KONFLIKT Karlovo náměstí - Praha

256 nepřečtených
  • Tleskač

    Dnes jsem byl svědkem jak řidič v předemnou stojícím autě na světlech na Karláku po snad nějakém konfliktu s cyklistou, vyběhl z auta a cyklistu srazil na zem a ještě nakopl. Co mu cyklista před tím provedl, nevím. Neviděl jsem to. Každopádně mne reakce řidiče překvapila. No ale asi už ho taky nějaký cyklista po neschodě vytáhl z vozu a srazil na zem… A pokud to čte i ten cyklista, a myslí že je v právu mám i SPZ toho ranaře.

    0 0
    • dieegoo  

      Pokud mu ten cyklista udělal nějakou prasárnu, tak se mu ani nevidím. Včera sem se vracel na kole podél Labe domů, je tam taková uzká cesta, že se tam jen tak tak vlezou dva cyklisti. Předemnou jel nějakej mamlas na skládačce, docela dupal, jeli sme asi 30 a on z ničeho nic dupl opačně a na fleku to otočil. Měl sem co dělat, abych do něj nevlít. V tu chvíli sem měl taky sto chutí mu jednu vlepit, ale zůstal sem jen u nadávek…

      0 0
      • pepino  

        No já myslim, že slovní označení stačí, řídit se dle hesla „Nekopej do člověka, dokud neleží na zemi“ mi košer nepřijde:)

        0 0
        • dieegoo  

          Já vím, ale někdy prostě jednáš zkratovitě. Když si uvědomíš, že moc nechybělo a mohl si ho třeba zmrzačit a jít za to sedět… když mu vynadáš, tak tě akorát pošle do ****** a jede se dál. Tím teda nechci obhajovat řešení problému silou, ale občas přece jen rupne v bedně, když si uvědomíš co se mohlo stát.

          0 0
          • Zlatka  

            Kluci stalo se mi před rokem něco podobného. Ale do dneška jsem to ještě nepochopila. Minulý rok jsem jezdila do práce v podvečer každý den chodníkem po pravé straně Evropské. Nadejchaná dostatečně smradu z aut, ale co se dá dělat, že. No jednou, ale to bylo ještě světlo, na odbočce na Horoměřice svítí přes přechod pro chodce zelená a tak se jen podívám zda mne vidí vlevo přijíždějící auto, koukal na mne a myslíte že brzdil…? NE, vrazil do mne naschvál, vylez ven a řval ty hajzle jeden zkurvenej, běžel ke mně a dal mi pěstí. ( do obličeje mi předtím dobře neviděl..) Spadla jsem na zem, mezitím na mne řval že respektuje když se z kola sleze, ale jiné je když cyklista jede prý. Říkám mu, že jestli mu dělá dobře že mlátí ženskou a on vykoktal že když jsou ženské debilní tak je bude mlátit a je mu to fuk. Nasedl a objel mne, nikdo samozřejmě nic neudělal, jen ostatní troubili a lidi čuměli jak zamrzlý. Taková malá zkušenost.

            0 0
            • dieegoo  

              Tak tohle už je fakt demence :((

              0 0
            • Komi  

              Já nevím, ale takový lidi bych povolil střílet .. na to snad ani neexistuje vystihující nadávka

              0 0
              • raceman  

                nadávka ne, ale teleskop v kapse dresu :-)

                0 0
                • Komi  

                  Já myslel, jak ho nazvat teď … samozřejmě v tom okamžiku bych takovým lidem nechával prostřelit kolena

                  0 0
                • Tleskač  

                  Kolo je pro mne pohoda, radost, vyjížďka po práci, volný čas. Nechtěl bych sebou vozit jakoukoliv zbraň.

                  0 0
            • Jenca  

              to si delas srandu ne tohle me hlava fakt nebere co by me musel clovek provest kdyz bych byl lepe chranen jak on a jeste se em to vylozene netykalo proste tohle me hlava nebere nedovedu si to predstavit to musel byt uplnej magor ja bych takovej lidem bral papiry (ridicak) a dal mu papiry na hlavu pac takove chovani neni normalni. mozna je to tim ze ja jsem desnej flegmatik a neco me jen tak z miry nevyvede a tak co kdyz proste nekdo po prechodu jede na kole tak at ja sedim v aute a klidne ho pustim neresim to ze on porusuje zakon/vyhlasku nebo co ja vim pro me je dulezite ze je na prechodu a i kdyby nebyl a ja ho videl tak proste ho neprejedu no nevim fakt tohle me hlava nebere.

              ale z dneska mam taky jeden pripad nevim zda dnes nejak mesic pusobil na dementy za volantem nebo tak neco ale pri ceste na obed z prace jdu na zastavku na podbabske hydrologicky ustav (smer dejvicka) v dali co je predchozi zastavka vyjizdel autobus a dojizdi dve pekne slecny na ziletce a co by jste nerekli samozrejme ze nejen ze je musel tesne pred zastavkou predjet ale jeste jim to soupnul predne a dozastavky vletej jak blazen ze predni dvere byly cca o 3 m za sloupkem zastavky holky samozrejme nadavali pro coz mam trochu pochopeni ale co me zase nemile prekvapilo ze ridic reagoval taky nadavkama a jeste ze nemaj na kole co na silnici delat a ze maj jet po prilehle stezce (resp je to chodnicek na druhe strane vozovky)

              copak silnicni kolo nepatri na silnici? asi byl dnes den hovad nevim nechapu

              0 0
              • raceman  

                možná na to má fakt vliv ten měsíc

                0 0
              • Stará Blažková  

                Ve vyhlasce je, ze cyklista je povinnen pouzit soubezne vedouci cyklostezku. Chodnik je skutecne v teto casti cyklostezka. Jsou tu cerveny dlazdice, samozrejme se sloupy verejnyho osvetleni uprostred, ale protoze tu stejne nikdo pesky nechodi, da se jet v pohode vedle po casti pro pesi. Na biku je to fajn. Na silnicce bych tam taky nejel. Jednak je tam zamkova dlazba a jednak clovek co 30 metru sjizdi a vyjizdi na chodnik, protoze je tam spousta odbocek. Chodnik tam ma sice sjezdy, ale ty jsou umisteny tak, ze cylista musi klickovat.

                V aute by me to bylo fuk, v autobuse bych je predjel nekde, kde jim ujedu a ne chvili pred zastavkou.

                Prazskym MHD jezdim docela casto a fakt je videt, ze ridici jsou dost ruzny. Neni to jen ohleduplnost k jinym ridicum ci cyklistum, ale i to, ze nekteri pockaji, kdyz vas vidi dobihat a nekteri ne.

                0 0
                • Darkson  

                  jednou jsem se pohádal s řidičem autobusu MHD, když během 5 minut málem srazil babču na přechodu a chvíli na to skoro sestřelil auto, co odjíždělo ze zastávky MHD. nesnášim debily, co na silnici uplatňují právo silnějšího(většího, těžšího);

                  0 0
                • Jenda  

                  no jo zrovna na tyhle cyklostezce jsem byl svedkem kdy autobusak vytroubil bikera co jel po silnici (tesne pred zastavkou)a ten na nej ukazal fakace. Samozrejme ho pred dalsi zastavkou opet predjizdel a natlacil ho na chodnik ze nechybelo moc a malem ho sesrotoval. Biker ho na zastavce dojel a zacali si nadavat a uz to vypadalo ze si daj po drzce. Pac se mi nasili prici tak jsem se zapojil taky. Takze cyklista ani netusil ze tam uz je cyklostezka (jel od dejvic) a ridic rikal ze uz tam jednou nekoho sundal kdo se mu tam najednou hodil vlnu a ze od ty doby ma z cyklistu strach a chce aby jezdili po ty cykostezce. Nakonec se vzajemne omluvili ze oba udelali blbost div si nepadli kolem krku:-))))))) no ale co jsem tim chtel rict – pokud bych tam jel na ziletce tak po cyklostezce fakt nepojedu (proste to dost dobre nejde) ale budu pocitat s tim ze me nekdo muze zprasit a autobus co me predjede a hned to ohne na zastavku holt je holt v pravu takze se nebudu rozcilovat. Prijde mi to stejny jako kdybych se rozciloval ze me v jednosmerce kdyz jedu v protismeru nekdo vytlaci na chodnik – maximalne si pomyslim neco o debilovi ale bohuzel je v pravu tak drzim hubu a krok a hlavne s tim tak nejak pocitam.

                  0 0
                  • zirecek  

                    Není v právu, že to ztočí na zastávku a tebe srazí. Jinak souhlas. Někde je cyklostezka jasně vidět, že vede souběžně s cestou, na cestě je i značka zákaz vjezdu cyklistů. Povinnen použít cyklostezku – otázka je, když se na komunikaci cyklista napojí z jiné strany a cyklostezka je vlevo od komunikace, čiliž o ní nemá tušení.

                    0 0
                    • Jenda  

                      samozrejme ze neni v pravu pokud me srazi ale nejak proste musim pocitat s tim ze pokud tam jedu a nemam tam co delat tak me holt muze zprasit. Zrovna tahle silnice je pitoma v tom, ze kdyz tam autobusak potka nekoho na ziletce tak se budou navzajem predjizdet asi 3krat a to verim ze proste ne kadej ridis MHD vydejcha. Nastesti tech ziletkau tam jezdi minimum. Spis nechapu proc i bikeri jedou po silnici a ne po ty cyklostezce kdyz oboji je temer stejne rychle a na biku (na rozdil od silnicky) to rozhodne neni nebezpecne

                      0 0
                      • zirecek  

                        Tenhle případ se mi stává i v okolí Hranic, jsou úseky užších silnic třetích tříd mezi vesnicemi a ve vesnicích, kde několikrát za sebou se navzájem předjíždíme s BUS. Chápu, že ho musí trochu štvát, že mě musí předjet na úzké cestě, někdy nepřehledné a musí počkat než bude mít možnost mě předjet. Nikdy jsem se nesetkal s nějakou protireakcí… .

                        0 0
                        • Jenda  

                          jasne to je v poradku, nicmene tohle je hlavni smerem na suchdol a vedle je ta cyklostezka:-(

                          0 0
                  • kankrlicek  

                    Cyklista je povinnen použít cyklostezku, je-li souběžná se silnicí. Stezka pro chodce a cyklisty je něco jiného. Není-li na silnici zákaz vjezdu cyklistů, používám silnici i v případě, že vedle vede stezka pro chodce a cyklisty. Ale nevím, jak by to vykládal soud :)

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Dneska sem i oprášil němčinu. Na cvyklostezce mi vysvětloval nějakej skopčák (trochu se polekal mého nenadálého příjezdu od zadu), že nemám klingeling, nebo jaxe to píše… Tak mu říkám: ich brauche kaine klingeling, ich habe radio ,–) On se nejvíc polekal mojí řvoucí vysílačky, kde se zrovna PETEBIKE rozčiloval jak mu nechce nikdo nic vzít.

