• Labusch

    Jaké máte zkušenosti s touto značkou?

    Konkrétně mi jde to tento model: http://outdoor.online-sport.cz/…iiru-panske/?… (nechci kůži)

    Zaskočil mě cenovej rozdíl mezi kameňákem(2600kč) a E-shopem(1800kč) Bejt to rozdíl 200–300kč tak to neřešim, ale rozdíl 700kč s tím že počítám poštovný je stále dost silným argumentem.

    Nechce se mi chodit na drzovku do obchodu jen kvůli ozkoušení A tak mě napadlo jestli náhodou tu nemá někdo nohu dlouhou 27,5cm? po případě jakou velikost si následovně koupil.

    Dík.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Mam Keen Kanyon, velikost boty mi sedi s velikosti kterou bezne nosin (41.5–42)..

      0 0
      • Labusch  

        Jak dlouho je máš? Co noha paří se na té podestýlce, smrdí?

        0 0
        • Smazaný účet  

          mam je od cervna…vydrzely dovolenku u more a i piny na platformovem pedalu, tkaze se tvari odolne. Nachozeno mam v nich par desitek Km a bez znamek opotrebovani.

          Noha nesmrdi-podestylka je gumova, takze neni misto pro mnozeni potvurek. Noha se trochu poti, ale mnohem mele nez v botach a jenom o trochu vice, nez v otevrenych sandalech(skoro neznatelne). Podestylka je prijemne mekka, fajne se v nich chodi.

          0 0
          • jecnak  

            Mam sice kozenou verzi, ale pridavam se k pochvalnemu hodnoceni. Sandale mam 3 roky, podrazka se uz trochu rozlepuje – svarene dily od sebe, coz spravilo lepidlo, ale jinak stale jak nove.

            Da se v nich chodit i po horach. Supr je podrazka pretazena pres prsty. Jednak si clovek muze vzit nizke ponozky a nevypada jak houmlesak a jednak si neukopne prsty.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Prave to pretazeni je obrovske plus, ostatne jak pises. I obyc boty si upuju s gumou vytazenou na spicku protze kazdou chvili do neceho kopnu:)

              0 0
        • Alibaba  

          Dva postřehy:

          1. jsou široký, pro kachní typy. Já mám třeba nohu úzkou a v tomhle

          kopytu plavu.

          1. Ano gumová stélka je o „ho*ně“. Sice projdeš kdejakou vodou bez

          újmy, ale pokud se ti víc potí/smrdí nohy, nebo máš citlivější kůži, tak je to peklo. Klukovi v nich po pár desítkách minut pálej chodidla a přestože patří k těm, co jim nohy nesrděj, puch je to slušnej. Kůže saje – tady seš v tý lázni potu celou dobu… Manželka má „gumový“ Karrimory a taky je z nich otrávená. Sandály bez kožený stélky ani zadarmo!

          0 0
          • jIrI___  

            S tím druhým odstavce souhlas. Taky mám sandály s gumou a když je sundám v malém uzavřeném prostoru (např. zkušební kabinka v obchodě), tak je to neskutečné peklo :D

            0 0
            • metelesku  

              v kazdym krame, kde se opravuji boty maji kozeny vnitrky do bot. jdou s tim opravit i gumosandaly proti smrdeni.

              0 0
          • zbyshek  

            Ja mam uz pul roku presne ty, co jsou v odkazu, akoart s jinou barvou a nemam problem ani se smradem ani s nicim. Mam problem s ponozkama v nich :) ty fakt nosit nebudu

            0 0
            • Alibaba  

              Zřejmě slušněj oddíl, no ;)

              0 0
      • Smazaný účet  

        Tak sandale drzi nadale..nadale nesmrdi, jeste jsme je cilene nepral, parkrat potok nebo dest…podrazka docela osoupani vzdorna a docela drzi na platformach:)

        0 0
    • Smazaný účet  

      otec teď koupil nějaké takové nebo podobné v rockpointu ve výprodeji za 1800 nebo trochu míň. Zatím je spokojenej a nestěžoval si na nic.

      0 0
    • siafu  

      být tebou tak si to nejprve zajdu vyzkoušet a pak se rozhodnu… podobná situace se mi vyskytla u bundy Pinguin Parker. Zase pokud obchod neumí stanovit přijatelnou cenu, tak si kvůli vyzkoušení a objednání přes e-shop jinde žádné výčitky nedělám

      0 0
    • honzour  

      Záleží na co je chceš, ale já teď koupil ťapky Dopie a začínám z nich být čím dál víc nadšenej, i když ze začátku mě ta „prdýlka“ která je mezi prstama dřela.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mám kožený, jedinej problém může nastat, když ti konec malíku vychází přesně do štěrbiny mezi pásky, není to pak příjemné při cestě do kopce…

      0 0
      • madcat  

        Taky se mi to tak stalo, že mně to vyšlo akorát mezi ty dva pásky na vnější straně boty, ale za chvíli jsem si na to buď zvykl, nebo se to tam už trochu ožužlalo a teď mi to ani nevadí. Jinak mi taky dost smrdí, chodím v nich zásadně bez ponožek, ponožky do sandálů mi přijdou divný. Mám koženou verzi, mám je druhým rokem a krom mírné patiny zvenku jsou furt skoro jak nový, podrážka se nikde neodlepuje a ani není moc ochozená. Jsou širší, ale to mi vyhovuje, páč mám širokou nohu, a jsou velmi pohodlný.

