Kolik ujede 5-lete dite v terenu

45 nepřečtených
  • Eleggua

    Zdravim,

    kolik davaji vasi juniori (a juniorky) na kole v terenu? Synek (5) se konecne uz rozjel na kole (prakticky se to naucil uz loni, ale az na podzim, takze jsme toho uz moc nenajeli a pres zimu to trochu pozapomnel, takze na jare se mu moc nechtelo a navic se na tom motal.. no jak pichly kolo :-) a tak jsme v sobotu vyrazili do lesa. Vicemene rovinka, obcas mirnej sjezd nebo stoupani, ale hlavne dost bahna, korenu a sutru.. dali jsme 4km, coz se muze zdat jako malo, ale ma zatim 16ti palec (je prcek po mne), takze to beru jako uspech. Navic to zatim motal jen kolem chalupy.. Jinde jsem cetl o desitkach km, ale to asi platilo pro silnice apod.. + kombinace malejch kola a terenu… chlapce to bavi ale nerad bych ho utavil hned v zacatcich. Co si o tom myslite?

    Diky za reakce

    0 0
    • team_daddy  

      Dcerka 6 let dá na kole (20") max 20km po dobrých cestách. Jezdí už třetí sezónu. Pokud dal v první pořádné sezóně 4km v terénu, tak bych to považoval za dobrý. Dávám si bacha na to, abych do ní neprojektoval vlastní ambice. Je mi hodně smutno, když vidím některý tatínky, jak do toho děti nutí nezdravou mírou. Beru to hlavně tak, že nejdůležitější je to, aby to dítě bavilo. Na to ostatní kašlu.

      0 0
      • Eleggua  

        no presne… :-) mne dostal, kdyz to srdnate prenasel pres ty namokly koreny a ani moc nemrmlal, kdyz si jednou ustlal… ty vlastni latentni ambice jsou mrchy :-)

        0 0
      • pekl024  

        Je mi hodně smutno, když vidím některý tatínky, jak do toho děti nutí nezdravou mírou

        Pokud děti tlačili , tlačil jsem s nimi a kecali jsme u toho :-) , dnes už jsou rychlejší než já.

        0 0
        • team_daddy  

          Jasně, pak jsi vyvinul přiměřenou míru. Už jsem viděl tatínky na děti řvát a jinak „motivovat“, dítě brečelo, no divný to bylo. Jako jo, chápu, tvrdá výchova nových úspěšných dravých lidí. Asi z nich budou MBA. Ale není to můj šálek kávy.

          0 0
          • hmm  

            Když se vám dcera sekne v půlce cesty a vám došla dobrá nálada tak řve každej

            0 0
            • team_daddy  

              Neboj tuhle situaci znam, ale nemel jsem na mysli „zoufaly rev zoufaleho rodice“, ale „motivacni rev“ uspesneho rodice, ktery jde pres mrtvoly, jen aby vychoval nemene uspesne dite.

              0 0
            • futurama  

              To je čas zastavit a doplnit energy děti své tělo ještě moc neznají a na zbytek cesty hledat asflat a do kopce strkat rukou. To hodně pomáhá, já někdy i preventivně tlačím v průběhu celé cesty.

              0 0
    • popokatepetl  

      30km ale po asfaltu nebo malá část polňaček, určitě né terén. U děcek není limit v nohách ale hlava. Pokud bude chtít tak ujede hodně, pokud nebude chtít tak po kilometru kňučí :-)

      0 0
      • Edwin  

        Taky si myslim, ze jo to hodne o motivaci a pokud je to bavi, neco ujedou.

        Nasi maj hranici kolem 20 km nenarocne cesty.

        0 0
      • futurama  

        +100 řekl bych, že zejména dívky jsou v této oblasti machři. Holt na tatínky si dovolej, ale jak tam nejsou musej poslouchat někoho jiného tak makaj. Co jsem odkoukal tak terén normální děti z normálních rodin dávají až od 8 let. terén = les a kopce. Jinak můj skrček 6,5 roku zatím dal nejvíc za 2 hodiny s přestávkama cca 20km a 400 vyškovejch po polních cestách.

        0 0
    • Suntour  

      Kluk 6 let na 14" kole mi ujede 26km. Trasu volím po rovině.

