Kompatibilni plast na kolo + pevná osa na trenazer.

9 nepřečtených
  • Stevenson

    Ahoj, chtěl bych vas poprosit o radu s technickym dotazem. Chci se koupit plášť na trenazer, mám kolo cube nuroad pro 2022 a kola jsou následující: CUBE GR 2.3, 622×23C a pláště tam mám ve velikosti 40–622. Koupil jsem si plast z decathlonu ve velikosti 700×25 a posledni cast mi proste nejde nasadit i pres pouziti hrube sily, takze predpokladam ze jsem koupil maly plast. V tech cislech se nevyznam, poradili byste mi prosim? Případně odkázali na koupi kompatibilního.

    A prosím ještě jeden dotaz – na svém kole mám pevnou osu 12×142mm, AXH a rychloupinak u zakoupeneho trenazeru je moc kratky… Nevíte o nějaké pevné ose, která by šla dát na mé zadní kolo a zároveň to bylo možné posadit do trenazeru?

    Prosím jen o seriozni rady. Diky moc!!

    0 0
    • Johny.Merida  

      Ty čísla jsou stejné (viz např foto) pro pláště 28", značí se to oběma způsoby. Plášť máš správně, jen ho neumíš nasadit. Musíš patky pláště dostat do středu ráfku (žlábku) a pak se s přetažením na protější straně poprat.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • jIrI___  

      Plášť si koupil správný, budeš muset použít hrubší sílu nebo změnit techniku :). Na pevnou osu potřebuješ do trenažéru osu s redukcí. Já mám trenažér Elite, jak vypadá osa jsem ti vyfotil (pevná osa se vysroubuje a místo ní se dá tento rychloupínák).

      0 0
    • Kouba_2005  

      S nazouváním zační proti ventilku a poctivě tlač patky do středního žlábku ráfku, jak píše Johny. U ventilku skončíš a uvidíš, že to půjde mnohem líp. Některý pláště jsou holt těsnější, tak je potřeba přizpůsobit proces.

      0 0
    • Petr L2  

      Redukci hledej třeba tuhle od Elite

      0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj, mám tu další mechanicke okénko. Má někdo trenažér Elite Novo Force? Zadní stavbu mám na silničce 12×142mm, dokoupil jsem redukci na pevnou osu, ale nedostanu rychloupínák mezi čelisti uchycení. TVL zase past za pastí :-)

      0 0
      • Peslezedirou  

        Co dělám špatně? :-o

        0 0
        • pumpy  

          Musíš ten stříbrný bazmekt, do kterého dáváš to osu zašroubovat. Zkus s tím otočit a uvidíš že to jde a místo pro osu si tak upravis na požadovanou délku.

          1 0
          • Peslezedirou  

            Heureka!!!! Super, moc děkuji. TVL normálně jsem se opotil. Druhá část kleští je na závit jak píšeš. Uf uf, hotovo :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.