• Slash

    Zdravím, zajímal by mě váš názor na tyhle kola

    http://www.genesisbikes.eu/index.html

    Tata si koupil model Peak a já sám mám Ruler, ale nějak jsem o téhle značce nic moc nenašel, v Rakousku jich ale jezdí spousta. Jinak ceny jsou Peak: 17 000 kč a za Rulera: 15 000 kč. Včetně SPD nášlapů, 505 u Peaku a 520 u Rulera.

    Přijde mi že kola jsou osazena docela slušně,navíc Peak váží 13kg a Ruler 11kg :-)

    0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Kde ta kola prodávají za cenu, kterou uvádíš? 17000 za toho Rulera (ceny máš asi obráceně) by bylo hodně krásných.

      0 0
    • Včelda  

      Genesis je značka řetězce Intersport.

      0 0
      • Slash  

        Ano, to vím, ale jak jsou na tom s kvalitou?

        0 0
        • t29  

          Koupil jsem Rulera 2008 (viz profil), projel, všechno fungovalo. Pak jsem ho rozmontoval do posledního šroubku a vadil mi akorát neskutečný bordel v závitech středového složení – někdo, resp. nikdo, se nenamáhal očistit otřepy po závitování rámu.

          Na normální ježdění za ty prachy v pohodě.

          0 0
    • rhapsody  

      To jako že si koupil za patnáct modrejch papírků bike komplet na XT, R7 vidle a Ritchey COMP doplňkama? :O

      0 0
      • Slash  

        To kolo co je na fotkách stálo 15 modrejch papírků ;-), a tak jak je na fotkách, tak jsem ho koupil + teda ještě jsem k tomu dostal 520 SPD. :-), docela slušnej kup ne? Ale co mě zajímá, tak jestli tohle kolo je stejně kvalitní jako ostatní kola v jeho cenové kategorii ( cena je někde kolem 30 000)

        0 0
      • rhapsody  

        na webu mají tohodle rulera za 33.000 :O neměl si nějakou „menší“ protekci? :P

        0 0
        • Slash  

          Potřeboval prodat :-), ale jak to je nevím, cena šla přes kamoše :-), ale tata koupil toho Peaka za 17 000 kč.

          0 0
    • Volf  

      No podle všeho jsi udělal kup roku. Jinak s kvalitou si nedělej starosti, protože tam máš hodně slušný komponenty, které jsou stejné ať máš značku kola jakou chceš a rám bude běhat po světě pod růrnejma názvama, protože bude z nějaký firmy v Asii, která komerčně vaří rámy. Jinak k těm komponentům můžeš kdykoliv nějakej ,, značkovej ,, rám dokoupit.  Prostě kup roku.

      0 0
      • rhapsody  

        něco takovýho sem chtěl napsat, komponenty máš výborný, kvalitu bych neřešil, teď už jen užívej kola ;)

        0 0
      • Slash  

        Tak to jsem rád, mno rám ani není těžkej, já jsem spokojenej :-) a pokud říkáš že je to všecko ok tak jsi mi udělal opravdou radost :-)

        0 0
        • Volf  

          jediný co bych ti ale poradil, protože nevím jak dalece jsi manuálně zručný, nechat si v dobrým cykloshopu zkontrolovat utažení kónusů v nábách. Někdy bývají z výroby přetažené a brzy díky tomu odcházejí / hlavně přední, ten díky odpružené vdlici mnohem snáže upínákem přetáhneš /. Pokud si jich ale hledíš, tak jsou hodně dlouhověké. Někdy dávám k dobru svoje muzikantsá moudra a to  jedno je takové. Sebelepší nástroj bez pořádného seřízení neudělá dobrou muziku.

          0 0
          • Slash  

            Manuálně zručný jsem, motorku si z velké části servisuju sám, ale kolo je pro mě docela novinka, takže bych klidně uvítal radu co a jak zkontrolovat :-), jinak tvé moudro znám velice dobře ;-) kytara taky hraje nejlépe naladěná a seřízená ;-)

            0 0
    • kcvalin  

      Prvni co me napadlo: http://www.genesisbikes.co.uk/page/about/, ale evidentne jsi koupil neco uplne jinyho. Kazdopadne za 15000, dobry dost.

