Krkonoše - trasy,singly... KRNAP - grrr

43 nepřečtených
  • Alliosa

    Ahoj lidi,

    Ctěl bych vytvořit nějakej „katalog“ tras co stojej za zmínku v Krkonoších a nejblizším okolí. Vrcholky Krkonoš sou známy svými zákazy a nic moc cyklo značením takže něco podobnýho by přišlo vhod. Po popisu by se úrčo hodilo přihodit mapu trasy nebo GPS souřadnice ňákých bodů.

    Aby v tom nebyl za chvíli úplnej guláš, prosím Vás diskuzi směřujte až pod VŠECHNY tipy tras!!!

    Díky a snad si navzájem vytvoříme pár tipů na vyjížku…

    0 0
    • Alliosa  

      TRASY,SINGLY

      0 0
      • Alliosa  

        Zdar

        Jeden z nej singlů se dá jet v okolí Špindlu ze Stohu dolu ke 4sedačce ve Svatym Petru. Někdo může mít problém s tím že nahoře je myslím už 1. pásmo a cesta je tím pádem slepá – nastává morální problém jak se k ní dostat… Ale směrem od Bufetu na rozcestí (kousek od Výrovky) se to zákazem projet dá – cca 1km a na druhou stranu z Pláně se to taky nechá… cca 2km (dá se to taky utlačit) Cesta je luxusní a poměrně obtížná směrem dolů, nahoru sem ji raci este nejel. Otevira se tam panorama na dominantu Špindlu – Kozí hřbety, pěšina je z 1/3 zasazena do prudkého lavinového svahu a rozhodně má co nabýdnout. Místy dost prudká a technická, většina trasy v poho. (pěšina rozhodně není cyklo a myslim ani turisticky znacena) MAPA

        0 0
      • mr.antik  

        Sjezd po zelené z rozhledny Štěpánka (nedaleko Kořenova, Harrachova).

        Bohužel nahoru o nějaké vyloženě dobré cestě nevim. Není to singl ale hezky houpavá cesta, bohužel nevim jak je to s legálností.

        0 0
        • siskin  

          jj ten sjezd stojí za to, zákaz tam není , takže by to mělo být legal. nahoru se dá vyjet z Mýta po modré TZ(pěkná vrstevnicová šotolinka) ,na planýrce se napojíme na zelenou TZ (dlouho do kopce ,docela výživný) ,která nás dovede na Perlíček ,kde se pro změnu rozjedeme po žluté TZ ,kousek ještě do kopce a poté pokračujeme po hřebeni až na Štěpánku.

          http://www.mapy.cz/#…

          0 0
      • Alliosa  

        Další tip mám na pěkný sjezdík z Tetřevích bud dolů do Dolního dvora po zelené. Je na MAPE. Není to žadnej velkej šupák takže ho jezdíme i na horu. Ale za svezení z kopce taky rozhodně stojí a nějaká ta technika v něm je…

        0 0
      • Pi†el  

        Pokud chcete potrenovat techniku skakani pres štěpy, překopy, odvodňovací kanály, či jak se tyto zle veci jeste nazyvaji, doporucuju vyject si nad Pec, k Chalupe na Rozcesti a poslat to po zelene dolu, smer Pec.. a pristi dva kilometry se rozhodne nebudete nudit..

        http://www.mapy.cz/#…..

         
        0 0
      • Alliosa  

        Cau

        Po dnesku mam zas jeden supr tip na jeden tutovej úsek. Začíná na Hříběcích boudách a končí u lanovky v Dolním Dvoře. Trasa není moc dlouhá ale v mnoha úsecích je krásně hravá. MAPA (doporuču ji jet v tomdle směru) jo a je znacena modrou turistickou

        0 0
    • Alliosa  

      DISKUZE

      0 0
      • Barak  

        Docela mě překvapuje, že ty, jako místňák, kterej bude nejvíc trpět případnou zvýšenou aktivitou zelenejch, tady chceš zveřejňovat trasy, kde je zákaz.

        0 0
        • Flegmatik  

          Taky se tomu divím. Něco jsem mu napsal už do vlákna sem. Tohle jeho jednání je poněkud nekoncepční a v budoucnu dost možná kontraproduktivní.

          0 0
          • Alliosa  

            No asi takle, teď sem přidal trasu která zákazem neni pokud si to chceš vyšlápnout nebo to k ní dotlačit. Myslím že to co se u nás děje je ve většině případů jen šikana cyklistů. Krnap už nejednou komentoval situaci tím že cyklisti způsobují půdní korozi – ve svahu by to eventuálně i bylo možné, určitě ne však za podmínek které jsou v Krkonoších a to kamenitý cesty s velkým množstvím odvodnovacich prikopu… A druha pripominka byla ze cyklisti nici stromy, coz mi pripada malinko smesny. Predstavte si skupinu cyklistu ktera najizdi a hlavami narazi do stromů v ochrané zone, pak by to asi bylo mozne. Navic pokud zastavite u cedule zakaz cyklistu a kolem vas projizdí zeleny nablejskany terénák s príslušníkem krnap, protože ten uz pesky nepude tak je to taky malinko zarazejici. A vím i o cestách na ktrerých je zákaz, konkrétně o té co vede k singlu od Plání a na kterých se pohybují těžké těžební stroje aje celá rozrytá pásmo nepásmo… takže když to shrnu, příde mi polovina zákazů bezpředmětných. Je jasny že nemuzou v hlavní sezone povolit vjezd na Snezku protoze lidi by se tam umlatili, takových cest je víc a to chapu ale co je moc…