                      Tak mi teda řekni, jestliže jedu po cyklostezce (sice nemám klingeling), ale vysílačka řve na sto metrů, jestli dělám chybu ? Podle mne reagoval takto podrážděně hlavně protože se polekal ,–)

                      0 0
                      • Ice-goofy  

                        a to nevozis zvonek co si to dovolujes ;) ale jak pises se spise se lekl, ale tady ho vozi snad vsichni …

                        0 0
                      • VencaV1  

                        Bud rad ze te nezastrelil, vzhledem k tomu ze ses dopustil prestupku na to mel plne pravo! :)

                        0 0
            • wlk  

              tak to bych tipl na nějakýho zakomplexovanýho ******,kterej si doma ani neškrtne..těžko hledat slušných slov, já su tak rád, když se mi mladá vrátí v pořádku domů..

              0 0
            • block9  

              soucítím s tebou, mně se taky podařilo dostat pár (spíš hodně) ne zrovna slušnejch slov z pár sociálně slabších lidí, co kradli jabka, nebo co to vlastně bylo, u polničky za zatáčkou. poučena tvarem předního kola do mírné osmičky si teďka dávám pozor. přistála jsem v tom jejich přívěsu plnym těch ne zrovna kvalitních jablek.

              0 0
              • Zlatka  

                :-( Ach jo, příště předpokládat snad všechno a jezdit v brnění.. Tehdy se kolu téměř nic nestalo, bylo postarší a škrábanců mělo dost, já byla odřená od silnice a ze zubů od něj mi tekla krev. No v práci mi to nechtěli věřit, páč jsem přišla dost pozdě, rozklepaná a jaksi z „dobrou náladou“. Kdybych alespoň tu značku si zapamatovala…:-(

                0 0
                • St1c  

                  tak takemu hajzlovi a chudakovi by som sa snazil nejako ublizit, ked uz by lezal na zemi tak pekne ruky v leze nad hlavu a po tych zasranych rukach by som mu presiel tym jeho faaarom.by si rozmyslel ci bude mlatit zenske a ci bude zrazat cyklistov.

                  0 0
                  • zirecek  

                    To jsou rady. Násilí plodí jen násilí. Obrana, bezhlavá oplata jsou rozdílné věci.

                    0 0
                • PjSky  

                  hele a nejsou tam kamery? napadeni a ublizeni na zdravi + mala dopravni nehoda… mela jist k doktorovi a hlasit to.

                  lidi lidi, muzete si za to sami. kdyz mu to projde, tak to udela zas.

                  0 0
              • dieegoo  

                No ono už je fakt lepší si hledět jen svýho a ostatní přehlížet. Když se proti někomu osočíš, tak dostaneš akorát do nosu a o tom, že by ti pomohl někdo z kolemjdoucích si můžeš tak maximálně nechát zdát.

                0 0
            • JIRA  

              Co se stalo není samozřejmě v pořádku ALE…

              Znám to z pozice cyklisty i řidiče. Když mi poprvé vletěl pod kola na přechodu messenger u Letenskýho tunelu, tak jsem si myslel jak jsem ho omezil ALE…

              Přechod <> přejezd

              0 0
            • Vrci  

              zachoval se jako debil, ale přednost mu musíš dát ty, protože jsi vozidlo vjíždějící na komunikaci z místa mimo ni (jako z garáže, lesa, pole nebo obytné zóny). Kdyby tě nedejbože při srážce zranil, byla bys vyníkem nehody se zraněním (25 – 50 tis. pokuta).

              To že tě vidí, neznamená, že ti dá přednost. Taky vidim, když jede auto ze zahrady a nezastavuju.

              0 0
              • dieegoo  

                No, to zas nemůžeš tvrdit tak určitě. Pokud si měl na přechodu zelenou a auto někam odbočuje a mělo taky zelenou, tak ti má umožnit přejít… ještě mu u semaforu bliká ta výstraha, že jsou za křižovatkou chodci.

                0 0
                • JIRA  

                  Přechod je od slova přecházet. Když kolo vedeš – máš přednost. Když na kole jedeš tak tam nemáš co dělat. Jedině, že by přechod byl součástí cyklostezky ale pak by tam měl řídič značku, která ho na cyklistu upozorní.

                  Lidi ale vymýšlejí blbosti jako třeba :) www.nakole.cz/…ze/tema.php3?…

                  Jinak ještě třeba z UAMK: Má na přechodu pro chodce přednost i cyklista? Záleží na tom, zda kolo vede, či na něm jede. Když kolo vede, je považován za chodce, a řidiči vozidel mu musí umožnit nerušeně přejít. Pokud cyklista přechod pro chodce přejíždí, je to přestupek, za který může dostat pokutu až dva tisíce korun.

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Však píšu… „tak ti má umožnit přejít“… ne přejet

                    0 0
            • wroum  

              nerikam ze souhlasim s bitim zen a lidi vseobecne, ale cyklista nema co delat na chodniku a uz vubec ne na prechodu pro CHODCE, pac proste chodec neni. takze si stezujez ze te nekdo napad a pritom si k tomu zavdala dostatecnej duvod a primarni chyba pochazi od tebe nebo mas snad dojem ze muzes porusovat pravidla a oni ne? proc ma spousta cyklistu dojem ze je stred vesmiru?

              jinak tohle proste tak funguje, taky na me nekolikrat rvali na prechodu na Vypichu ze jedu na kole a kdyz sem tlacil kolo, tak nikdo nikdy nerek ani slovo a vzdy v klidu zastavil. nicmene vim do ceho jdu a nestezuju si – maj pravdu!

              0 0
              • VencaV1  

                Takze az budes treba nekde prechazet mimo prechod, tak je to taky dostatecny duvod aby ti dal nekdo pres drzku?

                0 0
                • Peslezedirou  

                  Pokud nebudeš přecházet silnici nějak inovativně tak asi jo, zákon je svatej čoveče :o))

                  0 0
                • wroum  

                  pisu ze nesouhlasim s bitim a to vseobecne.

                  a kdyz nekdo ale zavda nekomu pricinu, tak se nemuze divit ze dostane, nekterejm lidem staci malo, hodne malo, staci zaminka… a v tomhle pripade fakt Zlatka v pravu nebyla. kdyby podle predpisu slezla z kola a pres prechod by presla, tak by urcite nedostala. proto vidim chybu pouze a jen na jeji strane, ze dostala pres hubu je vec uplne jina a s tim nesouhlasim, i kdyz si to bude aspon pamatovat.

                  0 0
                  • Jenda  

                    no ono celej problem je spis v tom ze pokud s tebou ridic navaze ocni kontakt – tedy te vidi a je mu jasny co udelas a pak to do tebe napere tak i kdyby byl tisickrat v pravu tak je to proste magor kterej za volantem nema co delat. Protoze jsme tam ani jeden nebyli tezko muzeme posoudit jak jela Zlatka rychle a jestli ji skutecne videl. Co mi prijde nesmyslny a trochu tragicky je fakt, ze u nas snad ani neexistuje prejezd pro cyklisty, takze na cyklostezce jako je prave ta kolem evropsky te to nuti porusovat predpisy protoze slejzat z kola na prechodu kazdejch 100 m se proste neda – to muzes jit pesky. BTW nejak jsem se na kole naucil ze prednost nemam nikdy a nikde a snazim se dle toho i jezdit:-(

                    0 0
                    • wroum  

                      a ty vis co si behem ocniho kontaktu myslel? moh si klidne rikat vjed tam a prejedu te, zatimco Zlatka si mohla rikat super, vidi me a muzu jet. Ocni kontakt neni v tomhle smerodatnej, podle me. A kdyz budes automaticky pocitat s tim, ze ten druhej je magor, tak tohle nikdy neudelas. A je uplne jedno jak kdo jel rychle. cyklista na prechodu proste nema co delat. a kdyz uz tam musi nebo chce jet tak at pocita s tim, ze proste nema za zadnych okolnosti prednost, coz opravdu nema.

                      a prejezdy pro cyklisty na cykloztezce jsou treba na Vidensky a kdyz pokracujes dal smer cenrtrum tak taky (myslim ze ulice Ke Strzi).

                      0 0
                    • zirecek  

                      Přejezdy pro cyklisty jsou poměrně časté. Souběžně se „zebrou“ je vyznačen přejezd pro cyklisty. Je chyba projektanta, že „navrhne“ cyklostezku a neošetří místa konfliktu s cestou. Což se mi nezdá, minimálně by tam měla být vždy před místem konce chodníku značka konec cyklostezky, když už neřeší cyklostezku přes silnici. Oční kontakt a podobné myšlenky jsou ti naprd, když ležíš v nemocnici. Zákony, předpisy jsou jasné. I na hlavní silnici jsem připraven na kole zastavit a dívám se na cesty vedlejší. Prostě jedu výrazně rychleji než babičky na kole, každý řidič nepočítá s tím, že po té hlavní budu v křižovatce tak rychle. Ale zase rád automobilisty proženu, :-)).

                      0 0
                      • Jenda  

                        dyt jak pisu proste kdyz vis ze te nekdo vidi tak nepredpokladas ze je takovej magor ze te sejme:-( (teda ja radsi jo) prave ze treba ta cyklostezka kolem evropsky je resena asi 30 znackama konec resp zacatek cyklostezky (vzy po asi 100). To mi prijde ze ten kdo ji projektoval v zivote nesedel na kole. O tom ze ma ta stezka splnovat nejaky normy si u vetsiny stejne clovek muze nechat akorat zdat. Docela vtipna je v tom prave ta na podbabsky kde smerem do centra jede neznaly logicky po ni pri prave strane silnice a hle najednou sipka smer do stromovky ale moznost jak inteligentne prekonat krizovatku nikde:-( takze zpet asi 100m na prechod na drohou stranu silnice objet T krizovatku zleva a nejak se napojit na tu odbocku – fakt domysleny.

                        0 0
                        • zirecek  

                          Napiš na magistrát, napiš jim, že je to špatně vyřešeno, že musíš objet celou T křižovatku. Musí ti odpovědět. To, že tam projektant dal 30 značek začátek/konec cyklostezky má svůj důvod. Ten neznám, bo situaci neznám místně. Je to např.. kvůli bezpečnosti, bo když uděláš přejezd pro cyklisty (často souběžně s přechodem pro chodce), tak automobil odbočující na cestu kde je přechod/přejezd musí dát přednost → není nikde stanovena rychlost cyklistů. Bude docházet k více nebezpečným situacím.

                          0 0
                          • Jenda  

                            ale jo co vim o jednoho kamarad z dopravky tak o nevhodnosti ty krizovatky vedi, jenze priority jsou asi olympiada:-) s tema koncema cyklostezky mas pravdu, obzvlast pri jizde z kopce by to tam slo valit hoodne rychle, to je ten problem ze je vedena vedle hlavni vypadovky smer Kladno :-( proste pohyb po Praze na biku je tak trochu na pikacu, jeste ze tam nebydlim:-)

                            0 0
                          • rock  

                            přejezd pro cyklisty (často souběžně s přechodem pro chodce), tak automobil odbočující na cestu kde je přechod/přejezd musí dát přednost

                            No, doufám, že tomu nevěříš … už pro Tvoje dobro …

                            § 57 (8) Před vjezdem na přejezd pro cyklisty se cyklista musí přesvědčit, zda-li může vozovku přejet, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích, cyklista smí přejíždět vozovku jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče ke změně směru nebo rychlosti jízdy. Na přejezdu pro cyklisty se jezdí vpravo.

