Doporučíte mi nějakou vidlici MTB, mech. kotouče Shimano, do 2500 Kč? Mám v hledáčku nového Epicona, model 2008 za 2500 Kč. Dík
Doporučíte mi nějakou vidlici MTB, mech. kotouče Shimano, do 2500 Kč? Mám v hledáčku nového Epicona, model 2008 za 2500 Kč. Dík
podle mě nej, co se dá za tu cenu sehnat..
ja ho koupil pred ctrnacti dny a super (prechod z RST gila na epicon a za ty prachy proste parada,nesrovnatelne)
mohu jen doporucit
Tedy i model 2008 je dobry?
dobrý docela je, ale radši bych vzal 2009 (a novější) kde byly docela velké úpravy. Je tam novější patrona s možností zdvihu až 140mm, těžké ocelové vnitřní nohy byly nahrazeny duralovými se zlatým eloxem, který se neošoupal jako černý lak u modelu 2008, byl tuším zvětšen jejich průměr z 30 na 32mm což přineslo větší tuhost vidlice, a taky je novější model lehčí. Od modelu 2009 se novější ročníky liší jen málo a všechny vnitřní díly jsou navzájem zaměnitelné. Nevím ale za kolik jde model 2009 sehnat.
V popisu ma 2008 i 32 mm. Rozdil oproti modelu 2010 vidim 100 g, ty nohy a 1000 Kc. Dale v cene a dostupnosti nahradni patrony (najezdim tak 2 tis. rocne). Otazkou je, zda priplatek ma smysl.
jo u mojí XCM byly v popisu taky 32mm nohy :D na oficiálních stránkách tenhle údaj chybí, ale měl jsem pocit že jsem někde četl že mají 30mm… no ale jestli ta 2009 stojí o 1000 víc (jsem překvapen, myslel jsem že tak staré kusy budou za nižší cenu) tak se to moc neoplatí… to už spíš pak úplně novou a ještě líp tuněnou. Váha ale myslím taky neseděla, byla tuším skoro 1900, ale taky nevím na 100%, tak abych nekecal…
EE, i model 2008 má 32mm nohy. Mám ho doma. Na ty 2008 modely si to chce počkat na akci – já tak na na podzim koupil epicona za asi 1900Kč.
ano epicon 2008 RLD
kupoval jsem ho na kupkolo
http://www.kupkolo.cz/…sc_4131.html
a opravdu mohu doporucit jak vidlici tak obchod (ochota a rychlost prodavajiciho me hodne prekvapila)proste SUPER
ja jsem moc spokojen (za ty prahy-luxus)
pokud nechces vrazet moc penez tak za me ho kup
Diky za rady. A byla nejak serizena? Je treba ji namazat? Nahustit nepocitam.
mazat jen bezna udrzba (jako po par projeti ocistit a silikon.olejem striknout vnit.nohy)
ja koupil za 400,– i pumpicku abych si ji naladil jak chci
http://www.kupkolo.cz/…1_90497.html
a bohate staci
jen bych mel na nekoho kdo se vyzna v epiconu 2008 dotaz:
na prave noze dole je nejake stelovatko-co se tim nastavuje ??
oggy
dost důležitá věc:),odskok neboli jak rychle se vidle vrací zpět
jj dik
tak jsem to asi trefil dobre protoze jsem spokojen s chodem vidle
opravdu sakra rozdil oproti RST (jek funkce tak vaha)
Tím štelovátkem se nastavuje odskok, čili zrychluje, nebo zpomaluje průtok oleje v tlumení.
Mají to tak Epikony bez rozdílu roku výroby.
Ok, takze neni treba tam lit olej, je pripravena hned po koupi? Jen nahustit a muzu jezdit? Jeste jednou dekuji. Pumpu jeste rozmyslim, znamy ji ma. Je treba to dofoukavat casto, abych ho neotravoval?
dofukovat to nemusis vubec :) nafoukas jednou a tlak se tam drzi. Ale je dost mozne, ze budes tlak vzduchu upravovat, taky jsem si myslel ze tam jebnu nejaky tlak a budu jezdit, a vrtal jsem se v tom potom dost dlouho, zkousel, prifukoval, ufukoval, nez jsem prisel na ten spravny. A pumpu jsem si koupil a je super, bez ni uz ani ranu :)
a hned si kup i silikonovy olej a vidli mazej hned od novoty, dost to pomuze citlivosti vidlice.
Dik, uz je to znacne OT, ale doporucis nejaky ten olej? Tak to je pravda, prvni nahusteni bude slozite. Ono, casto menim tereny apod.
ty jo tak v silikonovych olejich se moc nevyznam… a ani mi nikdo nebyl schopny nejaky doporucit kdyz jsem se tu nedavno ptal. Podle me to je ale celkem jedno, zajdi do nejakeho cyklo kramu a rekni jim at ti prodaj silikonovy olej :) ani nemusi byt ve spreji, mozna to bude i lepsi, protoze bohate staci nalit ho na stiraky, propruzit nekolikrat vidlici a otrit z nohou prebytecne mnozstvi. A tohle praktikovat pred nebo po kazde delsi vyjizdce. Je to na par vterin a chodu vidlice to dost prospeje.
doufam ze ne
to nemohu jeste slouzit ale mela by drzet (doufam)
a nevim co je tom pravdi ale prej kdyz se o vidli poctive staras (cistis a pravidelne mazes vnitr.nohy) tak se prej zas tak rychle neodrou,ale to zatim nemohu slouzit mam ji kratce
a jak je to se srovnáním týhle vidle r 2008 s xcr? Mám xcr a rozhodně jsem nespokojen. Chodí 60mm a velký rány už neutlumí.