• marios

    Tak další rok za námi, za 10 dní zase uslyšíme pod Černou věží Manowar a už to pojede.

    Jedete? Těšíte se? Máte natrénováno? Bude letos sucho? Dáme to na na FF/RoR?

    0 0
    • martin_bakov  

      2 roky zpatky byla KSM 70km trasa vubec muj prvni zavod, nebylo najeto nic a presne to vystihl slogan : zeny maji porod a muz krale sumavy :)

      Uz se tesim !

      0 0
      • VanVren  

        Šumava je pro děti. A krátká snad ani není maraton. Pro mě byl a bude symbolem utrpení vždy Drásal a Sudety. I když už to taky není ono, některé těžké a pěkné úseky jsou vypuštěny, čo nahrazeny asfaltem.

        0 0
        • martin_bakov  

          Vsak proto je tak oblibena mezi verejnosti. I kamaradi co na kole nejezdi se obcas zeptaji a toho ‚krale sumavy‘ jsi nekdy jel ?

          Drasal a Sudety urcite nekdy zkusim, aktualne se jedu rozbit v sobotu do Mostu.

          0 0
        • ¨MZ  

          Drásal je v pohodě, srovnatelnej s dlouhým Králem. Ovšem Sudety, to už je jiná liga. Moje první účast mi úplně změnila pohled na MTB maratony. Tam jsem zjistil, že Sudety jsou jediněj bajkovej maraton u nás, ostatní jsou jen pohodové sobotní vyjíždky :-) Jednou jsme je byli projet tréninkově, ten den jsme jeli jenom tu druhou, těžší a delší, část z Teplic a v Machově jsme byli slušně prošitý, absolutně jsme nechápali, jak to můžem při závodě ujet :-) Ve Vysoké Srbské jsme to zabalili a jeli po asfaltu zpátky do Teplic :-)

          0 0
          • Martin11  

            Tak to jsi nejel Extrem Bike Most. Jestli si to chceš vychutnat, máš čas do soboty…

            0 0
          • jeffino  

            jj, Sudety never die, ten závod má charisma jako kráva.

            0 0
      • Darkson  

        starý, ale dobrý:D

        Jak jsem jel Krále Šumavy …zážitek cvoka, co to jel!

        Jelikož svalová horečka pozvolna ustupuje, krev z levého ucha teče jen při prudším pohybu, a sádrový krunýř okolo páteře již tolik netlačí, rozhodl sem se v několika odstavcích zaznamenat zatím nejintenzivnější sportovní zážitek svého života.

        Celá akce začala poměrně nevinně. Barevným letáčkem zobrazujícím šlachovitého mladíka s hranatými rysy, v přiléhavém barevném cyklistickém dresu, ledabyle opřeného o luxusní horské kolo. Hezoun byl doprovázen lživým textem slibujícím nevšední sportovní zážitek v technicky náročném terénu. Propagační materiál dále popisoval nezáživné podrobnosti jako převýšení (několik km), profil tratě pro zdravé cyklisty (?), dále již zajímavější rockové skupiny, pivo a gulášek v cíli. Nabízel dokonce i dvě varianty závodu: krátkou (78 km) a normální (100km).

        Dnes už nejsem schopen pochopit, že v jakémsi sportovním oparu (možná naladěn pravidelným sledováním Branek bodů vteřin?) jsem vážně zvažoval stokilometrovou variantu. Byl jsem snad i pod vlivem vzpomínek na nedávných 45 km na silničním kole po hladkém asfaltu, z mírného kopce s větrem v zádech? Kdo ví. Ale co, přeci se napoprvé nebudu přepínat, řekl jsem si , a nakonec zaškrtl KRÁTKOU variantu. Při pozorném čtení dále pochopíte, že právě v tu chvíli jsem se pravděpodobně podruhé narodil.

        Fáze nultá – příprava

        Po důkladné analýze svého cyklistického vybavení jsem zhodnotil, že jsem nebarevně sladěný a veskrze málo sportovně vypadající. Toto se nejevilo jako větší problém, a o pár dní (a tisíců kč) později jsem při pohledu do zrcadla v první vteřině myslel, že stojím v těsném zákrytu za Lance Armstrongem. Po této operaci nastala důležitá fáze holedbání, během které všichni kamarádi, známí, příbuzní, jejich známí a příbuzní byli dopodrobna seznámeni s tím, jaký že jsem to chlapák, když se účastním velkolepého závodu v drsném terénu. Pravda, při letmém pohledu na internet jsem zjistil, že podobných chlapáků je v republice ještě cca 3,5 tisíce, to mne ale ještě více utvrdilo v tom, že závod bude hračkou i pro nesportovní veřejnost, a že tedy dopoledne si sjedu toho Krále, a odpoledne si hodím lehký tenísek.

        Kolo jsem řádně umyl a pro větší efekt polepil barevnými samolepkami typu I love triatlon a no pain, no gain. Myslím také, že jsem byl jediným účastníkem s vyžehlenými puky na cyklistických šortkách. Prostě-v předvečer závodu jsem byl ready.

        Fáze první – před startem

        Příjezd na místo závodu proběhl bez problému, slunce svítilo a vyleštěné kolo na střeše služebního vozu vysílalo do okolí mnohoslibující pablesky. Už parkování se ale ukázalo být menší výzvou (s ohledem na další průběh dne však zanedbatelnou), jelikož parkovací plocha náměstí nejmenovaného městečka, soudě dle bílých čar na dlažbě, byla dimenzována přesně na 8 vozů. Okolo sedmé ráno se nás tam sjelo několik tisíc. Poté, co jsem po půlhodině

        ježdění našel parkovací místo v rákosí asi 3 km od města snad stojí za zmínku to, že již v té chvíly jsem zacítil první lehké známky únavy.

        Odmontování kola ze zahrádky, navlečení lesklého dresu, přičísnutí vlasů navlhčeným hřebenem a lehká projížďka zpět na místo registrace byla už pouhá rutina. Taktéž namontování plastového čísla na mé kolo (promo model z Tesca za 5990,–) bylo docela snadnou záležitostí.

        Poté jsem se snažil protlačit se na náměstí, kde se mezitím již formoval hučící dav větrem ošlehaných horalů a mužatek všech věkových kategorií. Již na první pohled bylo zřejmé, že na místo v první, ale ani padesáté startovní řadě nedosáhnu, a že tedy boj o stupně vítězů mě bude od počátku neférově zatížen. Když jsem následně zaujal poměrně netaktickou pozici hned vedle prodejny dámského prádla v zadní části náměstí, jen se závistí jsem mohl sledovat šťastnější účastníky protřepávajíce svalstvo o cca půl kilometru přede mnou. Uklidnilo mne ale, že kola mnohých nebyla zdaleka tak umytá a barevná, jako to moje.

        Zde malá příhoda:

        Při zaujímání startovní pozice jsem nechtěně zavadil šlapkou o lýtko Diskobola stojícího vedle mne. Promiňte, špitl jsem. Odpověď hrdelním hlasem mne měla varovat: „Neřeš vole, co je pod pět stehů se nepočítá.“

        Fáze druhá – start

        Konečně zazněl výstřel. Očekáváte-li, dramatický popis prvních metrů závodu, budete zklamáni jako jsem byl já. Ještě dalších cca 5 minut jsem totiž stál na místě , poté opatrně vedl kolo mezi masou tlačících se a různě nasedajících závodníků. Po nasednutí a ujetí asi 5ti metrů jsem po nárazu do jakési stařeny (co ta tady mezi námi špičkovými atlety proboha dělá, napadlo mne) jsem poprvé spadl.

