• jimiAJ7

    Ahoj rozhodl jsem se ze si zakoupim skialpy,ovsem co se tyce takoveto veci jsem naprosty lajk skialpy jsem mel pouze pujcene,koukal jsem tak po internetu a po obchodech…jenze znate to ne kazdy v obchode je schopen poradit spravne,vetsinou se setkam s tim ze prodejce vychvali vse na co si ukazu ze se mi treba vzhledove libi,jinak proste chce prodat za kazdou cenu jakekoliv zbozi,ale rada,ta asi utekla. Takze se ptam zda by mi mohl nekdo poradit na co koukat pri vyberu popripade primo nejaky model vazani bot pasu a placky. Moje vyska je 195 cm a vaha 105 kg. dekuji moc

    0 0
    • Black knives  

      Je to jako s kolem. Chceš jezdit XC, nebo DH, nebo něco mezi? Jsou různé tipy vázání, bot, pásů, i lyží. Napiš co vlasně chceš na skialpech dělat. Já nejraději dolekopcom, a mám K2 lyže se šířkou pod botou 90mm.V mém okruhu lidí je mám nejužší…smějí se mi, že mám běžky..ale taky vím, jak vypadají závodní skialpy. Tak co chceš?

      0 0
      • JSt  

        jj. zalezi, co a kde s tim chce jezdit. bezny skialpovy lyze maji pod patou kolem 75mm. tech tvych 90 a vic mm jsou imho uz fryrajdovky a jen je na tom sroubnuty slapaci vazo, skiaply bych to nenazyval ;-).

        0 0
        • jimiAJ7  

          ja to reknu tak…mozna neodobrne…rad si nekam vylezu, a rad si to sjedu dolu,takze zadne skakani nic takoveho,proste pohodicka…sem tam hluboky snih, i upravena trat.

          0 0
          • Buf  

            Napiš jaké máš lyže a kde s nimi jezdíš. Kde chceš používat skialpy, jen na tůry nebo i kombinace s lanovkama. Důležité jsou i boty a to víc než šířka lyže. Jezdit v lehkých skialpobotách na širokých free lyžích je horší kombinace než si koupit závodní set s techem.

            0 0
            • JSt  

              ono jezdit v lehkych skialpovych botach neni moc prijemny na zadnych lyzich ;-)

              0 0
            • gazman  

              Jezdil jsem tak tři roky a v pohodě jsem stačil těm co mněli normal přeskáče.Je fakt že co jsem začal používat sjezdové boty tak cítím že jsem se dost posunul vpřed zpátky ni krok:-) Dodnes si občas,když jdu jezdit do lesa,kde to není moc o rychlosti, beru skialp boty,mám ale velmi solidní a pevný model (scarpa spirit 3)

              0 0
    • piskot  

      co se radši zeptat nekde, kde ti poradí víc lidí?

      http://hiking.sk/…zmus_ii.html

      0 0
    • Pytlik  

      Cau, recenzi je spousta, takze cist, cist, cist. Zorientujes se.

      Pri vyberu zkus kouknout i na www.sport-conrad.de

      Ceny, zvlaste za kompletni sety, jsou o dost jinde nez v CR…(i kdyz uz se to i v CR posledni rok, dva trochu lepsi). Mame postupne asi 10 lidi od tam veci a bez problemu, naposledy kamarad v patek pred vanoci objednal, v utery bylo zbozi v Praze. Dopravne je oproti uspore zanedbatelne…

      0 0
    • TomášML8  

      Zkus se zeptat v Hudysportu, Rockpointu nebo Warmpeacu… V těchhle obchodech mi zatim dycky poradili dobře a ochotně… Jinak říct to jenom takle to v podstatě nejde, musí člověk stát nad několika různejma lyžema a dokola se ptát, co uměj který, který ti doporučej na jaký styly ježdění a tak…

      0 0
    • kolda  

      vazani – na tvou vahu vem Diamir,jednoznacne.

      pasy – kombiky (moher+syntetika), vydrzi a nemeni vlastnosti na ruznych zypech snehu

      boty – alchymie, zkouset, idealni je si je pujcit a zjistit,jak ti sednou. pokud nechces moc divocit z kopce dolu, bral bych mekci typ.

      lyze – do tech bych investoval nejmin, daji se sehnat s 50% napr. v hudy, bral bych i bazarovky. stejne az pozdeji zjistis, co chces a lyze muzes snadno znicit.

      hodi se i harsajzny (stoupaci zeleza pod vazani), urcite bych nepodcenoval bezpeci (pipak,lopata,son­da) – ale to se da i pujcit.

      sleduj ten sport conrad, jak je vys odkaz,casto tam maji sety z testu za vic nez zajimave ceny.

      tak hodne stesti pri nakupech a supr zazitky na skialpech.

