Krokoměry a jejich využití při běhu

32 nepřečtených
  • svickoh

    Máte někdo zkušenost s krokoměry a hlavně při běhání? Vybrala jsem si ke koupi dva typy od zn.WORKER Potřebuji hlavně změřit délku uběhlé trasy, čas. Digitální krokoměr Cielo PedoBasic a Cielo PasoPulse www.worker.cz/…og/index.php?… Prosím o doporučení, rady a třebas i dobrý TIP pro Jéžíška :) Děkuji

    0 0
    • Bohus  

      Podľa mňa je krokomer pri behu prakticky nepoužiteľný. Pri behu človek používa rôzne dåžky krokov podľa tempa, tak presnosť merania bude dosť slabá. Chvíľu som používal nejaký lacný krokomer z Lidlu, ale rýchlo ma to prešlo. Navyše mi vadil cvakajúci zvuk pri meraní. Pri drahších modeloch to asi nebude oveľa lepšie. Na meranie dåžky trasy odporúčam skôr stránky www.mapmyrun.com alebo zmerať pravidelne behanú trasu bicyklom. Keď Ti nie je ľúto peňazí, tak GPS bežecký prístroj alebo Polar s čidlom na nohu poslúži lepšie. Viac informácií je možné nájsť na bežeckom fóre forum.behej.com .

      0 0
    • smallbrother  

      Krokoměry jsou k ničemu. Musíš nastavit délku kroku a udržet ji při běhu. Daleko lepší je běhat okruhy změřené na kole. Nebo si jen měřit čas (a kilometry – třeba kvůli opotřebení bot) počítat až zpětně jen pro přehled. Jestli běháš hodně, zainvestoval bych do běžeckýho computeru na bázi GPS (GARMIN Forerunner), jestli se věnuješ jen joggingu tak si kup dobrý stopky a měr si jen čas.

      www.behej.com/…runner-.html

      0 0
    • mr.antik  

      podle mě to je k ničemu, délka je stejně k ničemu, pokud neběháš rovinu. Čas + tep je směrodatnější, ale s kilometrama se líp marchruje :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      s kvalitnim krokomerem, ktery ti umi dat do vztahu tepy, prevyseni a vzdalenost (respektive rychlost) to ma smysl. Napr.kdyz trenujes tempo na maraton, muzes si takhle natrenovat spravnou rychlost. Maraton se vetsinou beha po rovine = na delsim useku mas vicemene konstantni delku kroku.Dulezity je spravny nakalibrovani krokomeru-dobry je napriklad projet si nejakou trasu na kole, tim ji zmerit, pak ji odbehnout a upravit nastaveni krokomeru. Ja pouzivam suunto t6

      0 0
      • pelhrimov  

        „s kvalitnim krokomerem, ktery ti umi dat do vztahu tepy, prevyseni a vzdalenost (respektive rychlost) to ma smysl“ no nazdar Ty tomu věříš? Délka kroku rozhoduje u krokoměru a tu on nedokáže z tepu rozhodně určit, krokoměr jen s různou spolehlivostí počítá počet kroků.

        0 0
        • pelhrimov  

          Myslím si, že speciálně cyklista by běl mít doma na kole relativně přesné zařízení k meření vzdálenosti :)

          0 0
        • Smazaný účet  

          precti si muj prispevek jeste parkrat a az ho pochopis, zkus reagovat znova

          0 0
          • smallbrother  

            …ale ve chvíli kdy to stálý tempo neudržíš ti je „kalibrace“ krokoměru dost k ničemu. A veškerý další výstupy budou v porovnání dost zavádějící. Nebo máš krokoměr kterej z tepů pozná že jsi v krizi a zkrátí ti krok o 20 procent? :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              jak jsem již psal, na 10–20 km po relativní rovině udržím krok stejnej…nepatrně se mění frekvence. Navíc kvalitní čidlo vyhodnocuje nejenom počet odrazů, ale i jejich sílu, takže je měření přesnější. Je mi opravdu líto, že jsi zatím používal šmejdy a na základě toho jsi si utvořil špatný názor… BTW teď v neděli jsem běžel závod na 10,4 km – snímač mi naměřil 10,5km – myslím, že rozdíl 100m na takové vzálenosti nehraje roli a měření tedy lze považovat za přesné…

              0 0
              • smallbrother  

                to ale platí jen na rovině. Používal jsem krokoměr jen se základním nastavením (dvě délky kroku, součty vzdáleností, stopky), šmejd to nebyl, ale vadilo mi pořád něco nastavovat. A tomu se ty se svým extračidlem taky nevyhneš. :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jo, to platí jen na rovině, ale vrchařský akce neběhám, tak je mi to jedno…maratony jsou vesměs po rovině (jak jsem již psal) a i takovou Žebráckou pětadvacítku mi to změřilo dobře a tam je první třetina do kopce, druhá zvlněná lesem a třetí z kopce… kalibroval jsem to zatím dvakrát (napoprvé jsem se moc netrefil), mám to od května, běhám tak 180–190km/měsíc

                  0 0
    • ¨MZ  

      já bych něco tak zbytečného nekupoval, měřim to na www.mapy.cz/ a je to velmi přesné, zkoušel jsem to kontrolovat podle kola. Čas měřim tepákem, v nouzi to jde stopovat klidně mobilem

      0 0
    • Andrea  

      Ahojky. Krokomery jsem testovala a bylo to dost slaby. Ani na tu chuzi mi to nepripadalo moc presny, natoz pak na beh. Myslim, ze to neni idealni reseni. Kdybys mela sporttester polar, da se k nemu pripojit modul na beh, takovej kousek plastu, co se pridelava na botu. To naopak funguje vyborne. Pak je dobrej jiz zminenej garmin forerunner. Ja mam model 305 a je to fakt super vecicka, klasickej sporttester (vcetne pasu) navis s funkci GPS. Ted ho moc nevyuzivam (jen v zime na bezky), pote, co jsem koupila Polara. Je to uz teda trochu drazsi sranda – novej se ted prodava kolem deviti tisic tusim.