      0 0
    • kadlec  

      Mam slecnu 4.5 roku a ujede 30km, polni cesty, lesni turisticky trasy. Zadnej brutal teren. Na batove kanalu po cyklostezkach a debilnich cestach pres louku 35km

      0 0
    • Yura  

      Decko v tomhle veku by melo hybat s vlastnim telem, kde si nedojebava drzeni tela, kde zapojuje stred tela a kde je to telo zatezovane jako celek tzn. idelane nejake bojove umeni, atletika, plavani apod.. Mucit decko na kole me neprijde moc vhodny. Jako doplnek nebo jedna z mnoha aktivit ok..

      0 0
      • IndyCZ  

        +1, i když v 5 letech bych se na nějaká bojová umění, atletiku apod. vyprdl a nechal děcka prostě blbnout, ony si už nějakou tu hru či aktivitu vymyslí samy nebo jim bude vymyšlena…

        0 0
        • Yura  

          Tak jiste zalezi na tom jak moc se rodice staraji nebo maji cas. Taky je rozdil jestli zijes nekde na vesnici/statku, kde muzes behat po venku. Hrat si na kovboje, blbnout se zviratama apod.. Decko v panelaku s rodicema co nemaji cas nebo zajem neco vymyslet to je horsi. Sam jsem jako mensi bojove umen idelal a je to pro decka paradni po vsech strankach. Urcite lepsi nez fotbal apod… Pravda ale je, ze pak nemuzes cekat, ze decko bude nosit domu miliony, kdyz bude delat karate nebo neco takoveho misto fotbalu/hokeje. :))

          0 0
          • IndyCZ  

            To s tím panelákem je asi fakt no… my si vždycky hráli s děckama z ulice před barákem, nějaké míčové hry, už si kromě vybíjené ani nepamatuju, co jsme to vlastně hráli, 100 metrů pak prolézačky, 100 metrů les… Ještě si vzpomínám, že v jednu domu strašně frčelo skákat gumu, dneska jsou ty pokémoni no :-)

            0 0
          • gerrard  

            Tak kdyz su na dedine, tak venku skoro zadne decko nepotkam. Ve meste pred panelakem nebo na piskovisti je jich pokazde hromada. Ja si myslim, ze dnes se mozna deti ve meste paradoxne hybou vic nez na vesnici, protoze tech atrakci na blbnuti nabizi aspon teda nase sidliste podstatne vic. Idealni pro male deti je vseobecna sportovani a mala ranna specializace. To ale neznamena, ze se jim bude zakazovat to co delaji radi, takze kdyz dite 7× tydne vytahne kolo, tak nech jezdi. Je to jeho zabava. Spatne by bylo, kdyby mu nekdo v 6 letech naordinoval 3× tydne trenink a musel by tam i kdyz nechce.

            0 0
      • bezdratova.sprcha  

        To jsou názory že by z toho prdlo z nosu. Pokud děcko baví na kole, proč ho tahat na nějaké pitomé bojové umění a já nevím co? Spíš by se měly děcka vést k pravidelnému cvičení a protahování doma mimo fyzicky náročné aktivity, protože to je jedna z nejužitečnějších věcí ať už člověk dělá jakoukoli aktivitu.

        0 0
        • Yura  

          Ze decka blbnou od rana do vecera na kolech je v poradku. Ja psal ale o nejakem tlaceni do treningu a zavodeni.. Nerikam ze to je zakladatel vlakna, ale tech magoru co neuspeli jako zavodnici a tak si to vynahrazuji na decku bude urcite dost.. Teda aspon si to myslim, protoze v jinych sportech je to bezne..

          0 0
          • bezdratova.sprcha  

            Já si právě myslím, že je škoda, že víc rodičů nevedou děti ke kolu jako sportu. Rodiče si dopřejí kola za desetitisíce, ale dítěti nekoupí ani kolo za pětku, přitom drahá dětská kola se po využití dají dobře prodat.

            V podstatě každá disciplína na kole vyžaduje velmi silný střed, navzdory primitivnímu přesvědčení že dítě na kole „nepracuje se svým tělem“. A takové BMX je nejenom pro mladé extrémně atraktivní sport, ale taky velmi atletický. A není potřeba být rovnou závodník, stačí to dělat pro radost nebo jako klubovou záležitost.