        Fáze třetí – závod

        Ti z vás, co někdy viděli tisíce cyklistů deroucích se kupředu, by asi byli vykuleni méně než já. Při jízdě na kole jsem totiž zvyklý vidět jednak na zem, jednak dále než 5 cm před sebe. Toto bohužel možné nebylo.Jen podle nárazu řidítek do dlaní navlečených do křiklavě červených rukavic jsem pochopil, že jsem poměrně brzy opustil (tehdy jsem ještě netušil že navždy) asfaltovou cestu, a vydali se vstříc kořenům, šutrům a roklím.

        Na asi pátém kilometru jsem podle barevného hada vinoucího se do prudké stráně přede mnou odhadl, že se pohybuji někde na 300.-500. místě. Toto zjištění bylo pro mne v tuto fázi závodu prudkým zklamáním, neboť během svého holedbání známým jsem tvrdil, že přeci jdu na první stovku! Navíc na mne každou chvíli někdo ze zadu štěkl pravo! a pak zase levo! a já se postupně propadal hlouběji do startovního pole. Začínal jsem se také lehce potit, což mne rozladilo, neboť jsem chtěl vypadat přitažlivě na cílové fotografii.

        Po 15 kilometrech jízdy do prudkého kopce proti slunci (občas prostřídaného krátkým ale zato velmi příkrým sjezdem po kořenech či šutrech vyschlého potoka) jsem pochopil, že musím poprvé změnit taktiku.

        Tato změna proběhla z Umístit se na Dokončit.

        V tuto fázi závodu se tento cíl zdál poměrně reálný, neboť ani já, ani nikdo jiný okolo ještě nekrvácel, nezvracel ani nebrečel. Jenom snad někteří volili ostřejší slova, když za pomocí zubů a nehtů již po sedmé měnili duši či řetěz. Asi měli levná kola.

        Na třicátém kilometru se objevila první občerstvovací stanice. Konečně přišla má šance na lepší umístění!! Vychytrale jsem ostrou jízdou minul desítky závodníků, co zastavovali, nabírali iontové nápoje, banány, pomeranče, či energetické tyčinky. Já pouze dopil v jízdě poslední zbytek zteplalé žluté limonády z cyklistické láhve, a vrhl se vstříc nejdelšímu stoupání závodu mnohakilometrovému krpálu vedoucímu kamsi do mraků. Teplota v tu chvíli dosahovala asi 30 stupňů, a na mne po chvíli začala doléhat první krize.

        Zhruba od této této chvíle pro mne závod ztratil přesné kontury. To co se odehrávalo dál, se pokusím slepit ze vzpomínek přes své vnímání v jakési mlze, z útržkovitých záblesků paměti, a z vyprávění ostatních.

        Po několikakilome­trovém stoupání v ostrém slunci jsem soudě podle kamzíků, orlů a nízkých ohnutých stromků byli na samém vrcholu Šumavy. Slunce rvalo a vzduch řídnul. Teď měly přijít ty táhlé sjezdy, které snad slibovaly relaxaci a slastný odpočinek! Nestalo se tak. Nebudu vás zdržovat popisem těchto částí závodu, možná si jen zkuste představit jízdu prázdným korytem divoké řeky, ve sklonu vodopádu, do které bouře nanesla kořeny, kusy stromů a lidských těl.

        Odvaha některých borců při sjezdech byla šokující, za řevu a řinčení součástek se řítili do údolí, zatímco já (a nebyl jsem sám) jsem vedl kolo dolů po srázu mezi stromy a kapradím, a střídavě si otíral krvácející rány a slzy. Sjezdy byly proloženy prudkými stoupáními po podobném povrchu, kde již o cyklistice nemohlo být ani řeči. Nevím, jak se ve sportovním slangu nazývá tlačení kola do srázu. Jsem si ale jist, že mnohakilometrová chůze v cyklistických botách (pro necyklisty: střevíce s kusy ostrého železa přišroubovaného k podrážkám) nebude do budoucna patřit k mým oblíbeným kratochvílím.

        Přišel čas na další posun v taktice z Dokončit na Přežít.

        Druhá občerstvovací stanice mne již uvítala bez větších nároků na umístění. Odhodil jsem pomlácené a zabahněné kolo a spadl bezvládně do kádě s iontovým nápojem. Přišla však nečekaná komplikace! Díky naprostému vyčerpání (Naprostému? O jak jsem se pletl, byli jsme teprve na padesátém kilometru) žaludek odmítal cokoliv přijmout!

        Při zvracení jsem ale koutkem oka zahlédl, že v předklonu či kleku je i mnoho spolubojovníků, to mne uklidnilo. Někteří dokonce vypadali, že již nežijí, soudě podle polohy jejich těl a křečovitých grimas obličejů. Asi 15 minut jsem poté ležel na zádech, občas se napil, ublinkl, znovu napil, až jsem do sebe násilím vpravil něco tekutiny. Na jídlo jsem si netroufl, tak jsem si alespoň nacpal do propocené kapsy pár energetických gelů. Poslední fáze boje o život

        mohla začít.

        Podle propočtů v této chvíli zbývalo necelých 30 km závodu. Slovo závod již používám ve velmi volném kontextu, neboť skuteční závodníci byli již v ten moment na stadionu, poslouchali zmíněné rockové kapely, popíjeli pivečko, a pozvolna se po vyhlášení vítězů všech kategorií rozjížděli do svých domovů. My ostatní bojujíce o umístění ve třetí tisícovce jsme se však dále rvali o život.

        Z 24 převodových stupňů mě fungovalo již jenom 8, což však nehrálo roli, neboť při chůzi vedle kola přehazovačka Shimano Ultegra často ke slovu nepřijde. Zadní brzda byla také již jenom pro okrasu, což mne dále diskvalifikovalo i při sebemenších sjezdech. Přední brzdu jsem totiž po čtyřech pádech levým loktem na šutry přestal požívat. Při krátké odpočinkové pauze (kterou jsem čerpal každých asi 500m) mě letmý pohled na hodinky varoval, že odpolední tenis již nestihnu, neboť jsem na trase už nějakých šest hodin.

        Očima jsem propaloval svůj cyklometr, který jako jedna z mála věcí na mém kole z Tescoletáčku ještě fungovala, a přes slzy odpočítával kilometry.

        Konečně!! 76 77 78 79?? Co to? Kde je stadion? Hudba? Na 80. kilometru, uprostřed hlubokých šumavských hvozdů mě došlo, že letáček byl pouhým propagačním trikem, a že organizátoři závodu vzdálenost pouze odhadli, s odchylkou plus minus pár kiláků, no a co??

        V tu chvíli mně přešla chuť žít. Narval jsem do sebe poslední odporný sladký gel a byl připraven každým metrem zkolabovat. Na zhruba 83. kilometru jsem konečně v dálce uviděl polní cestu. A po ní i silnici vinoucí se mezi domy v dáli! Na 85. kilometru byl definitivní konec.

        Vklopýtal jsem, ne nejel jsem, neboť cílová rovinka byla opět do kopce na stadion, ne nepodobný Venclovskému po jeho památném pokoření průlivu. Rozdíl byl pouze v té změti trubek co jsem vláčel za sebou. Nálepka no pain-no gain visíc z rámu volně flirtovala ve větru a já věděl, že počet účastníků v příštím ročníku bude pouze 3499.

        Epilog

        Správný chlap má zkusit alespoň jednou v životě opravdovou bolest. Alespoň se to tak říká. Ženy mají porod. My máme Krále Šumavy.

        0 0
    • Sipal  

      Ani mi nepřipomínej. Dneska přesně měsíc, co jsem naposled seděl zdravej na kole. Virózy, antibiotika, pokaždý když se mi udělá líp a vyjedu, je to zpátky. Transbrdy jsem nemoh, Plzeň taky ne, teď Král…Aspoň že Beroun mi přesunuli na září, to se snad stihnu dát dohromady. No užijte si to.