       
      0 0
      • jimiAJ7  

        takhle jsem si nejak predstavoval odpoved :) dekuji moc

        0 0
        • Pytlik  

          Jen bych jeste doplnil. Vazani se vyplati priplatit si za Diamir Freeride. Jsou prisroubovany dvema srouby navic, coz muze byt pri tve vaze ku prospechu.  Ostatni Diamiry, co vim, obcas nekdo vytrhl i se srouby z lyze.

          Boty: Obecne Scarpy vyssi, tvrdsi, tezsi boty, Garmonty mensi lehci, mekci. Jak psal Kolda – zkouset, zkouset. Lepsi typy (nebo dnes uz spis novejsi typy) jsou s tzv vypekaci vlozkou - vypecou ti primo na tvar nohy (trochu problematicke v Nemecku, pokud by sis pro to nejel osobne). Za nejaky poplatek ti to pripadne dodelaji i v CR, kde maji pec. (RockPoint).

          Harsajzny jsou zpocatku spis na zvazenou. Zalezi, kam se budes chystat. Zatim jsem je moc nevyuzil. Ale pipak, lopatu, sondu mit MUSIS (i kdyz treba ne vlastni). Jinak muzes dopadnout jak prazaci v Krkonosich na vanoce, kde mozna dotycna mola prezit. Jde fakt o zivot!!! Nevim, jak jsi na tom se znalostma pocasi, ale nacti si trochu terorii o lavinach, snehu a tak. Nebo idealne at ti nekdo o tom trochu popovida… 

           
          0 0
          • Tušnak  

            Pod to vazko Diamir Freeride se podepíšu, je parádní. Jinak botky to je těžko… Já mám tvrdší botu a dolekopcom je to super i na sjezdovce, pokud bys byl více turisticky zaměřený tak bych zase volil měkčí botku, třeba ty Garmonty. A hlavně bych šel do pořádných pásů a nešetřil na nich!

            0 0
          • gazman  

            Botky vypečeš v pohodě doma v troubě(hlídat abys to nespálil,prostě jak s buchtama)

            0 0
          • gazman  

            Doporučuji zaplatit si nějaký lavinový kurz,zalyžuješ si a ověříš si některé věci v praxi,nějakou teorii tam do tebe taky nalijou.Já jsem se kdysi dávno na takovém kurzu nechal zakopat do sněhu,bezva zážitek.Jako základ je ten kurz dobrý,pak to chce chodit co nejvíce do hor a čumět kolem sebe a pod sebe a přemýšlet o tom co vypozoruješ,jde o to snažit se přijít na kloub tomu proč je to tak a ne jinak:-)

            0 0
            • Pytlik  

              Tak, tak. Kurz urcite doporucuju. Docela dobrej dvoudenni kurz, na kterym jsem byl, delali Slovaci – martinsky HUDY+ horská služba. Obecne jsou v SK skialpy vic rozsireny a maji taky narozdil od nas hory, takze je to vic z a v „realu“…

              A dobry je zpocatku „cumet“  a nehrnout se vsude. Lavina sjede jak nic…

              S lyzema taky souhlas. Urcite na svou vahu min 80mm pod patou i pro normalni chozeni (mam 79 mm na 192cm a 84 kg).

              0 0
        • ememem  

          predstavoval, predstavoval…to mas tazke, takze aby si to nemal take jednoduche.

          na tvou vahu vem Diamir,jednoz­nacne. – je dobre(skor je to na dolezenie niekam a zjazd jak na tyzdnove slapanie ale na to co pises ze chces je OK), az na to ze ma makky ram spicky, poznam x ludi co ju pri „mimoosovom“ naslapnuti zohli, pri tvojej vahe a to ze s tym zacinas(obcas ti asi budu nohy pajdat) sa to stane skoro naisto. navyse tym ze ten ohybny klb nemas pod ale pred nohou cize mimo taziska (trebars na rozdiel od klasickej silvretty) sa docela zhorsuju stupave vlastnosti halvne na blbom snehu.

          hodi se i harsajzny (stoupaci zeleza pod vazani) – podla mna zbytocnost, vzdy som bud vyslapal alebo musel niest. skor bych si kupil lahke macky ale je to vec nazoru.

          urcite bych nepodcenoval bezpeci (pipak,lopata,son­da) – suhlas, ale najprv bych sa cosi naucil o lavinach, terene a pohybe v nom a robit s tymi vecami. a mimochodom vsetko ti je to k nicomu ak si sam.

