• duty9999

    má někdo z vás kola této značky dostal jsem nabíkdu od prodejce za 30 000 vše od shimano xt brzdy přehazovačka a přesmykač vidle rockshock reba původní cena 33 000 sleva 3000 kč

    0 0
    • felix.org  

      Důležitý jsou taky kola. MRX na Rebě a XT za 30 nemusí být žádná extra nabídka. Ale ať se ti k tomu vyjádří spíš scalar nebo maajkee, tuším, že na těch rámech staví.

      0 0
    • svářeč  

      http://www.bike-forum.cz/…l-10867.html

      tohle je za cca 35k.

      0 0
      • JakeF  

        To je celkem smutná cena…

        0 0
        • svářeč  

          1,5 roku stará

          0 0
          • JakeF  

            V zásadě je to pěkně a vyváženě postavený kolo, tam bych výhrady neměl, ale ta cena je vysoká… Tím spíš, že rok a půl stará, ceny komponentů spíš rostly.

            0 0
            • svářeč  

              35 je strop,možná přehnaný.jsou v tom i kravinky , jako pumpa na vidlu,dresy ,možná helma a nějaké nářadí.nevím přesně,je to bratrovo.

              osobně se mi nelíbí,sram mi nesedí,takže já bych to za to rozhodně nedal.ale jede slušně,to zase jo.

              0 0
      • Azmir  

        To nic moc, když vezmu v potaz, že za tu cenu se dal před 1,5 roku koupit carb rám na XT, rebě a DT swiss kolech nebo za 23 tis al merida na X.9/X.0, foxu atd

        0 0
        • duty9999  

          i když beru 20 000 kč čistého tak asi těch 35 000 kč za kolo to je max co můžu dát určitě bych byl rád kdybyych koupil kolo za 30 000 kč karbon sram X.9 rs reba koutouče hydrauliky od avidu a ještě musíte počítat rohy, pedály a blatníky což j asi 1500 kč navíc

          0 0
          • scalar  

            Realita kolem 30 tis. je slušný karbon rám (nesměrový UD carbon pod 1,2 kg, ne nějaká dva, tři roky starý vykopávka), Reba, Sram X.7, kola Remerx 7325 Pro na nábách Sram X.9.,..

            0 0
            • JakeF  

              Slušnej karbonovej rám seženeš za 30 tisíc tak samotnej… Co se týče číny, tak to technologicky jsou rámy daleko starší, než ty 2–3 roky. Co se týče „UD carbon“, tak to si doufám děláš legraci, to je pohledová vrstva, co má na vlastnosti vliv minimální, asi jako bys řek, že když hliník, tak určitě s bílým lakem :).

              0 0
              • scalar  

                Tohle je vlákno o MRX, takže to myslím v kontextu rámů MRX, karbonových rámů mají na trhu víc, některé technologicky starší, myslel jsem tedy ten nový model, nesměrový ručně lepený UD carbon, pár jsem jich stavěl, líbí se mi.

                0 0
              • scalar  

                Abych si nezapomněl rýpnout, tím slušným rámem za 30 tis. myslíš praskající Treky nebo toho opravovaného Scotta, co máš na bazaru? :-)

                0 0
                • maajkee  

                  Musím uznat, že jsi mě pobavil, celkem trefa. :)

                  0 0
                • Kubiczech  

                  Kdyby byl svině, tak to ani nepoznáš… (:

                  0 0
                  • JakeF  

                    Ale je to tak, vím minimálně o jednom kole, co se prodalo s opraveným rámem, aniž by se o tom prodávající zmínil… A u toho Scalu by si toho fakt nikdo nevšim skoro ani kdyby věděl, co a kde hledat.

                    0 0
                    • Kubiczech  

                      Já ti věřím, jen mi to vždycky přijde hrozně úsměvné, když ten inzerát vidím.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Tam dám radši fotky, když je to tak vtipný :). Je to lehce vidět na grafice, že nemá tak ostrou hranu, ale to už člověk musí cíleně prohlížet to místo a ještě i tak si myslím, že by většině lidí nedošlo, že to je z důvodu opravy. U Treka to bylo poznat trochu víc, byl tam větší rozdíl mezi barvou laku a strukturou karbonu. Hlavní je to, že to není poznat na jízdních vlastnostech.

                        0 0
                        • Kubiczech  

                          Nemusel jsi kvůli tomu plodit čtyři řádky textu a ani přikládat fotky. Po tom, jak se tu všichni včetně tebe otírali o maajkeeho, tak mi ta poznámka o svini prostě úsměvná přijde. Kdybys to vypustil, přiznal opravu, tak to bude vypadat lépe. Takhle to zní jako „nejsem svině, ale napadlo mě to“. To mi přijde úsměvné, jinak je mi to celkem buřt. (:

                          0 0
                • JakeF  

                  Treka bys za 30 nepořídil ani kdyby ses rozkrájel ;-). Scotty praskaj, to se všeobecně ví, ale vlastnosti a váha jsou špičkový, podobně Merida. Třeba takovej Flash ani nepraská, ale to už je rámová sada za 90… Osobně bych radši slušnej hliník, než čínskej karbon, ale co si budem povídat, já mám trochu jiný požadavky na kolo, než tvůj typickej zákazník a pro ně v karbonu „od“ MRX nevidím problém, jen bych tam moc nemluvil o tom, že je něco 2–3 roky vykopávka, technologicky to jsou daleko starší rámy, jen dostaly novější nálepky a pohledovou vrstvu :).

