• pvavrap

    Rad bych znal zkusenosti s koly 4ever, predevsim karbonove inexxis a scanner.

    0 0
    • Speedy.HVR  

      Mám scanner 2020 co tě zajímá?

      0 0
      • pvavrap  

        Dik za ozvani. Prijde mi, ze za cenu 4E dostanu oproti konkurenci ve stejne cenove vysi o rad vysi vybavu. Chtel bych vedet, zda je ram ok, zda po nejakem roce dvou trva spokojenost. Mne jde o Innexis Race 2022.

        Dik jeste jednou.

        0 0
        • kocers  

          4E úplně neposoudim, ale na kole za 70 bych asi nechtěl základní kola na Alivio nábojích.

          0 0
          • kocers  

            Pokud bys chtěl vyváženě osazené kolo tak potom např Canyon https://www.canyon.com/…-6/3127.html?…

            Sice není na XT, ale „jen“ na SLX, ale za to na komplet SLX a hlavně kola to DT 1700, což jsou už dobré zápletky. A navíc Foxka bude taky lepší než Reba na 4E.

            1 0
            • pvavrap  

              Zajimave reakce. Dik.

              0 0
            • pvavrap  

              Souhlas k zapletum, u te Foxky 32 bych uprimne byl hidne hodne opatrny :-)

              0 0
              • kocers  

                Docela by mě zajímalo s čím opatrný?

                0 0
                • pvavrap  

                  Jel jsem na 2 kolech. V drsnem terenu asi mekci, ale i nechtene mekci (v krouteni se) pri zataceni a brzdeni s vetsi vahou na predek. Reba se tolik nekrouti a vice drzi mi prislo. Fox mi pripada typicky pripad, kdy za vice penez nutne nemusis dostat vice muziky. Asi pocitove argumenty, vim.

                  0 0
                  • novas752  

                    Tak Fox 32 je o dost lehčí, samotný Fox ji má jako Ultralight XC a jinak mají i 34SC. Ona Reba taky neni žádnej zázrak tuhosti, například oproti Sidu 35.

                    0 0
          • dědek mohy  

            Na stránkách Shimana se lze dočíst, že náboj MT410 je Deore

            0 0
            • kocers  

              Dobře omlouvám se za chybku, máš pravdu. MT-410 jsou deore a dokonce na průmyslech, ale ani tak na kolo za 70 tisíc nepatří. Narozdíl od toho Canyonu, kde jsou DT350 dokonce s 36 zubou zubaticí, což je nesmrtelný a asi i nejpoužívanější náboj všech dob. Jen porovnání ceny nábojů: zadní FH-MT410 cca 800,–; zadní DT350 cca 4000,–. Ráfky jsou na těch kolech taky neporovnatelné. Např 4ever vnitřní šířka 19mm, Canyon 25mm. Hmotnost u 4everu jen na kolech bude tipuju blízku 0,5 kg nahoru

              0 0
              • dědek mohy  

                Jako uznávám, že 4E není nejlevnější kolo (a ani nejkvalitnější za ty peníze). Já teda taky jednoho Innexise mám (ještě teda hliníkového), ale hlavně proto, že ze Studénky pocházím, spoustu zaměstnanců jsem tam znal, takže taková regionální hrdost a ještě jsem dostal celkem slušnou slevičku.

                Jinak bych taky mířil jinam.

                0 0
            • xtonda  

              Nikoliv, všechno co začíná MT je non series, resp. Series Shimano. MT410 Series Shimano, na náboji Shimano, co je Deore má tam Deore.

              0 0
              • dědek mohy  

                Vůbec se nechci hádat, až tak tomu nerozumím, ale:

                https://bike.shimano.com/…MT410-B.html

                0 0
              • pvavrap  

                HB-MT410-B a FH-MT410-B patri do Shimano Deore 12s M6100 Series: https://bike.shimano.com/…e-m6100.html

                Slo mi ale hlavne o ram. Podnety k hodnote celkoveho zapletu jsou asi dost validni. Kolo vyhrava proste v XT komponentach, zjevne setri na nabojich, dratech a rafcich.

