• JIRA

    Za doporučení díky – jedeme tam zítra. Chci se vyhnout tomu, že nejlepší sjezdy pojedeme do kopce. :)

    0 0
    • jecnak  

      bajk.cz/web/gfx/­download/tom/ko­korin/kokorin2-2_ruzova.JPG bajk.cz/web/gfx/­download/tom/ko­korin/kokorin1-2_ruzova.JPG

      Zacatek i konec v Raji (jede se po ruzove ve smeru sipek), dlouhe sjezdy necekej, ale zato paradni singly. Takovy ty carkovany kousky a canfourky jsou zajimavy mista – skala u Nedvezi: bajk.cz/web/gfx/­download/tom/Ko­korin_2006_08_­17/P8171831.JPG Prurva na Pustem zamku: bajk.cz/web/gfx/­download/tom/vy­jizdka_2006_04_­15/103_1775.JPG

      singlik z Raje bajk.cz/web/gfx/­download/tom/Ko­korin_2006_08_­17/P8171754.JPG zluta z Nedvezi do Strezivojic bajk.cz/web/gfx/­download/tom/Ko­korin_2006_08_­17/P8171868.JPG cervena z Housky k ranci Laka bajk.cz/web/gfx/­download/tom/Ko­korin_2006_08_­17/P8171896.JPG

      0 0
      • gargamel  

        červená z housky k ranči je fakt dobrá;)

        0 0
      • JIRA  

        Díky za inspiraci.

        0 0
      • morlo  

        Pekne zpracovany, ac jsem puvodne z Melnika, takhle jsem to nikdy neprojel, mozna proto, ze kdyz jsem mel svyho prvniho bika, tak byly odpruzeny vidlice predmetem debat diskuznich krouzku fanousku sci-fi. Pak jsem uz pobyval v Praze, ale na Kokorin se chystam, s timhle znaceni se tomu neda odolat.

        0 0
      • wert_1  

        Fakt díky za tipy :-) dnes jsem se vrátil z kokořínska a ta trasa z Housky k ranči, no to je něcíčko :-) fakt boží .-) sice jsem si pod tím ostrým kamenitým sjezdíkem nádherně ustlal, ale ten zážitek byl fakt úžasný :-))

        0 0
      • MARIN  

        Tak diky za paradni trasu

        Sice jsem v sobotu stihl projet sotva pulku diky valici se vode z nebe (pisek jsem s ruznych casti kola dostaval cele nedelni rano:) ale uz mam v srpnu rezervovanou chajdu na cely tyden, tak to uz dalm urcite cele (nemuzu se dockat). Predcilo to me ocekavani :)

        0 0
      • Zoroastro  

        Jecnak: zitra se poprve chystam vyrazit na Kokorinsko a moc rad bych znal tu trasu kterou jsi postnul na zacatku tohoto vlakna, link uz je ale bohuzel neaktivni. Muzes ji sem prosim dat jeste jednou? Diky moc.

        0 0
      • gaston  

        Ahoj,

        kokorinsko mam rad a dle fotek poznavam, ale bohužel mi nejdou prvni dva odkazy, muzu te poprosit vyveseni jinam /nebo email/? dekuju

        • g-
        0 0
        • jecnak  

          Panove, z dobrych duvodu (stiznosti ochranaru) jsem ty trasy stahnul. Kazdopadne vsechny trasy vedly po turistickych znackach a podle nazvu fotek je mozne dohledat priblizne misto na mape a nasledne zapatrat pesky ci se zeptat mistnich.

          Zpet sem mapy nejspis davat nebudu, rad bych zachoval moznost a stav bikovani na Koko i na pristi desetileti. Tim, ze sem mapu nedam, vas proste donutim zapremyslet nad mapou. Nebo se pripadne nekdy muzete pridat az budu ja ci nekdo jiny poradat vyjizdku do techto koncin.

