Koupě nového MTB pro staršího muže

17 nepřečtených
  • petene

    Dobrý den, je mi 56 let, měřím 193 cm, vážím 121 kg, jsem rekreační cyklista, jezdím převážně v nížině, ale čím dál častěji vyrážím do kopců a hor, proto chci vyměnit crossové kolo za MTB. Snažil jsem se pátrat v diskusích, ale jako naprostý laik se místních znalých borců raději rovnou ptám. Děkuji za odpovědi, Petr....... Tuto otázku jsem zde uvedl téměř před rokem a dosud kolo kvůli jejich nedostatku nepořídil. Podle vašich rad a připomínek mě zaujalo toto kolo. https://www.koloshop.cz/…ke-kolo.html?… … Mně se moc líbí, jen toho vím málo o kolech GT. Můžete mi poradit?....... P.S. Parametry mé figury zůstávají stejné, jen jsem o rok starší:)…

    0 0
    • novas752  

      Nic extra vidlice, nekvalitní plastové řazení a slabé brzdy s nejlevnějšíma kotoučema, nic moc na tu cenu.

      Například tohle je o dost lepší za podobnou cenu – kvalitnější řazení, silnější brzdy, lepší vidlice. Navíc česká značka.

      2 0
      • oddie  

        Raidon je lepší než Recon?

        0 0
        • novas752  

          Je to Raidon 34 což je pro 120kg značná výhoda oproti 32mm šasi Reconu. Je to navíc Recon silver = ta levnější verze s dost tupou verzí soloairu. No a tlumení má Raidon taky lepší protože je uzavřené, separovaný olej od vzduchu.

          2 0
      • petene  

        Díky, značku neznám, ale bike vypadá dobře a výbava je za tu cenu výtečná. Jen maximální zatížení je prý 120 kg včetně jezdce, kola a nákladu. Už jsem jim napsal, zda to myslí tak striktně :).

        0 0
        • mr.antik  

          Vzhledem k tomu, že se jedná o trailové kolo do těžšího terénu, tak běžné výletní šlapání snese hladce. Maximálně budou trpět kola, výlety, náboje ale to je spotřebák.

          0 0
          • novas752  

            Akorát že to trailové kolo není, trailový je Spyro, ne Ram. Ale jinak ano.

            0 0
      • Binford  

        Když je tady odkaz na Qayron. Mohl bych se zeptat místních odborníků, co říkají na jejich aktualizované modely? Myslím v poměru cena/výkon a v poměru k jiným značkám. Nějak si potřebuji sobě a manželce :-D zdůvodnit RAM MkII Q

        0 0
        • honzabike  

          Poměr cena / výkon je si myslím dobrý.

          Je to celkem mladý výrobce tak si nemůže dovolit dávat hned ceny jako velké zajeté značky.

          U Fulla bych byl opatrnější, ale u nějakého HT třeba ten RAM si myslím že v pohodě.

          0 0
      • petene  

        Byl jsem v Hradci v jejich showroomu, zkusil si svou velikost a projel po chodníku. Výbava vážně dobrá, ale necítil jsem se v sedle dobře a posunout jej se prodavači nechtělo, ani jsem se „nezamiloval“ na první pohled. Na otázku, čím je lepší od ostatních výrobců, jen rozpačitá reakce. Odcházel jsem trochu rozmrzelý. Kdybys to kolo prodával ty, už jej mám nejspíš v garáži…

        0 0
    • Morchella  

      Trek Roscoe má pořádná kola a maximální celkový hmotnostní limit 136 kg. Bonus je teleskop.

      0 0
      • Tomas_82  

        Bohužel ale taky vidlici která se pod tou váhou po pár terénních vyjížďkách rozpadne a brzdy které to dlouho neubrzdí. Jestli bude stačit rozsah převodů je taky otázka…

        0 0
    • honzabike  

      A nechtělo by to raději nějakou elektriku?

      Přeci jen 56 let 121 kg. Výhledově budou síly ubývat. Aby to přeci jen nebylo trápení

      1 10
      • Ciba04t  

        A proč elektrokolo? Můj otec začal jezdit v šedesáti. Do ty doby nesportoval. Teď mu je skoro 68let a jezdí cca 6tis km za rok na kole postaveným o Scalara.

        2 1
        • honzabike  

          A proč ne elektrokolo. Já jsem to dal jen jako návrh ke zvážení. Tahat i s kolem kolem 140 kg už může být v kopečkách dosti náročné, a pokud pán chce pohodově jezdit turistiku kopec nekopec tak by elektrokolo nemuselo být špatné.

          Jestli se ale cítí zdravotně i fyzicky fit a má chuť si koupit klasické kolo, nic proti.

          2 3
          • stenli  

            Také souhlasím. Na ebajku si navíc může dávkovat pomoc motoru. Dojede mnohem dál, zvládne vyšší kopce jako zamlada, lépe se taky bude hubnout.

            A bude více bavit.

            Aspoň bych na víkend vyzkoušel.

            A to sám jezdím klasiku v 51 letech, tak mne prosím nekamenujte :)

            1 3
    • bara2  

      A nestačilo by jenom změnit pohon? Menší talíře, větší pastorky a k tomu odpovídající přehazovačku s přesmykem… Při věkových a váhových parametrech s tím asi nebudeš chtít jezdit nějak agresívně po horských trailech a na výletování máš odzkoušený rám i posed.

      2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.