• madmarty

    Ahoj, mohl by mi někdo doporučit, jaké kolo zvolit pro přítelkyni do 17 tis.Kč, velikosti M (17")? Může být i použivané. Děkuji

    0 0
    • Toman  

      Na sedmnáctku rám to děvče asi moc vysoké nebude. Kdo chce tu 29", ty nebo ona? Za 17 tisíc to bude těžká obluda, zkuste přehodnotit velikost kol.

      0 0
      • Erknold  

        Tuten víkend jsem na Šumavě okukoval všelijaká kola. Zajímavý poznatek je ten, že pružinové vidlice pod ženskýma se hýbou tak 2 cm. Nevím jestli je to tím, že jsou zatuhlé, nebo tuhé pružiny, nebo lehkostí našich žen, či dokonce tím, že naše ženy povětšinou nejezdí ostré sjezdy.

        Asi bych se snažil najít něco se vzduchovkou, i kdyby to měla být 26 a u té bych ladil tlak, aby to měla co nejpohodlnější, což bývá o dost méně, než tabulka. Alespoň bude mít lehčí kola a bude snáze zrychlovat.

        Ale jak se říká, barva jezdí, a proto se jí musí kolo hlavně líbit :)

        0 0
        • Toman  

          Jasně, máš recht, na takovém kole bude vidlice lehce pružícím závažím. Pro ženskou s malou hmotností je fakt nejlepší vzduchovka a pokud možno s negativní komorou, aby šlo ladit odtržení do zdvihu.

          No, ale my chlapi také chceme jezdit na kolech, která se nám líbí.

          Akorát pořád nechápu, proč malým ženským skoro všichni vnucují dvacetdevítku. Chudák tam sedí dole utopená mezi koly, řidítko jak na déháčku, paže roztažené, cit k řízení snížený, ovladatelnost a živost bicyklu je v háji.

          Ale když se líbí, tak proti tomu žádný dišput.

          0 0
          • MaroH  

            vidim to presne napopak, 29 je pro normalni lidi o nicem ale pro zeny nejlepsi vec na svete. vetsina zen co znam na kole jezdi rekreacne a i kdyz maji vyborny fyzicky fond a kolikrat mi na kole daji na prdel tak technika nebyva tak dobra proto casto sjezdy na kterych se my muzeme vyradit nase polovicky tlaci. tady 29 hodne pomuze. to ze ma riditka vyse nez sedlo tedy znacne nezavodni posez nikomu zvas nevadi u vysich zdvihu ale u 29 je to pro vas evidentne problem protoze tento argument se objevuje dost casto ale podivejte se jakou geo maji damske kola i v 26 ve valne vetsine pripadu jsou riditka vyse protoze to je tak proste pohodlnejsi tudiz pro zenu dalsi vyhoda kdyz se jih zeptate „zavodni“ posez a predstavce do negativu bude stelovat maloktera z nich. takze za me 29 pro zeny super male lidi klidne pokud hledaji co jsem popsal nas ostatni lepe 26 ale je to tim ze hledame od kola neco jineho

            0 0
            • Toman  

              Díky za reakci. Je to věc názoru a pohledu. Myslím, že by se dalo říci, že většina z nás jezdí rekreačně, akorát někdo ujede 30 km podél řeky, jiný si dá hřeben v Beskydech, další jezdí traily. To, že se mraky hobby cyklistů zůčastňují závodů, neznamená, že jsou to závoďáci.

              Řídítka výš než sedlo mám na bajku i já, takže využívám pohodlnějšího posedu a nemyslím, že bych tím nějak ztrácel. Spíš tím ve svém věku šetřím záda. A aerodynamika není v terénu až tak důležitá, to že se nahrbíš nad řídítka, která jsou 10 cm níž než sedlo to nepřidá rychlost ani sílu do nohou. Spíše mi jde o ovladatelnost kola , pokud tolik netlačím přes ramena do paží a mám je uvolněná, tak mohu jistěji s kolem manévrovat. To platí pro chlapy i pro ženy.

              Moje žena měří 158 cm, jezdí na 26", která váží deset kilo. Za stejné peníze by 29" měla o dvě kila víc a manželka by ztratila tu hravost menšího celku. Jezdíme všechno možné a tím, že žena jezdí a nehledá výmluvy a berličky všeho typu se naučila zvládat i těžký beskydský terén. Jsme padesátníci.

              0 0
              • Erknold  

                A všechno tuto nahrává tomu si nekupovat kolo podle ceny, ale zkusit napsat třeba Scalarovi, aby Ti nacenil něco rozumného pro holku. Třeba se dostaneš pod 20 000 s funkční vidlicí, nějakým slušným osazením (což klidně může být i kombinace nové Alivio/Deore, není se třeba honit za XT), použitelnými koly atd.

                Uvidíš, co vymyslí. Když se bude pohybovat kolem 20 000 je otázka, za co jinak během roku vyhodíš 3000 (hospody, sladkosti, slaný zob, jízda autem za kravinama atd.) :)

                0 0
                • Toman  

                  Tvoje reakce měla být na madmartyho. My kola máme a nová nehledáme.

                  0 0
                  • Erknold  

                    Já to bral tak, že Vy máte docela vymazlená kola podle váhy a zároveň je i vidět, že to ženu baví, když jí to jede. A je větší pravděpodobnost, že se tomu přiblíží, když nějakých 20 000 dá řemeslníkovi, než když půjde do krámu vedle v baráku a koupí třeba Authora.

                    0 0
                    • Toman  

                      Souhlasím s tebou. Určitě bude lepší volba si kolo nechat postavit přímo dle požadavků pro danou cenovou hladinu, než koupit nějaký mišmaš. Napsal jsem o to více v tématu MTB kolem 20 tisíc, vaplatí se stavba?

                      Ale je to každého věc, někdo cyklistikou žije víc, někdo méně, někdo užívá jízdy v rychlosti, jiného bavé převýšení a další jezdí jenm z kopce dolů atd.

                      Někdo si kolo vypiplá, díly pracně a zlouhavě shání, jiný pojede na čemkoli, další si nechá poradit a postavit nejlepší možné za dané peníze.

                      Jen jsem výše chtěl tazateli sdělit, za za 17 tisíc nebude 29" žádné lehké dělo a tak bych raději volil lehčí a menší 26", zvláště pro menší ženskou.

                      0 0
      • Drno  

        Ve 26 treba vyprodejova Nikita http://www.axit.cz/…-0–2012.html , vidle je vzduch.

        0 0
    • prochyz  

      a co toto:

      http://cyklobazar.cz/…29/fuji-29-/

      sice trochu přes limit ale půjde to.

      0 0
    • madmarty  

      Tak když to řeknu úplně jednoduše tak cenou jsem to omezil jen proto, že nikde není jistota, že jí to vydrží(známe ženský) a koupit kolo třeba za 30tis. si myslím, že má smysl jen v tom případě, že bude jezdit pravidelně a ne jednou za rok v létě na dovolený. Klidně může být i 26". Další věc je ta, že přítelkyně jako začínající cyklistka rozhodně nepozná rozdíl mezi řazením sram X0 a shimano alivio. To samé si myslím o vidlici. Jde jen o o to, aby to plnilo svůj účel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.