          0 0
          • gaston  

            OKi tomu rozumim, nu co se da delat… mam tam cesticku tak mne zajimal jeji pripadny upgrade :)

            prave jsme tam delsi dobu nejezdili a zrovna vcera jsme si rikali ze bychom mohli tam mohli vyrazit nasel jsem tohle vlakno… nu nic jdu patrat v mapach pac se bojim ze bych Ti nestacil :)

            0 0
            • jecnak  

              No my nejezdime jako silenci, ale vetsinou si spis vychutnavame teren. Jezdi s nami i holky…

              Kdybys mel nejaky konkretni dotaz, tak se klidne zeptej. Kazdopadne muj tajny tip je, ze se da jet od Kokorinskeho hradu na zelenou od skalniho hradu Nedamy na Malou Jestrebici pripadne opacne. Neni to znacene.

              0 0
              • gaston  

                :) dik jdu na to :D v praci bez tak v takovem vedru nemuzou cekat zadne vykony…

                • g-
                0 0
      • pepek  

        Nemáte někdo zaznamenané tyto trasy? Odkazy nefungují.

        0 0
    • jecnak  

      Jen dodam, ze v Kokorine je chladneji nez jinde – casto o 3–5C…

      0 0
      • JIRA  

        Tak jsme to projeli a fakt super! Části trasy jsem znal skoro všechny, ale tohle bylo pěkně poskládaný dohromady a i volba směru optimální. Udělali jsme zajížďku do Dubé na jídlo a napojili jsme se zpátky prudkým kopcem a schodama ale tomu by se asi dalo vyhnout, kdyby jsme dodrželi tu popsanou trasu. :)

        0 0
        • Medunka  

          Nenavidim ty schody ani zastavka v cukrarne v Dube uz nepomaha

          0 0
    • tulda  

      Jestli můžu doporučit, tak hospoda pod houskou je fakt dobrá na jídlo

      0 0
      • jecnak  

        Kde presne?

        0 0
        • goood  

          Kdyz se jede z Housky na Tuboz tak pod tim kopcem po prave strane, vlevo je rybnicek.

          0 0
        • tulda  

          Nevim jak se jmenuje přímo ta hospoda, ale je to u „Rozcestí pod Houskou“. Na Housce se člověk teplýho jídla nenají, v Ráji je to drahý a všechny hospy v kokořínskym údolí stojej za govno (Grobián a ty 2 vedle).

          0 0
          • tulda  

            Na druhou stranu v Ráji maj plzeň :-)

            0 0
          • Janes  

            Musím zareagovat na uldu, přímo nad Grobiánem je Hospůdka u Tichých, a ta si jeho odsouzení podle mých zkušeností nezaslouží. Spíš si člověk musí dát bacha na jejich velké porce, po obědě tam má jídlo v následujících stoupáních(Ka­nina,Kokořín)ten­denci opouštět tělo tím přijímacím otvorem:-).

            0 0
    • dancing dog  

      Asi to nepatří přímo sem, protože se budete pohybovat o víkendu o něco jižnějš a východnějš, ale pro všechny- severozápadní okraj kokořínských vápenců na hranici se Středohořím u Úštěku a Blíževedel stojí za návštěvu. Dobrý cesty, hodně zajímavého k vidění, dost převisů k přespání. Zvláště doporučuju zajet k převisu Tisícový kámen. Je to dost suchá oblast nepříliš hustě osídlená, takže dost vody sebou..

      0 0
      • jecnak  

        Jj tam je to taky super, moc doporucuju.

        0 0
      • scret  

        jj,tam je to fajn! Jednou jsem tam zazil brutus bourku a bouchalo to tam jak kdyby nam mela skala spadnout na hlavu:)

        0 0
      • filipes  

        bych tam zase nekdy vyrazil, je to moje nejoblibenejsi oblast v cz. Protahnout to kolem machace pres polomeny hory, a je z toho 80km kde 60+ jsou sinly…

        0 0
      • Bulda  

        kousek pod hradkem u usteku je super studanka, zluta znacka na Skalku

        0 0
    • PiR  

      Uricite doporucuju pokud pozno zaradit cestu ze Msena po modre nahoru na poklicky (nikoliv modra k pate poklicek), ale ta horni kolem lazni, lazenskou cestou kolem skalnich bytu..