          0 0
          • Barak  

            K těm haršajznám, ono se toho bez ních dá vyjít fakt hodně, ale kolikrát jakym způsobem… Někdy je lepší je nasadit a jít v naprostý pohodě a s jistotou než řešit každý druhý krok, a čekat jestli to ujede nebo ne. Ve finále jsi stejně pomalejší a víc servanej. Ale nezbytnost to neni.

            0 0
          • jimiAJ7  

            tak jake vazani by jsi volil ty? ja nejsem zacinajici lyzar jezdim casto a hodne, co se tyce lezeni nahoru jsem lajk ale co se tyce jizdy dolu uz za sebou neco mam..

            0 0
            • ememem  

              som napisal ze diamir je na to co chces ok, len som ta upozornil na jeho dost znamy neduh a niektore nie uplne skvele vlastnosti. nic neni dokonale a ani neexistuje dokonaly univerzal. to ze barak(vid nizssie) nikoho kto by to zohol nepozna je jedna vec, to ze ja asi piatich druha. mimochodom skus si pozriet napr. lezec.cz, james.sk, mountain.sk, hiking.sk, skimountainee­ring.sk a ine na skiapl, freeride resp. outdoor zamerane fora ci si az tak vymyslam.(kopa ludi ho predava prave kvoli tomu). este raz diamir je na to co chces (volako sa dostat hore a uzit si to hlavne dole) OK ale hlavne na slapanie uplne dokonaly neni. dalo by sa este uvazovat o NAXO, podobne urcenie aj vlastnosti ako diamir, pred par rokmi to bol hit kvoli dvojklbovej spicke ktora riesila prave ten neduh s taziskom pri slapani a tym ze klb je prakticky v urovni lyze(na rozdiel od diamiru) sa ani pri „vyboceni“ nezohybal. lenze zas klb naviac, tak si vyber…

              0 0
              • jimiAJ7  

                to naxo 22 nebo 21 bych take hodne uvazoval…lyze mam vybrane vezmu K2 shuksan

                0 0
                • ememem  

                  jak hovorim, oboje ma svoje vyhody aj nevyhody, uplnu blbost zrejme neurobis ani s jednym, musis si vybrat. keby ta to zaujimalo mam tiez takmer 100kg a diamir.

                  0 0
                  • jimiAJ7  

                    ja to naxo 22 muzu mit za 5tkc nove…proto me to laka protoze to je supr cena

                    0 0
                    • travis  

                      naxu se zdaleka vyhni, nedari se jim vyresit zivotnost lozisek ve spici, kolega 95 kg za dva roky odpalil tri spicky – naxo 21. mozna ta 22 bude lepsi, ale chyba je spis v systemu

                      0 0
                      • JJ  

                        Životnost ložisek ve špičce Naxa není opravdu mic moc, škodí mu zejména dlouhé traverzy na ledu – tam je třeba včas nandat haršajsny. Po třech letech je budu teď nechávat zrepasovat. Ale na chození je naprostá špička, když si půjčím lyže s Diamirem, je to citelnej rozdíl. Na Naxu se dá chodit i v normálních sjezdovejch dotách

                        0 0
                        • jimiAJ7  

                          no, safra sem myslel ze usetrim ale asik ne no…asi ten diamir a k tomu lyze, K2 v tom pripade vzit nemuzu-omezeny rozpocet, takze : poradi teda nekdo nejakou levnou nebo levnejsi variantu lyzi?

                          0 0
                          • JJ  

                            Určitě bych si někde různá vázání vyzkoušel, jestli je ještě neznáš. Chození v Naxu je opravdu jiné než v Diamiru, někomu to vadí, někomu ne. Ale já bych znova bral zase Naxo:) Lyže bych moc neřešil a na první sezónu koupil klidně něco vrtanýho z bazaru nebo výběhovej model. Na tvoji výšku se nějakej starší ležák najde lehce

                            0 0
                          • Pytlik  

                            Shuk Sany jsou v podstate nejlevnejsi lyze. Na tom moc neusetris. Zkus sety nebo akce na http://www.sport-conrad.de

                            0 0
          • kolda  

            mam ty vyklopny harsajzny na diamir a paradni vec.. nemusis resit sundavani, nasazovani..

            zbytecnost to urcite neni. a macky se hodi casto taky.

