• jakubHK

    Dobrý den,

    přítelkyně by si ráda pořídila horské kolo (27,5).

    Měří 179 cm, váží 62 kg. Nechce dámský rám.

    Jezdila by převážně po lesních cestách.

    Kolo by mělo mít kotoučové brzdy; pokud by to bylo možné, tak vzduchové vidlice.

    Cena kola do 20 tis.

    Máte nějaká doporučení nebo konkrétní typ kola?

    Předem moc díky.

    0 0
    • Erknold  

      Pokud by HK ve Tvém nicku znamenalo Hradec Králové, tak bych doporučil stavit se u Maajkeeho v jeho krámku, nebo mu písnout a domluvit se. Něco by vymyslel.

      A pokud ne, tak je to obdobné. V sériovkách se hledá blbě slušné kolo se vzduchovou vidlí do 20k. Každá firma umí udělat kolo Tvých požadavků, jen si za to řeknou většinou více než 20k.

      A hlavně nezapomeň, nejdůležitější jsou barvy :) Kolo se musí líbit. Mrkni do historie fora a dej hledat 20000, 25000 a ono ti už něco vypadne. Výsledek bude prakticky ve všech vláknech stejný.

      0 0
    • Dunde.e1  

      Předpokládám, že chceš pouze odpružený předek a zadní kolo pevné.

      Tak jak jsi to naspal tak, ano za 20tKč se dá koupit za ceníkovou cenu rozumné sériové kolo se vzduchovou vidlicí (třeba Raidon) s hydraulickými brzdami schimano na řadě cca alivio/deore +/-, což je slušné na to normální jezdění.

      Např. zde si můžeš nakonfigurovat kolo

      http://kola.maxbike.cz/…-malawi-27–5

      • vidlici raidon RL-R a jsi na 20tKč
      • vyber jiný rám, barvu, sedlo,…

      …předpokládám, že mne ostatní možná ukamenují za toto kolo, protože lze určitě najít X lepších, ale pro ilustraci proč ne, pokud by chtěl kolo koupit v obchodě a před koupí se na něm i svézt.

      Pokud si ale necháš kolo postavit, tak budeš mít buď lepší cenu nebo lepší komponenty, což poznáš třeba na váze. Akorát bacha ať nemáš kolo se super parametrama ale nevhodné třeba rozměrem nebo značně neestetické, v tomto směru jsou ty sériové asi lepší, protože když ti není, tak zkusíš jiné a můžeš porovnat (samozřejmě pokud je stavitel ochotný, také kolo rád uzpůsobí v rámci možností a hlavně ti poradí s výběrem)

      Nepředpokládám, že slečna bude mít sílu jako 100kg chlap, tedy není nutné výběr komponent podřizovat extremní pevnosti, v tomto ohledu by mohla mít skoro cokoliv, spíš by ocenila trochu lehčí kolo. Obávám se, že za 20tKč bude sériové vážit okolo 13,5kg a víc. Stavěné by mohlo jít možná k 12kg, což nejvíc ocení v situacích, kdy bude muset kolo nést v ruce (po schodech, v nesjízdném terénu apod.)

      Jestli slečna nejezdila na kole s takto velkýma kolama s odpruženou vidlicí, tak doporučuji, aby se na nějakém takovém kole svezla. Ona ta štangle je kvůli té přední vidlici poměrně vysoko, bacha na to…ať ji to nekazí dojem z celého, třeba i zlatého kola. I když s její výškou by s tím snad neměla mít problém.

      0 0
    • jakubHK  

      Kluci díky za odpovědi, mrknem na to.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.