                            0 0
                            • zirecek  

                              Domníval jsem se, že pro přejezd pro cyklisty platí podobné pravidla jako pro přechod pro chodce, v případě když vozidlo odbočuje na komunikaci, kde je přechod/přejezd. To platilo již před zavedením „přednosti“ chodců na přechodě.

                              0 0
                            • zirecek  

                              Jestli to neplatí, omlouvám se, že tu valím tenhle blud.

                              0 0
                              • Vrci  

                                pouze pokud je přejezd opatřen světly. Když je jen čmáranice na zemi, tak přednost neni.

                                0 0
                                • martt  

                                  to je teda pakaren, v Rakusku je to naopak. Teda ak sa da verit kolegovi co pred par rokmi robil vodicak. Tam mas na tom prejazde pre cyklistov rovnaku prechod ako na prechode pre chodcov. V kazdom pripade, dvakrat denne jazdim po takom prejazde a auta mi prednost davaju. Pre istotu je tam ale este pre auta aj tridsiatka a Radarfalle (stacionarny fotiaci radar).

                                  0 0
                                  • rock  

                                    Ta změna je od 1.7. v ČR. U vás to třeba zůstalo po starém :-) …

                                    0 0
                                    • Max  

                                      Já myslím, že takhle to platilo i před 1.7.

                                      0 0
                    • Vrci  

                      Řidič se podívá na chodník a tam vidí cyklistu, naváže s nim oční kontakt a ví, že ho cyklista viděl a proto si myslí, že může bezpečně ject, protože předpokládá, že cyklista ví, že nemá přednost. Pokud ho v tom cyklista ještě utvrdí zpomalením, věřím, že může být dostatečně překvapen cyklistovým vjetím před kapotu.

                      0 0
                  • VencaV1  

                    Nemohla by se divit, kdyby dostala pokutu, tenhle pripad je opravdu neco jinyho.

                    0 0
                    • wroum  

                      ne, nemohla se divit ze ji nepustil, protoze zcela objektivne nemela prednost. tot vse. ja kdyz vjedu nekomu z vedlejsi, tak taky spis muzu cekat ze nekoho ohrozim a ne ze dostanu pokutu.

                      0 0
                      • Zlatka  

                        OMG. Btw před rokem snad ještě žádný takový zákon neexistoval a cyklisti měli přednost na přechodu :-(, stalo se mi to fakt jen jednou…

                        0 0
                        • wroum  

                          mam dojem ze tohle platilo vzdy. prechod pro CHODCE je porad stejnej a do definice chodce cyklista nikdy nezapadal pokud jel na kole.

                          0 0
                        • zirecek  

                          Wow, neuvěřitelné jak se to dá tady na b-f zamotávat, přitom furt dvě věci pořád dokola, :-). Přechod pro chodce, chodec má přednost. Chodec = např.: člověk vedoucí kolo. Cyklista = člověk jedoucí na kole, to není chodec, tudíž na přechodu pro chodce nemá co cyklistikovat.

                          0 0
                          • Zlatka  

                            Tady v Praze je ale toto všechno 100× ještě jinak. Když je šňůra aut, a vede i přes přechod, kde je zrovna zelená, a ty se s bajkem mezi auto pěšmo nevejdeš, tak taky naň sedneš a pak se vejdeš…:-)

                            0 0
                            • wroum  

                              vidim v tom velkej rozdil. a v Praze platej stejny predpisy jako kdekoliv jinde v CR, kupodivu :-). nicmene tahle situace je aspon bezpecna, narozdil od ty pri ktery si dostala pres cumak.

                              0 0
                            • Marcinka  

                              Jo, v Praze…to jsem poznal, když jsme tam byli 3 dny na výlete ve třeťáku.....Vá­clavák je hrůza!

                              0 0
                      • VencaV1  

                        Ja nevim, nejsem pravnik a ani nevim jak presne to bylo, ale kdyz nekdo do nekoho jineho umyslne najede autem a pak ho jeste napadne, tak bych se na to mohl hodit paragraf o ublizeni na zdravi, pripadne by se mohlo jednat o pokus o vrazdu, prestoze kdyz na tom prechodu nemela na kole co delat.

                        0 0
                        • enjoy  

                          pouzil auto jako zbran.hotovo:-)

                          0 0
                        • wroum  

                          ale o tom zadna. to ani neresim. resim to, ze zlatka tam nemela vubec vjizdet, nemela na to pravo. a ze trefila vola je smutny, ale muze si za to sama.

                          0 0
                  • Thapsus  

                    No výborně! Nejsem si jistý zda to Wroum (a podobní) myslí vážně, pokud ale ano, přeju mu, podle stejné logiky, až nedá v autě blinkr, nebo nerozsvítí světla, jej někdo vzal tyčí po hlavě s argumentem, že si to aspoň bude příště pamatovat :-). Protože zákon je přece svatej, člověče !:-)

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      LOL!

                      0 0
                    • wroum  

                      kdyby sis to poradne a cely precet, tak bys vedel, ze sem nasili v tomto smeru jednoznacne odsoudil. ale stalo se, a urcite to prispeje v budoucnu k lepsimu odhadu situace. a zakon je od toho aby se dodrzoval.

                      0 0
                      • sis  

                        myslim, ze jsem pochopil, ze jsi to nasili odsoudil. jak jinak taky. udelala chybu ale kdyz reknu ze jeho reakce byla neprimerena, tak je to slabe slovo… me jenom zaujalo to ''zakon je od toho aby se dodrzoval''. je to od tebe chvalyhodne, ale trochu me to prislo jako bys nikdy nic podobneho neudelal (jestli jo, pochybuju ze kdyby ti za podobny prestupek nekdo rozbil hubu, tak by sis rekl, ze sis to zaslouzil..) . timto se do tebe nechci navazet, jenom jsem se nad tim trochu pousmal. btw: sice je to trosku starsi tema, ale nedalo mi to

                        0 0
                • cabbage  

                  když budeš víc než 50m od přechodu, tak tě musí pustit jak by tam ten přechod byl…

                  0 0
                  • dieegoo  

                    Kdes na to přišel? Co já vím, tak jediný pravidlo spojený se vzdáleností od přechodu je, že pokud jsi od nejbližšího přechodu pro chodce dál než myslím 60 metrů, tak můžeš přejít silnici mimo něj. Ale o nějaký přednosti ani slovo.

                    0 0
                    • rock  

                      Přišel na to 1) v

                      §54 – Mimo přechod pro chodce je dovoleno přecházet vozovku jen kolmo k její ose. Před vstupem na vozovku se chodec musí přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy.

                      Překlad: mimo přechod řidiče můžeš omezit, nesmíš ho ohrozit. Můžeš ho donutit ke změně rychlosti / směru jízdy, když ta změna nebude náhlá

                      1. a to hlavně v

                      §4 – Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob

                      Překlad: i kdyby byl řidič 100× v právu, tak tě prostě NESMÍ sestřelit (pokud tomu může zabránit) …

                      0 0
              • Dumbo  

                Vzdaj sa uz tej hrdosti. :-)

                Povedzme si rovno, keby sa jednalo o tvoju ženu, dceru ci frajerku asi by si nazor zmenil… a oplatil nasilie nasilim, uz by si to nebral tak, heh bol vprave tak donej nabehol lavobokom, holt nikto nema pravo ublizovat niekomu len z dovodu ze videl ako dotycny porusuje nejaku debilnu vyhlasku, pockaj az ta niekto nakope do zadku zato ze ta nevidel koli absencii odrazok, alebo nepocul koli zvonceku, lebo aj to je vo vyhlaske… zakony su sveté, :-) zrejme mi vyhovuje anarchia, jazdim po chodniku rychlo, cez prechody nezosadam, niekedy dokonca prechod nepouzijem, pofajcievam travku, proste robim toho vela na hrane, ale aby bol niekto na zaklade toho opravneny ma zmlatit pre pocit osobneho blaha tak to dakujem pekne, kludne by stačilo povdat „krávo vesnická“ a nie vyskocit z auta a este mlatit hlava nehlava, zena nie žena. ano docital som cely trejd, viem ze si odsudil nasilie, no myslim ze teraz tu nejde o dopravne predpisy skor o ten konflikt, nemam rad nasilie, agresivnych ludi, ani americku politiku, no ak budem v situacii z ktorj ine vychodisko nez bitka nebude, naseriem na pacifizmus… :-) ak ma na zaklade toho odsudis tak si potom zacnem mysliet ze si asi nevidis na spicku vlastneho nosa. teraz je taka doba kedy ta hocikto hocikedy oser…ie, zakon padajuceho h… :-) vzdy nato doplatia neviny, ak nechces byt osra…ný osie…raj :-D niesom za totalnu anarchiu, ale montovat sa niekomu do bytia koli ko…ne ako to ci bicykel na prechode tlaci alebo riadi… nezmysel ! :-) je uz moc hodin namna, neviem ci to bude niekomu davat nejake suvyslosti, bohuzial sa mi nepodarilo zastavit tok myslienok HOWHIGH, PEACE

                0 0
            • Duty  

              Nesouhlasim s nasilim, reakce ridice nebyla urcite primerena. Ale situace jak je Zlatkou popsana zcela jasne ukazuje, ze i ona se v tu chvili nechovala zcela spravne, porusila evidetne pravidla. Prechod pro chodce – cyklista ma slezt z kola a jit pesky. Miluju bajk, ale moji nutnosti v praci je i jizda autem, a tak se denodenne setkavam s bezohlednosti jak bikeru, tak i ridicu. Myslim si, ze v mnoha situacich se bikeri nechovaji v provoze zrovna obezretne, hazarduji a nekdy mam pocit i jiste provokace.

              0 0
              • martt  

                to ze ona porusovala predpis nedava nikomu okrem policie pravu ju poucovat alebo dokonca trestat!

                0 0
                • Duty  

                  Nemyslim, ze ji poucuji, ale neznalost zakona neomlouva.Ridic byl kazdopadne hovado, tak jako muze byt i cyklista. Ja jako chodec se na „cyklostezce“ urcene jak pro pesi, tak pro cyklisty citim ohrozena nerizene se riticim cyklistou. Vse je o toleranci a pravidlech

                  0 0
                  • martt  

                    Tym poucovanim som nemyslel Teba. Myslel som tym toho mamlasa, co to do nej napalil. Tu na fore sa samozrejme mozeme poucovat a je to dokonca vitane.

                    Ovsem trestat cyklistu porusujuceho predpis jazdou na prechode takym sposobom, ze ho zrazim urcite nie je vhodne. Podla mna nie je ani vhodne mu nieco hovorit, urcite aj on vie, ze porusuje predpis a dobrovolne si to vybral.

                    0 0
                    • Duty  

                      Jo jasne bylo to hovado. Ja bohuzel musim pouzivat auto kazdy den a vidim ze je to na silnicich hruza. Na silnich vladne chaos, agresivita nekterych ridicu stale stoupa, za hromadou plechu se citi vuci cyklistum ve vyhode. Rada z nich se zacina chovat dle prava silnejsiho: cyklista x osobak, osobak x kamion atd.

