Kopřivnický Drtič 2020 - co letos?

41 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Ahoj účastníci a příznivci Drtiče,

    letos je to s tím virem a zákazy nejisté, tak řešíme, jak to vyřešit s Drtičem.

    Napadly nás 4 varianty, rozepsal jsem je v diskusi na web stránce Drtiče, tak koho to zajímá, může si to tam přečíst:

    www.drticbike.cz/drtic/

    0 0
    • Palo TT  

      Otazka je, aka trasa sa chysta tento rok a ci mate uz vybavene povolenia? Odkedy sa to neda robit „potichu“, tak predpokladam, ze su moznosti trasovania limitovane.

      Vyhoda varianty 4. by mohla byt v tom, ze trasa by mohla byt kreativnejsia (bez schvalovania).

      0 0
    • wilda81  

      Situace je jaká je. Osobně bych preferoval asi 4. variantu. Ale určitě si nevyberu den, kdy budou hlásit přívalové deště :))

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Jo jo, to je jedna z výhod, že si každý může vybrat kdy má čas, kdy formu (tedy jak kdo :-) ), pak počasí, atd.

        Samozřejmě to beru jako nouzovku, prostě pokud to nejde hromadně, tak chci aspoň aby se to jelo takto individuálně. Lepší něco než nic.

        0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ahoj,

      tak jsme si mysleli, že bychom použili aplikaci STRAVA, ať již dobrovolně a nebo dokonce pro ty nejlepší povinně, aby to vytvořilo žebříček, ale podle tohoto článku se STRAVA změnila, ten žebříček mohou celý vidět jen platící uživatelé a neplatíci uvidí jen sebe a prvních 10. Aby se kamarádi mohli podívat na sebe, jak dopadli, tak musí mít všichni tu aplikaci předplacenou. Jsou tam i další omezení, viz. tento článek:

      https://www.dcrainmaker.com/…nd-more.html

      Více si můžeze přečíst v mobilu, pokud dáte vyhledat aplikaci STRAVA (na androidu v Obchod Play), tak si přečtěte recenze, je tam dost naštvaných lidí, že od zimy se to zhoršilo, špatně to měří trasy a po zpoplatnění to je neplatičům úplně na nic, a že 1500,–Kč za rok je prostě moc, atd… tak teď to vypadá, že to STRAVA pro účely Drtiče spíše nepoužijeme…

      0 0
      • Singlespeed  

        Drtič je dle propozic nezávodní poloorientační akce. Tedy pořadí na Stravě je nepodstatné. Kamarádi si mohou sdělit časy osobně nebo jiným způsobem. Kde je tedy problém?

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          Uvažovali jsme, že by to bylo hlavně pro ty nejrychlejší, protože si rádi mezi sebou porovnávají časy, výkony. A nebo se i ozvou, že někdo to takto rychle nemohl ujet. Co se týče většiny, tak souhlasím, je to naštěstí nezávodní akce a tak přesný záznam není třeba :-)

          0 0
          • Fran-tic  

            Většina těch nejrychlejších stejně ten záznam na stravě nebo jinde mít bude :)

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              Jo, používají to už delší dobu. No a pak jsou mezi nimi ti, co to nemají, třeba schválně, třeba si to někde mohou zkracovat, ti první si na ty druhé nám stěžují… tak právě jsem myslel, že těmto závodníkům bychom to dali povinně :-)

              0 0
    • ROMAN_BIKE  

      dnešní info:

      Ahoj bajkeři, dnes spustili na webu Drtiče www.drticbike.cz/drtic hlasování o barvách triček, bude tam asi týden. Do týdne také chceme zveřejnit propozice a spustit přihlašování. Nakonec zveřejníme trasu, pokusíme se 1.týden v červnu, ale závisí to ještě na počasí… Tím by letošní Drtič byl zahájen. Každý se bude moci přihlásit kdykoliv a pak si trasu kdykoliv objet do konce září (do 30.9.2020).

