• windguru

    Ahoj,

    nějaký dobrák mi během mojí dovolené „uklidil“ garáž v Bystrci a zbavil mě tak veškerého, dle jeho názoru pro mě již evidentně přebytečného sportovního vybavení.

    Kromě lyží (freeride speciály, sjezdovky, běžky), snb nebo golf bagů jsem přišel o Specialized Stumpjumper – jeho fotku přikládám, pro případ, že si tento příspěvek přečtete a na kolo někde náhodou narazíte v inzerci a vzpomenete si. Měl jsem ho necelý rok:(

    Pak mi prosím dejte vědět a kdyby to náhodou vedlo k návratu kola ke mě, odměna vás nemine. Taky přikládám fotku Durateca o kterýho přišla přítelkyně (zde jde o silnou emocionální vazbu).

    Děkuju i za případné osvědčené tipy, jak třeba vybavení vystopovat.

    janek

    0 0
    • Shadow.1  

      Rozkopat držku a useknout ruce…

      Soucítím s tebou.

      0 0
    • Bjerndi  

      garáž si měl snad pojištěnou, ale stejně držím palce !! a těm grázlům přeju ať se na tom kole přelámou dřív než ho střelí

      Mně se z pokoje stává sklad, běžky, lyže, kolo, inliny, ale kam to dát, když nám oba sklepy už několikrát otevřeli :(

      0 0
      • windguru  

        Bohužel bez pojištění, zkoušeli jsme ji pojistit vč. uskladněných věcí, ale nenašli jsme pojišťovnu, co by nám to chtěl vůbec pojistit:((

        teď se mi šiknou i tipy na dobrý jetý bajky

        0 0
        • McBlacky  

          zkus se poptat u Allianz. v rámci domácnosti máš připojištění prostor mimo byt (kumbál, balkon, garáž, sklep) do hodnoty 5% pojistky domácnosti a myslím 10% u nemovistosti – dům.

          co je ale zajímavý, tyhle limity jde navýšit připojištěním prostor. Levný to ale není.

          Pořád ale o dost méně než cyklopojištění, který je cca 10% z ceny bika ročně a je jen na jedno kolo.

          V Allianz nedělám ani s nima nemám nic společnýho – kromě pojistek, pro pořádek.

          0 0
    • JSt  

      tyvoe, toho durateca jsem videl v nedelu na bukovince hospoda rakovec.

      nedam ruku do ohna, ze to byl presne tento, ale ram (velikost nepoznam) s vidlou odpovidaly.

      0 0
      • windguru  

        to si děláš prdel – to kolo není zrovna obvyklý, min. za 4 roky co s ním přítelkyně jezdí okolo pryglu jsme žádný druhý takový nepotkali…..ne­pamatuješ si náhodou, kdo na něm seděl…a kde je ta hospoda?

        j.

        0 0
        • JSt  

          jo. je to ta knajpa, cos odkazal vys. divali jsme se na to, pac to melo jeste staryho sroubovanyho bombera a pekne to slo k sobe barevne.

          0 0
          • Motyll  

            To byl Duratec našeho hajnýho. Osobně jsem ho s ním před lety u Svorady kupoval. Vidlice je původní ze starého RM. Mj se liší tím, že má hlávko černé.

            0 0
    • thesecond96  

      Pracky do svěráku takovým hajzlům. :(

      0 0
      • marapara  

        co do svěráku, uřezat, hodit lvům a nechat bez jakékoliv náhrady.

        0 0
        • thesecond96  

          No když se jim uříznou, budou uřízlý. Ale když je podrtíš ve svěráku a necháš je tam, bolest je asi jen tak nepřejde. Dát je tam a jen hodně pomalu utahovat, je to sice drastický, ale ti hajzli si nic jinýho nezaslouží.

          0 0
    • Jaroslávek  

      Kurník, to je škody … Jezdím skoro denně, ale moc si šancí nedávám, nepředpokládám, že by někdo byl takový debil a jezdil po Brně s tímto kolem.

      0 0
      • thesecond96  

        Asi tak, ale každopádně, budu mít oči na stopkách.

        0 0
      • Baba-Ji  

        spíš by měl čekovat bazary, hlavně na netu

        0 0
      • karliner  

        Duratec je, s prominutím, starej střep a podobných spešlů je dost, ale souhlasím s tím, že jestli lupič kolům aspoň trochu rozumí, nebude je prodávat v Brně.