                      0 0
                      • zirecek  

                        Když můžu volit auto x vlak, jedu vlakem či MHD.

                        0 0
                        • Duty  

                          Ja bohuzel na sluzebni cesty po republice nemam moc moznosti.:-)))

                          0 0
                          • zirecek  

                            A soukromě padá volba na co? S dítětem apod. je pohodlnější auto… .

                            0 0
                            • Duty  

                              Jak kdy? V týdnu auto o víkendu pěšmo nebo kolmo:-))

                              0 0
                        • Luka  

                          az bude cenove srovnatelnej vlak a auto, pak se budu mozna rozhodovat, ale mam li za cestu do UL z Prahy vysolit 160,– za jednoho rychlikem nebo 5,5litru benzinu autem za oba (tri, ctyri+kola), tak neni co resit…

                          0 0
                        • rock  

                          Vlak ? MHD ??? Mám-li možnost volby, tak NIKDY. Ztratit hodiny času, pohodlí, mobilitu, soukromí a ještě za to platit ? K smíchu … vlak cca 1–2× za rok, v rámci „adrenalinového“ zážitku …

                          0 0
                          • rock  

                            … a to jsem se ještě zapomněl zmínit o potěšení z řízení a relaxaci za volantem …

                            0 0
                            • Luka  

                              hudbu… zastavovani na curani/vylety.. radost z konverzace se spolujezdcem…at­d atd

                              0 0
                            • zirecek  

                              MHD ve velkém městě x individuální automobilismus?

                              0 0
                              • Luka  

                                mno.. k mhd ve velkem meste mam drobnou vytku… z domova do centra to mam 15minut ale do prace jezdim hodinu a pul, autem jsem doma za 10minut, na kole za 30 … a porad to tim autem ve dvou vyjde levnejc nez mhd (nepocitam s legitkou, to je o necem jinym)

                                0 0
                              • wroum  

                                dokud bude auto vychazet casove a financne vyhodnejc nez MHD tak proc ne? nechci si jednou na stara kolena rikat jakej sem uzasnej ze sem zemekouli usetril splodin z par litru benzinu navic a pritom ztratil zbytecne X hodin zivota… konkretne u me jsou to denne skoro 2 hodiny :-) a MHD je fakt VOSER NEJVETSI.

                                0 0
                                • enjoy  

                                  jeje,ty chudinko:-)

                                  0 0
                                • orca  

                                  Možná v tvém případě ale pro mnoho lidí je městská doprava výhodnaá. nerad bych se dočkal okamžiku kdy se defakto zruší protože fšichni raději pojedou auutem… Klasika – každej brečí kolik je aut ale každej je línej a veze si zadek v autu sám a nadává je nervózní atd a pak to odnášej cyklisti že nemají co dělat na „jeho“ silnici…

                                  0 0
                      • lewis  

                        Jak praví klasik, kde je blbec, tam je nebezpečno. Proto jezdím raději po lesích a polích. Silnicím se vyhýbám, protože pohodu kterou nastřádám při jízdě mimo městské komunikace, nehodlám kvůli nějakému blbci ztratit.

                        0 0
            • Marcinka  

              Bych ho nechal pověsit, hajzla! Jinak já taky jezdím přes přechod na kole, nebudu přece kvůli debilní vyhlášce jak šašek slézat z kola. Zákony, které vymýšlejí magoři (nový silniční( neberu vážně ani přinejmenším.­....Asi je to mou povahou, mám mírný sklon k anarchismu.

              0 0
            • Marcinka  

              A segru málem taky na přechodě srazili (na kole i pěšky)! Většina českých řidičů jsou bohužel…no raděj ne. Mně už nadával kdejaký řidič (možná sem si za to moh trošku i sám). Já jim to oplácel vždycky úsměvem, no jednou vlastně (to jsem byl v právu úplně) i prostředníčkem a vyplázlým jazykem. Jak mi nadávali…raděj psát nebudu…prý tady nevidí rádi vulgarismy..... Pořád mi nejde do hlavy.....mlátit ženu…pěstí do obličeje.....to nemohl být duševně zdravý jedinec. A ikdyž poznal, že bije holku (ikdyby kluka)......prý „když jsou ženské debilní tak je bude mlátit a je mu to fuk“.........jed­noznačně PROVAZ!

              0 0
              • Zlatka  

                Tohle ten hajzl vyplodil, až když viděl že jsem skutečně holka. Na bajku jaksi sukně nenosím a večer jsem jezdila již v takových volných kalhotech do gumy dole. V čepici, nebo přilbě a bundě žádný řidič hned ženskou nepozná. :-( Také mám ramena jak zápasník :-( Každopádně si prostě dávajte větší pozor na přechodu…

                0 0
                • wroum  

                  …nebo dodrzujte pravidla.

                  0 0
                • kámen úrazu1  

                  No, mě zezadu poznat je. Díky culíku čouhajícímu z přilby a hlavně mé drobnosti (Gung-Ha si s holkou určite nepletou i přes culík ;o).

                  Což ovšem nezabránilo tomu, aby mě letos na jaře týpek s holou hlavou a rameny šířky kobylího zadku nenadával a nevyhrožoval.

                  Před nájezdem na kruháč jsem se ohlídla, bylo za mnou jen jedno auto a to dost daleko, tak jsem mu levačkou naznačila, že se řadím doprostřed. Auto mě dojelo, spolujezdec otevřel okýnko a začal na mě řvát (dost hlasitě, muselo to být slyšet snad i pár set metrů) cosi o debilech a krajnici. Nic jsem si z toho nedělala a vjela jsem na kruháč doprostřed, jak je mým zvykem po tom, co mě párkrát řidič při předjetí a hned následujícím odbočení z kruháče málem sejmul.

                  Řidič na mě začal najíždět, já odbočila na pravý bok auta přede mnou a prvním výjezdem pryč. Auto za mou troubilo, spolujezdec pořád cosi řval, já se neudržela a i při vědomosti, že za mnou nejedou psychicky vyrovnaní lidé, jsem jim naznačila cosi neslušnýho. Holohlávek vykřikl: „Běž za ní“ (a tedy velmi dobře věděl, že jsem holka). Řidič zahl na stejný výjezd, já rychle pádila na chodník. No, nechali mě být. Bohužel jen pro chvíli. Střihli si za městem ještě jedno kolečko, aby mě mohli v následujícím kopci s troubením a nadávkami předjet. Naštěstí se na mě už nelepili, ale asi jen díky tomu, že za nimi bylo další auto. Mohla jsem si sice svoji posunkovou poznámku na kruháči odpustit, ale vím, že bych to příště udělala taky. Umím si i představit, že by kobylí prdel vystoupila a nabančila mi, holka neholka.

                  Nikdo další mně nikdy na kruháči při mým stylu ježdění uprostřed nedělal problémy, ani k tomu není důvod, jezdím kruháče rychleji než auta.

                  Vlastně kromě tohodle případu a pár z dětství potkávám až na výjimky víceméně normální lidi, čím dál častěji i ty, kteří si za mnou radši na chvíli přibrzdí, aby mě mohli předjet bezpečně (ty už skoro na každý silniční vyjížďce).

                  0 0
            • Jaroslávek  

              Když jsem nedávno stál před přechodem a čekal na chodníku zelenou, najednou se tam objevil strážce pořádku a povídá: „Doufám pudete pěšky, že ?“ Takže asi bude někde ve vyhlášce, že přes přechod se na kole nemá jet, ale jít pěšky. I přesto jako řidič bych počkal a rozhodně nebudu nikoho mlátit.

              0 0
            • MatyxCZ  

              Je mi předem jasné, že mě za moji reakci pěkně sundáte, ale nešť, tak to beru. Osobně bych takového chlapa na místě seřezal jak dobytka, ale tu jeho výčitku chápu. Jak můžeme chtít toleranci po řidičích aut (bezpečné předjíždění, znamení směru jízdy (tzn. blinkr při objetí cyklisty) apod.), když sami na to kašleme ???? Vyhláška jasně říká, že pokud to není „přejezd pro cyklisty“, tak je cyklista na přechodu pro chodce povinen kolo vést. Jasná námitka .. proč ? A odpověď ? Proč má třeba v obci omezenou rychlost kamion, Porsche 911 i Trabant stejně na 50 kmh, i když mají totálně rozdílné jízdní vlastnosti a brzdnou dráhu ? Protože to jsou určitá ustanovená pravidla. Takže ještě opáčko, kterým opětovně neobhajuji chování onoho totálního hovádka … kdybys kolo přes přechod vedla, tak jak je stanoveno ve vyhlášce, tak nezastavil a nenapadnul tě. Možná prostá frustrace z toho, že on předpisy dodržuje a ty ne. Tak jako tak, prevence je jednoduchá … tam kde platí předpisy, tak je dodržovat (i když jsou občas naprosto stupidní, idiocké a postavené na hlavu), a jestli se to někomu nelíbí, tak terénu na vyřádění se je i okolo metropole pořád dost. Takhle to aspoň beru já a zatím bez konfliktu podobného charakteru.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                No, pokud žiješ v domnění, že byl řidič v právu, tak tě rychle vyvedu z omylu. Ovšem pokud chceš jen buzerovat Zlatku, tak máš bohužel pravdu.

                Každopádně nechápu tvůj náhled na věc. Asi víc řídíš, než jezdíš.

                0 0
                • wroum  

                  vysvetli mi prosim, proc by nemel byt v pravu.

                  0 0
                  • Thapsus  

                    Třeba proto, že zmlátit někoho za to, že jede na kole popřechodu je trestný čin.

                    0 0
                    • wroum  

                      uz to sakra pochop, neresim kdo koho zmlatil, to je vedlejsi a to sem uz odsoudil. kdyz vezmu ale ciste pravidla silnicniho provozu, tak byl ridic jednoznacne v pravu a Zlatka nemela na prechodu na kole co delat – a znovu durazne opakuju – co nasledovalo potom vubec neresim a neschvaluju, jen konstatuju, ze kdyz nekdo nekoho „zprasi“ tak nemuze cekat usmev a zalezi jen na tom jakyho magora zprasis.

                      0 0
                      • orca  

                        Takže mi chceš jako říci že kdyby tu nehodu vyšetřovali poliši tak by byl jen jeden viník a to Zlatka ??? Ty sa e mi snad zdáš… Když jeden udělá přestupek tak druhého NIC neopravňuje a ani neospravldňuje odělat mu natruc druhej přestupek .

                        Koukám fše je jen problém nás tady zabedněných a malých čecháčků. Pořád si tady hrajem na práva a kdo má větší atd …

                        0 0
                        • Vrci  

                          Policajti by vyšetřovali nehodu, kde by byla viníkem Zlatka (zaplatila by pokutu a škody na autě) a odděleně by vyšetřovali Zlačino napadení.

                          0 0
                          • Zlatka  

                            Já se picnu, neměla jsou to zde už oživovat…:-D Přes poliše bych to tenkrát ani neřešila, páč ten blb by mi mohl ublížit pak ještě více, páč si myslím že se vypařil rychle jen co zjistil že jsem holka a on zřejmě měl vypito, takže vyníkem by byl stejně jednoznačně ON. UŽ TO NEŘEŠTE.