                  0 0
                  • scalar  

                    Měl jsi nový MRX Evo v ruce, jel jsi na něm?

                    0 0
                    • JakeF  

                      Nemám důvod takovýhle značky (čti lepiče nálepek na rámy z číny) vůbec zkoušet… Ale jo, určitě je to to samý jako špičkový rámy, ve dne jim tam dělaj Cannondale a v noci MRX a prodávaj to za desetinovou cenu :). Ale za ty peníze to asi špatná volba nebude, o tom se nehádám…

                      0 0
                      • scalar  

                        To je právě Tvůj problém, že mezi těmito „neznačkovými“ rámy nerozlišuješ, jsou tu obrovské rozdíly. Ty to nemusíš řešit, já potřebuji stavět kvalitní levná kola, tak musím.

                        Netvrdím, že je to stejně špičkový rám jako Cannondale, Scott, Trek…, ale tyto rozdíly už běžný uživatel moc nedocení, myslím tím třeba i sebe. V poslední době jsem stavěl karbonové Sintesi A Felt, nezdálo se mi, že by oproti nim nový MRX zaostával.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Vždyť jasný, o tom se vůbec nehádám ;-). Za ty peníze v tom nevidím nejmenší problém, spíš naopak. Když někdo nalepí na Čínu nálepky a prodává to se 150% marží jakože je „výrobce“, to je jiný peklo…

                          0 0
                • Bysto  

                  ono zas je nespravodlivé porovnávať závodný pierko rám, ktorý má ledva 900g a iný karbon pod 1200g. Oproti tomu prvému to je 30% navyše,že jo :)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Tady s tebou souhlasit nemůžu… Scale má v Lku 1100g a Trek měl 1240g, takže žádný extra gramařiny… Jedinej, kdo umí opravdu lehkej rám se špičkovejma vlastnostma a co moc nepraská, je Cannondale a ten si to taky nechá slušně zaplatit. I když to platilo u 26", F29 (respektive Flash 29er) mi sice přišel taky hodně slušnej, ale už ne o třídu jinde, než ostatní…

                    0 0
                    • Azmir  

                      Co vím, tak třeba Merida O-Nine váží taky kolem 900g, moc jich tu ale nejezdí, takže těžko spekulovat jak moc praskají nebo ne.

                      0 0
                      • JakeF  

                        O-Nine právě praská celkem dost, co vidím kolem sebe, ale zase je to lehkej rám se super vlastnostma za hodně pěknou cenu, takže si myslím, že to taky nemusí být špatná volba… Ono nakonec praská skoro všechno a když nevyjde reklamace, tak většinu věcí není problém opravit, aniž by se to nějak znatelně podepsalo na vlastnostech (pokud nepůjde o nějaký části, co maj pružit, jako třeba spodní planžety na Scalpelu, tam už by to asi bylo s opravou horší).

                        0 0
          • kaplik  

            od Scalara letos na jare:)

            ram FELT SIX LTD 2010 – nano carbon

            reba, komplet sram 9 (2×10), RM kola, AVID brzdy

            na bike nedam dopustit, neco letos najezdilo, hodlam ho dal vylepsovat:)

            Kaplik

            0 0
        • maajkee  

          Tam Merida no. Oni prodávali to osazení a rám k tomu byl zdarma :)

          0 0
          • Azmir  

            Tak musíš uznat, že to tehda byla super nabáídka, kdybyhc si nekoupil kolo 2 měsíce před tím, tak bych do toho šel :)

            0 0
            • maajkee  

              Jo, jako ten poměr cena výkon byl fakt dobrej, taky byly hned fuč.

              0 0
              • JakeF  

                Nebyly, kámošovi jsme jednu sehnali ještě docela dlouho potom… Ani designově to nebylo úplně marný, byla to hodně povedená nabídka.

                0 0
              • duty9999  

                Pells X6 X.9 ale je roku 2011 původní cena 50 000 k ted 38 000 ale pokud by dal slevu třeba 4000 kč to by šlo co myslíte

                PELLS High Modulus Carbon Monocoque, VFHS technolog

                Rock Shox Reba RLT

                Avid Elixir R brzdy

                Fulcrum Red Metal 5 kola

                0 0
                • Azmir  

                  Ten bych klidně i schválil, rám sice nevím co je zač, ale žádná tragédie to asi nebude, ale za 38 tis to je slušně přestřelené, tak za těch 34 už by se celkem dal, výbava slušná, vzhledově se jim celkem povedl.

                  0 0
    • Jarman  

      Já jsem postavil na rámu MRX bike viz. http://www.bike-forum.cz/…il-9999.html

      cca před 2 roky. Rám jsem musel poslat na reklamaci, jelikož byl křivý..řešení bylo, že ho srovnali na rovnací stolici.

