo spíš „vyklepání“ – a pak cross rozhodně nedoporučuju.
      • jestli přece jen cross, tak Apache Wakan z důvodu širší zadní stavby – pobere i 29" pláště (stejná rada tu zaznívá prakticky pokaždé, když chce někdo za cross utratit přes 20 tisíc).
      • možná by sis vybral mezi 29" MTB ve vedlejším vlákně, z fullů mě napadá Giant Trance, nejlevnější verze je lehce přes 30 tisíc, dalšího fulla ti určitě někdo doporučí.
      0 0
    • keo  

      Spíš bych se pokusil zjistit proč záda bolí,jestli otřesy tak nejlevnější je vyzkoušet odpruženou sedlovku od suntouru,mám v okolí hned dva případy kdy to pomohlo,pokud posedem tak změnit sklon,délku představce nebo nějaké vlajdy atd.Může se ti totiž stát,že utratíš 30t za crosse a tvůj problém to stejně nevyřeší.

      0 0
    • ZbynekN  

      Já kvůli bolestem zad ladím posed hodně dlouho, posouvám sedlo a představec třeba jen o milimetry a trvá mi to chvilku déle. Ale zas najdu ideální  polohu pro záda a jsem pak spokojený. Nastavení posedu je důležité

      0 0
    • Luboss  

      Díky všem za reakce. S fullem jste mi trošku nasadili brouka do hlavy, ale to asi nechám na příští rok, až na to budu moct uvolnit víc peněz. Pro letošek s největší pravděpodobností půjdu do Wakana, možná i nosič přikoupím a budu jezdit spíš jako krajinář.

      0 0
      • marekvnoucek  

        Čaues.. Apache nejsou špatný..jestli bys chtěl, můžu nabídnout Meridu Crossway TFS 500-Sport-D za cca. 21.500,– Výbava je Deore, Hayes Stroker.. bylo by to samozřejmě s papíry a 2 letou zárukou, tak kdybys měl zájem, tak napiš..

        0 0
        • Luboss  

          Díky za nabídku, ale nákupem nejspíš potěším nějakého místního obchodníka, přece jen bych si chtěl kolo vyzkoušet, servis, případná reklamace atd.

          0 0
    • kesu  

      kup am fulla,na zada nepomuze zadny HT

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.