        0 0
    • hanness  

      Odporne a je mi z toho na nic,nedavno ukradli bajk kamosovi a bylo mi z toho na bliti,nedovedu si predstavit nasledky,kdyby to potkalo me.Drzim palce,soucitim a drzte se!

      0 0
    • Kynio  

      Tak to nase*e. Tuším jak ti je a nechtěl bych to zažít. Pro příště, za každou cenu zřídit v bytě možnost uskladnění kola. Nenechávat ve sklepě, garáži, úschovně, kočárkárně, prádelně atd atd. Přece jen je menší pravděpodobnost, že kvůli kolu vykradou byt..

      Držím palce, ať se najde ;)

      0 0
    • chupas  

      dam stopky na oci

      0 0
    • windguru  

      díky za vyjádření podpory

      jenom čumím, jak tady na BF v podstatě všichni doporučují mít kola striktně doma v bytě/baráku, a napadá mě, co je tohle kua za stát a za sráče, který nutěj bajkery s garáží nebo sklepem řešit, kam vlastně v tý garsonce kolo pověsit.

      !!!Prosím netolerujte krádeže, ani když se nedějí právě vám!!! Jste-li svědkem, zasáhněte. Jedině taková „zpětná vazba“ může grázly pře-vychovat.

      0 0
      • deko  

        Problem je ve state. Ty zasahnes a budes mu platit odskodne …

        0 0
      • deko  

        Problem je ve state. Ty zasahnes a budes mu platit odskodne …

        0 0
        • petrun  

          Problém je v lidech. Například v Písku před lety MP kontrolovala na stezce výrobní čísla kol. Každej ***** měl z kontroly hysterický záchvat, odvolával se na demokracii, lidská práva, prostě choval se jak ******. Nedivím se že toho nechali. No a když není kdo by kontroloval, zloděj je happy. Nevím proč se cyklisti chovají při kontrole jako mrdky. U motoristů je kontrola totožnosti s důkladnou lustrací vozidla i řidiče při silniční kontrole normální běžný postup. Pouze díky tomu se občas najde kradené vozidlo.

          0 0
          • Tommy_Lee  

            pica, *****, cecky, hajzl vole. Ulevilo se ti?

            0 0
          • petrun  

            Ano ulevilo, omezení lidé si nezaslouží slušné oslovení …

            0 0
          • karliner  

            Tak to já se nedivím, já bych to taky považoval za extra buzeraci. Když víš, že neexistuje vůbec žádnej registr kol, podle kterého by mohli kontrolovat, jestli je kolo tvoje nebo kradené. Srovnávat to s kontrolou auta, kde existuje registr a existuje doklad zvaný osvědčení o technickém průkazu mi přijde úplně mimo.

            Myslím, že lepší příklad je, kdyby sis představil, jak tě na ulici zastaví měšťák, sebere ti mobil, vyndá ti z něj baterku a simku a začne zjišťovat, jestli náhodou v jejich databázi není nahlášenej jako kradenej. Celá procedura se při příslovečné bystrosti MP docela vleče a ty čekáš třeba nějakej hovor.

            0 0
            • dieegoo  

              Nač registr? Snad máš doma doklad o koupi s výrobním číslem rámu. Pokud kolo hlásíš jako kradené, číslo uvedeš. Zastaví tě příslušník, protože kolo pozná podle popisu/náhodou­/cokoliv, mrkne na výrobní číslo, ověří – nepasuje, sorry, jeď dál. Nevidim na tom žádnou přehnanou buzeraci.

              Kdyby ukradli kolo tobě a díky podobný namátkový kontrole ti ho našli, pořád bys to považoval za buzeraci?

              0 0
              • karliner  

                Pokud kolo hlásím jako kradené, uvedu do protokolu číslo rámu. Potud s tebou souhlasím. Píšeš, že mrkne na výrobní číslo (asi rámu) a ověří – KDE??

                Takže:

                • putuje číslo z policejního protokolu do nějakého registru?
                • je ten registr celostátní?
                • mají do něj přístup (online) flojdi nebo měšťáci z ulice,cyklos­tezky apod.?