      Jinak zluta z nedvezi na panensky hreben a dal na pusty zamek – vynikajici, nasledny sjezd dolu je masakr nejvic :) Musim si to o vikendu jeste dat…

      0 0
      • Včelda  

        Pro start vyjížděk v okolí Kokořína (důl) doporučuji Mšeno. Po návratu máte k dispozici dvě cukrárny a hospodu U Lva, kde slušně vaří. Pro vyjížďky doporučuji koupit mapu od Kartografie Kokořínsko 1:25000, je poměrně přesná. Pro případ ubytování – Pension Mšeno, prosím, neberte to jako reklamu, ale jako radu od „místního“ bikera. Patří to bikerovi.

        Jinak k ježdění. Včechny trasy výše popsané jsou gut. Například okolo Vrátenské hory se můžete motat celý den, najedete 80 kiláků a „jako nic“ nastoupáte přes tři tisíce metrů, většína dříve „chcípne“ :-) K té červené z Housky. Když dojedete na rozcestí Pod Drnclíkem. Můžete jet ještě po zelené (dojede te do Brusného) nebo po Modré – doporučuji. Přímo od Housky vede směrem dolů modrá, taky dobrá. No a pak skrz kokořínský důl vede desetikilometrový singletrack, který není nijak značen. To je odměna pro Ty, co ho objeví ;-) Biku zdar Včelda Vegetbikeclub Mšeno

        0 0
        • gargamel  

          Včeldo, kudy vede (přesněji) ten neznačenej singl? Rád bych ho prozkoumal:)

          0 0
        • 100kg  

          Zrovna červená značka v Kokořínském dole je nejvíc frekventovaná rozzuřenými turisty, kteří ( a jen oni) maj právo po ní chodit. Takže nedávej singletrack za odměnu, ale zpřístupni ho jako ideální objížďku konfliktní trasy.

          0 0
        • Včelda  

          Ono vlastně celé kokořínsko je za odměnu a hodně o objevování nových tras a těch neznačených je ještě několikrát více než turistických. Ta červená, jak píše 100kg-mák, není v dole moc vhodná, především část mezi hradem Kokořín a Rájem (mimo turistické časy je fajn). Ale zpátky k té neznačené. Má dvě části. První začíná u rybníku Harasov. Musíte se dostat na skály nad rybníkem, kde vede doubletrack skrz osadu Harakoko (trasa 4 – velokokorin.in­fo/harasov.html). Na jejím konci spadnete zpět na silnici, po které pojedete až pod hrad Kokořín (dá se jet i po červené, která není v této části tolik frekventovaná). Přímo u hradu se dáte na levou ruku přímo pod hrad. Zde začíná druhá část, která je dlouhá cca 6km. Je čas připravit mozkové centrum rovnováhy na prácičku. Zde si opět pomohu webem (trasa 3 -velokokorin.in­fo/kokorin.html).

          Pár odkazů, které mohou pomoci: velokokorin.in­fo/bike.html www.mestomseno.cz/index.php?… www.mestomseno.cz/index.php?…

          Zdar Včelda

          0 0
          • Janes  

            Aby ste to líp našli, dobré je to u toho Harasovskýho srubu,u vrat za ním podél plotu nahoru,je to na nesení, ale pak pohoda, v tom sjezdu pozor na spadané větve, kámoš tam hodil salto a já bruslil jak Nepela, naštěstí je tam hodně spadanýho lístí, takže pohoda.

            0 0
            • Včelda  

              Ahoj, nosit se to tam nemusí. Stačí za srubem pokračovat rovně po žluté a po cca 200m, kdy žlutá odbočuje vlevo, jeďte vpravo, po 300m dojedete na křížení tří cest, tady o 180 vpravo nahoru a pak už jen rovně za nosem .-)

              0 0
    • jecnak  

      V nedeli jsme projeli hore kopcom zelenou z Konradova kolem Zkameneleho zamku nahoru na rozcesti Pod Drnclikem. POkud nekdo nechce nebo nema na to sjet od rozcesti Pod Drnclikem cervenou k ranci, pak doporucuju tuhle variantu. I mne prijde zabavnejsi a zajimavejsi nez ztratit vsechnu vysku na 100 metrech kameniteho padaku. Technicky to neni nic extremniho ale prave proto je trasa zabavnejsi a zajimavejsi. Navic vyhled ze Zkameneleho zamku je velmi pekny.