                            0 0
                          • orca  

                            Nemá snad řidič jet tak aby neohrozil dalšího účastníka provozu ??? Dle mého ona by dostala 2000 za přejezd přes přechod ale obávám se že on daleko více . Vrazit do kohokoliv na přechodu – nevím nevím…

                            0 0
                            • wroum  

                              samozrejme ze ma. akorat si ale misto ridic dosad ucastnik provozu a je to presne to co celou dobu tvrdim, zlatka je taky ucastnik provozu. samozrejme. a samosebou do nekoho vrazit na prechodu se nesmi, ale je rozdil jestli sejmes babicku co prechazi na zelenou, nebo nekoho kdo ti tam vlitne a sam pri tom porusi predpisy!

                              0 0
                          • wroum  

                            presne tak.

                            0 0
              • Thapsus  

                Dobře, vezmeme tedy i my na kole zákon do svých rukou a řidiči budou souhlasně pokyvovat hlavou, tak jako ty, coby biker akceptuješ potrestání Zlatky zmlácením na přechodu ? Co třeba za předjíždění cykisty a nedání blinkru dva vyražené zuby, parkování auta na cyklostezce – natržené ucho, nedání přednosti cyklistovi zlomená ruka ? A jestli se to někomu nelíbí, ať jezdí s autem jen po zahradě. Bereš ? :-)

                0 0
                • kankrlicek  

                  On se Wroum dost špatně poslouchá, ale nic takového neříká :)

                  0 0
                  • Thapsus  

                    Já spíš myslím, že se tady do sebe zamíchali dvě jen zdánlivě související věci. Zkusím to shrnout: je úplně jedno, jestli Zlatka jela přes přechod nebo nejela přes přechod. Ten psychpat prostě evidentně čekal na jakoukoliv záminku někoho zmlátit. Zrovna tak mohl zmlátit chodce, že jde moc pomalu, že jde moc rychle, že dle jeho názoru mu vstoupil před auto, že se mu někdo otřel o blatník, že se mu někdo podíval do očí, že okolo projíždějící řidič nesvítí atd. atd. Jak už tu někdo řekl, taký pacient, který neustojí, že někdo jede přes přechod na kole, za volant prostě nepatří. Tečka.

                    0 0
                    • Darkson  

                      100% souhlas

                      0 0
                    • rasto  

                      souhlas

                      0 0
                    • wroum  

                      i pro ty nejnatvrdlejsi mozky:

                      vubec neresim napadeni Zlatky, to s tim nema nic spolecnyho a je to jen dusledek prvotniho pochybeni o ktery mi jde. i kdyby se potom misto rvacky na sebe usmali nebo si sli do krovi zasoulozit na znameni vzajemne sympatie nic nemeni na tom, ze cyklista jedouci na kole nema na prechodu co delat a tudis nemuze ocekavat prednost jakou maji chodci pri podobne situaci. kdyz sejme nekdo chodce prechazejiciho na zelenou tak je to neco UPLNE JINYHO nez sestrelit na stejnem miste cloveka na kole. samozrejme mysleno po pravni strance. a na magora kterej je schopen i pod sebemensi zaminkou vybouchnout muzes potkat treba v supermarketu nebo u holice. to je fakt a pokud mu das zaminku, tak nemuzes cekat ze ti da pusu…

                      0 0
                      • orca  

                        Obávám se že v tomto případě nemáš pravdu , žel precedens se nestal a pevně doufám že se nikomu nestane abychom zjistili jestli smí motorista beztrestně sejmout neukázněného cyklistu na přechodu (kde on evidentně porušuje předpisy) .

                        0 0
                        • wroum  

                          uz to nebudu resit ale pochybuju ze umysl budes schopen opravdu dokazat, takze nakonec jeden bude tvrdit to a druhej neco jinyho.

                          0 0
                          • morlo  

                            No, mam pocit, ze vetsina lidi ti vytyka, ze stavis jeji poruseni pravidel silnicniho provozu proti pokusu o ublizeni na zdravi (omezovani osobni svobody, napadeni, vyber si), pokud to chces slyset v pravnickych terminech, pac z moralniho hlediska porad nejspis nejses schopnej pochopit, co je horsi. Takze z jineho soudku ano, chodec, ktery prechazel na cervenou porusil pravidla, policajt, co po nem strilel, byl de facto v pravu, ale jeho donucovaci prostredky byly prehnany, prelozeno do cestiny se policajt zachoval jako imbecilni agresivni hovado. Nasledne byl potrestan, s pravni kvalifikaci jako zneuziti sluzebni pravomoci, to pro ty, co moralni charakter jeho cinu nejsou schopni pochopit. Sorry za tvrdost, ale ty jsi zacal neco s natvrdlymi mozky…

                            0 0
            • kurýr na bajku  

              To je mi líto, ale po tomto by mělo bejt všem jasný, co se děje na ulici.

              0 0
            • treatt  

              Je to sice dost stare, ale neda mi to, abych nenapsal. Docela sok. At si o me rika kdo chce co chce, tohle je neskutecny. Zlatko mrzi me, ze se Ti stalo neco podobneho, takoveho kretena zastrelit jako skodnou. Vubec mi hlava nebere, ze na bike foru se urcis za vinika Ty, ze si za to muzes sama. Verejne Ti vyjadruji plnou podporu a drzim Ti palce, at na nikoho jemu podobnemu nenarazis. Asi mam take lehke sklony k anarchii, ale zakon pro me svaty neni. Natoz vyhlaska. Kaslu na ni. Je pro me daleko dulezitejsi se chovat rozumne. Jestli nekdo neprenasi pres chore srdce, ze nekdo neni poslusna ovce a jako krizak zveda zbran moralky, ode mne by se dockal odpovedi stejne. A za to, ze vztahne ruku na holku, si zaslouzi rozsekat drzku na maderu. Rikejte si cokoli o tom, ze nasili plodi nasili, ale nemuzu byt tolerantni k nekomu podobnemu. Nezaslouzi si to. Howg

              0 0
        • dancing dog  

          ne je to spávně jinak: Nekopej protivníka do hlavy, dokud neleží na zem… zásada rozumných boj.stylů neprovozující obtížné až iracionální kopy na hlavu…

          0 0
    • morlo  

      Hmm, nejak ten svet prestavam chapat, agresivita mezi lidma rok od roku narusta, kde jsou ty casy, co se na sebe dokazali lidi z auta i usmat, ted jsou schopny se za hovadiny zabijet… ze je to sakra bavi… mozna v tom bude nejaka zakomplexovanost a neukojena ambice, tezko rict, kazdopadne je to spatny…

      0 0
      • mab  

        snad jen to ze aut je mnohonasobne vic nez pred 12ti lety kdy jsem delal ridicak a pritom cesty jsou skoro stejny, Lidi porad nekam spechaji a ono to nevychazi a pak jsou vsichni napruzeni. To neni omlouvani nekoho nebo neceho, jen konstatovani stavu na silnicich. Zlatej les.

        0 0
      • zirecek  

        Usmíváš se z auta?

        0 0
        • morlo  

          Jo, kupodivu jo, pokud zrovna ten, na koho se chystam krenit, nema zatmaveny skla… chapu, ze ti to v dnesni dobe prijde nemozny, ale ja jeste pamatuju, kdy to takova utopie nebyla…

          0 0
          • Dumbo  

            ak jazdiš IN HIGH (rozumej po brčku) :-) tak si teda dobry a za volant nepatríš :D

            0 0
    • Darkson  

      to je thread, že si průměrně inteligentní a sociálně přizpůsobivý jedinec říká, je-li to vůbec možný. já bych takový plevel opravdu střílel na místě, represe je v těchto případech zbytečná. především Zlatčin příběh je přímo horrorový:(. taky už jsem slyšel pár ostrých slov, ale vyběhnout z auta si na mě zatím nikdo netroufnul.

      0 0
      • Thidney  

        čímpak to asi bude? .-)

        0 0
      • Meesha  

        nj, tobe se to povida :-)

        0 0
      • blue  

        doufam, ze bys meril stejnym metrem i tem cyklistum, co si myslej, ze muzou vsechno, zvlast po praze se obcas tem ridicum nevidim… jako treba Zlatka… urcite si taky ridic, takze ti nemusim asi rikat, aby sis sam predstavil, jak by ses asi cejtil, kdyby se ti po odboceni na prazdnej prechod najednou nekdo priritil primo pred kapotu… trochu min hysterie a vic zdravyho rozumu by to chtelo na obou stranach

        0 0
        • blue  

          nedivim samozrejme, nevidim na klavesnici :-)

          0 0
          • Lone1  

            No konečně názor z nadhledu!Popíšu vám taky pár mých zážitků.Na kole jezdím i do práce,občas musím i na silnici,protože cyklostezky na sebe nenavazují.Jedu z kopce 60km/hod po hlavní silnici,najednou mně předjede jeep a metr přede mnou odbočí,aniž by se namáhal vyhodit blinkr.To nemluvím o tom,že jsem se málem leknutím poch…Hádejte,kdo seděl za volantem,ženská!Mís­tama máme cyklostezky široké i 2m,ale stejně musím zastavit,slézt z kola,protože pěkně po prostředku,mávajíc igelitkama do stran,tam leze nějaká matrona.Klasický případ,jsou maminy s kočárky,nejlépe dvě vedle sebe.Hrozně se diví,když se zeptám,kdy byly naposled u očního.Podo­týkám,že ty emblémy jsou velké 1m a jsou každý kousek vždy dva vedle sebe.Nedávno mně chtěly napadnout dvě baby,že jsem neuhnul z cyklostezky,když šli po ní ony a tak hezky se bavily.Přišlo mi to nejdřív k smíchu,páč mám metrák.Asi si myslely,že se baví se svým starým,byly děsně sprostý a ta jedna se na mně začala sápat.Teprve když poznala,že začínám vidět rudě,zatroubila na ústup.Vysvětlí mi někdo zdravým rozumem,proč tohle chlapi nedělají?

            0 0
        • mab  

          pokud dobre ctu tak Zlatka na tom prechodu mela zelenou! k tomu neni co dodat.

          0 0
          • blue  

            precti si vyhlasku a pak to zkus znovu

            0 0
          • blue  

            mimochodem si to rekl dobre… na prechodu, ne na prejezdu

            0 0
          • Meesha  

            to je snad uplne jedno ne? To jako mel pockat nez tam skoci cervena a pak jet? Ja kdyz je na prechodu zelena a nikdo nejde tak proste normalne jedu. A kdyz mi tam vjede cyklista, kterej se pohybuje nekolikrat rychejs nez chodec tak mi to vadi – nema tam co delat. Zlatcinu situaci sem konkretne nevidel, takze netusim jak to bylo… Sam sem takhle jednou na kole honil este zelenyho panacka na prechodu a taxikar co honil zelenou na semaforu a pak odbocoval mel co delat, kdyz sem mu tam vjel. Neco na me hulakal a klepal si na celo, omluvil sem se mu a fpoho…

            0 0
            • rock  

              Nikdy jsem tam nebyl, tak jenom pracovní hypotéza (a omlouvám se předem, pokud jsem tu situaci pochopil špatně). Pokud přijížděli souběžne, Zlatka po chodníku a rovně přes přechod, auto odbočující doprava – pak měli zelenou oba … auto má dávat přednost chodcům. Podobnou situaci znám z pohledu řidiče, je to chuťovka, pokud tam vlítne kolo. Nic to nemění na tom, že nechápu reakci řidiče, zvlášť pokud ji viděl včas :-/ …

              0 0
              • zirecek  

                Jestli tam není cyklostezka, jedná se o přechod pro pěší, pak tam člověk nemá co dělat na kole. Když tam na kole jedu, tak přibrzdím, jsem připraven projet nebo i sesednout z kola a vést jej přes přechod. Reakce řidiče je naprosto neadekvátní a v rámci obrany měl dostat pěkně na butku.