                Kola se daji nahradit, zbyva ram, proto moje dotazy smerovaly hlavne k jeho kvalite na zaklade zkusenosti.

                Diky za dobre diskuze

                0 0
                • kocers  

                  No, rám bude si myslím rozhodně na lepší úrovni u Canyonu. Co se týče rozdílu SLX/ XT, tak krom páčky, kde na XT jde řadit na těžší po dvou pastorcich, je nulový rozdíl (hmotnostní rozdíl pár gramů neberu) Kola se sice nahradit dají, ale aby ses dostal na úroveň těch na Canyonu, tak je to investice min 15 tisíc. Změna podstatných věcí na XT(páčka řazení a max kazeta víc je nesmysl) je otázka 5–6 tisíc. Já bych tady měl dost jasno.

                  0 0
                    • kocers  

                      Na mě to působí tak, že ty si chceš před sebou obhájit koupi 4E. My ti tu v tom bránit nebudeme, pokud ho chceš, kup si ho.

                      Ohledně postu ke kvalitě. Chyby se daji najít všude, ale podívej se, kolik kol od Canyonu jezdí (po celém světě) a kolik jich jezdí od 4E. A daly by se najít další lepší kola než 4E a nebude jich v té ceně málo. Tím tuto diskuzi ukončuju, protože za mě už nemá smysl.

                      0 0
                      • dědek mohy  

                        Vůbec nechci hájit 4E, ty rámy neznám. Ale na základě čeho tvrdíš, že rám bude rozhodně lepší u Canyonu? Máš nějaké info u jakého číňana to 4E lepí?

                        0 0
                        • kocers  

                          Info nemám žádné a dokonce nic netvrdim a píšu: …rám bude si myslím… Jinak vycházím pouze ze svého úsudku.

                          Za mě je 4E malá podřadná značka, která dost pochybuju má svůj vývoj a svého dvorního číňana, kterého pravidelně kontrolují. Spíš to bude fungovat tak, že si zajedou v lepším případě na nějaký čínský veletrh (v horším vezmou pouze katalog) a tam si vyberou rám, objednaji a hotovo. Canyon si vyvíjí rámy sám, každou chvilku má inovace a myslim, že i tu výrobu bude mít kontrolovanější. Ano, v těch tisícíh rámů co vyprodukuje se sem tam něco nepovede, ale zrovna u těch karbonových sem moc chyb myslim nezaznamenal. S hliníkem problém byl a možná i je (doufam že už ne, protože mam AL Spectrala), starší Spectraly praskaly fest.

                          0 0
                          • dědek mohy  

                            Podřadná značka bych asi úplně netvrdil, se zbytkem se asi dá souhlasit. Kdysi měli vlastní vývoj, prsí se tím stále, ale mé kontakty tam už vymizely a v dnešní době bych i věřil, že používají nějakou čínskou konfekci.

                            Obecně ty kola ale asi špatné nebudou.

                            Ale abych se držel tématu, Al rám Inexxisu z roku 2015 mi drží a je fajn (s výtkou absence pevné osy), s karbonem zkušenost nemám.

                            0 0
                      • pvavrap  

                        Ja jsem uznal kola, i kdyz jsem se ptal na ram 4E. Vidle mam vyzkousene, na ty jsem se neptal. Ram 4E jsem vubec neobhajoval, jen mi prislo zvlastni to “urcite” tvrzeni. Hledal jsem nekoho se zkusenostmi s ramem. O Canyon znacku nestojim, ani jsem se na ni neptal. Jedine obhajovani se mi zda tu bylo u Canyonu, o kterem toto vlakno vlastne vubec nemelo byt. Je mi lito, kam to sklouzlo, ale i tak dik za nazory a postrehy.

                        0 0
                • xtonda  

                  Tvl i na týhle stránce je vidět, že kliky z řady M6100 mají označení M61×x a na klice nápis Deore a ty mimo řady nápis Shimano.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.