Koupě AM/EN + test Canyon Spectral

18 nepřečtených
  • Jerwis

    Čau, bikeři. Mám takovou prosbu. Na jaře, bych si chtěl kupovat nějakýho novýho fulla – All mountain/enduro. Cenově asi 50–60 tisíc. Nejlíp asi na 140 zdvihu. Docela se mi zalíbil Canyon Spectral 7.0 nebo 6.0 (http://www.canyon.com/…es/bike.html?… ) Jen škoda, že ho není kde vyzkoušet a na slepo kupovat nechci, tak bych se zeptat jestli ho někdo nevlastníte popřípadě nevíte o někom kdo na něm jezdí.

    0 0
    • Azmir  

      Podívej se na termín dodání a pak zjistíš, jestli ho někdo jezdí ;-)

      Jinak kdyby ses rozhodoval který, tak já bych vzal radši ten 6.0 a udělal nějaký menší upgrade.

      0 0
      • Jerwis  

        No asi bych na něm časem vyměnil převodník za trojkolečko, ale tak třeba mi to bude vyhovovat…

        0 0
    • MirosPikos  

      Pokud vím, tak existuje možnost kolo vrátit, kdyby ti nesedlo. Více se dočteš ve vlákně o kolech Canyon a nebo se zeptej rovnou Tomáše. Taky bude nejspíš možné bajk vyzkoušet na nějakém TestFestu.

      Jinak dobrá volba, nejspíš bych vybíral stejně :) Bratrovi jsem ho taky vybral, u něho je to jen otázka času, kdy ho objedná.

      Jinak se mi celkem zamlouvá i Agang Patriot, u něho bude možnost kolo vyzkoušet vcelku reálná.

      0 0
      • Azmir  

        Na Testfesty bych se moc nespoléhal, ta nabídka na minulém byla dost omezená, jak do modelů, tak do velikostí.

        0 0
        • Jerwis  

          Nevíš kdy ten test fest je? ještě by mohli být na for bikes ale to bych měl kolo na konci sezony. Napíšu Tomášovi a uvidíme :)

          0 0
          • Azmir  

            Bývá to někdy v průběhu dubna, přesné termíny ještě asi nejsou, ale jak píšu, spectral tam klidně nemusí vůbec být, a když bude tak třeba ne v tvojí velikosti, jak sem psal, letos tam měl canyon celkem prd.

            0 0
    • JakeF  

      Spectral se mi hodně líbí, asi bych bral 6.0 protože nemá Talase a měnil kola. Nicméně mi u něj přijde celkem průšvih, že nemá ISCG.

      0 0
      • tonik666  

        Přesně tak, naprostej souhlas. Radši 6.0 s Floatem místo Talase a měnit kola.

        Převodníky 38/24 budou v pohodě.

        0 0
        • TheJD  

          Nezapominejte na to, ze 2014 Talasy uz maji komplet prepracovanou levou nohu a meli by byt vlastnostma mnohem blize Floatu.

          0 0
        • Jerwis  

          ISCG je asi přichycení napínaku co?

          0 0
          • kali222  

            ano, ale postaci ti kdyztak horni voditko. u tohoto ramu (zamerenim) bych to jako obtiz nevidel.

            0 0
    • Blazer  

      Zdravím, jsou už nějaké osobní poznatky? Zajímají mě kola na 6.0 -tuhost a využití i jako běžný trailbike, tedy v porovnání s GT Sensor. Přece jenom dost času by byl využit i pro tento účel a tak je nutné vzít ho v potaz. Děkuji:)

      0 0
      • MirosPikos  

        Záleží kolik vážíš a jestli chceš jezdit bezduše. Tyhle kola jsou úplně mimo a dle mě nemají na tom kole co dělat. Nejsou to kola na AM. Je škoda, že je Canyon vůbec nabízí. Krom toho mají dokonce psaný maximální šířku 2.3 :) Užití pouze XC. Vím, že se potřebovali vejít s penězi, ale dalo by se to určitě řešit i jinak (RADON to umí).

        Takže já je ve středu nejspíš hezky rozbalím, nafotím, aktualizuju inzeráty a pošlu je dál někomu, komu se budou více hodit a objednám nějaké osvědčené výplety od místního borce (WTB KOME, HOPE PRO II EVO).

        Pokud bych nechtěl vozit bezduše (možná by i ty bezduše šly), pak bych bral radši 7.0 na DT SWISS ale i tam by mi vadila ta vnitřní šířka ráfků. A 8.0 už bylo finančně příliš.

        Ale všechno je to dost tím, kde chci jezdit a kolik vážím (90 – 95 kg). Takže věřím, že někomu mohou kola posloužit vcelku dobře.

        0 0
        • Blazer  

          Díky. Na mých 70 kg budou do začátku snad dostačující. 7.0 by byl lepší volbou, ale straší mě Talas, nemám s ním osobní zkušenost ale nic moc dobrého jsem o něm neslyšel, leda by tam byla verze 2014, ta má být už lepší. Každopádně si počkám na tvé recenze:)

          0 0
          • wilda81  

            Na AM proste Talas patří i když má nějaké mínusy proti Floatu. Pořád je to super vidle a čím víc mám na Talasu najeto, tím méně mě jeho tuhost trápí, protože možnost změny zdvihu využiji daleko více.

            0 0
          • MirosPikos  

            Ale jo, tak mohly by za začátku určitě posloužit. Nemyslím si, že by to musel být v tvém případě problém. Já jsem je ale radši rovnou sundal abych je mohl prodat jako nová sundaná v nového kola a nechám zaplést něco odpovídajícího :)

            Jinak až teď jsem si všiml, že má 7.0 TALAS :) Což pro mě beztak nic neznamená. O kurvítko míň. Leda by na plném zdvihu chodila TALAS lépe, což by z principu neměla. Jinak má 7.0 sice už lepší výplety, ale stále příliš úzké ráfky.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse