Kously zavit v navarkach ramu pro brzdu

9 nepřečtených
  • WRCfan

    Ahoj, dnes jsem potreboval sundat zadni brzdu. Kdyz jsem ji daval zpet vsiml jsem si, ze zavit v navarce v nejvyssim stoupani v pulce ulomeny. Sroub tam jde sroubovat jen stezi, tak jsem to radsi dal moc nepokousel.

    Chtel jsem se zeptat. V te navarce je zavitova vlozka? Me totiz neprijde, ze by byl vyvrtany primo do navarky. Mam Giant trance 2016. Jak byste to prosim resili?

    0 0
    • Vilém  

      Nekdo to uz asi strhnul, tak tam dal helicoil.

      0 0
    • WRCfan  

      Hm, tak jsem tam sroub (o neco delsi)nakonec normalne opatrne nasrouboval a dotahnul. Byla to ta „dratena“ helicoil vlozka. Klasicky zavit se strhne tak, ze se ohloda, tady se akorat vrchni konec vlozky odlomil.

      Snad to bude drzet a vlozka uz se nebude nijak dal lamat nebo deformovat. Napadlo me, jak bych to jinak resil.

      1. Dat tam novou vlozku, coz by ale mohl problem (viz Vilem vyse)
      2. Vyrezat tam vetsi zavit (M7 se ale moc nepouziva, ze ano)
      3. Dat tam V-coil vlozku M7 (ta se dela, asi vim proc)
      4. Zvetsit diru(zneskodnit puvodni zavit-vlozku), tak aby tam sel puvodni sroub M6 s vuli a dal jej tam opacne, jako je ted. Tzn, ze by hlava sroubu byla na hrane z druhe strany navarky, kde je ted konec sroubu a v miste, kde je ted hlava by byla sestihranna maticka. Opacne by to asi neslo, jelikoz by se tam sestihranna maticka nevlezla a drela by o kotouc. Jeste by se ona plocha z druhe strany navarky musela nejspus zarovnat (zabrousit,/o­frezovat), jelikoz neni uplne kolma na osu diry.

      Ma s tim nekdo zkusenost? Docela me stve, ze se dnes vsechno resi postmount systemem (zavit primo v navarkach ramu/vidlice) a ne, jak to mam na starsich kolech, ze byl zavit pro upevneni brzdy v mezikusu/redukci. Udelal jsrm si dnes kvuli toho par sedin na hlave..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.