                0 0
          • black.horse  

            vím, že si tu udělám plno nepřátel, ale ona na tom přechodu v podstatě neměla co dělat… krom toho vlítnout do křižovatky takhle je taky pěkná kravina… zase na druhou stranu ta reakce toho dementa za volantem opravdu nebyla adekvátní a zachoval se fakt jak dement, ale pokud to mám shrnout, pochybili svým chováním oba dva, je fakt že jeden víc a druhej míň, ale nikdo nebyl bez viny…

            0 0
            • Zlatka  

              Ty nemůžeš být můj nepřítel… Ty ode mne nakupuješ pláště… :-D

              Dobrou noc.

              0 0
            • dodydody  

              Souhlasim ja na prechodu vedu kolo pokud sedim na kole tak mne nikdo nepusti ale pokud kolo vedu auta zastavej

              0 0
              • black.horse  

                no, já po přechodu většinou v klidu jezdím, ale jelikož sem cyklista, tak nepředpokládám, že mi někdo dá přednost, tak zpomalým a vždycky se pořádně rozhlédnu… já chápu, že lidi sou za volantem kolikrát jak prasata, ale kdybych jel v autě a cyklista mi tam vlítnul, tak nevím jak rychle bych zareagoval… takže prostě všeho s rozumem…

                0 0
            • chodec  
              • po minulé diskusi o pravidlech provozu jsem se zařek, že už na osvětu a přísun nepopulárních informací kašlu, ale jak se zdá „vstanou noví bojovníci“ – jinak souhlas – ten chlap byl sice debil, ale debil co mohl být žel bohu oprávněně nasr…, že si cyklista dovolil použít přechod pro chodce. Osobně to řeším jako ty v příspěvku níže – po chodníku jezdím neb se někde na ulici v hustém provozu necítím, ale když někdo jde tak seskočím z obrubníku či zastavím nebo zpomalím podle situace a objedu i třeba kousek po silnici a na přechodech se chovám jako škodná – počítám s tím, že ti okolo mají důvod mě sestřelit a dávám si větší bacha než když jdu pěšmo.
              0 0
        • Darkson  

          zlatka psala o tom, že se zničehonic nepřiřítila, nýbrž pohledem zkontrolovala, zda jí řidič vidí. dělám to stejně.

          0 0
          • blue  

            a to, ze se ohlidla, ji nejak zprostuje povinnosti dodrzovat predpisy nebo dava nesmrtelnost ( jak uz psal wroum, to ze me ridic vidi, to vubec nic neznamena…)? ano, taky je porusuju jizdou po chodniku a po prechodech, ale s plnym vedomim toho, ze porusuju zakon a podle toho se pritom taky chovam, nemam zapotrebi vyvolavat naprosto zbytecny konfliktni situace...... takze po chodniku treba rozhodne nejedu pres plnou tramvajovou zastavku, nebo kdyz se blizim na kole k prechodu, kde uz sviti zelena a vidim, ze tam jede auto, tak radsi pribrzdim a pockam a rozhodne mu tam nevjedu… je sice smutny, jak se ten ridic zachoval, ale ruku na srdce, nektery lidi se nepoucej pouhym vysvetlenim, ze neco nemaj delat a policajti nemuzou stat na kazdy krizovatce… a jeste lepsi by bylo, kdyby si takovej konflikt kazdej vyzkousel z opacny strany „barikady“, pak my mozna zacal premejslet trochu dal o ruznejch dusledcich takovy situace

            0 0
            • Medunka  

              Do pismenka souhlasim Proc drazdit hada bosou nohou, nejsme narod cyklistu¨.

              0 0
            • Darkson  

              nedovedu si představit, že v praze slézám z kola na každým přechodu. to je fakt nereálný. jinak taky porušuju předpisy s vědomím možných důsledků- jízda po chodníku, na přechodu. na silnici jezdim podle předpisů a stejně jako Ty si raději přibrzdím, i když jsem na hlavní a vidím auto na vedlejší. jako nejspolehlivější se mi jeví právě oční kontakt, vždycky koukám řidičům do očí, když to jde. v případě Zlatky bych se zachoval naprosto stejně, zkontroloval odbočující auto, zda mě vidí a jel na zelenou. člověk, kterej Tě v takový případě úmyslně sejme, nemá na sinici co dělat.

              0 0
              • blue  

                jenze na ten ocni kontakt se nemuzes spolehat, i kdyz se ti zda, ze se na tebe kouka, tak to tak vubec nemusi bejt, on te v ty vterine, kdy na nej koukas, vubec nemusi zrovna videt

                0 0
                • Darkson  

                  pokud na mne nekouká, nejedná se o oční kontakt a předchozí předpoklady neplatí:-).

                  0 0
                  • blue  

                    ale no tak… to ze ma tvym smerem otocenej oblicej jeste neznamena, ze na tebe opravdu kouka a hlavne ze te taky vnima

                    0 0
                    • Zlatka  

                      U toho mého případu jsem zcela přesvědčená, že mne viděl, mrkli jsme si do očí a on to prostě udělal naschvál, kdyby jel rychleji tak si to doufám nedovolí…:-( I tak to ale byla šlupka do zadního kola jeho levým blatníkem. Kdyby z druhé strany stálo auto, tak mne má na kapotě, nebo pod koly. No už to radši nebudu dál komentovat, jen nehezká vzpomínka.

                      0 0
                      • orca  

                        škoda že to nikdo neviděl a nikdo nezavolal poliše – asi by si to frajer pěkně odskákal… měla jsi zůstat ležet na zemi a volat poliše…

                        0 0
                    • Darkson  

                      myslim, že do 10 metrů, pokud oba stojíme, poznám, jestli se řidič kouká na mne nebo do blba. a pokud odbočuje doprava a nepodívá se, jestli tam stojí chodec nebo sedí cyklista na kole, tak nemá mít papíry

                      0 0
                      • blue  

                        spravna poznamka – pokud oba stojite… kdyz se to odehrava v momente, kdy oba jedete soubezne, je to neco uplne jinyho, ten ridic nemuze porad jen koukat na to jedno misto u prechodu, taky by mel treba pri odbocovani kouknout do zrcatka, aby vedel, jestli to berou na vedomi auta za nim, ze odbocuje, to sou prave ty kriticky vteriny… ono to fakt neni tak cernobily… ale asi nema cenu to dal rozebirat, ja se radsi budu spolehat jen na to, az mi da ridic dostatecne najevo, ze me bere na vedomi, tobe preju, at se ti ocni kontakt jednou nevymsti :-)

                        0 0
                      • Vrci  

                        jak jsem již psal: Co když řidič na základě očního kontaktu poznal, že ho cyklista vidí a proto se domníval, že mu tam nevjede, když cyklista nemá přednost a zpomalil?

                        0 0
                        • enjoy  

                          v atoskole me uci,abych vzdy ocekaval nejhorsi a choval se podle toho.asi dobrej oddil:-)

                          0 0
                        • black.horse  

                          podívej se Darksonovi do učí a taky ztuhneš na místě:-D

                          0 0
                    • kankrlicek  

                      jo, jo. Jel jsem autem po vedlejší. Hlavní kolmo na můj směr, zatáčel jsem doleva na hlavní. V protisměru po vedlejší jel cyklista, jel rovně. Podíval jsem se na něj, on na mě – a já jako bych ho vůbec neviděl, jsem mu těsně před kolem zahnul. Kdyby nebrzdil jak o život, tak jsem ho sejmul. Zkrat jak kráva. Opravdu jsem ho viděl, ale choval jsem se, jako by tam nebyl… Došlo mě to ihned, ale zastavit a omluvit jsem se nedonutil, neb jsem cítil, že bych mohl dostat po papuli :)

                      0 0
    • Ice-goofy  

      Tak to me dostalo .. Ja nechapu jak nekdo muze resit problemy silou…Ok chybu nekdy udela kazdej at je clovek za volantem ci na kole, ale resit to kopanim do cyklisty mi zrovna moc normalni neprijde…

      0 0
      • black.horse  

        asi poslouchaj Kabáty: Zkusíme to silou, jako Chaňa s Rylou :-)

        0 0
        • Ice-goofy  

          Asi jo zrejme se divaji i moc na akcni filmy ;)

          0 0
          • black.horse  

            aha, to by pak bylo: Zkusíme to silou, jako Batman s Xenou…:-)

            0 0
            • Ice-goofy  

              Ale nekdy to tak vypada ne? Ja teda mel jen jednou konflikt a to bylo ze jsem jel na silnicce po rozbite silnici a klickoval jsem mezi dirama bylo to malo frekventovana silnice ( jasne moje chyba ) zatroubilo na me auto a po tom co jsem uhnul zabrzdilo a vystoupili z nej tri ranari uz jsem si daval kolo pred sebe radeji , ale ja se omluvil rekl jim, ze at se podivaji na silnici , ze proto jsem klickoval a dva to nechteli pochopit , ale ten nejmensi to uznal a nastesti nasedli do auta a odjeli… :D

              0 0
              • black.horse  

                no, když nad tím uvažuju, tak sem snad ještě žádnej konflikt neměl… teda aspoň žádnej, kdybych stihnul někoho atakovat nebo on mě, jinak situací kdy sem si pěkně odplic aspoň stihnul zařvat sem už taky pár zažil… když ale udělám chybu(jako cyklista i jako řidič), tak se vždycky omluvím, aspoň nějakým gestem, většina rozumných lidí to pochopí… a debilovi nevysvětlíš… je fakt, že sem párkrát měl sto chutí si někoho z auta vytáhnout, ale nějak sem to nikdy nestihnul:-)

                0 0
                • Ice-goofy  

                  Ja jinak tez nemel konflikt (krom toho co jsem popsal) troubeni aut uz beru, ze nekteri si obcas chteji vyzkouset jestli jim to funguje ;) a tez se gestem omlouvam pokud se mi neco podari ;)

                  0 0
            • Zlatka  

              :-(

              Já nejela rychle (je to do mírného kopce) a ta zelená tam právě vlezla, přesně se semaforem kdy on odbočoval do prava, ani neblikal myslím, ale to už si nepamatuji dobře. Cykloztezka vpravo směrem Evropskou nahoru od kulaťáku není, nebo tehdy žádná nebyla, možná na druhé straně teď je. No každopádně si dám teď větší pozor, sice to neznamená že bych kolo i tam přes přechod vedla…

              0 0
              • smallbrother  

                Na tyhle zážitky je lepší moc nevzpomínat. Snad se ti ulevilo když jsi nám to napsala. Dobrou noc. :)

                0 0
              • black.horse  

                taky bych neslejzal z kola, jen sem v tomhle radši víc opatrnej, nestojí mi to za ten úraz, úrazy zvládám i jinde než na křižovatce:-) je fakt, že hodně člověku pomůže když si zkusí obě pozice, jak za volantem, tak za řidítky…

                0 0
              • Peslezedirou  

                Na evropské začíná cyklostezka až na horoměřický, za tím přechodem, kde do tebe vrazil a vede do Šárky. (nechápu proč cyklostezku nemohli protáhnout až do Dejvic) Raději než jet podel evropské, tak to raději vezmu po „staré kladenské“. Je to sice pomalejší, ale provoz je tam manší a můžu to tam různě střihnout po chodníku.