      Přiložené jsou barvy triček, o které se hlasuje a logo letošního Drtiče, které bude na tričku.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jsem rad, ze vymysleli reseni i pro tenhle rocnik. Snad vas potesi, ze neni tyden, kdy bych nenosil nejake drticovske triko:))) za ty roky se mi jich uz par nasbiralo. Takze i na letosniho drtice se prevelice tesim!

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          Díky, za celý organizační a pořadatelský tým jsme rádi, že má Drtič pořád tolik fanoušků. Bez toho by nás to ani nebavilo :-)

          0 0
    • mastihuba  

      bych to po deseti letech zas mohl dat cely, kdyz si to rozlozim na dva dny :)

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Na to byly také dotazy a hlasování, asi to povolíme (např. někteří chtějí bivakovat), ale čas se bude počítat komplet, včetně doby kdy člověk nepojede.

        0 0
      • babicak  

        Dobrá zpráva. Tak napiš, kdy se vrhneš na trať, ať Tě můžeme povzbuzovat!

        0 0
    • kovar  

      Dobrý den, mohou se Drtiče účastnit i mopedy?

      0 0
      • wilda81  

        Nezas*rej to i tu! Děkuji

        0 0
        • kovar  

          Ale mě by opravdu zajímalo, zda je infikován i Drtič.

          0 0
          • wilda81  

            2017: „Dále jen krátké info, v minulých letech jste mohli vidět, že Drtiče někdo absolvoval "jinak“ ať už jako běžec (Zbyňa) nebo na cyklokrocovém kole, skládačce,… tak ačkoliv jsme proti elektrokolům, tak letos jsme jej povolili zcela vyjímečně jednomu účastníkovi, který má zdravotní postižení (mimochodem pojede jen část trasy). Takže víme o tom a současně ale nechceme, aby se na Drtiči rozšířila další elektrokola."

            0 0
            • kovar  

              dík, ale to bylo v 2017

              0 0
              • ROMAN_BIKE  

                Nevím co přinese budoucnost, ale Drtič je stále určen pouze pro účastníky pohybujicí se vlastní silou. Tedy z 99,9% horské kola a pak bylo i několik vyjímek (cyklokrosové kolo, dvojkolo, skládačka, koleběžka, běžec), z nichž někteří takto absolvovali Drtiče opakovaně.

                0 0
                • kovar  

                  Dík za reakci. Takže zatím je Drtič zdravý.

                  0 0
                  • ROMAN_BIKE  

                    Chápu že elektrokola jsou dobrá věc třeba pro důchodce, aby si snadněji mohli zajet do obchodu pro chleba, zvlášť pokud to mají přes kopec a už to nemohou vyšlapat, ale co se týče toho, že až příliš přibývá lidí na elektro-horských kolech (a zvlášť celoodružených) a že s ními jezdí do hor, do CHKO, kam by předtím ani ve snu nejeli, po lesních cestách a zvlášť po různých cestičkách (trailech), tak si myslím, že bohužel bude přibývat konfliktu mezi těmito lidmi a turisty/ochrán­ci/lesáky/…, takže to nakoenc vyústí v další a další zákazy pro nějaké oblasti a už nebudou rozlišovat, jestli tam člvoěk jede na elektrokole nebo normálním kole, vsadím se, že ten zákaz dají prostě pro všechny kola!

                    Takže elektrokola nám bajkerům jezdícím v přírodě přitíží.

                    0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Propozice 2020 byly zveřejněny a přihlašování na Drtiče bylo zahájeno, viz www.drticbike.cz/drtic

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Jo a je tam jeden „problém“, hlasování holek ohledně barvy trička bylo nerozhodně :-) tak jsem to prodloužil do 3.6.

