• retros1

    Dobrý den, chtěl bych od vás poradit ohledně nákupu nového kola. Chtěl bych si pořídit novou silničku, nikdy jsem na ní nejezdil, jenom na starým krámu z hypermarketu. Jelikož jsem student, bez příjmu, jenom nějaká ta brigáda tak si musím pořídit nějakou low-end silničku max. 15000,– Je mi jasný že za tyhle prachy to nebude žádnej zázrak, ale pro mě to bude jako skok z Felicie do BMW. Chtěl bych se vás ale hlavně zeptat jestli bych měl jít do koupi už nyní, nebo počkat na konec sezony, nebo až na začátek příští. Koukal jsem že některá kola jsou třeba dražší než že by zlevňovali. Prozatím je to vše, děkuji za odpovědi.

    0 0
    • Luky11  

      http://www.polygonbike.cz/…s-300-tiagra 500 Kč přes rozpočet ale je na tiagře a váha je 9,2 kg, otázka je jak to bude s velikostí rámu

      0 0
      • retros1  

        Jo to je pěkný, ale já spíš koukám po kole s kompaktem 50/34, chci si tady v okolí vyjíždět i nějaký kopce. Nechci 3-převodník ve předu, proto kompakt. Jinak mě spíš jde o tu ideu, kdy koupit, teď, po sezoně, nebo před příští

        0 0
        • Azmir  

          Na tom polygonu ale je dvoupřevodník, jinak koukl bych spíš na bazar, za ty prachy bys tam našel něco na 105/ultegře snad i v dobrém stavu a bude na tom líp než cokoliv nového.

          0 0
          • retros1  

            Já už jsem projel všechny bazary, takový ty kde je nejvíce nabídek, jsem z Ústí n/L a nenašel jsem nic kloudného z okolí. Nepojedu si pro kolo někam přes půl republiky, když ho pak nemám jak dostat domu a podle fotek není ani třeba poznat stav kola. Takže bazar jsem vyloučil

            0 0
        • zimák 14.09.2007  

          V podstatě nezáleží na tom kdy,ale na konkrétní nabídce.

          Co to bude za kolo,a za kolik ho koupíš.

          K tvé ideji-když koupíš kolo teď tak už vlastně kupuješ po

          letošní sezóně a zároveň před tou příští :-)

          0 0
          • retros1  

            Jo tak to máš pravdu samozřejmě, ale zase na jaře příští rok budou třeba slevy na modely z loňských let, protože přijde nová generace, nebo tak jsem to myslel.

            0 0
    • bluma  

      Jak jsi vysoký? Během pár dní budu mít jednu v 56 hotovou, celokarbon vidlice, komplet 10sp Tiagra.

      0 0
      • retros1  

        180 cm, jinak našel jsem v jednom bazaru tuhle nabídku, přesně v mojí cenový kategorii, napsal jsem majiteli o velikost rámu a říkal že je to 54, což by podle tabulek mělo být akorát pro mě. Co si o tom kolesu myslíte? http://sport.bazos.cz/…or-A5500.php

        0 0
        • Pedro RB  

          U Authorů to spojení karbon-hliník nedělalo dobrotu. Rozlepovalo se to a vrzalo. Tohle řešení na komfort ani hmotnost nemělo pozitivní vliv. Šel bych do rámu z jednoho materiálu.

          0 0
          • retros1  

            Ahoj, k tomuhle kolu jsem našel tenhle článek, kde mu nic moc nevytýkali: http://cykl.cz/…author-a5500

            Přece jenom kolo, které stojí v základu nějakých 25000, tak za 15000 snad není tak špatná koupě. Psal jsem už majiteli kvůli testovací jízdě, tak bych se na něm rád projel. Pokud bych kupoval kolo nové tak bych ho kupoval na netu a nemohl bych si ho projet vůbec, takže takhle aspoň výhoda

            0 0
            • Pedro RB  

              Já to taky měl takhle řešený na minulé silničce a bylo to bez problémů. Jen se na to zaměř při testu. Hledej prasklinky v barvě těsně u přechodu a při jízdě to rozkývej ze sedla na kvalitním asfaltu (nebo jiném tichém povrchu) a zaposlouchej se. Nebo v sedle do prudšího kopce na těžkej převod. Dobrý je vzít si svoje pedály a boty ať můžeš točit jak opravdu jezdíš.

              Konkrétní kus kupovanej přez net by sis nevyzkoušel, ale měl bys na něj záruku..

              0 0
              • retros1  

                Jo to je další věc kterou zvažuju, sice bych měl za 15000 horší stroj, ale záruku a nebylo by to jetý. Jinak jelikož jsem silničku nikdy neměl tak nemám pedály ani boty, což by byl možná problém. Zítra se asi pánovi ozvu po telefonu a zeptám se jak by se to dalo vyřešit.

                0 0
        • bluma  

          54 bych na 180 cm nebral, i když pravda, jak to má Author číslované. Otázka, co je tam za kola, ta informace chybí. Jinak souhlas s Pedro RB, spojení karbon-alu na zadní stavbě je spíš trouble maker než cokoliv jiného.

