Kellys Viper - alebo bike do 10 000

20 nepřečtených
  • eaten

    Zdravim,

    rozmyslam nad kupou bicykla do 10 000czk. Mam dlhorocne skusenosti s bicyklami Kellys a som s nimi spokojny. Neplanujem na neho davat ziadne velke zataze, nie som ziadny velky cyklista.

    Do oka mi zatial padol tento:

    http://www.kellysbike.com/…-accent/blue

    Kedze sa nevyznam do suciastok tak som vyebral hlavne kvoli designu a preto aj pisem sem aby ste mi poradili popripade vybrali alternativu. Jazdit budem asi striedavo cesta/polna cesta/les.

    Dik

    0 0
    • dEvilPS3  

      neni zlej, je to takova klasika do 10 000Kč, vyhoda je mechanicky kotouce, ze se to lehce predelava na hydry.

      Jinak top je asi zde

      http://www.decathlon.co.uk/…8206682.html#…

      ma XCR vidli (ta je prvni z tech co dela to co delat maj, XCT na kellysu je o 2 rady niz) a je ready na hydrauliky stejne jako ten kelys.

      a stejne tema se resi pak tady

      http://www.bike-forum.cz/…-a-tipy.html

      0 0
      • eaten  

        ten bike vyzera fajn, dokonca maju aj predajne v cesku. Ale nema to moc siroke kolesa na cesty? Myslim ze ten kellys ma uzsie.

        0 0
        • dEvilPS3  

          Kellys ma 2.1, rozmer tamtoho jsem tam nenasel, ale moc nehraje roli. Zaletzi na vzorku, jak se odvaluje, ja mam treba dirtovej 2,35 a odvaluje se lip nez muj starej MTB 2,1. Takze to nepoznas.

          0 0
          • Dave-geo  

            Ahoj!

            Ty Hutchinsony jsou tuším 2.1. Racing Ralph bude rychlejší vzorek, ale ty pythony ho mají celkem rozumný, žádná terénní divočina. Určitě to na silnici pojede taky.

            0 0
            • eaten  

              no dik, este co som sa docital na nete tak dost nadavaju na mechanicke kotucovky, tak som sa aobzeral po hydraulikach a nasiel som toto, aj ked to uz prestrelilo moju cenovu hranicu :

              http://www.shopbike.sk/…t-2013.xhtml

              0 0
              • dEvilPS3  

                jasne, mechanikyjosu an nic, ale vyhoda je ze mas ready naboje a kotouce a uchyceni…takze koupis pri nejbkizsi prilezitosti nejaky hydry shimana za 1200 a budes spokojenej. Nebo SLX za 3ka budes naramne spokojenej. U kola na Vckach te prestavba vyjde na 3× tolik :(

                0 0
                • eaten  

                  jo chapem :) dik, a ten vyssie Viper 60 je lepsi? Teda za to zvysenie ceny ci ma aj lepsie sucastky, ako napr. brzdy

                  0 0
                  • nitraq  

                    Osobně bych zůstal u Decathlonu. Má lepší vidlici a pokud časem zjistíš, že ti brzdy nestačí, tak do dvou tisíc koupíš nějaké hydry Shimana a pořád budeš pod cenou Viperu 60, přitom s lepší vidlicí i brzdami.

                    0 0
                    • eaten  

                      Na tom vlakne co mi odporucali vyssie, riesia ten decathlon a jeden co si ho kupil s nim nie je vobec spokojny, tak som nad tym zacal vahat ..

                      0 0
                      • Dave-geo  

                        Nie je s nom spokojny, protože si nějak vysnil, že se kola asi vyrábí v Polsku. Možná do nich sypou i tu prokletou technickou sůl!

                        Obojí je blbost. Že je vidlice vadná se může stát, to je ale problém výrobce vidlice, B'twin to jen těžko ovlivní. Ale stejně, jestli má mizernou vidlici, vymění mu bez keců buď vidlici, nebo kolo za kolo…

                        0 0
      • Nerez  

        No na hydry se to zas tak lehce nepředěla, protože to má brzdový páky a řazení v jednom, takže bys musel vyměnit brzdový páky a asi i řazení. Spíš tam můžeš dát lepší mechaniky, pač ty Tektra jsou děsný šmejdy. Mám Vipera 6.0(2012) a ty brzdy byly fakt tragédie. Teď mám BB7 a paráda.

        XCT je taky shit, taky šla z kola dolů…

        0 0
        • nitraq  

          Až na tu vidlici to je dobrý. Já bych se vykašlal na tohohle Foxe i Kellyse a šel do B'twinu. A jak už jsem psal výše, v případě potřeby máš rychle a levně hydraulický brzdy.

          0 0
    • javormartin  

      Za ty peníze to není špatné, pojezdíš a časem koupíš stejně celé nové a lepší, toto je úplný základ.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.