• Patt

    Zdárec, nemáte borci někdo zkušenost s Korsikou? Je to opravdu jen asfalt a nebo se jezdit XCéčko? A kdyby měl někdo nějaký typ na stránky s trasami, tak by to byla bomba?

    Díky za info.

    0 0
    • Patt  

      ve druhé větě mi chybí…dá…nebo se dá jezdit i XCčko. Ale to asi každému docvakne.:-)

      0 0
      • Mandik  

        My tam byli předloni bez kol, lezli jsme po horách. Ale dost jsme najezdili autem a žádný bikery jsme nepotkali. a ani mě moc nenapadá, kde by se tam dalo/mohlo jezdit mimo silnice. A když opravili i ten tankodrom na Cap Corse, tak zž toho asi moc nezbylo. Ale spousta cest je dost rozbitá :) Myslím, že Korsika je spíš pro asfalťáky – proto jsme kola nebrali.

        0 0
        • Patt  

          Díky za info, hold tam ty nějaké stezky budu muset najít.:-) Můžu se zeptat Mandíku, nemáš něco společného s Janou Mandíkovou?:-)

          0 0
    • Twister  

      Byl tam místní uživatel Bumerangista. Z jeho reportu si ale pamatuju jen spoustu tlačení v trní a defekty. Jinak na pěších trasách po nižších kopcích by se dalo provozovat slušný all-mountain či enduro. Co jsem viděl bylo ale jen na sjezd a nahoru autem.

      0 0
    • newbie  

      tady to vypadá, že Korsika je nejen asfalt

      (ale nic k tomu nevím, jen jsem si vzpomněl, že to mám v bukmárkách)

      0 0
    • MlokCZ  

      Určitě tam nějaké ježdění v terénu je. Je to ale omezené pouze na některé části Korsiky a bude nutné to dobře znát.

      Trny jsou tam pak opravdu všude, v terénu je to výrazně horší. Časté defekty (pokud máš duše) jsou tam běžné i na asfaltu.

      Pokud nejsi zarputilý odpůrce asfaltu, tak je ale na Korsice skoro všude (až na pár výrazně hlavnějších silnic) super poježdění i po tom asfaltu.

      Já si to tam tedy užil i přes 95% asfaltu.

      A pro ježdění po asfaltu nejsou třeba žádné přípravy tras, stačí se vyhnout hlavním tahům podél pobřeží.

      I když třeba severozápad Korsiky, tam vede silnice přímo po pobřeží (celou dobu nádherné výhledy), provoz tam není zrovna nejmenší (i když to zdaleka není jako u těch největších dopravních spojnic), přesto nádherná trasa.

      Za mě Korsika to nejlepší, co jsem jel za převážně asfaltovou akci (hned vedle Sardinie už tak dobrá není, ani Dolomity nebo Chorvatsko se Sv. Jure se mi tak nelíbily).

      0 0
    • Smazaný účet  

      I na asfalte je to zaujimave. My sme boli na vychode http://www.tronkosice.sk/Korzika09.html zapad je vraj krajsi.

      0 0
    • AleZ80  

      Korsiku jsem si projel na motorce a ty jejich asfaltky ( vyjma hlavních tahů u pobřeží ) jsou na XC jak dělaný.

      0 0
    • Patt  

      Všem díky za info…no sám jsem zvědevej, už je objednáno a není cesty zpět. Na asfalt moc nejsem, ale je pravda, že na Gardě jsem ho taky přežil a vtěch největších výšlapech možná i uvítal.:-) A snad se mi někde ten nějaký kilák šotoliny nebo prašné cesty podaří najít. Ale máte všichni pravdu v tom, že i kdyby 100% asfalt, tak ty panaromata jsou luxusní a to já můžu posoudit zatím jen z fotek.:-)

      Pista1: pěkný cyklodeník.;-)

      0 0
      • AleZ80  

        Jo, kopce tam jsou, moře bylo nejlepší u Porto Vechio a občas narazíš i na dobré jídlo.

        0 0
    • haklicek  

      na silničku určitě luxus ;) nahoru dolů, moc těch rovinek tam nenajdeš, takže si dás trošku do nosu ;) určitě bych doporučil cestu na západě Korsiky z Cargese do Porta – nezapomenutelný, hlavně ta druhá polovina, sice je to hlavní silnice, ale na Korsice jsou frekventovanější silnice ;)

      0 0
    • l-e-t-o  

      byl jsem tam před 5 lety a objeli jsme ostrov de facto skoro celý. Jezdili jsme jen po asfaltu, protože nějaké vedlejší cesty nepřipadají v úvahu kvůli maccii (nevím jak se to přesně píše) Takový keř, který má neskutečně hodně tvrdých trnů, které se válejí všude. Západní pobřeží je parádní i po asfaltu. Úzká asfaltka, klikaté cestičky vysekané do skály nad mořem. Řidiči v pohodě. Když nevidí, že tě můžou předjet, tak prostě jedou za tebou a nepředjíždí.

      Rozhodně doporučuju a i já osobně se tam chci ještě někdy podívat.

      0 0
    • Danis4  

      Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně cca 14-ti denní dovolené na kole na Korsice. Máme daný termín poslední 2 týdny červenci. Nevím jestli jet na vlastní pěst autem a najít si tam ubytování někde u moře nebo s cestovkou. Vím, že jak se tu píše v červenci na kole celkem vražda, ale chtěli bychom pojezdit jen chvíli pak být u moře a semtam se projít …, nechce se mi moc řídit se cestovkou.

      Máte tedy někdo zkušenost s ubytováním na vlastní pěst pro 2 lidi v nějakém bungalovu u moře třebas..

      Děkuju

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.