      0 0
      • marios  

        Smůla, já před 10t zlomil klíční kost, měsíc jsem se taky na kolo nemohl posadit, začátky byly krušný, ale v so už jsem cvičně objel KPŽ v MB- no snad se tak rychle na KŠ100 nepojede..

        0 0
    • camlost  

      já si dávám malé cíle:

      1. přijet na start dřív než 2 minuty před startem
      2. objet to ve zdraví
      3. zajet pod 6:30, v ideálním případě pod 6:00.
      0 0
      • stix  

        jakou jedes trasu, kdyz mas tenhle limit?

        0 0
        • camlost  

          dlouhou.

          0 0
          • stix  

            aha, tak to se nedivim. ja jedu 70ku a limit jsem si rikal 4:30. nikdy jsem to ale nejel, tak nevim, jak moc to je realny odhad :-)

            0 0
            • camlost  

              70ku jsem nejel, ale Kral Sumavy mi pripada jako takova jezdiva trat – vsechno lze vyjet, vsechny sjezdy sjizdne. nevim, co bych k tomu jeste napsal.

              treba takova Sela mi prisla o neco tezsi (a to mam ty pesinky radsi a nalezite si je uzivam).

              0 0
              • martin_bakov  

                z lonskeho KSM si pamatuju cca. 10km pred cilem posledni sjezd – singlik v lese kde byly v prudsim svahu volne nahazene docela velke kameny… to byl prvni okamzik kdy sem radsi slezl a tech 30m radsi sesel pesky.

                KSM ma peknou trat.

                0 0
                • karliner  

                  Každé tři roky ji mění.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    už ne, nyní je prý definitivní trať. Jela se poprvé myslím 2008, pak kosmetické změny 09 a 10 a letos už se jede jako 10.

                    0 0
                    • karliner  

                      Co si tak pamatuji, tak 2008 byla snad poprvé bez výraznějších špuntů. Takže proč ne..

                      0 0
                • camlost  

                  jo, to si taky pamatuju. byl jsem docela prositej, ustrelilo mi predni kolo na jednom z tech kamenu a nasmerovalo me to do krovi vlevo. tak jsem zastavil a zbytek / pulku jsem sel pesky (rikal jsem si, ze na hrdinstvi neni vhodna chvile).

                  ale sjet se to dalo, stacilo jen trosku davat pozor. takovych svahu sjede clovek za rok desitky.

                  0 0
    • Bafoon  

      určitě bude hezky, já bych dal FF / FF a pásku přes oči :-D

      docela se na to těším, nevím jak je to možné ale CHCE jet i moje přítelkyně takže to bude okořeněné ještě o nečekanou bajkovou událost :-) Naposledy jsem to jel 2008 za 10h rovných na HT najeto jsem měl cca 1500km – ted mám najeto asi 600km kolo těžší a imho FS, jen doufám trošku klidnější hlava tak si chci tu stovečku víc užít, než jak prve kdy jsem se zrušil na první 50km a pak jen taktak točil nohama.

      Mno a jinak určitě kvalitně utracené money – 2×600 startovné, 1200 auto, 800 nocleh, +jídlo – to se fakt vyplatí za tričko a občerstvovačku a zástupy lidu :o) lidi jsou ale naštěstí magoři :-D

      0 0
      • camlost  

        FF/FF, to musí být masakr :-).

        zůstanu u své oblíbené kombinace RoR/RoR. v případě extrémního sucha dozadu RaR, ale podle předpovědi tato varianta nenastane:

        http://www.yr.no/…vy/long.html

        0 0
        • Bafoon  

          hmm tak o počasí budu radši mlčet :-)

          0 0
        • marios  

          No co, 7mm nám nakropí trať aby se neprášilo, 20C je krásný teplíčko. Jížní vítr nám pak zaručí dojezd po větru, takže POHODA.

          0 0
    • McBlacky  

      nevyjde mi to a mrzí mě to :/

      je to můj hodně oblíbený závod. Co jsem ho jezdil mi vždycky přišlo, že to bylo hodně v pohodě, žádný šílený kule, pohodička. Vpředu se to navíc dá i když je bahno nebo prší.

      0 0
      • marios  

        To jo, na start stačí příjít 10 minut před, tempo ze začátku je rozumný, ne jako na KPŽ, kde to těch 15 profíků roztočí tak, že mi vypadnou plíce a stejně si vystupuju.

        0 0
        • karliner  

          To by vyřešilo oznámení před startem, že prvních deset v cíli se podrobí povinně antidopingové kontrole :-)))

          0 0
    • stix  

      jedu, tesim se. neco natrenovano mam, otazka je jaky kilaky :-))

      0 0
      • karliner  

        Král Šumavy je krásnej závod, jediná kaňka je ten nesmyslnej čas startu dlouhé trasy…

        0 0
        • McBlacky  

          proti Salz A je to válečka v pelechu :)

          0 0
          • marios  

            To rozhodně, trošku už býval ten silniční, když se v 6:30 vyráželo za tmy. Ovšem Saltz 2009 start za totální tmy, jen blesky nad štítama, absolutní chcáč a Hells Bells, to bylo nejvíc wunderscheen.

            0 0
            • ¨MZ  

              jj, start v Klatovech v 6:30 v půlce září za tmy byl kouzelnej, hned po startu začalo svítat, v údolích občas mlhy, vycházející sluníčko, to byla nádhera a ke Králi to patřilo.

              0 0
    • pee.tr  

      Ještě jsem se neúčastnil, letos jsem se moc těšil. Startovné jsem platil mezi prvními a teď jsem na antibiotikách… Snad to ještě doléčím.

      0 0
    • Necris  

      Na kole jsem nováček a Krále Šumavy jsem nikdy ani nenavštívil, ale oni tam opravdu hrajou Manowar ? Tak to se zúčastním i kdybych měl dojet poslední 2 hodiny za ostatníma ;)

      0 0
      • martin_bakov  
        • Oblict si elastaky a mazat si v sedm rano v klatovech na namesti prdelindulonou
        • Poslechnout si 2 minuty Manowar a vyrazit kupredu
        • Pak 6 az 8 hodin vychcipavat na kole

        Na konci dne je pak ten pocit k nezaplaceni :)

        0 0
        • camlost  

          casovy limit je 11 hodin, ne? ;-)

          0 0
          • McBlacky  

            dvě hodinky si přispíš, na oběd někde na zahrádce radši vyhradit také dvě hodiny -nemá smysl si kazit desert. Odpoledne hodinka válení u vody a pak už to na víc než 2–3 rychlý pivka po cestě nebude.

            limit fakt hrana.

            0 0
            • Manas  

              To bych moh objet taky. Napriklad na dirtu, to by bylo porno :-D

              0 0
          • Necris  

            11 hodin na 70 km závod ? To je průměrná rychlost pod 7 km/h. Proboha to bych dřív uběhl než ujel …

            0 0
            • camlost  

              no vzdyt McBlacky pise, ze si mas prispat, po ceste dat obed, svacu, potesit milenku, zaludek nekolika pivky… a pak si mas zazavodit. prislo mi to celkem srozumitelne popsano :-)

              na 45 a 70 km je limit 8 hodin, jak koukam. 10.5 hodiny na dlouhou (paradoxne ma 1. vlna delsi limit :-D)

              0 0
            • PjSky  

              to bych te chtel videt. Maraton je 45km ze?