            0 0
    • Cryzyy  

      Já si myslím, že to nemá cenu řešit.

      0 0
    • gerrard  

      Kazde dite je jine, kazde to ma uplne jinak. Zakladni predpoklad je, ze ho to bavi, dela to rado a samo chce. Hlavne nenutit a respektovat dite kolik ujede a jakym tempem.

      0 0
      • Josech  

        +1 a jeste bych doplnil v jejich veku urychlene prestoupit na 20. 16 je, nebo velmi brzy bude trapeni a pakarna…

        0 0
    • Jezevec70  

      Když měl syn 5,5 tak zvládl výlet ze Zbraslavi do Berouna. Na 16" kole bez přehazovačky. Asi nějakých 40km.

      Ale bylo to na celý den. Po cestě 2× koupání, oběd, cukrárna…

      Zpátky vlakem. Doma se pak nasvačil a šel řádit na dětské hřiště. :-))

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      No já co si pamatuju předškolní věk, nebyl problém sednout ráno s kámošema na kolo a vracet se domů až večer. Sice jsme nejezdili nikam do pryč, ani jsme nejeli celou dobu v kuse, ale okolí zhruba tak jednoho kilometru jsme proštrádali nevím kolikrát. No a pak jsme i dělali takové ty zdravé věci jako ježdění a skákání ze schodů, jízda po zadním kole a desetimetrové smyky na prašných cestách.

      Spíš bych děcko nerval k tomu, aby se sedělo a jelo, ale aby se prostě bylo venku a jezdilo na kole. Třeba vzít ho na nějaký pumptrack :) Většinou když na nějakou takovou atrakci přijedu, vidím minimálně dvojnásobně množství malých capartů na dětských kolech než schopných jezdců na BMX a horských kolech.

      0 0
    • Dasza  

      V 5ti letech mel od brezna do rijna 700km…ujel i 40km…ted ma 6a ma 1200km od brezna..jezdi denne..a porad..ma to kolo snad prirostle k prdeli.kdyz nejezdi na kole.je na atletice ci florbale…nebo na biatlonu..je to magor do sportu…ale kdyz ho to bavi..trpime s nim..vcera nas protahl 43km projizdku…v kopcicj na matku ceka..ale snazime se;))

      Dcera ma 3roky a jezdi na 14kole a jezdi 20–30km v kuse v pohode..samo s nakyma curacima a obcerstvocacima zastavkama.a zadny extra tempo…zvlada teren i kopec vyjede…ale nejradej ma cyklostezky…ma hodne motivaci brachu..takze denne na kole a kdyz nemaj kolo sou protivni;)

      0 0
      • Lišák  

        V šesti letech biatlon? Co má za flintu?

        0 0
        • Dasza  

          Maji vzduchovku..ale strili s podperou.spis ten beh a v zime bezky trenuji…

          0 0
          • Lišák  

            To jsem právě myslel – šestiletý děcko neudrží ve stoje ani tu vzduchovku. A to ji vozí na zádech? Má nějakou kratší?

            0 0
            • MaPa  

              První „závodní“ kategorie je až od deseti let, do té doby by střílet vůbec neměli. V nízkém věku vůbec flinty nevozej, ale nechávaj si je v zásobníku na střelnici. Střílí se jen vleže.

              http://www.biatlon.cz/…lohy-EFG.pdf

              0 0
              • Lišák  

                Dík za info. Nějak jsem si nedokázal představit šestiletý 120–130cm děcko na běžkách se vzduchovkou na zádech a střelbě ve stoje.

                0 0
      • gerrard  

        :) Tak soutez o nejvetsiho detskeho ramba byla evidentne prave spustena a do cela se dostava holcicka co ve 3 letech jezdi 30km v terenu a kopcich.