      Jeste apel na konec. Prijde mi, ze je vsude v Kokorine cim dal vic bordelu, tak prosim nikde neodhazujte nic co se nerozlozi, pripadne pokud mate moznost nejaky ten cizi papirek z lesa odvezt, tak to udelejte. Vsichni se do Kokorinska chceme vracet i dalsi roky a pokud tam bude svincik, nebude to uz tak krasny zazitek z ciste prirody, cerstveho vzduchu a skvelych terenu. Diky.

      0 0
      • Blabas  

        To je jedna z pěkných. Zjistil jsem při letošním zabookování kempu, že na Kokořinsku a Máchovsku mám už najeto 2800 km. Asi všechno všemi směry. Jsou i krásnější trasy. Bordelu bohužel přibývá, což nechápu. Všichni ( i ti pěší ) přece mají doprdele batoh a v něm tu sváču nesli.

        0 0
    • krokus  

      Dá se podle vás jet žlutá od Vyhlídek k Romanovu? Šel jsem to dneska pěšky a místy jsem si říkal, že by to na kole bylo super. Některé úseky se ale určitě jet nedají, zejména konec té žluté těsně před Romanovem (doslova se leze po skalách). Je možné se tomu nějak vyhnout?

      0 0
      • jecnak  

        Prakticky jsi si odpovedel sam. Jet se da a jezdime ji, az na ten usek s kamenymi schody. Jen si tak rikam, ze usek Vyhlidky Romanov je strasne kratky. Nemyslel jsi Raj Romanov apod?

        0 0
        • krokus  

          Máš pravdu, šel jsem to dnes po žluté od Ráje na Romanov, zpátky pak po zelené. Hlavně mě zajímalo, jestli je možné nějak objet místo zvané Prolezovačky (snad jsem to nespletl) – je to právě těsně před Romanovem. Tam by podle mě byl problém kolo i jen přenést, zvlášť když je mokro.

          0 0
          • jecnak  

            Da se, jdes-li dokopce k Romanovu, jit zprava, ale nevede tam TZ, tak myslim, ze nema smysl vytvaret dalsi cesticky. Ten kousek s kolem na rameni nikoho nezabije. BTW jezdi se u i zavod Msenske okruhy.

            0 0
            • krokus  

              Ty jo, nejsem si jistý, jestli mluvíme o tomtéž místě. Jde o skálu jménem Prolezovačky. Vede přes ni žlutá; nikoli turistická žlutá, ale zřejmě naučná stezka či co to je. Musí se tam přes tu skálu docela krkolomně lézt, včera v tom mokru jsem s tím měl i bez kola a treter problémy. Dole zeje docela velká propast, spadnout bych tam nechtěl. Možná to někdo s kolem na rameně dává, ale já bych se tedy vážně bál. Třeba by nemuselo platit, že „ten kousek s kolem na rameni nikoho nezabije“.:-)

              0 0
              • coogy  

                Na žlutou z Romanova přes Prolezovačky jsem se ještě neodvážil, omylem jsem jednou vjel po žlutý do Skalního bludiště a mněl jsem co dělat abych se vydrápal nahoru nazpátek, pak směrem na Ráj po žlutý to už šlo, akorát když se jede po poli tak se nesmí zapomenout odbočit doprava do lesa. Z Ráje na Rovinu to radši vyjedu po slnici a pak si vychutnám sjezd po zelený na Vojtěchov.

                0 0
                • krokus  

                  Po té zelené jsem taky včera šel. Říkal jsem si, že na kole to musí být dost dobrý sjezd. I když se sjetými nanoraptory, které mám v současnosti na biku, bych si tam teď netroufl. Na to je tam moc bahna a listí.

                  0 0
            • krokus  

              Takhle vypadá část těch Prolezovaček. Fotil jsem to už za šera, takže fotka bohužel není příliš kvalitní.