              0 0
              • Ailin  

                Ahoj, ráda bych se tu, byť trochu mimo místu, poptala na spolujízdu z Prahy na Krále Šumavy, příští pátek. Odpadl mi odvoz a na kolem tam fakt nejedu :-D

                Díky za jakékoli info.Martina

                0 0
    • kokos  

      Byl si to někdo projet? jak to vypadá?

      0 0
      • martin_bakov  

        podle dlouhodobe predpovedi do ctvrtka leto a pak uz to pocasi nevydrzi a bude se zatahovat a prset, uvidime v patek vecer :)

        0 0
        • kokos  

          doufám že to s tím deštěm nebude tak žhavý :-)

          0 0
          • kokos  

            tak nám rošku tady sprchlo, bouřka, ale není to tak hrozný, podle radaru by mělo trošku pršet až do večera.

            Co napršelo se hned vsáklo, takže nejsou na polních cestách ani moc louže.

            0 0
      • biker007  

        vcera sem si to projizdel od cca 65km do cile a je brutalni sucho..v uhlave malo vody, tomu nejde snad ani rikat brod:) sjezd z plosiny klasika..prvni pulka kameny, ale je uz tam vyjeta stopa (pred 14 dny jeste nebyla). jen pozor na druhou cast sjezdu – odvodnovaci kanaly. oproti situaci pred 14 dny jsou nektere pekne prohloubene a jeden ma temer kolmou protejsi stenu:)

        0 0
        • martin_bakov  

          jo ve sjezdu s odvodnovacimi kanaly sem loni trhnul 2 draty, muzes to misto oznacit nekde na mape ? dik

          0 0
          • McBlacky  

            Jediný místo na králi na který se vůbec netěším.

            Většina mi skočit čistě nejde a ty rány hranou do výpletu nic moc.

            Na projetí je potřeba redukovat rychlost až na plazení :(

            0 0
            • martin_bakov  

              jestli se nepletu tak za tema kanalama to prechazi do takove klesave sterkove polni cesty ktera pak usti na asfaltovou silnici no a na tom sterku se loni nekdo osklive vymlel – v podstate paradox, na kanaly si dal bacha a na sterkovem sirokem klesani to polozil.

              0 0
            • marios  

              Na to místo se naopak těším nejvíc,

              včera jsem to procházel, chce to znát stopu a chytit rytmus. přední kolo musí vzduchem, o zadek se postará Maestro a měký nohy. TAdy se dá celkem dost najet.

              0 0
              • McBlacky  

                no jasný na FS bych si chrochtal. Možná kdybych to měl najetý dal bych pohodu i na HT.

                Ale když do toho letíš jednou za rok, je to peklo.

                vím kde to je a podle toho jak kdo ve skupince jede, tak bud jsem v klidu, nebo si ve stoupání před najedu pár desítek vteřin.

                0 0
          • royal  

            najdi si na mape na strankach usek mezi 60–70 km. Ten sjezd s korytama je nekde u „P“ v napisu „Pohadka“ :-)

            0 0
    • Trainman  

      Jak je to s platbou, když jsem se přihlásil až včera (tj. po termínu). Můžu to poslat převodem nebo platím až při registraci na místě? Jinak za sucha (aktuální stav) jedu NN/RR, pokud začne nějak výrazně pršet (a po minuloroční zkušenosti :)), tak RRon/NN.

      0 0
    • orm  

      Ahoj, na závod se v sobotu chystám, ale nikdy jsem ho nejel, tak bych chtěl poprosit o nějakou charakteristiku trati, případně porovnání co se týká techniky a kopců, např. s dlouhou šelou nebo loňským apachem, který byl nejhorší (v dobrém slova smyslu) na náročnost co jsem zatím jel :-). Díky.

      0 0
      • jakub  

        ahoj Král Šumavy je takový honění po polních cestách… dlouze nahoru a rychle – jednoduše dolu… nic technického, ale ty kopce jsou výživný, teda třeba pro mne, kdo delší kopce absolutně nesnáší… ale jedu, moje žena po tom touží… nicméně Šela je techničtější a Apache – dlouhej je proti tomu maso… good luck…

        0 0
        • camlost  

          mne neprislo, ze by ty kopce nahoru byly nejake dlouhe a dolu nejak zvlast kratke. pro jistotu jsem se podival na profil a ani tam nic takoveho nevidim.

          krome tech odvodnovacich koryt (ktera jsou ale sjizdna) je to pohodova trat. uz se na ni tesim. :-)

          0 0
          • jakub  

            omlouvam se do sve odpovedi jsem chtel dopsat poznamku – z meho pohledu… aby nebylo třeba dále diskutovat o tom co jsem napsal..

            0 0
            • camlost  

              cilem te me poznamky nebylo dokazat, ze kecas (protoze nekecas, proste to popisujes tak, jak ti to pripada – coz je kazdemu jasne; koneckoncu ja taky pisu, ze „mne neprislo“ …).

              spis jsem se snazil doplnit tu tvou informaci, se kterou v zasade souhlasim.

              polnacky, kopce nahoru i dolu sjizdne snad vsechny. pekne hluboke brody, vodnik v Nemilkove. na obcerstvovackach vyborne buchty, nekde i pivo, servis, masaze.

              myslim, ze na sve si prijdou jak zavodnici, tak i ti, kteri to berou jako zajimavy vylet typu „schvalne, jestli to dam“.

              0 0
              • orm  

                Ahoj, děkuju oběma za komentář. Dlouhé kopce mi nevadí, ale vadí mi prudké kopce, kdy i na kašpárka jedu silově, a to díky své váze kolem 110kg po 60km přestávám dávat. Techniky bych uvítal více, ale snad si to užiju i tak. Závod beru hlavně jako trénink na dlouhou Salzku, která už se blíží :-).

                Brody se dají jezdit nebo radši běhat?

                0 0
                • martin_bakov  

                  mozna si trochu zaplaveme :

                  http://www.novinky.cz/…-sprcha.html

                  :)

                  0 0
                  • Bafoon  

                    jo už to vidím, na registraci bude pěkně tak tam nechám 100km a v sobotu kolem 10–11h se zatáhne a pak bude lejt :-D ještě jsem letos nejel závod u kterýho bych nebyl durch :-(

                    0 0
                  • Sibstr  

                    No zrovna jsem to sem chtěl napsat… No jestli to bude jako v roce 2009, tak to potěš koště:-/

                    0 0
                    • martin_bakov  

                      taky na ten rok vzpominam, byl to muj uplne prvni zavod a nestacil sem se divit :D

                      0 0
                    • ¨MZ  

                      Na chmi.cz ta předpověď není tak tragická, na sobotu polojasno až oblačno a místy přeháňky, teplota do 20C, pro mně ideální. Nevím, kde na tu víkendovou předpověď Novinky přišly? Že by měli svůj meteorologický ústav? Spíš bych to viděl, že není o čem psát a tak někdo zase splodil senzační článek. Do soboty je ještě daleko, momentálně je na Šumavě sucho, tak nějaká přeháňka nebo bouřka tam velkou paseku neudělá.

                      No a i kdyby chcalo, tak pojedu stejně, ani se deště nebojím, už jsem dlouho nějakou prasárnu v dešti, bahně nejel, tak si to alespoň připomenu :-)

                      0 0
                      • amito  

                        …ano i můj případ , jen beru bidon navíc s vodou na mytí komponentů…

                        0 0
                      • kokos  

                        podle aktuální předpovědi bude celej pátek pršet, ale v sobotu už by nemělo, takže asi bahno bude

                        0 0
                        • Mirek1  

                          Díval jsem se na počasí včera a dneska. Trochu mi přijde, že je předčasné ohledně pátečního deště dělat závěry, sobota se zdá, že asi fakt bude bez deště. Aladin včera a dneska, pokud si vzpomínám, vypadá pro Klatovy celkem různě, dnes je tam plánováno na pátek víc deště, než včera. Medard a Aladin si odporují, Medard je podstatně optimističtější, podle něj tam nespadne skoro nic nebo málo. Tak uvidíme. Jo a teplota 21 stupňů to vypadá, že bude, ale na jižní Moravě, podle Medarda budeme v sobotu rádi, když bude kolem Klatov 16.