                0 0
    • kurýr na bajku  

      Mám se k tomu vyjadřovat ?

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Nechci vás moc rozmazlovat… Jde o to, že každej pražskej cyklista vyjíždí do boje ozbrojen minimálně zámkem… Na tom pak stavíš sebeobranu. Chtěl sem dát smaila, ale došlo mi, že je to blbost…

      0 0
      • VencaV1  

        Mozna by se vyplatilo zalozit skolu bojoveho umeni se zamkem na kolo. :)

        0 0
    • vlk  

      Koukám, že to máte v Praze docela vostrý.To u nás na hanané jsou řidiči o něco klidnější.Ale i tak raději když jedu s camelem mám na tom pásu přes hrudník zavěšen pepřák(i když primárně na psy-po pár nepříjemných zkušenostech)­.Člověk nikdy neví s kým se setká.Ženám bych doporučil pepřák vždy sebou.

      0 0
      • zirecek  

        Takový přístup není dobrý, :-$. U žen ve větším městě ano.

        0 0
    • McBlacky  

      normálně mám asi kliku ale včera jsem to málem dvakrát zatáh taky :/

      1. klasika jedu Ječnou po tramvaji, na křižovatce se Štěpánskou zelená rovně, což ovšem auto odbočující doleva nezajímalo.
      2. na výjezdu ze Žlutých lázní mi to maník vpálil na chodník že jsem tak tak stíhal dát myšku a brzdy.

      kdybych nejel na fullu ale na silničce tak jsem dvakrát zrakvenej… nebaví mě to

      0 0
    • Janek33  

      Chování některých lidí je opravdu šílené a je jedno, jestli se jedná o řidiče automobilu, cyklistu nebo chodce, když je někdo blb. tak je úplně jedno v jaké je kategorii. Co se včera stalo mě, jedu na in line bruslích v Mostě, kde je pěkný okruh kolem koupaliště Benedikt a ten okruh slouží pouze pro chodce, cyklisty a bruslaře, jde o klasickou stezku pro chodce a pro cyklisty. Najednou proti mně vyrazí auto na plný plyn, naštěstí přede mnou byla rovinka a já ho viděl včas. On však ani nezpomalil, ani neuhnul, musel jsem skočit do trávy. V tom autě seděl cikán (asi 50 let), tak jsem zakřičel zasranej cikán. On po chvilce zabrzdil, otočil auto a opět se řítil na mě, chtěl mě sundat, tak jsem znovu musel uskočit. Ten cikán byl nalitej jako prase a málem mě za tu nadávku zabil. Co si o tom myslíte, jak byste reagovali vy?

      0 0
      • Lance  

        jak to tu ctu, tak se mi otvira nuz v kapse, ale snazim se drzet abych nerekl neco co by mohlo zavanet r......m!!! V posledni dobe tu jsou bohuzel thready, pri kterych moc do smichu neni:(

        0 0
      • pos3k  

        benedikt je celkove na inline na pikacu :-/ v lete jsem tam byl asi 2× (rano a vecer) a hotove peklo (v poledne to tam musi byt masakr, lidi necumej kdyz lezou na „stezku“, dotoho se motaj chodci v obou pruzich, amminy s kocarama, „cyklisti“, dalsi inlineri…sikovbne postavene obcerstveni.. ..skoda ze nekdo nemel mozek a neprosadil aspon jeden jetelny okruh na sibeniku misto tech novych vysypanych cest ktere znicily vsechny pesiny, v planu je matylda…buhvi kdy.(rok, dva)..ale uz jen na kole je to tam jak na vidrholci, vitr je tam neprijemnej a neni ochrany

        takhle me skoro kdysi nabrali MP, prijizdeli na okruh od vtelna (asi mel v hlave prednost zprava) :-/ nastesti jsem ubrzdil a neskoncil jim v kufru

        0 0
        • Janek33  

          Já na Benediktu jezdím brzy ráno, kdy je tam prakticky úplně prázdno, to se jezdí dobře. Akorát mám občas problém, protože je tam pruh pro cyklisty a pruh pro chodce. Logicky jezdyím v pruhu pro chodce a pruh pro cyklisty nechávám pro cyklisty. Občas mě překvapí, když v zataáčce proti mně vyrazí cyklista v mém pruhu, srazí mě a ještě mi nadává, že se mu motám pod kolo. Jak říkám, blbci se najdou ve všech řadách. Ale to auto mě opravdu překvapilo, protože tam nemá co dělat a když už, tak by mohl projet jako člověk a ne jako šílenec smyslů zbavený. Co kdyby tam za zatáčkou potkal ženskou s kočárkem? Tak je po ní.

          0 0
          • pos3k  

            mam pocit ze se pruhy obcas vymeni, tj cyklo a chodci je v jednom useku vpravo a dal zas vlevo.. optimum je jezdit na care :-) a pokud mozno stejnym smerem jako vsici :-)

            0 0
          • zirecek  

            Ano, tak je po ní a Nova má pěkný příspěvek.

            0 0
      • MARIN  

        Odstehoval bych se z Mostu nekam do Krusnych hor. U nas v horach na Mezaku ty snedoobcany nemame – asi je tu na ne zima ale zase se tu nedaj provozovat inlajny :)

        0 0
    • Honas  

      Demence svetu vladne!!! Idiot se najde jak mezi cyklistama, tak mezi ridicema, natoz i mezi chodcema!!! Takze se nedivim, ze v centru Prahy na me vystartoval tramvajak, ze jedu po kolejich, nedivim se, ze jsem dostal na tlamu na Andelu od taxikare, kdyz jsem pred nim hodil mysku aby me nesrazil, a ze jsem jednoho manika stahnul z kola, kdyz srazil holku s ditetem na sedacce za sebou?! Tech par facek za to stalo!!! je to vzdy vychovne, skola … jak pro me, tak i pro ostatni! Od te doby jezdim opatrneji

      0 0
      • zirecek  

        Demence světu nevládne. Stačí když se každý chová přirozeněji, „normálněji“.

        0 0
        • Honas  

          Bohuzel, to spis paroubek prestane byt blbcem .. nez se lidi zacnou chovat normalne!:(

          0 0
          • Radek Broz  

            :D

            0 0
          • rasto  

            proc si myslis, ze Paroubek je blbec, primitive?

            0 0
            • wroum  

              chova se tak. je to nabubrelej chudak s arogantnim chovanim, kterej bude vsem delat jen problemy, protoze mu vzali hracku a vyprazdnili koryto. Paroubek byl a je normalni hajzl. kterej ze vseho zdimal jen prachy a veskerou praci za nej delali vzdy jini, on jen sliznul smetanu a prihraval ksefty kamaradum. Tot volna citace vyjadreni byvaleho spolupracovnika z prazskeho magistratu.

              BTW: myslim ze i jen jeho povolebni projev by stacil i na horsi hodnoceni.

              0 0
              • zirecek  

                Usuzuju jen z toho, co jsem prozatím viděl a slyšel. Zástupci ODS mi připadají obecně arogantnější v chování. Navíc povětšinou nepodloženě někdy až trestuhodně mluvili o ostatních a jejich činech, když se je někdso zeptal, jak by to řešili oni, většinou neřekli nic kloudného.

                0 0
                • wroum  

                  u nikoho sem este nemel takovej pocit, ze je nebo se snazi byt diktator. a este nikdo se od komunismu nesnazil o takovou cenzuru jako Paroubek – viz napriklad odvolani redaktora Borka

                  0 0
                  • zirecek  

                    Nechci se vyjadřovat k tomu co kdo a jak dělá. Šlo mi jen o formu vystupování, mluvu, komunikaci. V tom mám prostě časem spojeno ODS=arogance. Vím, že i tam jsou nearogantní lidé, ale co do vystupování v médiích, je to bídné. Korunou toho je pan prezident Klaus.

                    0 0
                    • Peslezedirou  

                      Mě zase přijde, že je to strana lhářů. Už jen jak na úvod mystifikuje její název ODS = občanská demokratická strana :o) Ale to se dá použít i na jiné strany :) Malinko bych její název rozšířil, nebo spíš upřesnil.

                      0 0
                    • wroum  

                      tak v tomhle se neshodnem.Klaus je dobrej prezident a lepsiho cloveka na tenhle post podle me ted CR nema. nerikam ze ODS je jedina moznost nebo ze sem jeji velky obdivovatel, ale je mi mnohem blizsi nazorove, vystupovanim, argumentaci… nez vlada CSSD, ktera mi prijde jak kdyby udelali vladu z vedeni JZD. V CSSd neni jedinej clovek o kterym bych mohl rict ze na me pusobi jako inteligent a kterymu bych veril. Kdyz otevre Paroubek hubu a zacne tim svym „Podivejte se…“ tak mi prijde jak svetak, kterej vsude byl a vsechno zna a pritom si nevidi ani na spicku nosu. Neni nahoda ze nejen cesti politici ho prirovnavaj ke Gottwaldovi. Skromach, Sobotka… skoda slov na komentar.

                      0 0
                      • zirecek  

                        Neshodnem se. Můj názor je, že prezident, v rámci ČR – kolik má pravomocí, by měl být méně politikem, aby vyvažoval dění na scéně nejen politické. Václav Havel, ať byl jakýkoliv, nebyl přímo politikem, což byl velký přínos. Václav Klaus svým často namyšleným postojem není nejvhodnější. Ale chápu, v ČR není nikdo jiný, kdo by tam logicky tehdy měl nastoupit.

                        0 0
                      • zirecek  

                        Ale jo, shodli jsme se, že se neshodnem, :-)). Pěkný víkend.

                        0 0
                      • rasto  

                        mno, je videt, zes hezky propadnul propagande ala bulvar MfD :-/ hochu hochu podle toho, ze nekdo vypada jako chlap s gulama, tak je lepsi nez nekdo s brichem?? takze lepsi hloupy primitiv, ktery hrabe pro sebe (byt za 8 mil.+zkrachovana firma) nez nekdo, komu jde o dobro vsem?? tss mel bys navstivit Argentinu/ Uruguay, abys videl, jak vypada pravicova politika v praxi (myslim tim zruseni socialnich vymozenosti.). na prozreni by Ti mohla stacit i navsteva Slovenska: zajdi si do nejblizsi vesnicky a podivej se pozorne, v jakem stavu tam maji soukrome nemovitosti/ verejne statky…

                        mno, tak takove veletoce, co provadi Topolanek u Paroubka snad nehrozi

                        novinky.cz: 1.5. 2006 11:54 – 15:51 Aktualizováno PRAHA – Topolánek řekl, že ve společnosti se pomalu „začíná vytrácet povědomí, co znamenal komunismus“. „Jsme tu, abychom komunisty zahnali zpět do děr,“ řekl publiku emotivně Topolánek. Ten dále uvedl, že jeho strana bude i po volbách razit vůči KSČM tvrdý kurs.