             
            0 0
            • Barak  

              Hele, já s tebou souhlasim. Taky si myslim, že spoustu těch zákazů nemá opodstatnění. A taky ne vždy je dodržuju. I když v létě spíše ano, spíš v zimě na to kašlu. Jenom si myslim, že když se to bude zveřejňovat a zelený tam uviděj víc lidí, tak to ničemu nepomůže. Spíš to může být ještě horší. Na mě to působí podobně, jako když dal loni nebo kdy K.T. na horydoly.cz mapu s krkonošskými zimními sjezdy ve volném terénu. Kdo chce, ať hledání věnuje nějaké úsilí a pak tam jede, tím se to trochu vyselektuje. Ale dávat info takhle veřejně k dispozici… no nevim.

              0 0
              • RomanH  

                Ja Alliosou souhlasim. Jedine tim, ze tam bude jezdit vice lidi, je sance, ze se to zmeni. Nad jinym zpusobem (ala Cemba)  jsem v tomto pripade zlomil hul :-( Zakazy ano, ale v urcite obdobi, ne po cely rok.

                0 0
                • Alliosa  

                  To co si napsal je úžasná vize. Bylo by to supr. Myslím si ale ze ke změně k lepsimu je strašně daleko a k horsimu je za tedle podmínek a s timdle pristupem jen krucek.

                  Snazim se vyuzivat vsechny ztezky co sou pekně ježditelny. Samozřejmě že tak abych zbytečně nikoho nedráždil.. To by samo mohlo kontraproduktivně dopadnout jak je psáno vejš. Letos už jsem projel pár zákazů, nikdy však ne cíleně ale pouze účelově abych se dostal třeba na další ztezku nebo na jinou stranu hřebenu…

                  0 0
                  • RomanH  

                    Ja Ti rozumim. Psal jsem neco podobneho v nejakem dredu o Krkonosich. Kazdy rok nas tam protahuje (castecne i zakazama) jeden clovicek od Horske a spolecne nadavame na Krnapaky. Minuly rok me se zenou chytli tusim kousek od Vyrovky (modra znacka – na zacatku se kousek neslo po schodech ?) . Kdyz videli, ze jsem slezl z kola, kdyz se objevili pesaci, jen mi rekali, ze se tudy nesmi. No a kdyz jsem jim ukazal mapu, ze chci jet do Spindlu a at mi tedy poradi, kdyz je zakaz na vsech cestach okolo, museli uznat, ze objizdet to zpet po asfaltu nema smysl – nebyla sezona, turistu poskrovnu. Takhle nejak bych si to predstavoval – pesak ma prednost, vytycene obdobi pro kola a zakazy mimo turisticke znacky.

                    0 0
                    • Alliosa  

                      Jo jo, je to asi taky hodne o tom koho potkas… A s tim zakazem mimo turisticky cesty – už se stalo. V Parku se totiz mimo značený cesty pohybovat nesmis (nevim presne od kteryho pasma…) Ale zase na druhou stranu, je jich tam dost, sou používaný správou parku alesákama. Navíc na nich nikoho nepotkáš což je supr.

                      0 0
        • mr.antik  

          já to pochopil tak, že se tam maj psát místa, která pod zákazem nejsou nebo jsou na hraně.

          0 0
    • zbartos  

      Na http://www.facebook.com/cemba.cz a na http://www.cemba.cz/novinka.shtml… je žádost HH o pomoc s vytipováním tras pro MTB tam, kde je to doposud zakázané (a asi to současně navazuje na povolené trasy). Takže místní znalci do toho !

      0 0
      •  

        myslíš že by to mohlo být sjízdný oběma směry nebo je to zase akce zakamuflovanej jednosměrnej singl?

        0 0
        • zbartos  

          U TK a HH člověk nikdy neví, co se z toho nakonec vyklube, ale podle mne je na v současnosti zakázaných místech lepší i jednosměrný singl, než žádný…

          0 0
        • kolombo  

          Hele, bojuješ takhle zuřivě i proti jednosměrkám pro auta a nebo jsi se myšlenkově zasekl ?

          Pokud nechceš pomoci, tak se na tohle vlákno vykašli, díky.

          0 0
          •  

            Samozřejmě že bych uvítal větší možnosti legálního bikování v Krkonoších, ale ne za cenu že si budete honit svoji fanatickou vizi svatého singlu. PS: zatím to podle počtu Vašich věřících vypadá že jste se nějak zasekli Vy.