                          0 0
                    • martin7  

                      no, brody tenkrát byly opravdu brody. Já jsem to jel na RR vepředu i vzadu, protože jsem přijel před tím ve 3 hodiny ráno ze služebky a přezouvat se mi nechtělo. to byly panečku držkopády ve sjezdech. Letos to ale bude „na suchu“

                      0 0
                • McBlacky  

                  já osobně brody na KŠ radši běhám, ale hrdinové je jezdí:) Letos je málo vody, takže to nebudou klasické brody KŠ, ale jen takový brodíčky.

                  se 110kg dlouhá Salz – máš můj obdiv.

                  0 0
                  • orm  

                    S tou vahou je problém, to vím. Loni jsem to jel se 108kg a nestihl jsem poslední limit za tím velkým kopcem a to právě díky tomu, že už jsem neměl sílu šlapat ty prudké kopce, jinak pohoda. Po zimě 1. března jsem se dostal až na 118kg, už jsem 9kg dole a do Salzky bych chtěl být pod 100kg, jinak to nebude mít cenu. Najeto bych do Salzky měl mít přes 7000km, tak to letos už snad vyjde, pro letošek je to můj hlavní cíl, protože loni mě to naštvalo jak mě stopli :-).

                    0 0
                    • McBlacky  

                      přes 7 tisíc, ty jo, to je docela dávka. To bys mělo vyjít

                      0 0
                      • orm  

                        Pokud schodím, tak snad jo, ale asi dělám něco špatně. Za minulé dva týdny jsem najel na silničce v hubnoucím pásmu asi 1100km a schodil jsem tak kilo a to jsem vegetarián a sladké jsem omezil na minimum. Trošku to bere motivaci :-). Uvidím jak to půjde na Králi, na Šele to před dvěma týdny ještě nebylo ono.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          schodil jsi víc tuku, ale zase jsi přibral svaly

                          0 0
                          • orm  

                            Což u mě není moc žádoucí, protože svalů mám až moc. Před třemi lety jsem byl na sportovním vyšetření a při váze 103.5kg jsem měl 54% svalů. Silově teďka nejezdím, jen spaluji tuky, já už více svalů nechci :-).

                            0 0
                            • orm  

                              Pro ilustraci fotka z loňska (mtb challenge), jsem ten vzadu :-).

                              0 0
                              • karliner  

                                Sakra, chlape, proč jezdíš na kole? Ty jsi první řada do rugby jako vyšitá :-)

                                0 0
                                • orm  

                                  Pokud se nezdaří pro letošek můj projekt 30 (kg dolů), tak o tom budu uvažovat, už mě na to kamár lanařil :-). Makat na kole je pro mě zatím zábava, tak bych se toho nerad vzdával :-).

                                  0 0
                              • Bafoon  

                                i ty rodla se před tebou zcvrkly strachy :-) respekt, ukrutný pazoury :o)

                                0 0
                                • orm  

                                  A to už ani pár let pořádně necvičím, dříve to bylo horší :-).

                                  0 0
                  • amito  

                    ..myslím po dnešní předpovědi na sobotu změníš názor o stavu brodů…rok 2009 is back !!

                    0 0
                • karliner  

                  Tak to se připrav na peklo. Na Salzu je ze zhruba 160.km několikakilometrová brutální stojka (pořád dost přes 10% a často se to motá kolem 20%)…

                  0 0
                • marios  

                  Brody jsou jetelné, letos při malém stavu vody určitě,ale já je běhám, jet 60km se skřípajícím řetězem mi nebaví. Taky to beru jako přípravu na 211/7, stejně jako vloni a předloni.

                  0 0
                • gunrita  

                  Ahooj kluci, tak předem, Král je srdcovou záležitostí byl to můj druhý nejdelší maraton, nejdelší pro mě tehdy 75km ted už jezdím těch 105km…to co člověk prožívá na startu…tu energii, nervozitu až vám mráz běhá po zádech do toho ten Menower…to se prostě nedá popsat…to se musí zažít!!! je to nádhera…a jsme tam všichni!!! blázni které spojuje láska ke kolu!!!Jinak chci ještě dodat k výše uvedeným přízpěvkům ohledně Sudet…jela jsem je loni poprvé..myslím 120km musím říct, že je to vážně závod pro otrlé, silné bikery!!! a měl by do toho jít každý kdo má rád tenhle sport, je to vážně dřina ale krásná dřina! SUDETY nejsou pro každého!tam se zkutečně pozná kdo je pravý biker!je to zážitek na celý život tedy pro mě každopádně…nedá se to absolutně z ničím srovnat…je to překrásně postavená trať zasazená do krás naší země Broumovské skály jsou nepřekonatelné…do­poručuji každému, kdo má formu ať to dá :))tak to je vše! v sobotu na startu!!!

                  0 0
              • jakub  

                tak schválně jestli to dám..

                0 0
        • Haryk  

          …ale jedu, moje žena po tom touží…jsi šťastný muž

          0 0
          • camlost  

            minulý týden mi kamarádka (poté, co jsem se pochlubil, že jsem si dal tréninkových 111 km tady v okolních lesích) napsala takovou pěknou zprávu:

            ty jo, byla bych na tebe moc pyšná, kdyby si byl můj

            škoda, že manželka to taky nevidí takhle pozitivně. ;-)

            0 0
            • martin_bakov  

              o jake vekove kategorii mluvime ?

              Ja vetsinou slycham ze sem magor :) tak na ty my ‚vylety‘ radsi hovor nesmeruju.

              0 0
              • amito  

                …letos jedu naposledy veterány II

                0 0
              • camlost  

                24, pokud se ptáš na její věk.

                0 0
                • amito  

                  ..to já si tu svoji vozím jako…masérku,nosiče vody,držák kola v cíli, jídlonosiče,vraceče čipu,a má připravenou lopatu „co kdyby“

                  0 0
                  • gunrita  

                    Tak já budu asi vyjímka u žen, nemám naprosto pochopení u své poloviny..pro svůj koníček který tolik miluju..kolo je pro mě dost, sanžím se vše zvládat i doma, ale můj partner pozitivní vůči mě, rozhodně není, nechápe mé nadšení pro závodění..:((

                    Docela s tím bojuji, a podpora to rozhodně není, když máte před náročným maratonem, a on vám pomalu nedá ani pusu na rozloučenou…hm

                    0 0
                    • martin_bakov  

                      to je skoda, neni nad spolecny zajmy

                      0 0
                    • pepino  

                      Čas na obměnu vozového parku:)

                      0 0
                    • jakub  

                      u nás jezdíme oba… resp. jedeme na co máme…protože při dnešních cenách maratonů, když vše násobíme 2× tak to leze dost do peněz. Každý rok jedem někam, kde jsme ještě nejeli letos je to tato Pepikovská masovka, kterou jsem já už jednou jel..ale moje ještě ne… Oba jsme cyklistikou posedlí ale s malým prckem to není nic jednoduchého… spolu jsme nevyjeli už ani nepamatuju… jezdíme každý zvlášť protože ho někdo musí hlídat a prarodiče na to moc nejsou… ale pohoda… Jedu, je mi fuck esli dojedu nebo ne, přiští týden mám státnice, takže jsem jaksi rozčarován, nicméně moje žena si to jede užít a já ji to v žádném případě nepokazím…

                      0 0
                    • marios  

                      Hodně štěstí. M

                      0 0
                    • stix  

                      hodne stesti zitra i bez podpory partnera :-)

                      0 0
                      • gunrita  

                        děkuju kluci to přesně jsem potřebovala! je fakt že holek moc není, je to dřina a pro slečinky to moc není :)) ale přijet domu od bláta, mě fakt baví :)) no hold, asi jsem jiná :)) každopádně tam zítra budu a dáme to! zdravím Marka s Příbrami!je to fajn, že už jsi v pohodě! tak já mám obuto ve předu RR zadek NN jsem s tím zpokojená :))ještě jednou díky!

