KRIMISTOP + pojisteni proti kradezi

22 nepřečtených
  • gouryella

    Pratele,

    kolik z vas ma kolo oznacene? Pojistovna mi kolo proti kradezi nepojisti pokud neni evidovano v krimistop. Ta sada na „oznackovani“ je zde: shop.krimistop­.cz/zbozi_deta­il?id_zbozi=622

    Nejspise si ji kvuli pojisteni poridim…

    Vase nazory krimistop? :)

    0 0
    • james11  

      jo jako pasivní ochrana je to použitelné, měl jsem to na crossu

      0 0
    • Páník  

      da se poridit i levnejsi varianta…www.bike007.cz/…lo-standart/

      0 0
    • kali222  

      a to pojištění vyjde na kolik?

      0 0
      • gouryella  

        Bohuzel to zatim presne nevim – vim jen o te nutnosti mit kolo regnute…

        www.cpp.cz/…-majetku.asp

        0 0
        • Tomcat  

          // Do pojištění lze přijmout jen kola, která jsou současně vybavena zapouzdřenými mikročipy RFID, mikrotečkami s PIN kódem, výstražnou etiketou a zaevidovaná do Centrálního registru (např. KRIMISTOP). // Hmmm až na to že žádný oficiální státní centrální registr není. To není ve spolupráci s ČP, ale jen podlnikatelská aktivita a je to v celku nanic. To si můžu vytvořit centrální zegistr Š-135 nebo Lotus a chtít taky nějaké všivné za to, že dotyčné přibližovadlo zaredisturuji, budu dopurčovat výrobce čipů (malá domů), připadně dopuručovat spřátelenou pojišťovnu (další kapříci).

          Účelem toho celého by mělo být:

          • kolo udělat špatně prodatelné = pro krádež neartraktivní = aby zloděj věděl, že tohle je registrované to pude špatně prodat
          • v případě pojistné události aby byla ztráta co nejmenší

          A teďka co to z toho splňuje, mohlo by splňovat ve skutečnosti.

          Vnitřními komunikačními prostředky Policie ČR byly informovány všechny služebny Policie ČR o výše uvedené smlouvě a o způsobu využívání systému KRIMISTOP. No takže slušně řečeno policisté se můžou i toho podívat. Otázka jetli jsou povini se do toho dívat.

          0 0
          • gouryella  

            Takze je to v podstate k nicemu a nejlepsi prevence je nespustit kolo z oci…

            0 0
            • Genarito  

              a kolik takový pojištění stojí? Jestli se to vůbec vyplatí…

              0 0
              • gouryella  

                To nevim. Nikde nic takoveho nepisi. Jen o nutnosti registrace v krimistopu. Ale jak psal nize Tomcat asi to moc vyhodne nebude. Tedy, jak pro koho…vime :)

                0 0
                • Genarito  

                  co se týče pojistek, tak je důležitý zvážit jestli se to vůbec vyplatí. A co si budeme namlouvat, aby to bylo pro pojišťovnu výhodný, tak jde o to vybrat víc peněz než na pojistkách rozdat :o) Nejlepší si je kolo ohlídat sám. Ale to pojištění bych možná doporučil někomu, kdo kolo zamyká a nechává delší dobu bez dozoru… Pak tomu pojištění rozumím

                  0 0
            • Tomcat  

              Není to k ničemu, ale je potřeba prohlídnout skrz marketingový kouř co to opravdu obnáší.

              Hlavní vlastností je psychlologický efekt , ano může to odradit, stejnak zloděl nemusí být blbej a ví že tohodle se bát taky nemusí.

              Další vlastnosti jsou vytěžitelné jen při ideálních podmínkách. Počítá to s pravidelnýcmi kontrolami a že městští a státní policisté budou online lustrovat, stím že zloděj identifikační prvky neodstraní atd…

              Pokud to je jen pro víhodnější pojištění tak proč ne.

              0 0
              • gouryella  

                Tohle me taky napadlo. Preci jenom kdyz to zamces a na ramu jde videt oznaceni evidence v nejakem systemu asi to nejaky efekt ma… Asi tu malou sadu stejne koupim a na presne podminky toho pojisteni se poptam.

                0 0
                • Pablo  

                  A k čemu ti ta malá sada vzhledem k pojištění bude, když nemá mikrotečky? Mě policajti kontrolovali 2× za život, jednou z toho ještě před revolucí, takže kolo se nenajde ani omylem, spíš jde o to, jestli by se vrátilo dost peněz a tomu moc nevěřim – no určitě pak napiš konkrétní podmínky co ti nabídli.

                  0 0
    • Tomcat  

      No nelze říci že to je špatný otázka jestli to nemá tvz placebo efekt.

      Všechny tyhle sytémy počítají stím …že potencionálně kolo které bude ukradené , bude nekde zkontrolováno… LOL a tady je kámen úrazu myslím, že jsme se o tom bavi X krát, pokud není provázaná (společná , centrální) databáze kradených kol je to nanic. Prostě ve vedlejším městě to v databázi mít ani nebudou a takže …zastavý kraradené kolo a pokud se jim na tom nebude zdát něco opravdu podezřelého zkontrolují odrazky\ světlo \ dají dejchnou a pustí ho dál i kdyby se podívali do databáze kradených kol tak taky nic, protože oni ho tam mít nebudou , v databázi je ve vedlejším městě.

      V souvislosti s tím pojištěním je to jasné. Ale nějak sem počítal kolik by mne stálo pojištění a nálklady na zabezpečení abych při pojistné události dostal aspoň pořádnou část zpět (myšleno financí) no za to to fakt nestojí.

      0 0
    • TheIF  

      Chce to pořádně zamknout… :-)

      0 0
    • pos3k  

      asi stejne jako vetsina v predeslem topicu

      0 0
      • mavit  

        A nevite, teda nekdo, kde se daji ty zapouzdrene RFID koupit? stejne bych si kolo radeji pojistil. Bydlim v Hranicich na Morave, tak, jestli nekdo vite............. Dik moc

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.