• fikusben

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké byste mi doporučili kolo pro mamku. Jezdí jenom v létě a donedávna měla jenom starý favorit bez převodovky, takže není vůbec žádný náročný jezdec a cokoli bude lepší než to co měla. Budu rád za jakékoliv rady/doporučení.

    0 0
    • palo7  

      E-bike full. Bude to pohodlný a moc se nenadře. Vybírej nejvyšší modely, líp to jede.

      0 0
    • Jakobo  

      Tak predpokladam, ze strop bude nejakych 5–7000 Kc a ze na kole fakt jezdi jen pro rohliky a obcas ke kamardce na navstevu. Potom zajdete do obchodu a neco vyberte. Nejlepsi by pro ni bylo jednoduche kolo s prevodovkou vzadu, stacil by 3 rychlostni Nexus, klasicky damsky ram. Takovy styl holandske kolo. Funkcni, jednoduche, spolehlive. Jo a hlavne at to ma poradne celoobvodove blatniky a uplne nejlip jeste poradny nosic s kosikem vepredu i vzadu.

      Pak je jeste druha moznost a to vzit ten stary Favorit (nebo asi spis Esku ci co to je) a dovezt nekomu, kdo to za levny peniz opravi a privede zpet k zivotu. Fakt to chce dat nejakemu staremu machrovi, ktery si s tim pohraje za cenu ND a nejakou stovku navrch. Nepoctej, ze ti to kolo opravi v tech nacancanych kvelbech s mechaniky v zastere Park Tool, ale s volsovejma rukama. Tak bych to udelal asi ja v pripade, ze kolo je jinak vyhovujici a stale bezpecne (nema stanglu, ram neni prorezly…). Novy horak s 30 prevody v cene za 5000 bude tragedie. Bude nejak fungovat prvni 3 mesice a pak pujde vsechno do haje a mamka bude radeji chodit pesky.

      0 0
      • Jakobo  

        Myslel jsem neco takoveho https://www.alza.cz/…et-moderne-3 Prvni odkaz, ktery vidim, kolo neznam, ale ma to i dynamo v nabe, nosic, blatase, ten 3r Nexus… Akorat to ma 28" kola, mozna by bylo vhodnejsi 26". Vetsi pohodli, stabilita, bezpecnost. Na netu je toho hodne.

        0 0
    • novas752  

      Mozna pro zacatek by se hodilo uvest nejakej idealni a maximalni rozpocet, kolik a kudy toho najezdi/hodla najezdit. Moznoati se nabizi mnoho.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.