                Pokud aspoň na jednu z těch otázek odpovíš NE – je potom tzv. „kontrola“ na cyklostezce jen pouhá buzerace, protože při ní žádná šance objevit kradené kolo neexistuje. Doklad o koupi kola, si troufám tvrdit, ssebou nevozí nikdo. Teda pokud na kole nejede rovnou z prodejny.

                0 0
              • alexandr  

                Kdyz jsem si kupoval nove Pellse, tak to bylo pres kamarada a doklad jsem si nebral (kdyz by byl nejaky problem, resil bych to pres nej i bez dokladu). Hlavne jsem chtel jezdit, doted to cislo ramu nemam ani opsane.

                Ted jsem si koupil na inzerat starsi kolo na dojizdeni do prace, je na nem nalepka, ze je v evidenci MP a pochybuju, ze se dotycny clovek namahal s nejakym odhlasovanim. Pri kontrole bych se mohl lehce dostat do problemu.

                Navic ty cisla ramu nejsou zrovna dvakrat citelna, kor na bikovi, kdyz se clovek vraci z vyletu.

                Zkratka tenhle system neni moc funkcni.

                0 0
            • pepino  

              Zajímavý, mně tohle dělali už za komančů. Takže oni ta kola kontrolují, aniž by někde měli jakákoli výrobní čísla zapsaná? Tak to jsou asi blázni.

              0 0
              • karliner  

                Trefil jsi to dobře, kontrolují kola, aniž by byla celostátní evidence ukradených kol.

                Btw – za komančů dělali flojdi spoustu věcí, který teď už nedělají nebo dokonce NESMÍ dělat. A je to dobře, to snad chápeš.

                0 0
    • cova  

      Jako přes kopírák, s tím rozdílem, že my jsme byli doma…

      http://www.bike-forum.cz/…-kradez.html#…

      0 0
      • windguru  

        bohužel máš pravdu, i ta škoda je podobná – a taky jsem po vyprovození cajtů od garáže nezvlád nic jinýho než si prolejt hrdlo etanolem..tak doufám, že u tebe už je líp a postupně jste se začali zase vybavovat. nás to čeká už brzo, bez kol bejt nemůžeme, ale zbytek vybavení bude muset počkat na výhru ve sportce. jo, to vlastně taky nevyjde, když sazka nevyplácí;))

        0 0
        • RomanH  

          Zkus jeste napsat e-mail par servisum v Brne s fotkou a s vyrobnimi cisly. Kdyby to ciste nahodou zustalo tu, mas sanci, ze treba bude nekdo chtit servisovat Foxku. No a samozrejme obehnout zastavarny. Jinak preji hodne stesti, budu se divat okolo.

          0 0
        • cova  

          Co je to líp…? :-) Rodinu jsem vybavil, na sebe jsem se vykašlal (pořídil jsem si jen nové lyže), co se týká kola, je v nedohlednu… Ne že bych na to neměl, ale moc se mi nechce znovu servírovat zlodějům na zlatém podnose nový materiál. Zatím jezdím jen na in-linech a snažím se nic neřešit – kromě pojišťovny, kterou jsem kompletně poslal do ****** (pojištění domácnosti, povinné ručení u aut, havarijní…). Mají, co chtějí, jen na různých pojistkách jsem jim ročně cpal do chřtánu cca 15 tis. Kč.

          0 0
          • daymaker  

            která, jestli to není tajemství…?

            0 0
            • karliner  

              Tipl bych Kooperativu.

              0 0
              • RomanH  

                Covece, tak ja si platim u Kooperativy nejakou „pojistku na blbost – zodpovednost“ snad za 130 Kc rocne – uzaviral jsem ji pred cca 16ti lety a to bylo jeste za 90 Kc/rok. Asi pred 7mi lety mi v panelaku v 6te patre praskla privodni hadicka k zachodu, komplet vytopenejch 5 pater podemnou – chlapi z Tezy me vitali se slovy, ze doufaji, ze mam dobrou pojistku. Kooperativa po mne chtela akorat udaje poskozenych, fotografie (prekvapilo me, ze ani neposlala sveho likvidatora), a vsem to bez problemu zaplatila.