      0 0
    • micinka  

      Kupoval jsem o vikendku pro kamaradku Genesis Razor XR15

      http://www.genesisbikes.at/index.php…

      Vzhledove vypada moc dobre (dulezite pro zenskou). Na tu cenu je o necele kilo lehci nez ostatni v cenove kategorii. Jede to fajne, sice nechapu proc tam je SmartSam, ale ten si vymenim. Tuhost je vyborne, u zadni stavba trosku mene. Vybava je na tu cenu super. Kdyz to srovnam s druhym adeptem Merida Juliet 300, tak jasny vitez – levnejsi a lehci.

      Lepsi NOVE kolo pro zenskou jsem na trhu nenasel.

      0 0
      • Smazaný účet  

        no..ale opet si neodpusti „XT lakadlo“ v podobe prehazky..ja tohle proste nepochopim,ale kdyz ono to funguje:)

        0 0
        • micinka  

          Njn jich je tam vic..

          0 0
        • HarY_cz  

          a co je na XT špatně? já jsem toho razora včera okukoval v Intersportu a docela mě to zaujalo a právě mě i překvapilo, že je na tom XT přehazka. ostatní kola v týhle cenový kategorii mají většinou Alivio, občas Deore…

          0 0
          • hs74  

            Důležitější pro řazení jsou páčky než hazka.Takže jestli jsou tam alivio páčky, tak je skoro jedno jestli hazka je deore nebo XT.Prostě takovej marketingovej tah.

            0 0
          • marsedli  

            Razora XR-15 jsem kupoval na přelomu června a července, zatím mám nalítáno těsně pod 700km a vše šlape jak má, za tu cenu velká spokojenost.

            0 0
    • Mir26  

      Dobrý den koupil jsem z druhé ruky kolo Genesis G-Max Gamma, na internetu jsem o něj nic moc nenašel, chtěl jsem se zeptat, jestli nemá někdo s tímto nebo podobným kole zkušenosti? Jak je to s kvalitou atp.? Kolo už mám asi dva měsíce, hned po zakoupení jsem nechal vyměnit řetěz a s ním i kazetu, už byla opotřebená,jinak zatím bez problému asi po 900Km, akorád co jsem rozeznal tak je zadní hazka Shimano Deore LX, přední taktéž i páčky pokud se nepletu… Díky za případné odpovědi

      0 0
    • LukynZ  

      Vim ze je to old tema, ale treba s odstupem casu to nekoho bude zajimat…Tohle kolo uz mam patym rokem. Koupil jsem ho prave v Intersportu za 17000 (puvodni cena pry 30000) + byl k tomu cyklodres zdarma (kratasy + triko). Ta znacka asi docela zacinala a bylo to pry dotovane. Troufam si rict, ze do te doby a od te doby jsem kolo v pomeru cena/vybava v takovemto kalibru nikdy nevidel. Myslim, ze kdo ten rok zavahal, uz nezere. Mel jsem stesti, ze jsem se tenkrat rozhodoval o koupi noveho a jeden znamy me na to upozornil. Kazdopadne za tech 5 let snad jen dva problemy: pred dvemi lety mi prestalo fungovat zamykani vidlice a tedkom mi z ni leze pres ten zamek olej. Ale myslim, ze to je docela i muj fail, protoze jsem nehlidal tlaky ve vidlici a parkrat mi to bouchlo pri terennich razech az na doraz a kdo vi, co to mohlo udelat. A dalsi vec, ze asi po 3 letech mi zacaly defekty na rafku. Neustale. Ta paska co tam je je docela uzka a a byla docela tvrda a jak vyjela trochu nastranu, bezproblemu rezala do duse. Ted tam mam mnohem sirsi a z mekciho materialu a je naprosty klid. Jinak si nemuzu absolutne stezovat. Akorat jsem si k tomu dokoupil xt spd pedaly a uvazuju o xt kotoucovkach.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.