                        0 0
                        • stix  

                          neni za co. zitra se s trati pekne vsichni popereme :-). bavim se tu tim, jak rozebirate obuti, ja mam na vyber: sucha trat – trilobity, bodel nebo hrubsi teren – MK. zitra je to jasne :-)

                          0 0
                        • marios  

                          Respekt-kdo holt umí(takhle jsem to viděl jen u Milana S.!) TAK zítra, Hani

                          0 0
                    • ememem  

                      cize si ides ty po svojom, on po svojom, obaja ste spokojni jak ste stravili den resp. vikend…mate sancu na dlhe a spokojne vzajomne spoluzitie.

                      p.s. – na pusu sa vyser, snad nejsi teenageerka.

                      0 0
                • stix  

                  tak to je docela vyjmecna holka. neznam moc holek, co by mely alespon okrajove zajem o sport nebo o sportovce. obvykle okoli shrne nase treninky do slova „magor“, jak napsal martin_bakov

                  0 0
                  • camlost  

                    už jsme tedy od tématu pořádně daleko, ale snad nám to ostatní prominou.

                    my máme takový malý klub hobbíků. a kupodivu v něm je i několik zástupkyň nežného pohlaví. osobně vím o několika dalších, které by se k nám přidaly, ale mají klasický ženský problém: „když vy jezdíte moc rychle a musely byste na nás čekat.“

                    čili moje zkušenost je trošku jiná. je pravda, že partnerky a kamarádky o nás mluví jako o bláznech, ale nemyslím, že by to bylo myšleno negativně. (ačkoli jsem nahoře napsal poznámku, že je škoda, že to manželka taky nevidí tak pozitivně, podporu doma mám. uvádím pro pořádek. :-))

                    0 0
          • karliner  

            Starej zmizí na víkend na Krále Šumavy a kočka konečně vyrazí do klubu za pořádnou zábavou, páč jinak celej rok doma poslouchá hrdinský historky z biku :-)))

            0 0
    • Ailin  

      Ahoj, nejedete prosím někdo v pátek či sobotu z Prahy s jedním volným místem? Hledám někoho, komu přispěju na benzín za cestu a kdo mě poté v cíli odnese do rakve :-) Díky, Martina (martina.pejsci@seznam.cz)

      0 0
      • funtomas  

        ahoj jedu v sobotu ráno na dlouhou a už v rakvy :)jestli nemáš na výběr,nebojíš se a nevadí ti že jsem po ránu nepříjemnej můžeš se mnou. jo ale jezdí to za PETku nafty ;]

        čau

        0 0
    • kenapets  

      Pokud by se našel někdo, kdo nemůže jet a má vyjetou první vlnu na 70km, tak napište mail. stepanek.jakub@atlas.cz

      0 0
    • Tereza  

      Získala jsem 2 VIP listky na Krále Šumavy. Lístky nevyužiju. Pokud budete mít někdo zájem pište na terezamujbox@seznam.cz

      0 0
    • BennyM  

      Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli je tady někdo, kdo má z loňského roku vyjeté místo na startu a až zas tak o něj nestojí? Pokud ano, tak mi prosím napiš miben@seznam.cz. Určitě vymyslíme nějákou odměnu.

      0 0
    • kokos  

      tak v Klatovech přestalo pršet a už by nemělo, moc toho zase nenapršelo takže by trasa měla být OK

      0 0
      • martin_bakov  

        aspon se nebude tolik prášit

        0 0
      • Bafoon  

        kdybych se rozhodoval podle toho co vidím u nás tak to ruším – od rána tu solidně leje. Takže díky za info ;-)

        0 0
      • Skama  

        Mohu poprosit někoho místního aby dal zprávu jak moc je to rozbahněné?? Co nazouváte ? Díky

        0 0
        • jakub  

          vepředu Z-Max 2,3 vzadu Kenda Karma 2,2 je to motorka… pořádně nafoukat a hurá

          0 0
      • Skama  

        Mohu poprosit někoho místního aby dal zprávu jak moc je to rozbahněné?? Co nazouváte ? Díky

        0 0
        • kokos  

          momentálně tady začíná prosvítat slunce, v lese jsem nebyl nevím jak to vypadá, ale jak jsem psal moc tady nepršelo

          0 0
          • Skama  

            Bohužel podle radaru asi za hodinu začne pořádně lít znovu. Asi dám RoRo dopředu i dozadu.

            0 0
        • marios  

          Dopředu RoR, vzadu Ralf. Já ho nemám, tak vezu RK, vloni se osvědčil, bylo bahno, ale ne jako 09. Tahle kombinace poslouží témeř univerzálně, ještě jsme dozadu zvažoval FF UST, ale to jen za úplného sucha. Dopředu RaR nedoporučuju, to už je o hubu, při svižné jízdě.

          0 0
          • martin_bakov  

            ale RaR nejni o hubu, drzi hur nez RoR ale zas je to rozhodne plast s nadprumernym gripem…

            0 0
            • marios  

              vzadu OK, ale vepředu jsem už několikrát poznal (a buhužel přehročil) jeho limity, ale možná to prostě neumím.

              0 0
              • McBlacky  

                RoR vpředu celoročně a není co řešit

                0 0
                • marios  

                  Přesně tak, po letech hledání jsem nic lepšího nenašel. Někdy se hodí RoR i dozadu (XC bez A)

                  0 0
            • Rostio  

              osobně to vidím dopředu NoN a dozadu race king… uvidime :-D

              0 0
            • Twister  

              2× Cross Mark.Stejně nic jinýho nemám, vloni to bylo OK.

              0 0
      • Trainman  

        Zhruba před hodinou jsem nakoukl při cestě z Klatov do lesa. Louže už se drží, místy byly už solidní. Osobně nazouvám NN dozadu a RoR vpřed.

        0 0
    • lukas.rusty  

      Čau,

      nevíte někdo, jestli existuje možnost úschovy věcí? Na místě prezentace nebo v Městských Lázních? Dopravuju se vlakem, takže s sebou budu mít bágl s věcma na převlečení apod., ale nerad bych s tim jel závod..

      0 0
    • stix  

      v Klatovech prave pekne leje..

      0 0
    • camlost  

      Sedím na parkovišti v autě. V nohách asi 112 km (závod + příjezd/odjezd), čas s rezervou pod 6 hodin. Jel jsem RoR/RoR 2.2“ – v pohodě. Na trati žádný problém. Bahno na 5. km bylo zajímavým spestřením.

      0 0
      • capo  

        Bahno na 5.km mi pěkně zasralo kazetu… Ještě že jsem to v prvním brodu propláchl :D

        0 0
      • marios  

        Dneska poho, čistejch 5h, pořadí o pár míst horší než loni, asi ale byla větší konkurence

        0 0
        • ¨MZ  

          jj, konkurence byla větší, čas (5:24) mám o 15 minut lepší jak loni (byl tam vynechaný jeden kopeček, kilometrově to ale vyšlo nastejno), odstup na vítěze stejnej, ale umístění o 20 míst horší :-) Ale mají to většinou i ostatní, co jeli loni i letos.