          0 0
          • retros1  

            No podle fitcalculatoru by měla být 54 velikost právě pro mě:

            The Competitive Fit (cm)

            Seat tube range c-c: 55.7 – 56.2

            Seat tube range c-t: 57.4 – 57.9

            Top tube length: 53.2 – 53.6

            Stem Length: 11.2 – 11.8

            BB-Saddle Position: 75.9 – 77.9

            Saddle-Handlebar: 52.3 – 52.9

            Saddle Setback: 6.0 – 6.4

            The Eddy Fit (cm)

            Seat tube range c-c: 56.9 – 57.4

            Seat tube range c-t: 58.6 – 59.1

            Top tube length: 53.2 – 53.6

            Stem Length: 10.1 – 10.7

            BB-Saddle Position: 75.1 – 77.1

            Saddle-Handlebar: 53.1 – 53.7

            Saddle Setback: 7.2 – 7.6

            The French Fit (cm)

            Seat tube range c-c: 58.6 – 59.1

            Seat tube range c-t: 60.3 – 60.8

            Top tube length: 54.4 – 54.8

            Stem Length: 10.3 – 10.9

            BB-Saddle Position: 73.4 – 75.4

            Saddle-Handlebar: 54.8 – 55.4

            Saddle Setback: 6.7 – 7.1

            0 0
            • fousek  

              Dyt ti to pise nejmin 56cm, 54cm na 180cm vejsky je dost nesmysl, teda pokud nemas extreme kratky nohy.

              0 0
              • retros1  

                Já četl nějaký vlákno tady na fóru a tam psali že důležitý je ten údaj Top tube length, že všechno ostatní se dá doštelovat. Protože já těm údajům jinak moc nerozumim no

                0 0
            • borda  

              Arthur cisloval ramy c-c, ne c-t, jak je obvyklejsi, takze jestli je to 54 arthur, tak pocitej, ze je to 58 minimalne ;-). Porid si k tomu stafle.

              0 0
        • mr.nikdo  

          Jeste se rozhodni, kde chces jezdit. A i podle toho vol kliky – velikost prevodniku, at to nemas spis jako mucirnu…

          0 0
    • Seky  

      Pokud by si měl zájem napiš mi na mail, určitě bych dokázal postavit nějakou silničku do 15 na rámu Spyder Domestic s karbonovou vidlí a na Soře.

      0 0
    • oberleutnant Weiss  

      Vzhledem k tomu, že na předchozím crossu jsem najezdil valnou většinu po asfaltu, řešil jsem podobný problém letos začátkem roku – nakonec jsem koupil Felt Z95 r. 2012 za cca 13.500,– a po prvních pár tisícovkách km natočených v podhůří Brd, Českém Krasu a na Křivoklátsku mu zatím nemám co vytknout. Moje výška 177, rám vel. 56, alu rám s karbonovou vidlí, osazení Tiagra/MicroShift…

      0 0
      • retros1  

        No vidíš a to kolo je teď na netu za 15ku, takže jde nahoru, místo aby zlevňovalo. Já každopádně pořád rozhodnutej nejsem, asi to letos dojezdím na tom krámu z hypermarketu a na jaře se po něčem podívám.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          ceny kol šly letos všeobecně nahoru a bude se to ještě zvedat …

          0 0
          • Dave-geo  

            Tak tak… ale vysvětlete to lidem, kteří čekají na slevy :D

            Pokud je to model, kde je super poměr cena/výkon, je mnohem jednodušší ho s menším počtem kusů zdražit, ne zlevnit :D

            0 0
            • retros1  

              No na slevy úplně ne, ale když přichází nové modely tak by logicky ty starší měli zlevňovat, jako je tomu u elektroniky apod. Technologie jde dopředu a podobně tomu musí být i u silničních kol pokud se nepletu.

              0 0
        • oberleutnant Weiss  

          Dá se najít i levněji…http://ww­w.famos-sport.cz/produc­ts/felt-z95–2012/

          0 0
          • retros1  

            No tam jsou zajímavé nabídky, díky. Jenže já coby začátečník mám strach kupovat první kolo na netu, když nevím jak mi bude sedět velikostně. V Ústí n/L je jenom jedna kamenná prodejna kde mají silnice a jediné kolo které mají okolo 15 tisíc je Merida, tuším že Race, ale nevím modelový rok. Takže je na nic že si tam nemůžu vyzkoušet víc značek, víc modelů. Pak bych už možná dokázal odhadnout jakou velikost bych potřeboval a mohl bych kupovat na netu.

            0 0
            • Zdenda CUBE  

              Jak dlouho tady bydlíš? Silniční kola prodávají v Cyklo Kříž na Masaryčce, v Bike sportu v Moskevské, v Cyklo na Střekově mezi soudem a kruháčem, v drážďanské v Krásňáku, ve sportu ve Foru, a u hřiště (tenisových kurtů) ve Všebořicích. Chce to jen zajít a probrat to přímo v obchodu. Osobně doporučuji navštívit Kříže http://www.bicyklkriz.com/ a jsem přesvědčený, že se s ním domluvíš, aby ti postavil kolo dle tvých představ v cenové hladině která ti bude vyhovovat.