              0 0
              • jecnak  

                Mas pravdu, mluvime kazdy o necem jinem. Bohuzel Prolezovacky si nevybavuju, Skalni Bludiske znam, ale tohle misto si presne nevybavuju.

                0 0
    • Zoroastro  

      Jecnak: zitra se poprve chystam vyrazit na Kokorinsko a moc rad bych znal tu trasu kterou jsi postnul na zacatku tohoto vlakna, link uz je ale bohuzel neaktivni. Muzes ji sem prosim dat jeste jednou? Diky moc.

      0 0
    • biker 0071  

      Skálu u Nedvězí nebo taky „Placáky“ mam kousek za barákem, tam se jede nadherně až do Osinalic…

      0 0
    • gargamel  

      Včera jsem projížděl kočičinou (pod Mšenem). Po deštích se tam valilo celkem dost vody. Jeden břeh rokle se podmáčením utrhl i s několika stromy a přehradil na šířku celou rokli. Nadržená voda tvoří jezírko a musí se tam složitě přenášet. Rybníky v kořínském údolí jsou vylité do silnice…

      0 0
    • standa.nera  

      O vikendu jsem byl na Kokorine a vzdycky zapomenu jak je to tam super, projel jsem par zminovanych useku a hledam dalsi.

      Zluta TZ Romanov / Raj – singl vede uz od rozcesti na Rovine pres louku s koprivama do lesa, a dal doprava nad skalama kde se napoji na naucnou stezku. Nad Rajem jak jsou ty dreveny schody byl padly kmen.

      Cervena TZ Houska/Laka – nad skalkou probihala tezba dreva, tak je skalka takova zabordelena od tezebni techniky

      Zelena TZ Pod Drnclikem / Konradov – nema chybu

      Modra TZ Jestrebice / Tri kone – bohuzel velmi kratky ale pekny

      Zluta TZ Mala Jestrebice / Semanovicky dul – sel jsem jenom nahoru ale vypada zajimave

      Zelena TZ z Jestrebice / Single pod hradem – az na par spadanych stromu moc pekny

      Predpokladam pekny useky jsou vetsinou tam kde je na mape kratce carkovana cara. Doporucte prosim nejaky znaceny i neznaceny useky.

      0 0
    • jecnak  

      Po delsi uvaze vkladam par dalsich tras – znaceno i neznaceno. Prosim vsechny o ohleduplnost jak k pesim, tak k prirode – nebrzdit smykem kde to jde a neodhazovat odpadky. Pripadne pokud nechvatate a muzete odhodit nejaky padly kmen ci ho riznout…

      http://www.bikemap.net/…rin-novinky/#…

      http://www.bikemap.net/…rin-novinky/#…

      http://www.bikemap.net/…2-den-druhy/#…

      Zkusim jeste casem nejake trasy ze severozapadu – SZ od Dube. Par novinek se tam take najde (napr neznacena 400let stara cesta – singlik).

      0 0
      • tpm_slee  

        máte někdo vyzkoušený – dá/nedá se projet Bludiště na kole?

        http://mapy.cz/s/bC90

        0 0
        • jecnak  

          Nedá.

          0 0
          • tpm_slee  

            Dík..

            a zbytek Cinibulkovy stezky přes vyhlídky je jetelný?

            http://mapy.cz/s/bCcH

            ještě modré TZ – apatyka nebo vrchem pokličky dá se? U pokliček jsou na začátku schody..

            http://mapy.cz/s/bCcD

            0 0
          • tpm_slee  

            Dík..

            a zbytek Cinibulkovy stezky přes vyhlídky je jetelný?

            http://mapy.cz/s/bCcH

            ještě modré TZ – apatyka nebo vrchem pokličky dá se? U pokliček jsou na začátku schody..

            http://mapy.cz/s/bCcD

            0 0
            • jecnak  

              Cinibulkova stezka kolem vyhlídek je jetelná celá, záleží na technické zdatnosti jezdce.

              U pokliček je lepší jet spodem roklí k Apatice a k Náckově rokli, kudy vede i cyklotrasa do Mšena.

