Koupe fulla do 40 tisic Stevens nebo Lapierre

19 nepřečtených
  • Zafata

    Ahoj rozhoduji se koupit xc fulla hlavne kvuli pohodlnosti a bolesti zad , ktere se vraceji a vraceji a i kdyz pravidelne cvicim cviky a chodim i na rehabilitace stejne co 2 roky koncim vzdy na kapackach. Paradoxne mi jizda na kole celkem pomaha, ale rad bych se vyvaroval kopancum do zad diky terenu tak proto i full. Jde mi hlavne o pohodli. Jezdivam tak pres pracovni dny kolem tech 30 az 40 km a o vikendu i delsi vylety. Jezdim vylozene lehky teren. Naka ta sotolina, mensi koreny, cyklostezka a samozrejme asfalt. Pomer je tak 60 :40 pro teren.

    Tak jsem koukal na dva adepty a to tyto:

    http://www.mojekolo.cz/…rol-310–2013

    http://www.stevensbikes.de/2013/index.php…

    Jinak merim 183cm. Co jsem se jen na rychlo zmeril tak rozkrok je 84cm a delku rukou mam 68cm a vazim cca 92 kilo. Takze bych to videl u obou na 20 velikost. Jen doufam, ze me ty kola unesou, preci jen jsem celkem macek asi na odpruzene.

    Tak vas zadam co by jste mi poradili, ktere vzit. Kola jsou v celku stejna az na tu vidlici a co jsem cetl test ve Velu tak v podstate vychazeji take skoro stejne.

    0 0
    • Zafata  

      Jeste bych dodal, ze cena je u obou stejna a to 37 tisic.

      0 0
    • Azmir  

      Když si tu hodil ty odkazy, tak jsem zběžně projel mojekolo a narazil na tohle to mi přijde teda lepší varianta než obě dohromady :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ještě čekám na odkaz na Canyon :)

        0 0
      • Zafata  

        Kolo pekne to je fakt, ale meridu fakt ne a navic se s mejma kilama uz vubec necitim na carbon. Jezdec take nejsem buhvijakej a sem tam sebou flaknu ,tak radsi hlinu. Na Canyony jsem koukal, to bych musel pockat a to uz bych asi pak pockal rovnou na brezen, duben, protoze pres zimu nejezdim. Takze ani jedno jo? Jo kdyby ty nove Gianty staly normalni penize, ale jak vidim ty jejich ceny vs jejich vybava chce se mi blejt.

        0 0
        • Azmir  

          Proč ne meridu, sice osobně bych si jejich fulla nekoupil, ale jsou to spíš osobní sympatie, ten systém je dobrý, rozhodně ne nějak horší/lepší než ty 2 tebou vybarené, co se týče carbonu, tak 92 kilo není žádná váha, tady na bf jsou lidi s mnohem více než 100 kily a taky carbon jezdí, limity kol jsou většinou okolo 130kg a do toho máš fakt daleko, co se týká pádů a podobně, je to spíš mýtus, že carbon praskne a podobně při každém nárazu, už mnohokrát se tady dávaly videa, jak se ty rámy testujou, dokonce porovnání s hliníkem a carbon vždy vydržel více než stejný hliníkový rám, navíc výhoda carbonu je to, že carbon můžeš nechat opravit a nikdo nepozná, že s kolem něco bylo, kdežto oprava hliníku je dost nejistá a většinou stejně později opět praskne v okolí sváru. vTakže být tebou bych pouvažoval, mít carb fulla za 40 na foxu a ještě úplně nového to je z pekla štěstí.

          0 0
          • vojta2004  

            tak třeba u toho lapierra je váhový limit v příručce 100kg :) je to kvůli tomu jejich tlumiči. při pádu si ale častěji řídítkem prorazíš ten karbon. Je pravda, že se dá hezčeji opravit aby to nikdo nepoznal, když ho budeš hned prodávat, jelikož už se na něm budeš bát o své zdraví. Myslím, že systém odpružení u toho lapierra je uplně jinde než ta houpavá merida.

            0 0
            • Chiron  

              Většinou to opravované místo pak u karbonu vydrží daleko víc, než originál. Já bych se na tom pak asi nebál jezdit dál. Teď budu mít karbon, tak doufám, že mě to nepotká :) To by mě asi nemálo naštvalo… Jinak měl jsem shodou okolností možnost sedět na obou kolech. Lapierre je podle mě taková XC raketa, která moc nehoupe, na lehkých převodech jsem měl pocit že to trochu tahá za pedály. Kdežto merida byla taková houpavá a jako všechny meridy vyšší jak delší. Mě osobně ničím neoslovila, ale bude asi trochu pohodlnější jak ten lapík, ale taky tak nepojede.

              0 0
            • Azmir  

              Jenomže zakladatel to chce pro pohodlí, jak už tu bylo psané, X-controll je závodní/marathonové kolo spíš než nějaký trail bike, jakým je one twenty, že by byla nějak extra houpavá jsem za dobu jejího testování nepocítil.

              0 0
          • Sark88  

            Měl jsem přesně tuhle Meridu ( včera jsem jí prodal ) , akorát na hlíně . Podle mě úžasně pohodlný kolečko . Určitě to neni na závody ,ale na pohodový ježdění . Pružení funguje krásně , to kolo mi přišlo i dost hravý . Podle mě za ty peníze super kauf

            0 0
    • vojta2004  

      taky tam maj v testovačkách x-controla 210 o 10k levnější než 310 novou. když si za 5k na něj koupíš vzuchovou vidli, budeš mít parádní funkční bajk.

      http://www.mojekolo.cz/…cm-test-2013

      0 0
    • rock  

      X-Control se mi jízdním projevem moc líbil a vlastně jsem jej nekoupil kvůli jediné věci: nejvýše umístěný čep zadní stavby (ten u spoje sedlové a horní rámové trubky) se při jízdě dostával nepříjemně blízko mým lýtkům. U jiného biku se mi něco podobnýho nikdy nedělo.

      Doporučuji před koupí vyzkoušet…

      0 0
    • Georrge  

      teď máš asi HT co, no tak přechod na 120mm fulla bude znatelný a budeš mít radost, zádům to opravdu dost uleví, ale pokud máš takové problémy a nejezdíš závody (čili neženeš se až tak za nejlepším časem a chrcením) tak bych možná šel i do 140mm biku, je to ještě pohodlnější, se stejnýma gumama a podobnou geoškou to pojede vzásadě jako ta 120, akorát jsou ty kola většinou trochu těžší, nevím kolik váží teď tvoje kolo, jestli je dost lehké tak by to mohl být jediný zádrhel. Pokud by si ale stavěl (koupil rám z německa z výprodeje) a postavil to rozumně aby to bylo pohodlné a jezdivé (prostě pohodlné XC kolo) tak by to nemuselo být špatný. A 92kg je v klidu, zvlášť když jezdíš lehký terén :)

      0 0
    • RUSH  

      Problém je, že není vůbec jisté, zda Ti full pomůže od bolestí zad. Pokud máš např. problém s plotýnkou, full Ti ho nevyřeší.

      Hned potom bych si nechal nějak zkontrolovat posed – vyber si od rady kamarádů až po bg fit, jen prostě prověřit, zda není chyba v posedu.

      Pokud přesto trváš na fullu, tak v tom případě bys měl začít od zadní stavby a tlumiče. Mělo by to žehlit fakt perfektně, aby to mělo nějaký smysl. ProPedal je Ti v tomto případě k ničemu. Asi bych si spíš nechal doporučit něco od místních znalců, mě napadá třeba Maestro Giant.

      0 0
      • Zafata  

        Mam prave problemy spis pri chuzi je to dane asi i tim, ze mam delsi telo a bylo mi receno, ze mam spatne drzeni tela. No vim jak ho mam drzet, jen je tezke to po 30 letech zmenit kdyz se mi ta spravna pozice zda hrozna. Snazim se,ale jde to pomalu. V podstate si tlacim na plotenku a prave, ze jizdou na kole kdyz jsem na nem natazeny se citim uvolneny a po jizde se citim vzdy o moc lepe. Ted mam obyc HT s XCR vidli Amuleta a je mi i na delku nic moc 19 velikost a virtualni delka horniho ramu je jen 590 a riditka siroka necelych 60. Sedlovka je teda a offsetem takze to neco malo pridava. Proto se snazim vybrat neco co ma delsi ram v me velikosti,ale zase nevim jak cloveka dneska natahnou riditka co dnes skoro vsude davaj 68cm+. Na gianty jsem se take dival,ale rocnik 2013 uz v podstate nesezenu a cenik novych je pro me nerealny. Mozna by mi stacila i naka 29 HT s dobrou geometrii tam bych si v te cene asi vybral lepe, ale porad chci spis toho fulla. Asi mi nezbyde nic jineho nez asi pockat na nove kolekce a holt si uzmout vic od huby :(

        Ty Stevensy jsou tak spatna kola ? Cetl jsem test na Fluenta I a vysel lepe jak Giant a pak take nekde na Fluent ES a ten take chvalili. No co jsem to tu prolezl moc lidi na nich nejezdi. Tak bud je nedelaji tak dlouho ,nebo je na nich neco spatneho.

        0 0
        • adept  

          co tahle alternativa http://www.bikeparkmost.cz/…ruzene-kolo/

          0 0
        • Kouba_2005  

          Mám rok Stevens Fluent Carbon ES /v profilu/, sice to má vzadu jen 115mm, ale nemůžu si na nic stěžovat. Je fakt, že je to můj první full, ale jezdím si po kořenech jak na polštářku, žehlí to ve spolupráci s Rebou 100mm krásně, na 100kg to jde naladit bez problémů. Ten rám mi přijde na svojí velikost ale spíš kratší.

          0 0
    • michalscupak  

      co něco takového

      http://www.haibike.cz/…26–2013.html

      nebo toto ještě lepší kolečko http://www.kubicasport.eu/…vadzaci-bike?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.