              0 0
              • retros1  

                No já nebydlím přímo v Ústí, ale chodim sem do školy. Já jsem vyhledal bike prodejny přes net a navštívil jsem se asi 3, ale jenom v bikesportu u Hraničáře měli silničky. Ty další co tady píšeš jsem v seznamu nikde nenašel. Viz. třeba zde: http://najisto.centrum.cz/…i-nad-labem/

                No a jinak ti děkuji za tipy. O té prodejně na střekově jsem věděl, ale ještě jsem tam nebyl no.

                0 0
              • retros1  

                Jo a prosím vás, jaký sport ve Fóru, já vím akorát o Intersportu a tam pochybuju že mají silničky, stejně jako je nemají v dalších podobných sportovních prodejnách typu Sportisimo, Hervis, apod. kam chodím celkem pravidelně.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  V Hervisu maj přece Fujiny…

                  0 0
                  • retros1  

                    Byl jsem minulý týden v Hervisu v Ústí nad Labem a silniční kolo ani jedno. Jenom MTB, nebo cross, nebo co to je. Takže nevim jestli jenom v některých městech nebo jak to mají

                    0 0
                    • retros1  

                      No a teď jsem koukal že v Intersportu mají výprodej kol, a mají tam i 3 silničky, Genesis, to je prej značka co spolupracuje jenom s Intersportem. No a to kolo – vzhledově není ošklivý, ale je to ve předu 3-placka. Zase ale za 12 klacků bych to možná dokázal překousnout. Já nevim co si o tom myslíte, ale na rekreační ježdění pro začátečníka by to nemuselo být špatný kolo do začátku ne?

                      http://www.genesisbikes.at/index.php…

                      0 0
                • Zdenda CUBE  

                  Pokud si se doposud všude díval jako v tom Intersportu, (ono to podle Tvého výčtu prodejen kol v Ústí tak vypadá), tak se vůbec nedivím, že doposud chodíš pěšky. Chce to asi překonat svou lenivost a nečekat až To nějaký ochotný dobrák na netu najde a udělá za tebe ;-)

                  0 0
                  • retros1  

                    No já se v Intersportu právě nedíval, nepočítal jsem s tím že by tam měli silničky, a ani nemají e-shop, jako třeba sportisimo. Teď jsem ale koukal že už na netu nějakou nabídku kol mají a právě tam byl ten Genesis za 12k. Jinak já jsem byl v Ústí zatím jenom ve 3 krámech, na ty ostatní jsem se chystal v nejbližších dnech.

                    0 0
    • W.Muchov  

      Ahoj, chci si koupit nějakou levnou silnici možná nějaký fávo nebo něco obdobnýho, měřím 188 a měl bych to jako doplněk k bajku a na zimu na válce, koukám po bazarech, cena tak do 4–5 tisíc, našel sem na bazaru tohle myslíte že to odpovídá tý ceně a že by my to při mý výšce mohlo sedět

      0 0
    • retros1  

      Tak jsem byl v kamenné prodejně a mají tam ve slevě dvě kola:

      Kellys Arc 1.9 a 2.9, odkazy na více info zde:

      http://www.sterba-kola.cz/…arc-2–9–2011

      http://www.sterba-kola.cz/…arc-1–9–2011

      2.9 za 18 tisíc a 1.9 za 16. Jedno z nich si chci už na tuty koupit, ale nejsem si jistý jestli připlatit ty 2 tácy za 9. rychlost a malinko nižší hmotnost a asi trochu lepší některé komponenty. Barevně se mi líbí obě a obě kola mají v ideální velikosti.

      0 0
    • retros1  

      Tak už mám koupenýho Kellyse Arc 2.9. Projel jsem párkrát ulici a je to boží. Našlápnutí do pedálu jsem se bál tak moc že jsem se obalil chrániči, ale šlo to jako po másle. Sakra to je poježdění ta silnička :D

      0 0
      • Luky11  

        Taky jsem dneska poprve seděl na svoji nový silničce a ze začátku jsem se na tom bal i šlapnout :D

        0 0
        • retros1  

          A jaký jsou pocity? Já úplně nejlepší. Sakra jak já se těším až to zítra pořádně projedu. Ještě tam musím namontovat tacháč a další drobnosti a vyrážím. Fakt zážitek. Už žádný předjíždění od silničáků, to pro mě bylo fakt těžký :D

          0 0
    • W.Muchov  

      nechtěl sem zakládat nový vlákno, ale chci si koupit první silničku a sháním nějakou bazarovku, myslíte že by tohle mohlo bejt dobrý na začátek a odpovídá to ceně ? výška:188cm a váha:85kg Inzerát

      0 0
      • marco  

        Cena je nadsazená je to vcelku retro i výbavou, ale asi držák

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse