• sramous

    Ahoj potřeboval bych poradit s nákupem kola. Chci koupit něco kolem 25tis a váhám momentálně mezi 2 a nemůžu se rozhodnout. Protože na nějakou dobu v ITA chtěl jsem si koupit kolo Rock Rider 8.2, sice je to značka sport.obch.řetězce, ale je na tom de facto komplet SRAM X-9, vidlice Rock Shox Reba Race, brzdy kotoucovky Avid Juicy 5, má 11,6kg… (viz. popis na http://www.decathlon.co.uk/…-2-34963146/ ), akorát teď při propadu koruny k Euru vzrostla po přepočtu cena – stojí 1000Eur. Měli by teď dostat novou řadu na rok 2009, ale prý na ten model 08 bude sleva jen tak 10% -takže výsledně cca 25–26tis. Druhou možností je pak letošní Superior 920, kterého mám možnost koupit nový za 24.000,–kč. Osazení teda přibližně shodné, o půl kila lehčí, karbonová sedlovka, ale vidlice Marzocchi 33 LO Disc(olej-pružina,celá značka prý poslední roky nedělá nic extra-horší kvalita). Můžete mi poradit co vybrat? Anebo něco jiného? Fakt nevím co koupit a přítelkyně se me už chystá zabít, když si něco nevyberu a budu o tom pořád mluvit :o) Díky…

     
    0 0
    • Wojtek  

      koupil bych to první(rozhodně lepší vidla),ale 2009,a jestli ti bude vadit větší váha,tak to se da dycky pořešit(změna komponentů)

      0 0
    • Blacks  

      Já bych šel naopak do Toho Supu, přece jen půl kila je docela dost, ta vidle taky nebude uplne z nejhorsich, i když zase Reba je Reba. Navic Sup je levnější a budeš to mít bez problému se servisem, když je odsud.

      0 0
      • Wojtek  

        ja bych taky spíš šel do superiora,ale ta vidle by mě odradila,to rači koupim to první,než pak za 15 tis.kupovat pořádnou vidlu

        0 0
        • Rychlej turista  

          Pořádná vidle je za třetinu. Pokud teda nelpí na odpružené.

          0 0
          • Wojtek  

            jn,ale ja myslel odpruženou

            0 0
            • Rychlej turista  

              Ale vem si, kolik by ušetřil na váze. Tu těžkou by mohl prodat a za pár kaček by měl fajnovou bezúdržbovou vidli. Jde akorát o to, co jezdí a jestli by pevná byla pro něj stravitelná.

              0 0
              • Wojtek  

                jn

                0 0
                • sramous  

                  Na kolo bych chtěl určitě odpruženou vidlici. Vetšinou jezdím po lesních cestičkách a sem tam i kousek nějaké té hřebenovky na horách, a pak dolů. Žádné extrémy, ale aby to vydrželo a při jízdě fakt pracovalo jak má…

                  0 0
                  • Wojtek  

                    takže bych bral rebu

                    0 0
                  • Rychlej turista  

                    Ve vidlici problém není, tohle všechno v pohodě vydrží, je na to dělaná. Nerozumí si akorát s kořeny a velikými dírami, kdy má snahu vyrazit řídítka z rukou. Takových úseků ale moc není, pokud je člověk zrovna nevyhledává nebo nebydlí v Beskydech. Ne, že by se tam s pevnou nedalo jezdit, ale na těch dlouhých úsecích s obrovskými volnými kameny už ruce začnou trpět, což je zbytečné.

                    O té pevné vidli píšu z toho důvodu, že kupuješ nové kolo a neuškodí vědět, že nikde není dáno, že na bajku musí být jen odpružená vidle a nijak jinak. Že existují i lidé, kterým ta troška nepohodlí stojí za nesporné výhody, které pevná vidle poskytuje.

                    0 0
    • Lišák  

      Sice nepíšeš, na co to kolo chceš, ale já bych měl svého favorita ;-)

      0 0
      • Jogador  

        Sice to neni ani na Sram 9, ani to nemá Rebu, ani to neni HT, ale stejně si nakonc koupí silničku, tak co:)

        0 0
    • yoggi  

      ja by som kupil sup, vyhody uz boli spomenute.

      0 0
    • Marccoo  

      koupil bych SUPa,když vyměníš vidlici za rebu,R7,fox budeš mít zhruba dalších 750g dole + výhody které jsou už tady napsaný.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.