            0 0
          • Barak  

            S tim ohnutím špičky bych ho nestrašil. Neznám nikoho komu by se to stalo. Možná, když je to vázko starý a jsou už špatný čepy.

            0 0
            • jimiAJ7  

              a co treba jeste muj druhy kandidat NAXO 21

              0 0
              • jimiAJ7  

                nebo konkretne tahle varianta http://www.summitride.cz/…

                0 0
                • Barak  

                  Hele těžko říct, podotýkám, že s Naxem osobní zkušenost nemám, nikdy jsem ho neměl na noze. Byl jsem ale s lidma, který ho měli a hroznym způsobem na to nadávali. Jednak kvůli dvoum čepům, který jsou ve špičce, protože právě docházelo k tomu, že když bylo vázko trochu starší a objevil se vakl, tak se objevil hned 2×, tudíž se to nasčítalo docházelo k tomu, že při došlapu šlo vázko mimo atd. Taky se jim to dost blbě celý ovládalo. Neříkám ale, že se s tim nedá naučit, většinou to měli jenom půjčený na pár dní.

                  Ta cena na tom linku je ale dobrá. Kdybych znovu kupoval skialpy asi bych šel zase do Fritschi.

                  0 0
              • Pi†el  

                NAXO – fuj.. velka osobni nesympatie

                0 0
      • gazman  

        K těm botám, každá značka vyrábí tvrdé modely zaměřené spíš na sjíždění a měkké na stoupání.Neřekl bych že by např modely Endorphin či Radium od Garmont byly měkké boty,stejně tak Zzero od Dynafit je tvrdá bota atd.atd.

        0 0
    • Barak  

      Na tvojí postavu bych doporučil o něco širší lyže než jsou standardní skialpy okolo 70–75mm pod patou. Navíc když ještě připočítáš váhu vybavení. Já vážím, měřím 85/186 a mám  myslím 73mm pod vázkem a teď bych si rozhodně koupil víc. Když to nebudou už dost velký fošny, tak to do kopce úplně v pohodě vytáhneš, protože nejsi žádný 60 kilová sušinka a z kopce to pak oceníš.

      0 0
    • jimiAJ7  

      tak jsem koupil boty scarpa loser, a vazko diamir fritschi freeride plus. Akorat se chci zeptat netrnou vam nohy v lyzakach? konkretne v klenbe uprostred slapek…trosku mi trne prava noha, doufam ze to postupem casu ustane..

      0 0
      • Barak  

        Čau, asi myslíš scarpa laser. Problém co popisuješ nemám. To máš při výstupu nebo při sjezdu? Nebo pořád?

        0 0
        • jimiAJ7  

          jejda ja sem blbec jo laser promin, no zatim pouze na nohou uvidime az pri prvni vychazce…zatim v nich chodim po pokoji a sedim at se mi to co nejvic vyslapne..

          0 0
          • Barak  

            Aha, já myslel, že se ti to stává při chůzi a ne v pokoji na gauči.:-) No je možný, že ty boty máš možná moc utažený.

            Když jsem začínal, chvíli mi trvalo než jsem našel pro mě optimální polohu utažení boty při výstupu.

            0 0
            • jimiAJ7  

              mam znamou a ta ma takovy problem ze v nich nemuze ujit ani metr..v obchode dobre nevyzkousela a ted se trapi a musi koupit nove.ja sem po obchode chodil snad hodinu, spis to je tim ze jsem zvykly cele leto tenisky a ted lyzaka…nikdy sem totiz takovy problem nemel ze bych mel plochou nuhu nebo me to takhle nejaka lyzaka nebo pota lehce trnula…a nejvtipnejsi na tom je ze to je jen prava :)ale tak snad se vychodim…

              0 0
              • Barak  

                A jseš si jistej, žes koupil správnou velikost?

                Jestli jo, tak jestli nemáš špatnou ponožku, jinak to zkusit rozchodit a zalaborovat s tím nakolik na jaké přesce utahovat. To chce ale až venku.

                0 0
                • jimiAJ7  

                  mi v podstate staci aby mi ta vlozka trosku povolila do stran si myslim a tenhle problem bude pryc…

                  0 0
                  • Barak  

                    No uvidíš sám. Divný je, žes jí měl hodinu v krámě na noze a doma tě to začlo tlačit.:-) Přitom je tohle dost měkká bota, žádný svěrák.

