• Suriomariomartinez

    Nemáte zkušenost s touto brzdou? Zadní mně při vetším zabrždění začně řvát na celý les a dochází k vibraci rezonující celým rámem. Kolo je úplně nové, najeto 0, 0 prd.

    Díky za rady a tipy.

    0 0
    • Vilém  

      Nemusi to byt brzdou. Co je to za kolo?

      0 0
    • drhor  

      Ted mě to dělalo na novém kole, stejné problemy. Co jsem udělal já : odmastil kotouč isopropylem, vypálil destičky nad ohněm, oddělal brzdu z rámu a lehce zabrousil dosedací plochy brzdy, které nebyly z výroby zcela rovné, potom brzdu znovu vycentroval – tedy povolíš šrouby na brzdě, zabrzdíš a šrouby znovu dotáhneš . Nyní brzdí brzda jako víno a ani nepískne :-) účinnost minimálně stejná jako Sh SLX, není tak houbovitá .

      0 0
      • Smazaný účet  

        No jestli je to jak Avidy, klid tě dlouho nečeká…

        0 0
      • JakeF  

        Teď počkej, až se ti trochu sjedou desky a budeš páky lovit až u gripů :D. Btw, tou houbovitostí jsi myslel nový SLX?

        0 0
    • JakeF  

      V první řadě ty brzdy pořádně zajeď, Magury se zajíždí spíš dýl…

      0 0
    • Suriomariomartinez  

      Ok. Vyzkouším a pokud to pomůže předem díky. Jinak je to Haibike Big Curve RX.

      Je fakt, že Awidy jsou tím známé, proto je nemám. Ale netroufal bych si ty Magury srovnávat s novým SLX. To jsou neskutečné kotvy.

      0 0
    • Jetblack  

      Mám naprosto stejnou zkušenost. Jezdím je od března a za tu dobu to jen přestalo dělat kravál, ale tiše stejně nechodí. Vibrace od zadní brzdy u mne byly způsobeny povolením uchycení třmenu do rámu. Co je ale horší, že při menších rychlostech mi vibruje předni brzda a vibrace se výrazně negativně projevují na řízení kola. Kotouče mám rovné, třmeny vstředěné. Zkoušel jsem odmaštovat, byl jsem v servisu, ale nic nepomohlo. Bohužel ti nepomůžu, ale osobně, po bezproblémových zkušenostech s slx brzdama, ty bazmeky nejspíš vymenim komplet za letošní slx nebo xt.

      Kdyžtak dej vědět jestli se ti to podařilo vyřešit podle rad mých předřečníků.

      0 0
      • l.bily  

        Mam ich tiez na haibiku a 700 km sa zajizdali rozmyslal som tiez o vymene ale teraz su vyborne, chce to zopar poriadnych kopcou

        0 0
    • Suriomariomartinez  

      Vše zde řečené zkusím, budu na nich s nervama v kýblu rajtovat a doufat, že přestanou zlobit. Protože jinak je kolo bezchybné. Pokud nepomůže 500–1000km, dám je na zimní plečku a koupím nový SLX, které znám a považuji za nejlepší poměr cena/výkon.

      Každopádně děkuji všem za názor, radu a zkušenost. Jakékoliv poznatky dám k dobru!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.