• madquexx

    Ahojte,

    Už delší dobu přemýšlím nad tím, že bych začal jezdit na kole, ale absolutně nevím, do čeho bych měl jít. Cenovej limit je 20000, jsem ochotný jít i něco málo přes. Chtěl bych s tím tak nějak normálně jezdit, někdy silnice, někdy les, prostě taková klasika, ale zatím ještě sám nevím. Problém je, že se v tom vůbec nevyznám.. Nechtěl bych přijít do obchodu s tím, že by mě prodejce natáhl :D měřím cca 174cm, váha kolem 70kg. Snažil jsem se už něco načíst, ale stejně mi to nic moc neřeklo.

    Byl bych rád, kdyby mi s tím někdo zkušenější poradil

    Předem díky

    0 0
    • BabbaJagga  

      Co znamená “někdy les”? Pokud zpevněné cesty, asi by stačilo trekingove kolo.

      0 0
      • madquexx  

        Jasně, asi zpevněné cesty, prostě jen normálně projet přes les, ne žádný skákání a tak.

        0 0
        • MilanT  

          Podívej se na ts bohemia anebo do Decathlonu.

          Tam okolo dvacky slušnýho horáka na Tvé účely seženeš.

          0 0
          • Lochy13  

            No kupovat horsky kola na silnici a obcas polnacku/ lesni cestu je opravdu super rada.

            Jak radi prede mnou, kouknul bych po trekingovem a nebo ted popularnim gravelu

            0 0
            • MilanT  

              Lochy 13:

              Píše: Chtěl bych s tím tak nějak normálně jezdit, někdy silnice, někdy les.

              Takže myslím že mu tak špatně neradím.Normální horák ti umožní silnici,les,pol­ňačky,přejezd louky apod. a nemusí přemýšlet zda neprorazí gumu na nějakém kamínku. Nemusí mít zrovna gumy 2,3, i s gumami 2,0 nadělá hodně parády jak v lese tak na silnici :-)

              Já na horákovi také jezdím vše co se na vyjížďce vyskytne a nikdy bych už jiné kolo nechtěl kvůli omezením které treky a gravely mají co se přírody týče.

              0 0
              • BabbaJagga  

                Kolego, Tvé argumenty chápu, nicméně si myslím, ze MTB je v tomto případě opravdu zbytečné. V době, kdy o MTB začínali kluci v USA teprve uvažovat, jsem Tebou zmiňované terény běžně jezdil na Esce s vlašťovkama a defekty jsem řešil stejně často jako později na MTB, čili minimálně.

                0 0
                • Fazzy  

                  Spis argument na cem se jezdilo pred X lety je zbytecnej. At chces nebo ne, mtb je v tohle ohledu jednoznacne uzivatelsky/jez­decky nejpratelstejsi, nejjednodussi a nejpohodlnejsi kolo at uz jede na cemkoliv, jakkoliv a za jakyhokoliv pocasi. Na gravelu uz clovek musi trochu vedet o cem je rec, jak na tom jezdit a co od toho cekat. Bez nejakych sportovnejsich predstav, nejakyho planovanyho vetsiho najezdu a treba i pouzivani treter mi prijde prave gravel jako nesmysl. Navic v tyhle cenovy relaci neni moc co vybrat a vzdycky skoncis u Tribanu.

                  0 0
                  • BabbaJagga  

                    No vidíš, jak se nám diskuse pekne rozběhla. Co člověk, to jiné zkušenosti a názor.

                    0 0
        • BabbaJagga  

          Možná by pak vyhovoval i dnes tolik populární horák s berany, čili gravel :) , ale nevím, jak by ses popasoval s rozpočtem. Každopádně by to na silnici bylo lepší svezení než na MTB nebo treku. Místní experti ti určitě hodí příhodné odkazy. Taky pouvažuj, jestli chceš jezdit jen kolem komína nebo i delší výlety-kvůli případnému osazení kola brašnami. Chápu, teď ještě nevíš, ale třeba te to rychle chytne a pak…? Podle všech indicií je teď na koupi nového kola horší doba, konci sezóna a vyrojila se spousta novych koronacyklistu, kteří vykoupili zásoby, ale na druhou stranu je šance, ze mnoho z nich to přestalo rychle bavit a sezenes vhodný stroj v bazaru.

          0 0
    • Fazzy  

      Jestli uz si nejaky podobny vlakna procital, tak si to mohl klidne napsat do nich.. kazdopadne „normalne jezdit“ znamena taky pro kazdyho neco jinyho. Pokud to znamena kochaci presun z bodu A do B, pak staci zmineny trekovy kolo. Pokud mas ambice na sportovnejsi projeti nebo aspon mit takovej pocit, pak urcite mtb. Jaky, je v tyhle cene prakticky jedno pokud zvolis spravnou velikost. Vybirej podle vkusu.

      0 0
    • Moik  

      Teď jsem kupoval 3 kola pro rodinu. Horák okolo 20–25k bude jezdit po silnici líp, jak trekingový kolo. Záleží trochu na pneu. Pro manželku a dceru jsem koupil 29" horáky, hydraulické brzdy a vzduchová vidle(Fokus a MMR) a jsou nadšený. Pro sebe jsem koupil gravel – vlastně treking, ale postavený na silničce – berany, 10kg, ale 40mm penu, úchyty na nosič atd. a jsem taky nadšený.

      Osobně ti radím gravela…třeba Triban RC500 mi přijde jako dobrá volba + si tam nech přehodit pláště na širší a klidně se vzorkem.

      0 0
    • Velomiwookie  

      Jezdis nekdy v lese pres koreny a kameny? Pokud ano, kup urcite mtb. Pokud jen zpevnene cesty kup gravel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.