          0 0
        • ProtoolsTDM  

          Gratuluju! Chvilku jsem byl před Tebou, pak jsi mne vzal v tom tvým oblíbeným „korýtkovým“ sjezdu na Pohádku. Ani jsem na Tebe nestačil houknout :-) S umístěním podobný, čas o 15 min lepší než loni, na vítěze o cca 2 minuty lepší než minule.

          0 0
          • marios  

            Vím, ještě že tam ten kopec je, mám ho najetej.Potom jsem si solidně skočil na „odbočce“ na Blatech: regulovčík nám ukázal tudy, my to vzali ve 40 nejkratší cestou a ten pešung se změnil ve skoro 1m nečekanej drop, ale ustáli jsem to ještě s kolegou.

            Na Saltzu Zdar

            0 0
            • Sibstr  

              Heh úplně ten stejný případ, ještě jsem koukal na ten sprejem nastříkaný kříž na silnici a pak jenom hop, trochu nečekané, ale ustát se to dalo celkem v pohodě.

              0 0
            • capo  

              Taky tak, jel jsem za někým celkem rychle a nekoukal moc na cestu. Naštěstí to dobře dopadlo :)

              0 0
            • ¨MZ  

              nebylo to v Petrovicích nad Úhlavou, těsně před přejezdem hlavní silnice a železničního přejezdu?

              Taky jsem to tam valil tak 40, regulovčík na mně něco volal, ale já mu nerozumněl, koukal jsem na asfaltu stopy od kol, tak jsem si říkal, že když tam jezdí ostatní, tak to tam pošlu taky a když jsem to na poslední chvíli viděl, tak už jsem se viděl na zemi, no ale ustál jsem to.

              0 0
              • funtomas  

                jo bylo to v PnÚ,jelo se vesnicí po asfaltu a přes hlavní co měla novej povrch,snad půl metru novýho asfaltu a nějak se to nepodařilo silničářům napojit na tu šotolinovou odbočku.chudák regulovčík z obou stran zastavoval auta,chytal cyklisty a pozoroval jak to dopadne.ještě okolo 100ho místa se tam lítalo dost daleko :) dál se jelo polem a loukou na brod,teda kdo měl foxku.. ;)

                0 0
                • Bafoon  

                  jo to bylo pro mě asi největší překvapení na trati :o) z vrchu to docela jelo, vypadlo to jako malý břeh co se v pohodě nechá tak jsem to nechal a pár metrů před hranou jsem konečně zaslech-rozuměl tomu pánovi že říká zpomal a to už jsem i věděl proč :-D

                  0 0
        • orgoj.chorchoj  

          dobre ty!

          0 0
      • Sibstr  

        Díky bahnu na 5km jsem až do konce závodu neviděl smyk, ale řadil, tak jsem to neřešil. Jinak čas 5 hodin a 8 minut. A ještě jsem si pokecal s jedním bikeforystou, čímž ho zdravím:-) (měl jsem dres „Čekám v cíli“)

        0 0
        • crom  

          Libor mi rikal ze te potkal.jses nak rozjel a jemu asi seklo:))Cekam v cili uz nechci nikdy videt:)

          0 0
    • Bumerangista  

      Pro info, na čem se dá jet 38km v závodním tempu. Řízlý bezdušák, velká záplata a duše. Oprava celkem 18m.

      0 0
      • crom  

        peknej slimak:)))

        0 0
      • StrejdaS  

        Slimak moc peknej, ale radsi sem hod Fanyho cilovou fotku. :D

        0 0
        • Bumerangista  

          Když si o to žádáš:

          • CROM ve finishi poražen elitní jezdkyní
          • StrejdaS si trochu nandal, jinak je v pohodě
          0 0
      • McBlacky  

        ten plášť to měl za sebou už předtím.

        0 0
        • Bumerangista  

          Nevím, moc jsem na tom nenajel. On se opotřebil v tom místě protže se to vyboulilo. Spíš jsem to říznul o sklo nebo něco podobného a pak to byla otázka času.

          0 0
          • McBlacky  

            moc nenajel je relativní :)

            já bych to pohledově tipnul na 3000km nejméně.

            0 0
            • Bumerangista  

              Ty šlupky Charybdis se sjíždějí rychleji, navíc je jezdím dost podhuštěné, takže se sjíždějí ve větší šířce.

              0 0
    • ¨MZ  

      Chrti, jeli jste i ten kamenitý sjezd na Bítově, co tam byla ta cedule, abysme sesedli? Nějak mně ta cedule demoralizovala, jak jsem byl prošitej a potupně jsem to sešel po svých, ikdyž jsem to vždycky jezdil.

      0 0
      • capo  

        Já to jel, ale já nejsem chrt :D

        0 0
      • Twister  

        Jaká cedule?

        0 0
      • ProtoolsTDM  

        Jel jsem, ale jsem vlastně místní, tak to tam znám :-)

        0 0
      • marios  

        Tyhle cedule nesnesu, tak je neposlouchám.

        0 0
      • WASP  

        Kamenitej sjezd už od jistý doby kdy jsem to tam prorval taky jezdim na jistotu.

        Ale letos mě zaskočila jiná věc. Ten sešup po tý louce kdy to člověk kalí přes 50 a najednou se objeví metrovej vejmol.

        Tak sem za to trhnul a přelít to. To se mi fakt rozsvítilo:-). Viděl sem jak tak kousek dál zbíraj jednu holku, celkem pěknou. Tak snad dopadla ok.

        0 0
        • De.Fly  

          tu slecnu jsem tam taky zahlid, ale jel jsem dost rychle a byly tam 2 diry za sebou, takovej dvojskok, ta druha docela hluboka, jsem se divil, ze to neoznacili,kdyz v lese byl nasprejovanej kazdej sutr…

          0 0
      • jakub  

        taky jsem to jel… ale kdyz jsem zjistil do čeho jsem se pustil… nic moc… příště už bych tam asi nejel…

        0 0
    • Bafoon  

      Tak za mě – moc líbilo. Mělo to nápad, mělo to zápletku, mělo to finále, všechno co jsem chtěl :o)

      Nápad

      od března jsme tak nenápadně naznačoval a světe div se když jsem se přihlašoval a zeptal se přítelkyně jestli nechce taky tak se mi dostalo nečekané odpovědi jo ale spíš na tu 45 :o)

      Zápletka

      urputně jsem sledoval počasí a ještě v pátek kolem 14h jsme vyjížděli s tím že u Klatov sprchlo ale že dobrý. Mno po té co jsem cca 50km před Plzní na dálnici přepnul stěrače na max jsem začal propadat depresi. Příjezd do Klatov taky nebyl z nejveselejších (foto) ale nějak se to ve mě začalo bouřit že tu stovku neškrtnu, že se pojede za každýho. Od té doby se mnou přítelkyně neprohodila moc slov, pravda :o) Atmosféru spravila mikina kupovaná jakožto 2.vrstva deset minut před zavíračkou sportisima – i když původně jsme šli kupovat šátek teda :-) počasí tuším kolem 21h se začalo umoudřovat (přestalo chcát)