                    0 0
                    • jimiAJ7  

                      uz i v tom obchode sem hodne uvazoval…trosku tam naznak byl…ale za tu cenu sem je tam nemohl nechat…jsou uzasne pohodlne a pri zapnuti mi prijdou i dost tvrde oproti lyzakum co mam na sjezd verim ze na chuzi jsou supr fakt se v nich citim super az na ten maly tlak zprave strany ze spodu nohy…ale cim dele je mam na noze tak se mi zda ze to trnuti ubyva…ale na noze sedi perfektne oproti garmontum ktere byly hodne tvrde nebo nordicam ty byly celkem v pohode…lowy mi nesedely vubec ale ani trosku…

                      0 0
                      • Barak  

                        No tak snad to budeš mít v pohodě, vypadá to, že když jsi zkoušel i jiné značky, že ses neunáhlil jen kvůli ceně.

                        Každopádně přeju ať ti to šlape, za chvilku nám to už začne, doufám.:-)

                        0 0
                        • jimiAJ7  

                          jojo dekuju, tobe taky ! mohlo by uz jeste tak 14 babiho leta a potom fujavice :)

                          0 0
      • Pi†el  

        prej LOSER :-D

        0 0
        • jimiAJ7  

          :))))

          0 0
          • Pi†el  

            Jinac v tech botach mam odchozenou posledni sezonu a sem pomerne spokojenej. Akorat se mi povolujou srouby v kloubu u kotniku..

            0 0
      • Skicross  

        Nech si vytvarovat vložku Sidas Ski Custom Pro přesně podle chodidla. Dělají to v Montana Swiss Shopu v OC Nové Butovice. Mám jí v botách Tecnica Diablo Race Pro (flex index 130) a nikde mě nic netlačí.

        0 0
    • Skicross  

      Co se mrknout na fóra o outdooru nebo lyžování ?

      Třeba sem nebo sem)

      0 0
    • filipes  

      Sice ale pozde, ale prece: po nekolika lyzich a vazanich (70–105 pod botou, dynafit, ruzne fritchi, duke), bych doporucil 90mm pod botou, DYNAFIT a poradny boty na Dynafit. Lyze sendvic, tvrdost podle vahy a schopnosti. Boty podle nohy (Scarpa siroke, Garmon uzke, Dynafit mezi) a nic extra mekyho, 200g na bote do kopce nepoznas, ale z kopce fest hodne. Dynafit je po vsech strankach lepsi nez Fritchi, jedina vyjimka se snadne prohozeni na jinak velkou botu…

      f.

      0 0
      • Snowball  

        dynafit po vsetkych strankach lepsi nez fritschi?? To skus vysvetlit.

        (btw ja mam silvrettu, takze nepytam sa preto ze by si sa ma nejak dotkol, len prosto tazko s tym suhlasit…)

        0 0
      • Barak  

        S těma 90mm jednoznačně souhlas, ale musim říct dynafit bych snad nechtěl ani zadarmo. Pokaždý když vidim, jak se do toho snažej lidi dostat za špatnýho počasí, když maj zamrzlý ty důlky na botě nebo když se musí nasazovat někde, kde je málo prostoru, tak jsem za fritschi šťastnej.

        0 0
        • jimiAJ7  

          90???pod botou 90mm?!!!!! to uz je ovsem neskutecna lopata…jak se to treba chova na zmrzle ledove plotne…

          0 0
          • Snowball  

            Presne tak, je to uz dost siroka lyza. Zalezi kde planujes lyzovat, ci sa dostanes aj niekde kde je nelavinozny prasan, alebo len niekde tuna… V Tatrach jarne lyzovacky su po betonovom firne alebo neskor po brecke, tam tie siroke lyze netreba, pokojne by som vyberal sirky okolo 74–78 mm. Aj ked je zas pravda, ze si taky vacsi chlap… :o)

            0 0
          • Barak  

            Vždycky je to nějaký kompromis, záleží kdo co preferuje. Jasně, že 90mm bude v některých situacích zbytečně moc, v jiných zase málo nebo akorát. Třeba konkrétně jít přes zmrzlé plotny ve strmém svahu je se širšími lyžemi horší. Každý si na základě zkušeností musí určit priority. Nebo mít víc lyží, abys mohl volit podle toho kam jdeš, takhle to řešim já.

