• kejda

Čus, takový možná přihlouplý dotaz. Nové brzdy XT 8120 s deskami D03S v kombinaci s kotoučem XT RT-M800. Na kole prozatím asi 100 km najeto, desky by měly být už zajeté.

Mladej se včera vrátil z prvního jarního tréninku, slyšet byl na kilák :) a s tím, že půlku tréninku odjel s brzdami, co vůbec nebrzdily a vzbudily by i medvěda. Dneska jsem je rozdělal a desky úplně černé, a vypadaly jakoby spečené. Přebrousil jsem je a vyčistil, nicméně, kompatibilita je ok, tak proč to udělalo? Třmeny suché, netečou. Pilot 47 kg, jezdí AM/enduro.

Bude někdo vědět? U Sramu se mi to ještě nestalo, ani u Magur, tohle jsou po dlouhé době brzdy od Shimana, co jsem nechal a neměnil.

Díky moc

0 0
    • Vilém  

Tipoval bych mastnotu

0 0
    • mech1  

Taky bych tipoval na mastnotu, černá destička, téměř jistota.

0 0
      • kejda  

Už jsem je vyčistil, ale že by měl takové štěstí a zamastily se obě brzdy? Ale jo, proč ne, vyzkoušíme, co to udělá.

Dík

0 0
        • mech1  

Vezmi si kousek čistýho hadru nebo papírový kapesník a zkus otřít kotouč. Stačí kousek a uvidíš.

0 0
          • kejda  

To jsem udělal samozřejmě taky, nic, hadra čistá, ani ubrousek s čističem na brzdy. Kolo je nové, brzdy taky. Asi se tam musel dostat nějaký bordel, týden předtím zmokl a brzdy vrzaly, ale jako vždycky, než oschnou.

0 0
    • Hrabex1  

takhle se chovaji mastny desky, ale jestli je to na obou a trmeny netecou, je to divny. Napada me nejaka zlomyslnost kamaradu mladyho v pripade, ze nejel sam?

0 0
      • kejda  

Z něho něco vypáčit je zázrak… Na drtivou většinu dotazů odpovídá jo, ne, nevím :)).

Odpověď na „co bylo ve škole“ je už několik let stejná, „dobrý“…

Já jsem kolo dneska celé prolezl, jestli někde není něco od oleje, mastné atd., ale na rámu není nic, ani v okolí brzd, kromě hovna na pedálu a na botě…

3 0
        • mech1  

Nepřipomínají ti jeho odpovědi ty tvoje svým rodičům, když jsi byl v jeho věku:-)

3 0
          • kejda  

Ani omylem :). Za takovou odpověď bych okamžitě dostal od máti po hubě. Teda, dostávali jsme furt, a vidím, že dnešním dětem a mladší mládeži by občas taky neškodil sem tam pleskanec :). (sakra, můžu to tady vůbec takhle říct, aby se zase neozvala nějaká 009?)

Věkově jsme podobní, to bys měl znát :)))

1 0
            • JakeF  

Jeden by si skoro začal klást otázku, kdo tvýho syna tak špatně vychoval…

1 0
              • kejda  

Babička? :) Za všechno může babička a děda.

Mám tři děcka, ale ani jedno snad nedostalo ode mne ani na zadek, stačilo významně zvýšit hlas :). Doufám, že se mi to jednou vrátí.

Ale to jsme už dost odbočili od těch mastných desek :))

0 0
        • Azmir  

Na blbou otazku blba odpoved :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.