        0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Tak je to dobré, za prvních 24 hodin se přihlásila necelá stovka bajkerů a za den a něco 128. Takže jsem rád, že Drtič žije a že i v dnešní nelehké době se 23.ročník uskuteční! :-)

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ahoj, tak v sobotu se vydal na letošní trasu Drtiče první bajker, Michal z Frýdku Místku a objel ji za 13 hodin. Kromě dokumentačních fotek (které snadno prokázaly, že těmi místy opravdu projel) jsem mu napsal i o nějaké krajinky z trasy, tak se můžete podívat. Jinak cestou zjistil, že stezka vedoucí kolem řeky z Frenštátu směrem k Vlčovicím je uzavřená, má se tam budovat cyklostezka, tak to jel po hlavní. To ještě uvidíme, jestli ten kousek nezměníme…

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Dnes 10.6. jsem trochu změnil trasu a přidal jednu kontrolu. Info je na webu a ti co se přihlásili, tak mailem dostali prodrobnější info.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Připíšu jen, že se jedná o úsek z Frenštátu (tedy ke konci trasy), nejede se kolem řeky, tam to nejde, staví se tam cyklostezky, tak nově se z Frenštátu pojede „kolem koní“ a po žluté značce do Tiché a pak do Vlčovic. Z pohledu celé trasy to je minimální rozdíl. Z pohledu unaveného bajkera to je jeden nepatrný kopeček navíc… :-)

        0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Tak jsem docela rád, že jsme Drtiče letos udělali tak jak je. Totiž v květnu a v červnu jak se opatření uvolňovaly, tak nám někteří psali, ať Drtiče uděláme normálně, že v létě už beztak (nebo určitě) bude vše povolené… No a dnes je původní termín Drtiče (18.7.) a včera, pouhý 1 den předem se opatření proti viru v našem kraji zase znovu zpřísnila… Různí pořadatelé museli zrušit akce jen tak, z hodiny na hodinu… nezávidím to ani pořadatelům a ani návštěvníkům..... tak jsem rád, že jsme Drtiče letos udělali „individuálního“.

      0 0
      • human_energy  

        A počasí synku, počasí…

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          Jo, výběr dne ohledně počasí je další plus. Tím ale nechci říct, že bych nechtěl aby se Drtič konal klasicky v jeden den, to chci a nejraději aby to bylo někdy v červnu, ale to bohužel nejde (to nepovolí CHKO z důvodu ochrany přírody).

          0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ahoj, jen tak pro info, včera se přihlásilo na Drtiče již více než 500 bajkerů, což nás překvapilo.

      Původně jsme přemýšleli co s Drtičem, bylo to v dubnu a psal jsem i tady.

      Tehdy nám dokonce někteří radili nedělat Drtiče vůbec. Pak mě napadla i ta možnost jet to individuálně, „varianta č.4“, nebyl jsem si 100% jistý, jestli to bude dobře probíhat, jestli bajkeři budou chtít jet podle gpx souboru (i když mohou i podle itineráře), jestli to zvládnout, atd. No a dnes je půlka prázdnin, také půlka toho 4 měsíčního období a je vidět, že to „šlape“. Účastníci se přihlašují, objedou trasu, pošlou záznamy (své fotky z trasy, popř. fotku razítek, nebo i svůj gpx soubor), takže to je funkční.

      Navíc jak to objedou, tak si pochvalují, že je to moc pěkná trasa :-) to jsem taky rád :-)

      V tom dubnu jsme počítali, že se na tento „divný“ ročník přihlásí třeba jen 100 bajkerů, tehdy jsem si řekl, že když vás bude 200 až 300, tak že to bude úspěch, no a včera se přihlásil již 500.účastník :-) Tak to jsme nečekali :-)

      Prostě vše šlape, přihlásilo se plno lidí a ti co to projeli si trasu pochvalují = spokojenost :-)

      0 0
    • human_energy  

      Pro všecky účastníky co ještě nejeli. Pozor na Mega bazinu před rozcestí Lhotská :D

      0 0
    • acidb  

      Jaktože není kultovní akce na programu diskuze bike-fóra:-)?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.