            0 0
        • JSt  

          nazouvani, to je jeste vpohode, tam az tak nejde o zdravi. ale dynafit rozhodne neni vazani, na kterym by se dalo jet bezpecne z kopca. videl jsem x pripadu, kdy z tech hrotu lidi naprosto nesmyslne vypadli. natazeny bylo vzdy dostatecne. dynafit je pro zavodniky pripadne pro lidi, co se vyzivaji v tom, ze na kopec vybehnou a dolu to nejak sesoupou. kdo leze na kopec kvuli sjezdu, voli fritshi, marker, naxo.

          0 0
          • filipes  

            Nevim, nesmyslne vybiham z Fritchi nastavenych na 9–10, u Dynafit a Duke nastaveny na 7 resp 8 se to nedeje.

            Spis vyhazovani u Dynafitu je takovy nezvykle jiny, prijde mi jako pomalejsi. Pro vseobecne lyzovani v a okolo stredika mam radsi neco jineho.

            U Fritchi se nesmyslne velka vzdalenost mezi lyzi a botou, tozrni tuhost je bidna. V dynafitu a duke se lyzuje proste lip.

            Kdo leze na kopce hlavne kvuli sjezdu, voli lyze 100+ a Duke.

            Se zamrzanim problemy nejsou, manipulace je veci treninku a zvyku.

            Fritchi je idealni do pujcovny, nebo jako prvni (a univerzalni) vazko, kdy clovek jeste nevi co a jak chce jezdit.

            0 0
            • Barak  

              Duka mám na prašankách a jak píšeš, je to spíš pro sjezd nebo popojít někam od vleku. Chodit se s tím taky samozřejmě dá, ale už to není úplně ono.

              0 0
    • JJ  

      Když už tu to téma je, tak se přidám.

      Rozmýšlím o nových lyžích, protože jsem zatíženej na K2, tak mám v merku K2 Shuksan a K2 8611 RLS, cenově oboje za cca 5500 až 6000,– Budou to mé jediné lyže – univerzálky – na sjezdovku i klasický skialp. Raději vyměním lepší chování na problematickém terénu (krusta, měnící se sníh) za trochu horší vlastnosti v prašanu (ale i v něm si rád zajezdím). Pořád musí rozumně držet na tvrdé sjezdovce.

      Shuksany mají 78mm pod patou, RLS pouze 71. Váha moc nerozhoduje, mám NAXO 11, takže žádnej gramhonič:)

      RLSka zvítězily v nějakém rakouském testu, kde byly oproti Shuksanům o něco horší na extrémně prudkých svazích, zato měly právě výrazně lepší známku právě na tvrdém povrchu.

      Kvůli RLSkům bych nemusel asi kupovat ani nové pásy

      Nebo nějakej uplně jinej tip? Výška 178cm, 78 kilo

      0 0
    • jimiAJ7  

      CHCI SE ZEPTAT KOUPIL JSEM TEDY VAZANI FRITSCHI FREERIDE.ALE MAM JEDEN PROBLEM, V TECHNICKE SPECIFIKACI LYZE JE ZE MIN. SIRKA LYZE MUSI BYT 67MM. KOUPIL SEM LYZE KTERE MAJI SIRI 92MM. JEDNA SE O TO ZE MI DROU TROSKU BRZDICKY, PRI TOM ZE DAVAM BOTU DO VAZANI A ONI SE JAKOBY SCHOVAVAJI DO VODOROVNE POLOHY KDYZ BOTA VE VAZANI NENI VLEZE SE TAM KRASNE A NA KAZDE STRANE MA JESTE TAK 2–3MM REZERVU, MUJ DOTAZ ZNI DA SE NEJAK NASTAVOVAT SIRKA BRZDICEK?

      0 0
      • Barak  

        U vázání, u kterých nejsou brzdičky ve standardu lze koupit brzdičky různých šířech – dle šíře lyže.

        V tvém případě předpoládám, že brzdičky byly již součástí vázání. Vezmi kleště a brzdičky podle potřeby ohni.

        0 0
    • skialp.bazar  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • baboon  

      Ahoj všem – jen drobnost – boty je nutné vybírat pouze ve spešl sekcích skialp, nebo se používají všechny boty, které mají přepínání walk/ski? V obchodě si poradit nechám rád, ale abych předem věděl, na čem jsem :)

      0 0
      • JJ  

        Rozhodně skialpové, i kvůli vibramové podrážce kvůli přesunům s lyžemi na batohu.

        Dneska už není problém vybrat od závodních až po tvrdé freeridové.

        Navíc rozsah pohybu komínu ve walk módu je u skialpů výrazně větší.

        0 0
    • alex1111  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.