                0 0
                • Tommy_Lee  

                  to mas nejaky levny.. ja mam taky u nich „blbostku“ a platim nejakych asi 1200,–/rok. Nastesti jsem jeste nemusel vyuzit. Tuk tuk…

                  0 0
                  • RomanH  

                    jj, stara pojistka a jen a jen na tu odpovednost. Cekal jsem, ze mi ji po tom vytopeni zrusi, ale oni jen zvedli castku z tech 90ti na 130cet za rok.

                    0 0
            • cova  

              Kooperativa, a můžu říct, že jsem byl tak nas.aný, že jsem přinutil celé široké příbuzenstvo k úprku od nich… a stálo mi za to potěšení vše za ně osobně vyběhat…

              0 0
          • cova  

            … a na pivo teď jezdím prehistorickým Olpranem, který jsem kupoval manželce někdy v r. 1994, o ten „kupodivu“ nebyl zájem. To je vám poježděníčko… :-)

            0 0
    • vili  

      začínám mít pocit, že z bystrce se stává zlodějská čtvrť. V lednu sem viděl u našeho baráku dvoje auta na špalkách a bez liťáků…bojím se si koupit nový gumy na léto, aby mně nezmizly taky :-(. No a o kola se bojím jakbysmet

      0 0
      • windguru  

        auto na špalkách jsem taky viděl..hlavně že tam každej večer projedou městský po Štouračce, jestli tam náhodou někdo neparkuje na zákazu u teplárny – že by ale objeli velký parkoviště pod benzínkou nebo nedej bože projeli okolo garáží, tak to zas né…:/

        0 0
    • petrun  

      Databáze kradených věcí existuje, jen nevím jestli do ní má MP přístup.

      0 0
    • Frisbee  

      Čus, pochopitelně soucítím! Napadl mě jeden bazar – zastavárna na Husové, je to hned vedle koření Sindibád. Má tam docela dost kol a když jsem se tam byl posledně kouknout některé byly „voňavky“, takže třeba budeš mít štěstí..

      0 0
    • pavlix  

      A to nam soud zakazal ty k***y zlodejsky strilet :-(

      0 0
    • mr.nikdo  

      Uprimnou „soustrast“.

      V okoli Vyskovska budu hlidat ;-)

      0 0
      • Jojojo  

        Nám v baráku v kočárkárně přibylo jedno kolo – pořídil si ho soused, dost zvláštní socka (soudě podle všech jiných věci, ve/se kterýma ho vidívám). Je to značka Duratec, což mi k němu vůbec nesedí (není to ale ten co tady hledáte). Samozřejmě je mi trapné se ho jít zeptat, jestli to není kradený, nicméně bych si rád podle výrobního čísla, který si samozřejmě můžu opsat, protože kolo je zaparkovaný vedle našeho kočáru, zkontroloval, jestli není v nějaké databázi kradených, protože kdyby byl, hned bych to někde nahlásit. Dá se někde najít nějaká taková databáze, třeba přímo Duratec nemá něco takového? Vím že jsou to kola stavěná na míru, ne? Tak jestli třeba někde nemají možnost nahlásit odcizení a potom tu databázi prohlížet. Kdyby jo, hned odpoledne bych to zkontroloval.

        0 0
        • karliner  

          Tebe bych chtěl mít za souseda :-)

          0 0
          • Jojojo  

            Tak o tom to snad není, ale asi bych taky byl rád, kdyby si někdo někde všiml mýho kola, kdyby se ztratilo (naštestí ještě nemám podobnou zkušenost).

            0 0
          • karelemanuel  

            tak mně by takovej soused nevadil. tobě jo? máš co skrývat?

            0 0
            • karliner  

              Nejde o to, jestli mám nebo nemám co skrývat, ale o to, že bych nebyl úplně happy, kdyby soused hodnotil, zda na věc kterou si koupím podle jeho názoru „mám“ nebo „nemám“ a když by usoudil, že na ni nemám, hned by alarmoval benga a nepátral, jestli jsem to náhodou neukradl.

              0 0
              • rasto  

                lepsi vsimavy soused nez v teto veci pasivni. jestli ma Jojojo k necemu indicie, kde je napsano, ze soused neda priste tip k vykradeni jeho bytu?

                0 0
                • karliner  

                  OK, tobě s tvým ultralevičáckým pohledem na svět by to vyhovovalo, mně zase ne.

