Krádež kol ze zabezpečené garáže

29 nepřečtených
  • futurama

    Ahoj včera mi byly v Praze ukradeny z garáže kola za každé info jsem vděčný

    Specialized Stumpjumper FSR Expert 6Fattie 2016 – černý viz. můj profil

    SCOTT Scale 40 horské kolo Velikost S (162–172 cm) 2009 – černý viz. můj profil

    SCOTT Contessa 30 horské kolo Velikost M (168–178 cm) 2009 – bílá viz. můj profil

    0 0
    • Fran7  

      Drahá kola, co pojištění kol a na krádež z garáže, máš?

      0 0
    • MrtweyUbrus  

      Tak to asi moc zabezpečená nebyla, toho Stumpa je škoda.

      0 0
    • mr.antik  

      Docela by bylo zajímavé vědět, jak se tam přes to zabepečení dostali, aby si i ostatní dali bacha

      0 0
      • alinceb  

        To by mě zajímalo taky, teda hlavně definice pojmu „zabezpečená garáž“.

        Sám mám na garáži sekční vrata od Hörmanna (dodavatel, který mi je montoval, prý neví o tom, že by se skrz ně někdo vloupal – co je na tom pravdy, nevím…) a původní jednovrstvé okno s drátosklem jsem teď vyměnil za vyzděné okno z luxfer s výztuží (jednak kvůli bezpečnosti a pak kvůli izolačním vlastnostem, protože to původní jednoklo neizolovalo vůbec). Alarm do garáže teda neplánuju, maximálně nějaký motion sensor s GSM modulem, který by mě informoval o „neautorizovaném“ vstupu.

        Nicméně zatím teda kola v garáži neparkuju a nemám to ani v plánu…

        0 0
        • Vilém  

          Tak ty vrata by sly prekonat vcelku hrave, si myslim. Je to max 1mm plech s trochou peny. Stacilo by to nich treba nacouvat autem s kouli a pak naborenou sekci roztahnout. Jednodussi by byla flexa, za dve tri minuty neni co resit.

          0 0
          • zdenal8  

            Až tak papírový ty vrata jak si myslíš nejsou. A jednotlivý sekce jsou celkem těžký. Každopádně pokud zvažuješ vloupání podobnou demolicí, tak překonat jde nakonec prakticky vše. Každopádně by asi bylo jednodušší vymlátit ty luxfery a vrata si otevřít zevnitř.

            0 0
            • alinceb  

              Já mám navíc vrata kotvená trošku nestandardně. Mám do stavebního otvoru vsazený ocelový rám ze jeklů nakotvený do zdiva a vodítka vrat jsou zevnitř přišroubovaná k němu. Vytrhnout je by dalo celkem práci. Navíc v garáži stojí Galaxy kousíček za vraty, takže nacouvání by byl taky celkem problém.

              Luxfery jsou otázka. Přijde mi to mnohem lepší než původní řešení. Nejdřív jsem tam chtěl dát plastové okno a dovnitř mříž, tohle mi přijde taky celkem pevné.

              0 0
              • zdenal8  

                Tak ono celkově vytrhnou když je to přimontovaný na tej stěně zevnitř a tahat to ven by šlo celkem těžko. Ta lamela se tak lehce nedeformuje, navíc je na ní ještě výztuha. To by jedině musel komplet procouvat vratama dovnitř, což je problém když u tebe a ve většině garáží též za nima stojí auto.

                0 0
            • Vilém  

              S ruznejma vratovejma sekcema mam zkusenosti, delal jsem z nich ruzne veci, takze vim co zhruba vydrzi a co ne. Navic profil tohoto vyrobce, z pohledu ktery se tu resi, se mi nelibi, sekce nezapadaji do sebe takze to vydrzi jeste min, nez ty co do sebe zapadaji.

              0 0
        • futurama  

          Bohužel oddaloval (pro jiné starosti) jsem oddálil instalaci zabezpečení do garáže s propojením na bezpečnostní agenturu a nějaký tipař mě prostě předběhl. Holt jezdit na kole se zase stává draší +1000 měsíčně.

          0 0
          • alinceb  

            Já si myslím, že napojení na PCO nic nevyřeší. Imho lepší dát pohybovej senzor, GPS modul a případně vysokofrekvenční sirénu.