            0 0
            • kolombo  

              Máme to číst tak, že než by s tím měla něco společného ČeMBA, tak ať se tam raději nesmí vůbec ?

              0 0
              •  

                nic si z toho nedělej,ve mě prostě moc důvěry nevyvoláváte a nejsem jistě sám, důvody: to už tady bylo mockrát…

                0 0
      • zbartos  

        Před chvílí jsem našel povolené trasy na webu KRNAPu, viz http://mapy.krnap.cz/…php/maps.php resp. přímo cyklostasy + turistická mapa na http://mapy.krnap.cz/…ml/krnap.php?…

        0 0
      • RomanH  

        At misto tipovani konkretnich tras zkusi prijit s myslenkou obecneho povoleni na vsech znacenych trasach v nejakem obdobi. Neco ve smyslu muzete vsude po znackach, ale ne behem prazdnin, st. svatku, behem vikendu od – do a podobne. Zakazove znacky nahradit cedulemi „Nevhodne pro jizdu na kole“, „Prenaset XXX metru“ a podobne (tim odradi vetsinu cyklo – turistu). Proste je zkusit presvedcit, ze biker skodu nenadela a ze stoji za pokus to zkusit alespon v nejakem casovem intervalu a pak to vyhodnotit. Pokud by tohle Cemba udelala, budou mit moje prispevky. Singltrack s.r.o. podporovat nebudu, musi se uzivit sam.

        A pokud chces konkretni trasy, tak do Krkonos jezdim pravidelne na biku 1× rocne. Minule mi chybela legalni cesta z Vyrovky do Spindlu (a uznali to i Krnapaci, kteri me zastavili), jel jsem to po zelene a byla nadherna, takze za tato a pak jeste zluta z Misecek na Vrbatovu boudu.

        0 0
        • zbartos  

          Vtip je asi v tom, že pravidla v této hře určuje KRNAP, takže když požádal o výběr vhodných stezek, není asi tak jednoduché ho přesvědčit, že má místo toho (nebo současně) udělat to, co chceš Ty a věřím, že i většina normálních bikerů-turistů.

          Doporučuji proto každému, aby se nespoléhl jen na ČeMBu a se svojí iniciativou se obracel přímo na příslušné NP či CHKO, když už se zdá, že někde by rozšíření povolených cyklotras dovolili…

          0 0
        • kolombo  

          Asi se nedají čekat rozsáhlé zásahy do práv jízdy v I. zóně KRNAP, ale pravidlo o jízdě pouze po značených cestách platí i v III. a II. zóně KRNAPu.

          Myslím, že všechny značené cesty není ideální nápad, protože v KRNAPu, jako v dlouhodobě kulturní krajině, je v oblasti, kdy jsou boudy a chalupy, tedy na úbočích, spousta cest, které značkaře nikdy neviděly, ale přesto vedou od někud někam.

          0 0
      • Pi†el  

        To nechapu. Krnap je schopnej z nadhernejch, rozjebanech cest, plnejch korenu a kamenu udelat štětovanou dalnici a dat tam zakaz vjezdu cyklistu. A ted prijde s takovimle napadem?! Opet se potvrdilo, ze je to prevazne jen banda zelelenejch dementu..

        0 0
      • Sobi  

        No celkem mne to překvapilo, opět mi přišel čembí propoagandistický mail, nechtěl jsem na to klikat, ale nakonec jsem ho otevřel. No a celkem mne to překvapilo. Že by konečně po x letech něco co by mělo smysl? Pokud se podaří otevřít cesty pro cyklisty, tak to bude super, ale popravdě mám strach,že do toho promítnou svojí verzi cesty ( upravená a zametená jednosměrka… ) což by mne fakt mrzelo…

        0 0
    • scoty  

      Po mnoha letech řečí jako „..ať se horské kolo vrátí zpátky do Alp“…, tu vidím začátek komunikace a snad i určitého pochopení…

      …je jasné, že to nejlepší není jenom ve III.pásmu, ale je třeba to brát jako začátek „lepších časů“ pro bajkování v Krkonoších…

      …nevidím jediný důvod, proč by lidé nemohli používat např.tento chodník ve V Krkonoších.­.(viz.příloha)

      0 0
      • Pi†el  

        Duvod je jedinej, vedeni KRNAPu jsou prevazne … (kazdy doplni dle uvazeni)..

        0 0
        • scoty  

          …lovci (ne hajní), lesáci (ne lesníci), offroudisté (ne zdatní ochránci krajiny) ve věku 50–75let, neomezení vládci na „svém teritoriu“, které spravují pomocí těžkých strojů…

          …taky nevidím jako kdovíjaké vítězství ježdění ve smrkových monokulturách III.tího pásma, ALE pro Krnap je to malý ústupek, který by mohl být počátkem zajímavých změn v jejich přístupu k volnému pohybu v přírodě…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.