                  0 0
              • pepino  

                „když by usoudil, že na ni nemám, hned by alarmoval benga a nepátral, jestli jsem to náhodou neukradl“ On chce pátrat v dabatázi, kapišto?

                0 0
        • mr.nikdo  

          V kocarkarne nechavam jen zimaka a krutaka, nove kolo (nemam ho dokonce v profilu – jsou tam neustale nejake zmeny…), tak to mam pryc :).

          Jinak nam tady visi kola, ktera patri sousedum, co jsou uz tak 10 let pryc…

          Obcas nejake to nove kolo, ale to brzo zjistim komu patri :-D

          0 0
        • drbo  

          zkus napsat primo do Duratecu, urcite budou mit jmeno prvniho kupujiciho. kdyz budes mit stesti treba budou mit i informaci ze to kolo prvnimu kupujicimu slohnuli ;-)

          0 0
        • jIrI___  

          Takového souseda jako jsi ty bych si teda přál… :-/

          0 0
        • Zdeno Micio  

          Můžeš zajít na kteroukoliv služebnu policie a nechat prolustrovat dle výr. č.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Hmmm… muj brácha si pořídil garáž a jako první řešil instalaci GSM alarmu…

      0 0
    • SZ  

      No to je pech, rovněž soucítím,už jen kvůli tomu ,že jsem to zažil taky. Zkus sem třeba přidat číslo rámu toho spešla jestli od něj najdeš papíry. Co kdyby na něj někdo kápnul třeba v pražskym bazaru, ale bojim se, že takové kolo už je někde „venku“.

      0 0
    • zbartos  

      Je pro info, asi o tom víte:

      http://www.ivelo.cz/…radena-kola/

      http://www.vasekola.cz/

      0 0
      • windguru  

        díky dobrý tip, tyhle stránky jsem neznal

        0 0
      • Patar  

        OZNAMUJI cyklistické veřejnosti,

        že mě bylo ukradeno větší množství rámů a vidlic CORE pro stavbu dětských kol. Stalo se tak v noci ze čtvrtka na pátek 7, června 2014. V kartonech nebyly záruční listy, takže pokud bude někdo prodávat tato kola bez originálního záručáku KOLSPORT, MATERIÁL BUDE KRADENÝ.

        Součástí krádeže byl i rám FELT Q900 WOOMAN ve veliukosti 12,5" s namontovanou odpruženou vidlicí.

        Lumír Pátík

        0 0
    • jonys  

      U nás v baráku (Brno-Komín) ukradli před cca měsícem sousedům 3 kola z kočárkárny.Docela profíci,páč vysadili nějak z venku plastový vokno (nepoznáš na něm žádný násilí) a vybrali je…Přitom hodnota těch kol nebyla nějak závratná,tipoval bych celková pořizovací kolem 40,jetý tak 2–5 let.takže možná prodejní nula nula nic…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Když si vemu, jaký kraviny mi ukradli z auta… věci s cenou desítek kč, nebo zcela bez užitku pro cizího… proti tomu maj ty kola xnásobnou hodnotu…

        0 0
    • univerzalni_dedic  

      Včera před 19h mně drban ukradl z garáže v Brně kolo. Rám Trek 8500 model 2010 velikost 21,5", rovná řídítka Easton EA 70, černý představec Thomson, brzdy Magura Marta SL červené, kliky RaceFace Deus XC černé, kola DT Swiss 4.2d a 240s, řazení XT, vidlice Magura Menja černá, bez sedla a sedlovky (neuměl nebo neměl nervy na montáž).

      Odměna 5000,– za informaci na najdi_kolo@centrum.cz, která povede k nalezení kola.

      0 0
    • univerzalni_dedic  

      Měl by někdo tip na zástavárny v Brně, které od drbanů berou kola? Příslušník tvrdil, že většina zástaváren v Brně kola přestala vykupovat.

      0 0
    • zbartos  

      Známému byl ukraden http://www.lapierre.cz/…0/22451.html ve velikosti S s vybavením XT (prý byl jediný v ČR).

      Příp. info prosím na můj e-mail, díky.

      0 0
    • Marcele  

      ten DC najdu, na to mam skill a dobrou historii.

      a kdyby nekomu chybela cerveno-bila merida seskladana z ruznostarych komponentu XTR a nejake suntorky, kola tusim srajdy… tak visi za 15k v bazaru na udolni

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.