            Sousedce pořád někdo kradl drobnosti z pergoly u baráku. Pak jsme se potkali v LIDLu, zrovna když tam měli domácí sirény s pohybovým čidlem. Ukázal jsem jí to, ona to za 300 koupila, namontovala, pak se párkrát v noci ozval pískot a už tak 3 měsíce je klid a věci se neztrácejí…

            0 0
            • gerrard  

              Znamemu vybrali zabezpecenou garaz primo v dome kde bydli. Nez se dostal ven z baraku, tak uz je jenom videl hazet kola do dodavky a ujizdet pryc. Sirena jim nevadila. Spis nez na PCO bych to videl na dobrou pojistku.

              0 0
              • alinceb  

                No, vždycky záleží, na jakého hajzlíka narazíš…

                Známým zas ukradli kola z garáže za bílého dne. Sice byla otevřena a byla otevřená i brána do dvora, ale šmejdi si normálně došli na dvůr, vzali z garáže kola a odešli. No stress. Takhle v té samé ulici udělali několik garáží…

                0 0
                • gerrard  

                  JJ zlodeji jsou dneska drzejsi nez lazenske veverky.

                  0 0
                • arny71  

                  Přesně z těchto důvodů nikdy nenechávám otevřená a nezamčená vrata průjezdu na ulici.

                  Navíc nejde jen o zloděje (i když o ty jde hlavně), ale jednou jsem něco dělal s autem před barákem a měl pootevřená vrata a dovnitř vběhnul volně puštěný cizí vlčák bez náhubku. Nic moct mít tam takovýho čokla a na zahradě dcerku a kočky. Naštěstí to dopadlo dobře, ale pořádně mě to vyškolilo.

                  0 0
                  • yaris1  

                    Jo,jo to mě takhle zase vlezl nezamčenou (ale zavřenou) brankou dovnitř cigoš s tyčkou v ruce, já na něj co tu chce a on že prý slyšel, že mám nějakou práci. Naštěstí tu tyčku nepoužil a taky mě to vyškolilo a branku už zamykám.

                    0 0
        • Smazaný účet  

          čéče už je to pár let, tak abych nekecal, ale když jsme bydleli v bytovce, tak se tam do garáží vloupali několikrát a jednou myslim i přes sekční vrata (též hörmann). mam pocit že je prostě zvedli, tušim jsme to i zkoušeli a na podlezení se to zvednout dalo. on tam má být nějaký zámek proti zvednutí, ale po x-tém vyjetí a zajetí třeba nezapadne.

          0 0
          • alinceb  

            To schválně zkusím. Vodítko vrat je napevno na hnacím řetězu a hýbat s ním nejde. Už jsem asi 2× řešil, že vrata nefungovala po výpadku proudu (jednou jsem navrtal kabel ve zdi :D) a pokaždé jsem to musel ručně odblokovat a pak zvednout. Stejně to je v případě, že vypadne proud nebo ztratíš ovladač a jsi venku. Pak je tam takový tahací záměček se šňůrkou, která vrata odblokuje. Je to udělané tak, že když zámeček odvrtáš, tak se tam nedostaneš…:)

            0 0
          • milan.v  

            Ano, nadzvednou, jeden drží, druhý těch cca 25–30cm podleze, z druhé strany pak pustí komplice, otevře vrata ručně, tlačítkem… :o/

            0 0
      • Barak  

        A co chceš jako vědět přesně? Že se tam dostali přes jeden nebo více zámků? Co bys dělal se sklepem, když ho tu někomu nedávno vykradli i přes drahé zámky a vnitřní mříž? Zazdíš vchod?

        0 0
      • Carloss  

        do toho bych se nepouštěl, jinak se nakonec dozví, že si za to může sám

        0 0
        • futurama  

          Máš pravdu, na okradení je nejhorší, že ten pocit přemýšlení přijde. Pak skončíš u toho, že když nic nemáš nemají ti co ukrást.

          0 0
    • Breakpain  

      dotaz… obdržel jsem „návštěvu“… většina věcí zničených…

      Pro jednání s pojišťovnou je lepší – pokud jsou věci zničené nebo když jsou komplet odcizené?

      0 0
      • Johnnyxjr  

        záleží na pojistce já jsem musel za poslední dva roky řešit 2 docela velký škodní události ( kooperativa ) za mě profi přístup vše dobře dopadlo

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.