      0 0
      • mr.antik  

        zrovna forerunner (nevím přesně který model) jsme testovali a pokud to nebyl nějaký šmejd, tak třeba docela dost často ztrácel gps signál, třeba i pod stromy – takže to spíš štve než pomáhá.

        0 0
        • Andrea  

          Jo, ty drivejsi modely signal ztracely, to je fakt. Ale od te doby co se pouziva novy chipset – ten uz je i v te 305, tak je to v pohode, signal je vybornej i treba v hlubokem lese.

          0 0
    • Vrci  

      jako lepší variantu bych viděl RDS od Ciclosportu, pracující na principu doplerova radaru.

      0 0
      • Davis  

        Máš s RDS nějakou zkušenost. Potřeboval bych poradit ( prodavač ti řekne jenom to co chce ). Myslím, že v kombinaci s HAC 5 to může být zajímavé.

        0 0
        • Vrci  

          Zkušenost nemám a moc lidí mít asi nebude. Na rozdíl od GPS nebude vadit špatný výhled na oblohu. Praktický zkušenosti týkající se přesnosti bych hledal na zahraničních fórech.

          0 0
    • svickoh  

      děkuji všem za příspěvky. Jinak používáme metodu, já na kole a Koppík běží a tím změříme trasy, které potom společně běháme. Asi dopopravdy nejpřesnější a nejlevnější metoda :)))

      0 0
      • RADO77  

        Já mám dobrou zkušenost s Polarem. Když ho zkalibruješ (dělám to tak jednou za 2 měsíce, když se dostanu na dráhu) tak to měří docela přesně. Pokud ale nemáš Polara tak je to celkem drahá sranda (no on i ten samostatný bazmek na nohu stojí celkem dost). Pokud se Ti ale nechce vyhazovat x tisíc za polar tak nejlepší řešení bude, když si to nejdřív změříš bikem.

        0 0
    • Forester  

      zkusím oživit tento thread

      nemáte někdo RDS II. od Ciclocontrol. Používám ho ve spojení s HAC 5 rád bych se s někým podělil o zkušenosti :-).

      0 0
      • Forester  

        zkouším to ještě jednou. nemáte někdo RDS II. od Ciclocontrolu?

        0 0
    • Silacek  

      Mnoho odpovědí, zde uvedených je tak trošku na půl cesty od pravdy. Rozhodně není krokoměr k ničemu a spolehlivost načítání kroků velmi souvisí i s konkrétním modelem/výrob­cem/senzorem atd. Existují i typy, které jsou vyrobeny přímo pro jogging, takže jsou schopny měřit (ve 3 osách) i běh. Teď nedávno jsem měl možnost krokoměry otestovat a dokonce i ten, který nebyl přímo pro běh určen kroky načítal víceméně spolehlivě. Jen o výrobce omezil v rozsahu nastavení délky kroku, aby bylo nutno koupit vyšší řadu. Pokud máte zájem můžete si celý test a recenzi krokoměrů přečíst.

      Nicméně jde obvykle o jednoúčelové zařízení a pokud chce člověk něco přesného s větší funkční výbavou, je lepší se poohlédnout například po GPS tachometrech, sporttestrech apod. Krokoměr bych bral jen jako doplněk, který se nejvíc uplatní při pěší turistice nebo jen během běžného dne, abyste krom větších sportovních výkonů do měření pohybu, započítali i běžnou chůzi.

      0 0
      • Mig_all  

        myslim že nějáká krokoměrová aplikace do mobilu bohatě postačí…

        0 0
        • Silacek  

          Určitě souhlasím, ale přesto je pár faktorů, které hrají ve prospěch samostatného krokoměru.

          Ne každý vlastní smartphone (nevím zda u „hloupých tel.“ je tato funkce v dnešní době k dispozici), dále je to pak skladnost přístroje – krokoměr je možné brát všude, i tam kde sebou telefon mnozí neberou (nebývá zvykem, ale jsou tací lidé) – je malý a velmi lehký, výdrž baterie apod.

          Třeba na běhání používám mobilní aplikaci, ale sporttester je zase o krok napřed v některých funkcích.. jenže za kvalitní sporttester si zaplatíte skoro jako za nový telefon. Totéž platí pro krokoměr, pokud pro někoho není problém investovat, řekněme pětistovku, nevidím důvod si krokoměr nepořídit i k tomu telefonu.

          Jak píšete v mnoha případech však krokoměrová aplikace bohatě vystačí.

          0 0
      • Ruprt2  

        A toto téma na BIKE FORU, tě donutilo se registrovat?

        Proč? :-)

        0 0
        • Silacek  

          Hledal jsem na internetu pojem krokoměr diskuze, samozřejmě jsem si tím udělal i reklamu na blog. Doufám ale, že informace tam uvedené mohou pomoci i někomu, kdo hledal podobně jako já. Také doufám, že jsem tím nikoho nepohoršil. Nemám v úmyslu si zde vymýšlet jiné důvody, přeci jen existence tohoto tématu na bike-fóru by se mohla podivná. Předpokládal bych diskuzi třeba o těch GPS navigacích/tacho­metrech nebo jiných cyklocomputerech, případně o Go kamerách.

          Navíc jsem připojil i svůj pohled na věc. Snad mi zde za to hlavu neutrhnete :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.