                        Ihned.cz: Praha, 13. 7. 2006 – rozhovor s Topolánkem

                        Důležité nyní je, jak se zachovají komunisté. Zcela evidentně to bez jejich participace na zvolení orgánů sněmovny nepůjde. Myslím, že to všichni pochopili. Pochopila to média, pochopila to snad i veřejnost.

                        uvidis, co se bude dit po privatizaci nemocnic. se podivej na dopravu v Usti nL. – po privatizaci monopolniho DP (Tebe se ale MHD netyka, ty proste rad jezdis v aute.).

                        0 0
                        • wroum  

                          tak je fakt ze Rudy Pravo nectu :-)

                          cemu rikas socialni vymozenost? porodny na kterym by vydelali akorat cikani? socialni davky ktery nikoho nenutej pracovat protoze jsou stejne vysoky jako nejnizsi platy? progresivni dan, ktera demotivuje? Stavba stadionu na fotbal za (nejen) moje penize? Vyvlastnovani pozemku obycejnych lidi kvuli investorum, ktery tu budou jen po dobu danovych prazdnin a nesplnej ani pulku zavazku? …

                          ad ta citace: vsechny dalsi moznosti byly vycerpany a to predevsim diky totalni neochote Paroubka se nejak smysluplne dohodnout, on totiz jedna podle hesla: kdyz sem nevyhral, tak aspon vsechno poslapu a vsem budu skodit. Myslim ze paroubek ma sny o tom jak je neomezeny diktator a vsichni ostatni na nej drou na polich a v TV a novinach jsou jen zpravy, ktery nahravaj jemu osobne a tudiz prosly cenzurou.

                          a privatizace nemocnic je IMHO cesta jak zkvalitnit peci o lidi. Kazda firma co se musi spolehat sama na sebe se snazi delat veci vzdy co nejefektivneji a co nejlip. a neverim tomu, ze by nasledek privatizace byl opacny, to by byl rychlej konec a to neni v tomhle pripade mozny.

                          a ohledne MHD: nikdo nemuze cekat ze budou jezdit autobusy zadarmo a bez smluv, dluh uz takhle byl dost velkej a chybu vidim predevsim na kraji. dopravni podnik mel snahu o dohodu, kraj stale mlcel. kdyby byl DP statni, tak to budem platit vsichni do nekonecna, takhle pokud se dohodnou na novy smlouve, tak to bude naprosto korektni obchodni vztah – co si objednam, to si zaplatim a to dostanu, a ne ze nic neobjednam, nic nezaplatim a este budu nadavat ze to nemam!

                          0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Ty už to nehul :-DDD

                          0 0
              • Jenda  

                takze je to zcela standartni politik ne?:-) nebo je tam snad nekdo jinej?

                0 0
    • kolombo  

      Pokud máš číslo auta, tak kontaktuj policii. Pokud řidič neunese tíhu provozu a vybíhá z auta a tluče další účastníky silničního provozu, tak nemá na silnici co dělat.

      0 0
    • Janek33  

      Byl jsem na dovolené na kole v Českém ráji. Jedu z kopečka jednou vesničkou a vidím, jak z vedlejší silnice přijíždí traktor s přívěesem, rozhlédne se, zřetelně mě vidí, ale přednost mi nedává, vjel mi přímo do cesty, jen tak tak jsem se mu vyhnul. Dojel jsem ho a ukazuju mu, že mi nedal přednost, on neváhal prudce strhnul volant a já jsem letěl do příkopu. Nemohl jsem vůbec nic dělat, traktor rychle ujel a já jsem jen bezmocně ležel v tom příkopu a čekal až se trochu proberu.

      0 0
      • zirecek  

        To už zbývá počítat na silnici se vším nebo vozit na řidítkách kulometní hnízdo a na horní rámové trubce granáty, :-). Co se ti stalo?

        0 0
    • martt  

      Tato dievcina sa zase nenechala len tak mlatit, podla fotiek nakladala utocnikovi tiez celkom intenzivne www.citynoise.org/article/2770

      0 0
      • dieegoo  

        To se jí snažil ukrást kolo pod zadkem?

        0 0
        • martt  

          Nie nesnazil, snazil sa ju zmlatit.

          Cital som kdesi aj jej komentar.

          Chlapik vyhodil z auta odpadky a ona ich vzala a hodila mu ich cez okno naspat. Na to ju zacal mlatit.

          0 0
          • Dumbo  

            hm, :-) tak ked je to pravda, rozhodne fandím tej kočke… a takému zrmdovy ktory mláti ženu treba zaobstarat mocnejsieho protivnika ktory mu nakope do ciferníku… ono taky chlap je podla prieskumov psychologov ubožiak ktory v detstve zažival šikanu, dovolím si jeden citát „Už nemôžeš čakať fér žiaden súboj na paste, 10 ta zvalia na zem a skopú ťa na ceste. Keď si sám a ich je veľa, majú široké ramená, keď je však sám ako aj ty stojí ako socha kamenná.“ autora tohto textu zverejnovat nebudem… :-) je to imho trochu ina hudba, ale vtomto teda pravdu ty chlapci maju…

            0 0
      • Jenda  

        mladeznik mel kliku ze se holka nezna s kuryrem – to by ho vzala po kebuli tim U zamkem co ji tak pekne couha z levy zadni kapsy:-)

        0 0
        • martt  

          podla vsetkeho aj ona bola kurierka :-)

          0 0
          • Jenda  

            no jo ale torontska, toronto je proti Praze opravdu oaza klidu miru a bezpeci (i kdyz ted si vzpominam jak jsem tam na ulici cetl ze policie hleda nejakyho zlutaka co prisel do lazni zastrelil tri jiny zlutaky a zase odesel – hotova detektivka:-)

            0 0
    • hannawald  

      delam to uplne stejne jako Zlatka. Rozhlidnu se a kdyz vidim, ze me na me ridic kouka, tak jedu. Prijde mi to jako takovy idealni reseni pro obe strany. Nez to kolo prejede, on pomalu ani nemusi zabrzdit, kdybych to prevedl na opacnou stranu, tak bych mohl na to na kole slapnou, rychle sesednou z kola a schvalne mu tam vlizt jako chodec. Takhle do toho jen slapnu na kole, abych urychlil jizdu a ridice nezdrzoval, vzdycky mi to prislo jako nejlepsi reseni pro obe strany… jinak moje story: jedu si to dolu z kopecka a pres cestu koleje. Tenkrat jsem mel jeste krose, za mnou se objevilo auto. Nechci ho zdrzovat, tak zajizdim uplne ke kraji a kolo najelo podelne na kolej, smyk a jsem na zemi. auto za mnou to ubrzdilo, ja byl odrenej a dira v hadrech a kolem projizdi kamion a spolujezdec v nem vykoukne z okynka a jeste zakrici dobre ti tak ty blbecku. Pouceni pro priste: jet si v klidu svejch tricet pet na kolejich a nesnazit se nikomu vyhovet:o)

      0 0
    • soc  

      No nedavno jsem takhle jel domu z prace. Jedu si takhle po kraji silnice (po tom spravnem, podotykam) a najednou zpoza zatacky vyjelo auto. Jelo naprosto vesele v protismeru. Kdyz me posadka auta videla (byli to dva romove, ale to neni az tak smerodatne), nejen ze neuhla, ale naopak auto naprosto vesele pokracovalo v jizde v protismeru. Chvili jsem premyslel, jestli se jim vrhnu na kapotu, potom jsem si to rozmyslel a uhnul. Na chodnik. Probehla konverzace v duchu kdo je vetsi kosoctverec a vzdalili jsme se od sebe. Nicmene ja jsem koukal rychle zmizet, protoze jsem se bal, ze se auto otoci a slovni argumentaci nahradi necim padnejsim. Na druhou stranu musim rict, ze v Brne potkavam i spousty slusnyvh ridicu…

      0 0
    • Gatier  

      ako tak pozeram, dost z vas ako napr. wroum by proste dupla na plyn, len aby dokazala svoju pravdu. a co to riesi? ja by som kludne toho cyklistu pustil.

      0 0
      • wroum  

        dokazat pravdu? maximalne zpetne. klidne bych pustil i ja, ale zalezi na situaci. kazdopadne sem pro to, aby ten kdo ma prednost, se rozhodl da pusti ci nikoliv – ma na o koneckoncu pravo a ne ze tam nejakej magor vlitne a pak bude este drzkovat.

        0 0
      • martt  

        Ty si ale dlhe roky zil vo Viedni (ak tam este stale nie si), takze sa nepocitas. Inac vo Viedni sa tiez jazdi na bicykli celkom drsne, nie ako u nas v Mödlingu. Vo Viedni to obcas seknem aj na cervenu ak uz predo mnou beztrestne presli nejaki ini cyklisti.

        0 0
    • Thapsus  

      No výborně! Nejsem si jistý zda to Wroum a VencaV mohou myslet vážně, pokud ale ano, přeju jim, podle stejné logiky, až někde nedají v autě blinkr,nebo nerozsvítí světla, je někdo vzal tyčí po hlavě s argumentem, že si to aspoň budou příště pamatovat :-). Protože zákon je přece svatej, člověče !:-)

      0 0
      • Thapsus  

        Jé, omlouvám se VencoviV, je v tom nevinně, špatně jsem přečetl autora příspěvku. Promiň.

        0 0
    • dieegoo  

      Docela by mě zajímalo, jestli cyklista může jet po přechodu, pokud na silnici není vyznačená cyklostezka, ale na semaforu je i postavička cyklisty společně s chodcem.

      0 0
      • Manas  

        Myslim ze muze ale nema prednost. Ale jistej si nejsem. Ja radsi chodim obcas.

        0 0
      • Vrci  

        svislé značení má přednost před vodorovným, takže může.

        0 0
    • Otelo  

      na biku nejazdim podla predpisov ale v prospech svojho zdravia, cize si nikdy nenarokujem prednost pred autom a aj ked mi to na ceste umoznuju znacky, snazim sa jazdit tak, aby som auta neobmedzil.

      na prechode prechodcov je clovek lovna zver, pred auto vchadzam az ked vidim ze mi zastavuje, nie ked vidim ze si ma vsimol (co nemusi byt pravda).

      …****** co si vystupi z auta na cyklistu/chodca by som nazad dokopal cez celne sklo. daktorym ludom skutocne jebe.

      0 0
      • Dumbo  

        „daktorym ludom skutocne jebe.“ konecne nejaky domáci, hned som rozoznal košický slovník, :-) zdravím ta ! :D

        0 0
        • Krys  

          Košicky sa to píše dziga a nie jebe. Napr.: Daktore ľudze totaľne dzignute. ;)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.