        0 0
        • Dasza  

          Kopce sou.mysleny zadny velky…ale dyz ji to bavi..nehonime cas.sou to nase vylety.kdy se ruzne zastavujem na svaciny a tak…a neustale mame tendence ji davat na tyc nebo do sedacky..ale kdyz rve ze chxe jezdit sama..tak co asi mame delat…jezdi na kole pul roku.takze spis prvotni nadseni..pr.rok to muze byt jinak..ale nedelame z ni zadne rambo…teren-lesni cesty.pole.tam to taky drnca,vinice-tam to taly drnca..muze kdykoliv zastavit.protahnout se…ale chce jet dal.a je stale usmevava..a nejvic kdo dostava do tela je stara matka.ktera musi sedat na kolo kvuli deckam…neb sama bych jela vyjmecne do obchodu;)

          0 0
          • gerrard  

            Na rozdil od nekterych mistnich teoretiku doma deti mam, takze vim presne jaky kopec vyjede dite ve 3 letech a jak mu to na malem kole jede v „terenu“, takze asi tak. :)

            0 0
        • Patar  

          Dušane,

          nemá smysl do tohoto vlákna vůbec přispívat. Sám jsem chtěl něco napsat o mé 30-leté trenérské zkušenosti s dětmi a mládeží.

          Bohužel by to dopadlo stejně, jako v jiném vlákně, , kdy vševědoucí paní Dagmar by se postarala o blokaci mého příspěvku.. Koneckonců tatp diskuze patří spíše do vlákna o závodících dětech , jelikož obě její děti startují v PDV.

          0 0
          • Eleggua  

            A mohl bych preci jen poprosit, abyste neco k tematu napsal? Mne by to zajimalo. Treba by mi to dost pomohlo pri planovani vyjizdek s juniorem… Ramba z nej urcite nechci. To se pak muze rozhodnout sam… Diky

            0 0
            • gerrard  

              Je to jednoduche. Kazde dite je jine a kazde ujede jinou vzdalenost. Proto bych u deti od 3 do 10 let veku naprosto nezobecnoval co je normalni a co neni. Ja si myslim, ze uplne staci dite vnimat a clovek rychle zjisti co ho bavi, co uz ne, kolik km je pro neho akorat a co uz je moc. To ze ho to bavi se pozna snadno. Chce na kolo porad znovu a nikdo ho nemusi nutit nebo popichovat. Takze vyjizdky planovat na zaklade zkusenosti tak, aby byli vsichni spokojeni.

              0 0
      • Rockodendronus  

        wtf… mi chceš vážně tvrdit, že 3 leté děcko ti ujede 30 kiláků v kuse… lol

        0 0
        • Dasza  

          Ja napsala v kuse??napsala sem s prestavkama.jak svacina.curani.jen tak..pokochani se prirodou..a rozhodne to neni jizda na 2hodiny..ale proste jedem jedem.mame jak tyc tam sedacku pro ni.neustale ji chceme dotoho dat..ale rve ze nechce..jezdi s brachem…tachac mam kvuli sobe.oni me tahaj na kolo a kdyby decka nechteli jezdit.jenom dobre-me boli prdel a nohy;)

          0 0
    • Nutribird  

      Dítě co je rádo, že vůbec jede do terénu na 20" kole nepatří. Mám dcerku a když ji vidím hopsat na kořínkách atd. v 8 letech jsem rád, že se jí nic nestane a moc si jí za to vážím, že vůbec se mnou jede znova. Terén zvolna. Raději pomalu a opatrně než ho hned zranit a pak ti na kolo nebude chtít.

      0 0
      • zderes  

        Určitě bych to nepočítal na kilometry ale na čas. Nutit tak malé děcko jet několik desítek kilometrů je trošku zvěrstvo a nevěřím, že to dítě baví.

        0 0
    • Rockodendronus  

      V 5 letech neřešit… ani jako malý vůbec netuším, kolik jsem najel, prostě se jezdilo, občas nějaký výlet… rozhodně ale ne ta hausnumera, co tu někteří uvádějí…

      0 0
    • raskin  

      Věčné téma, zvláště pak „progresivních rodičů“. Já jsem si do 15 kolo bral jen když jsem se chtěl s kámošema přiblížit k nějaké lumpárně :-) Naučit dítě jezdit na kole je tedy asi povinnost otce, ale plánovat mu 20–30–40–50 km projížďky, to fakt asi ne. Nejlépe je dětem při hře se svými vrstevníky. Nedávno mi nějaká velmi progresivní maminka říkala, že pro 3leté dítě je rozhodně lepši než cokoliv jiného, když ho vozí v sedačce 70 km po přírodě – to je cca 5 hodin sezení v zakuklené boudě!

      0 0
      • Yura  

        A jako bonus veganska strava ne? :))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.