      Jinak váha rámu za tu cenu super…

      0 0
      • Azmir  

        Pěkná stavbička, akorát bych se asi bál trošku těch kol, podle toho co se na bf šíří :)

        0 0
        • Jarman  

          Pravdu máš, kola byl průšvich. Naštěstí se mě je po neustálém praskání drátů podařilo vyreklamovat a dostal jsem jako náhradu Magici. Stále tedy u Remerxu, ale nyní již přes 3tis.km bez problémů..

          0 0
          • Azmir  

            Tak od vikingů k magicům, to je jako z bláta do louže ne? :)

            0 0
            • Lada,s  

              Mám jeden z prvních ročníků Vikingů (2009 ?), normálně na nich závodím a bez problémů. Asi mám štěstí :-)

              0 0
            • Jarman  

              S vrácením peněz jsem neuspěl, takže alepsoň výměna za vyšší model. No věř mě, že mezi tehdejšíma Vikingama a současnýma MAgicama je velký rozdíl…jak jsem pasal 3000km na Magicách bez jediného problému..

              určitě už bych si Remerx nikdy nekoupil, ale teď už je dojezdím..

              0 0
      • blisterexist  

        můj je taky křivý, musel jsem brousit patky

        0 0
    • Vilém  

      Tak to je opravdu super sleva:))

      0 0
    • tykva  

      Mám kolo na rámu MRX ELITE,REBA,X7,FUL­CRUM 10,dal jsem za něho 23tis. prozatim nemužu na nic nadávat.

      0 0
      • duty9999  

        VŠEM DĚKUJI ZA RADU KOUPÍM BUD MRX SE SHIMANEM XT NEBO S SRAMEM X.9 CENA JE STEJNÁ I VIDLE RYCHLOSTI 3*10 RÁMY TAKY DOST VELKÝ VÝBĚR V BARVÁCH 8 BAREV RÁMŮ A NAPÍŠU AŽ HO KOUPÍM TO BUDE ZA 2 AŽ 3 TÝDNY POKUSÍM SE O JEŠTĚ VĚTŠÍ SLEVU NE 10% ALE POKUSÍM SE UKECAT NA 15% ASI TO PŮJDE PŘES ZIMU NEMAJÍ ODBYT

        0 0
    • jIrI___  

      Nevíte, kde se dají koupit 29" rámy MRX? Sháním levný 29" rám pro kamaráda a nikde jsem na tyhle rámy nenarazil i přesto, že místní stavěči je používají ve velkém :)

      0 0
      • Azmir  

        Nevím jestli zrovna mrx a „levný“ jdou k sobě :)

        0 0
        • martinkacirek  

          Mě zas tak drahý nepřijdou, je to nejlepší rám, jaký sem zatím měl.

          Pevný, lehký, výborná zadní stavba i v těžším terénu zadní kolo skvěle drží stopu.

          Mám to osazený komponentama vyrobenými na zakázku, od Truvativu a Shimana, kvůli tomu,že mám funkční pouze jednu nohu,celé kolo má necelých 10 kg.

          Oproti Skottu, nebo Meridě, které sem měl před tím, se to nedá srovnat, Skotta sem zlomil po půl roce a Merida se při šlapání kroutila, že sem jí radši prodal.

          0 0
      • maajkee  

        Zkus scalara jestli nemá starý zásoby, ale jinak mrx rámy nejsou zrovna levný.

        0 0
      • oddie  

        Když jsem po nich koukal, stály 7 tis, to není zrovna levné…

        0 0
      • Smazaný účet  

        Zkus Apache…

        0 0
    • jiras_1  

      Ahoj,

      mám rám MRX 20" 2011. Chtěl bych přezout na Continental X-king 29×2,2. Nemáte někdo zkušenosti s takhle širokou gumou na tomhle rámu? Když to měřím šuplerou tak je to jen tak tak nad 2,2". Nedaří se mi najít žádnej manuál kde by to bylo napsáno…

      0 0
    • vasek80  

      Skutečně má 29" MRX rám zadní stavbu 450mm?

      Nachápu, proč se obtěžujou s prohnutou sedlovou trubkou a pak na to naperou 450mm stavbu. Jinak ten cirkus barva se mi líbí.

      http://shop.adroit.cz/…c-black-grey

      0 0
      • oddie  

        V té tabulce mají podle mě blbosti. Viz stejná výška pro 21 a 23, dtto horní rámová…

        0 0
      • Jakobo  

        Podivej se na jejich stranky a srovnej. Jinak me by spis stvalo, ze nenabizi tapered, u 29" bych to zadal, zvlast pri delce hlavove trubky jen 100 mm, snad zacnou casem nabizet. Mohli by nabizet i ram pro pevnou 12 mm osu. Ty MRX kola se mi libi, kvalita a zpracovani je fakt dobre a o praskani ramu neslysim (na rozdil treba od RB).

        0 0
    • jIrI___  

      Nemáte někdo přehled, zda se dá sehnat tento rám MRX za lepší cenu? Přeci jen 5,5k za onálepkovanou katalogovku mi připadá celkem dost…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.