Kolo FUJI NEVADA 29 2.0 LTD - 23, satin black

18 nepřečtených
  • petene

    Dobrý den, je mi 56 let, měřím 193 cm, vážím 121 kg, jsem rekreační cyklista, jezdím převážně v nížině, ale čím dál častěji vyrážím do kopců a hor, proto chci vyměnit crossové kolo za MTB. Myslíte, že by mi toto FUJI mohlo k pohodové XC jízdě stačit? Snažil jsem se pátrat v diskusích, ale jako naprostý laik se místních znalých borců raději rovnou ptám. Děkuji za odpovědi, Petr.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ne.

      0 0
    • AussigBiker  

      Stacit by mohlo, ale nedals odkaz. Zalezi jaky kolo na jakej teren a vylomeniny a jak moc to na kole umis.

      Kristalovou kouli mam za Aliexpressu, takze se na ni neda vubec spolehat.

      0 0
    • bikemike  

      Vzhledem k zamýšlenému užití a tvé tělesné hmotnosti tohle rozhodně ne. Základní pružinová vidlice pod tebou nebude fungovat a brzdy tě z kopce neubrzdí. Podíval bych se po něčem se vzduchovou vidlicí a brzdami alespoň řady Deore. Ideálně na pevných osách.

      0 0
      • AussigBiker  

        Sem, si poposednul, kolo je nazvu tematu. V tom pripade souhlas s kolegy, pruzinova vidllice nejspis bude jenom tezitko a brzdy na tvoji hmotnost budou lepsi nejaky Shimana cyrpistky. Je to strasne stat. Pro chrty to budou jedovaty brzdy, proto tebe budou fungovat jako pro chrty jednopistokvy.

        Bud bych pak vymenil vidlici + brzdy, nebo jeslti muzes, tak priplatit za lepsi vybavu. Ale bohuzel ceny kol vylitly do nebe a ani nejsou moc k dostani.

        Kdyz bys uznal za vhodny, ze ti bude stacit ta vidlice, tak urcite ale vymena brzd bude znat urcite.

        0 0
        • petene  

          Pro hrocha čtyřpístovky, rozesmál jsi mě. Díky :-). Chápu správně, že není vhodné, ba přímo není dovolené, dávat jako název příspěvku značku kola? Polepším se :-)

          0 0
          • skillzthatkillz  

            Myslím si, že kolega to myslel tak, že ti napsal o odkaz na kolo a pak si všiml,že je tak pojmenované téma. Tím,že si poposedl podle mě myslel tak, že si jako seděl na vedení…ale jen moje domněnka.

            0 0
            • AussigBiker  

              Jojo, tak jsem to myslel.

              Vážím cca stejně, XT brzdy byly na HT v pohodě, akorát prostě z kopce jsem před zatáčkou musel brzdit dřív. Někdy to bylo tak tak. Ale to je pilotem. Musel jsem dát Shimano IceTech kotouče, ty pak byly v cajku i při sjezdu na asfaltu v Rakouskejch Alpách. Teď mám na celopéru Sainty a je to lepší. Výměnu brzd byh zvážil určitě. To je jediný porovnání brzd na MTB co mám, aby mě zas někdo nenařknul, že cpu na HT Sainty :-)

              Jinak s cenou kol a dostupností je to o velká bída. Vidlici když tak vyměníš, ale to bude třeba 7–10 tosíc, jestli vůbec bude k sehnání než se to zase vrátí +/- do normálu.

              No jestli víš, že pak chceš jezdit a ne ředit novou vidli, tak je lepší koupit rovnou lepší kolo, ve výsledku to bude levnější..

              0 0
      • petene  

        Vím, že cyklistickou figurou zrovna neoplývám. Přišlo mi, že přehazovačka a řazení je slušné, ale v brzdách a vidlicích se nevyznám. Díky moc za rady.

        0 0
      • petene  

        Vím, že cyklistickou figurou zrovna neoplývám. Přišlo mi, že přehazovačka a řazení je slušné, ale v brzdách a vidlicích se nevyznám. Díky moc za rady.

        0 0
    • plysovykozisek  

      Určitě to kolo nekupovat!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.