      Finále

      Luxusní závod. Z kraje moji morálku podlomilo bahno na 5.km kdy se mi na pár metrach z plášťů 2,25 stalo 4,55 a klouzalo to jak blázen ale po snídani na následném asfaltovém úseku už jsem chytil rytmus. Bohužel i melodii z tohoto videa http://vimeo.com/16464701 Časem prostřídala s pár dalšíma :o) http://www.youtube.com/watch… (k tomu asi není co dodat) http://www.youtube.com/watch… (ta mě brala ve sjezdech) http://www.youtube.com/watch… (ta do kopců) Mno, nemoh jsem to dostat z hlavy ani za zlatýho Durateca :-D Nicméně pak celá trasa měla všechno co jsem chtěl, bláto, brody-rum, kopce, sjezdy, rychlovky po loukách, … – nádherně jsem se bavil a užíval si Macka (Niner) :o) Jel jsem na pohodu abych nevychcípnul na 60km jak v roce 08 kdy jsem pak zbytek protrpěl střídavě ve větší nebo menší krizi. Mno seklo mi až před tím posledním křižákem na 90.km ale kdybych nedělal cestou blbosti možná bych vyjel i ten-příště ;-) Rozhodně ale velká spokojenosti proti 08 s časem 10:00:40 tam ted klaplo 8:15:20. Tehdy sucho a 12kg HT ted bláto a 13,5kg FS

      Ted jsem zvědavej jestli to reflexní kolečko na čísle bude stát za ty určitě pěkný fotky. Přítelkyně tam má prý stopro jednu drsnou kdy vycvaklou nohou vyvažovala zatáčku :o)))

      0 0
      • jakub  

        ahojky… tebe a tvé kolo – úžasný Niner jsem si krutě zapamatoval… byl jsi jediný z Krále of Šumava, který mne houpavou jízdou předjel z kopce a ačkoliv jsem to na svém HT za tebou krutě rozšlapal… odjel jsi mi… RESPECT a 1ku s * za nádherný stroj

        0 0
        • Bafoon  

          díky :o) ty sjezdy na takovým kole jdou uplně jinak, to je rozdíl xtříd proti HT a ani nemusí být člověk žádný technik :-D na kolikátém km to bylo asi? já jsem moc nevěděl jak ve sjezdech předjet abych nepoděsil, proti HT (v mé výkonostní) jsem byl fakt nějak divně rychlejší :o) Když to bylo v pohodě tak jsem nevolal že bafoon jede ale jednomu klukovi jsem zavolal že jako pojedu zprava a on ok pojď a uhnul mi do prava :-D

          a že jsi mě nedojel není možné, co jsem najel ve sjezdech jsem tak nějak klasicky prošustroval do kopců ;-)

          0 0
    • ¨MZ  

      Pak že Shimano řetězy stojí za … S tímhle jsem dojel Krále, až dneska jsem na to přišel při mytí kola :-)

      0 0
      • JayDee  

        to teda stojej, sram by ti to neudelal :) :) :)

        0 0
        • Ottak  

          Neudělal, máš pravdu. Jel jsem 70km trasu a SRAM mi rovnou 2× rupnul :-D!

          Je teda fakt, že měl najeto cca 1 800km :-).

          0 0
    • camlost  

      koukam, ze Eva Haskova dojela 4. ROFL

      ta prvnich 20 km neslapla do pedalu, tlacil ji ten jeji domestik. nebylo by lepsi sednout po startu do auta, dojet na 70. km a v klidu a bez stresu to doslapat? aspon by zustal dres cisty na cilove foto. ;-)

      0 0
      • meiilax  

        jj ta me 2× predjizdela v kopci, no teda ona.. nejakej chlapek z tymu ji pokazdy tlacil za zadek do kopce. Priste by ji mohl vzit na lano, mozna by to bylo pohodlnejsi.

        0 0
        • Nikovlas  

          Já to neviděl, ale podle toho, co píšete, tak je to docela hnůj. Pochopil bych, že to holka sama neujede a kamarád jí pomáhá. Pokud se ale bavíme o 4. místě, předpokládám, že to není právě ten případ. Skutečně mi nejde do hlavy, jaký to má smysl… (snaha o zisk finančního ohodnocení za absolutní umístění? to dělá tolik?) Ale u těchhle masovejch závodů to asi nemá smysl řešit a asi to ani moc nejde…

          0 0
          • camlost  

            nevim, jestli se vyplacely ceny i v jednotlivych kategoriich, ale pokud ano, tak za 4. misto by dostala asi 2000 Kc.

            predjizdel jsem i v cili druhou zenu, ta jela sama. ani jinak nemohla – kilometr pred ni a kilometr za ni nebyla ziva duse (krome me v danou chvili samozrejme :-)).

            0 0
            • marios  

              ZA místa v kat. nejsou peněžní ceny, vloni byly za 4. flek návleky na nohy a pohár.

              0 0
      • Bafoon  

        jaký to má smysl tohle postrkávání, myslím jako že chápu že se slečna nenadře je na hezkém 4.místě ale mi pointa zcela uniká.

        0 0
    • maxus_aurelius  

      taky sem si dal ten dvojslkok v celkem pekny rychlosti… a pocit… nejdriv – to bylo super! – po chvilce – to sem magor, jeste ze sem si ty jamy vsimnul… moch sem bejt na sra..y

      0 0
      • amito  

        ..ani mi tu lochnu nepřipomínejte , málem jsem pr*elí utrhnul držáky lahví co mám pod sedlem…,ale jo člověk má být ve střehu celýho Krále a ne se kochat krajinou…

        0 0
      • Twister  

        Cafra kde to bylo? Všichni se nad tím rozplývají a já to snad objel či co.

        0 0
    • martin_bakov  

      brod :)

      0 0
    • orm  

      Ahoj, tak mám také závod za sebou a musím říci, že mě to trošku zklamalo.

      Nemám žádnou kritiku k organizaci závodu, občerstvovačky a lidé na nich, všechno super, možná jen malá výtka ke značení. Jednou jsem přejel neoznačenou zatáčku z asfaltu do terénu a musel se vracet, nevím proč byl v lese označen skoro každý šutřík sprejem a pak ten již zde zmiňovaný skok.

      Trať mi ale z těch delších maratónů připadala hodně jednoduchá a nudná. Trošku těžší mi to dělaly pláště, kdy rubena scylla opravdu nejsou pláště do bláta, cítil jsem se jak na ledu. Brody k závodu patří, ale jet od 25km se zmrzlou mokrou nohou nebylo něco z čeho jsem měl radost :-). Strašně moc lidí kolem mne po celou dobu závodu.

      Když to shrnu, tak pěkně zorganizovaný závod s tradicí a jednoduší tratí, který bylo dobré zkusit, ale příště už na něj asi přes celou republiku nepojedu :-).

      0 0
      • jeffino  

        Tak si na podzim zajeď na sudety, tam se určitě budeš vracet:).

        0 0
        • orm  

          Sudety se mi bohužel kryjí se silniční 24 lemans, tak tam se letos nedostanu. Každopádně v sobotu si to vynahradím na apache, tedy pokud zachovají z větší části loňskou trasu, která byla to nejlepší co jsem zatím jel.

          0 0
      • royal  

        ono jde o to kterou trasu a v jaky casti pole jedes – na dlouhy jsem od 40-tyho km jel tak ze na dohled jsem mel 3 lidi.

        Taky jsem jel s rubenou (stredne jeta charybda na predku) a pocit stejnej – jak na ledu. Podle toho taky vypadaly moje vykony ve sjezdech :-)

        0 0
    • Peka  

      Jak se vůbec jmenuje ta píseň od Manowaru? Hoďte někdo případně link ke stažení. Dík

      0 0
    • Tomahomo  

      200

      0 0
    • Bafoon  

      http://www.sumavanet.cz/fr.asp…

      ta hudba na začátku – to jsou ti modře pomalovaní co mlátí do tubusů? tuším z nějaké obdoby Xfaktoru?

      0 0
    • Bafoon  

      tak mi přišlo DVD. Želvička je slavná :-)))

      objednal jsem to kvůli přítelkyni (první velký závod) a ta se tam ani nemihla. Jsem ji říkal ať jede se mnou dlouhou trasu :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.