Kotoučové brzdy na krosové kolo

11 nepřečtených
  • escapist

    Ahoj všichni. Mám padesátku na krku a krosové kolo Merida Special Edition. Ročně jezdím tak 4000 km. Na stará kolena uvažuji o hydraulických kotoučových brzdách na toto kolo, které je osazené Shimano XT a brzdi Avid single digit 5. Popř. jaké kotoučovky by jste mi doporučili Možná už spousta lidí řve smíchy při položení této otázky :-)) ale moc Vám děkuji za vaše názory a přeji všem spoustu krásných km. S pozdravem Jarda

    0 0
    • dada  

      když už tak už – chce to novy kola: www.cykloexpert.cz/…a-speed-city no a k tomu nejaky pekny brzdy rovnou i s novym razenim-Dc na krose neni spatna volba ne? www.kupkolo.cz/…cove_83/Akce bratru 23500 to de ne? :)))))))

      0 0
    • Twister  

      Jenom tě upozorním, že krosový vidlice nemaj moc vekou tuhost konstrukce, takže se budou při brždění kotoučovkou víc kroutit a taky budou rychleji odcházet kluzná pouzdra. Osobní zkušenost s topmodelem od Suntouru.

      0 0
    • marapara  

      Asi bych na použití na krosovém kole o kotoučích neuvažoval. Především kros není určen do náročnějšího terénu a podmínek, jako bláto a sníh. Ani není moc pravděpodobné, že se s ním v takových podmínkách bude jezdit. Takže na takovéto ježdění po silnicích, šotolinách nebo polňačkách si myslím, že bohatě stačí účinnost kvalitních v-brzd. Druhá věc, krosové vidlice nejsou obecně moc tuhé. Tenké dlouhé nohy, menší tuhost, kotoučovka ji celkem brzo odvaří. Kamarád má cyklo a co jsem zkoušel krose, co měl na opravu a byly na něm kotoučovky, tak po ujetí pár set km (garančka), byla na vidlici celkem velká vůle. Já bych do toho nešel, podle mě jsou to vyhozené peníze. Raději bych investoval jinam.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        ja osel… hned tam du dat vecka Jaaaaaaaaaaaa Co je to za cloveka???

        0 0
        • kurýr na bajku  

          i kdyz teda krouti se to, to zas jako ne ze ne, ale na Manitou south to zadnej vliv nemelo a ne Mekse taky ne a do stavaj za usi na 180 kotouci. O Suntouru nevim… tam sem je tada nevozil…

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Nevim jaka je situace dnes, abych se nekoho nedotknul, u SR je vakl z vyroby, ne?

            0 0
            • marapara  

              Já jsem řekl pouze svůj názor na kotouče na krossu. Podle mě, zbytečnost. :)

              0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.