              Obecně, pokud toužíš po pěkném terénu, tak kousek výše jsem postoval GPX trasy, které jsou vyzkoušené a v tomto směru jetelné. Ne všude vedou po značkách, ale s GPS na řidítkách se to dá trefit.

              0 0
              • tpm_slee  

                jj vím o tom už to mám prohlídlé…ale zajímaly mne i jiná místa..dělám si tu highlite trasy:)

                0 0
    • Tehu  

      Ahojte, nemel by nekdo z tamejsich, nebo i kraje znalych nejaky tipy na enduro pojezd po Kokorinsku ? Klidne i gpx nebo vytahy z mapy. Dekuji

      0 0
    • Kubiczech  

      Omlouvám se za offtopic, ale sháním nějaké tipy, jak na Kokořínsku zabavit děti (muzea, hřiště, technické památky, cokoliv). Ubytování máme ve Mšeně. Díky.

      0 0
      • jecnak  

        Pri aktualnich teplotach asi koupaliste ve Msene – krasne prvorepublikove. Pak cestou do Raje jsou prolezovacky – skalni bludiste, Vratenska rozhledna.

        0 0
    • svoby  

      Zdravím,včera jsem byl pojezdit na Kokořinsku a narazil na zákazy kol v místech ČT Pustý zamek, Pod Husou,Martinské stěny.Je to novinka nebo tam byly vždy?

      0 0
      • Medunka  

        Na Martinkách bývávalo doporučení, že to není vhodné pro kola, pokud si dobře pamatuji.

        0 0
      • Mr.Dawe  

        Zdravím,

        tuším, že již zde nějaká diskuze nebo fotka se zákazem kol na Kokořínsku byla. Je to škoda, že se počet bikových cest na Kokořínsku omezuje. Jsou tu krásná místa.

        0 0
        • MirosPikos  

          Taky se tam psalo, že ten zákaz není vymahatelný. Takže jezdit dál, jen být tolerantní a ohleduplný vůči ostatním. Pěší hezky pozdravit, usmát se, před tím vším zpomalit a jet v pohodě dál. Když potkáte čuráka, nehádat se a v klidu pokračovat dál.

          0 0
    • creater  

      Ja jsem z Melnika, tak to jezdime spis z tehle strany a nikde jsem si niceho nevsiml, byli jsme na Nedvezi tuhle a tady to jezdime vsude možně a nic.

      0 0
      • svoby  

        Minuly rok jsem je též neviděl nebo si nevšiml.Jsou to cedulky se zákazem od KČT

        0 0
        • Environmentalist  

          Je to nově. Loni jsem si ničeho nevšiml, letos jsem ty štítky viděl právě kolem Husy. Ale jestli to má nějakou právní oporu, to netuším.

          0 0
    • creater  

      Zkusil bych se zeptat tu http://kokorinsko.ochranaprirody.cz/…a-turistika/ ale nejsem si jisty, ze by KČT melo pravomoc osazovat neco nejakymi znackami, krom informativnich…

      0 0
      • svoby  

        To nevím ale byla to klasická tur.cedulka firmy KČT

        0 0
    • raw 4  

      Obnovuju vlákno. ..chtěl bych jel z Doks přes Kokořínsko do Mělníka. .mohl by mi prosim někdo napsat, doporučit nejakou hezkou trasu? Po cervené okolo Housky?..diky

      0 0
    • AleZ80  

      Ahoj,

      jak moc turisticky frekventovaná je červená TZ od Rače přes Pustý zámek do Zakšína? Díky!

      0 0
      • BabbaJagga  

        Myslíš, ze KČT tam provádí sčítání turistů? Červené jsou hlavní/dálkové trasy, ale lidi, potvory, si dneska choděj, jak chtěj.

        0 0
        • AleZ80  

          Spíše jsem to myslel tak, jestli je to hlavní promenáda jako třeba okolí Pokliček a hradu, nebo je to tam klidnější. Přesná čísla nepotřebuji. :)

          0 0
      • jecnak  

        Aktuálně v době nouzového stavu o víkendech je tam lidí hodně. Normálně liduprázdno jako skoro všude v Koko.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.