        0 0
    • Smazaný účet  

      mam už druhý po sobě, předchozí vydržely tak 3 roky, teda po slepení podrážky, ta se odchlípla. starý jsem si eště nechal, furt se daj nosit, ale už jsou trochu jetý – okopaný a černá už trochu vybledla. :-)

      jinak velikost mi sedí akurátně (43 – tzn zhruba jako ty).

      kupovali jsme je v akci na http://www.keen-outdoorhouse.cz/ páč tam měli akci a posčítaly se nám slevy, stály mě necelých 1600. ;-)

      0 0
      • Labusch  

        Paráda, všem děkuji za zkušenosti a rady.

        Bál jsem se aby nebyl na netu k dostání nákej šedej dovoz jako je to s telefonama.

        Co se ponožek týče, tak ty bych do sandálu strčil až po kastraci, jinak mě k tomu nikdo nedonutí =)

        Kožené jsou vzhledově taky good ale náročnější na údržbu a to že píšou že je můžete prát, má asi dosti omezené množství.

        Pravda je že když neuměj v krámě nastavit cenu, namohou počítat s tím že si je tam člověk koupí…

        „ťapky Dopie“ neni sice můj šálek ale kolegyni padly do oka!!

        Zkusim obět na kole okolní města jinak je koupim v tom Outdooru.

        Eště jednou děkuji a přeji hezký, krátký zbytek pracovní doby těm co jsou na tom jako já =)

        0 0
    • gazman  

      Mám asi 5 let kožený model, smrdí jak hovado, velikosti sedí.

      0 0
      • Labusch  

        Aha, takže je to uplně jedno z jakého jsou mat. smrdi všechno, ikdyž po 5letech… Pral si je někdy?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Z moji zkusenosti vice smrdi prave kuze, ktera se hure pere… Ja kozene sandaly pral prilezitostne „na vode“ a nikdy jsem moc se zapachem problem nemel:))

          0 0
        • Alibaba  

          Tak to je tím, že i ta kůže se musí občas vyčistit. 5 let nemytý boty srděj i Claidii Shiffer…;) Gumový smrděj už při prvním použití.

          0 0
          • gazman  

            A to je pravda, souhlas.

            0 0
            • metelesku  

              zalezi i na tvaru stelky. pokud je ta guma vroubkovana nebo nejak fikane drazkovana nebo dirkovana nebo takova ta masazne chlupata, tak se v tom drzi stara kuze. pri pouziti kdyz se smisi dohromady s potem je to pak peklo.

              0 0
              • madcat  

                A čím to peklo teda nejlépe odstranit? Se koukám, že ty moje už mají taky stélku takovou spíš jakože tmavou a asi už si žije vlastním životem, takže normálně do kyblu s vodou a vydrbat nějakým kartáčem, kterej se tam dostane? Nebo do té vody ještě něco přidat, aby to víc zlikvidovalo ten biotop?

                0 0
                • Labusch  

                  Proti smradu a plisni stači naředit ocet s vodou.

                  0 0
                  • madcat  

                    Ocet? Hmm, ten smrdí snad ještě hůř než ty boty, tak nevím, jestli si tím pomůžu :)

                    0 0
                    • Labusch  

                      No když to naředíš 1:1 nebude divu že to smrdí =)

                      0 0
                • metelesku  

                  z gumovych za sucha (uplnyho) vyloupat ten biotop z tech drazek treba jehlou nebo nejakym naradim. pokud na to ale fakt mas, tak na to loupani muzes vzit i nuz kterym krajis pecivo nebo porcujes maso. pak hodit do pracky a nasledne prelepit kozenou stelkou. budou pak smrdet az po nekolika dnech noseni a ne po 20ti minutach co je budes mit vyprany na noze. kozeny proste jenom vyprat v pracce. jestli je to barvena kuze, tak do textilniho sacku nebo zabalit do strayho trika jednotlive, at ta gumova podrazka a kovovy buben nepotrhaji barvu na kuzi, kdyz se bude po ni smykat.

                  0 0
        • Smazaný účet  

          já teda ponožky do sandálů nosim (nízký) takže mi ty keeny ani nesmrděj… předtim jsem měl sandály s kůží a to byl po čase humáč ponožky neponožky. keeny jsem několikrát pral (máme na to program v pračce) a bez újmy.

          0 0
          • Roman11  

            Ty Keeny má manželka a spokojenost. Nosí je bez ponožek a když jedeme v autě, tak bych chcípnul smradem. Takže s ponožkama do sandálů souhlas. Bez ponožek je to naprosto nehygienický. Když někdo nosí sandály bez ponožek, nosí je několik let bez umytí či vyprání a diví se že smrděj, tak je to stejný,jako kdyby nosil několik měsíců či let jedny ponožky bez vyprání a divil se, že mu skoro hnijou nohy. Pravda ale je, že jsem spíš výjimka, drtivá většina lidí chodí bez. Já nemám problém se zápachem u žádných bot.

            0 0
            • gazman  

              Ponožky do sandálů vidím jako vrchol vidláctví, to radši v těch sandálech vlezu občas do potoka kde se operou a je to v klidu.

              0 0
              • Roman11  

                Pak se nediv, že ti kožený sandály smrdí jak hovado (jak píšeš výše). Na nízkejch ponožkách rozhodně nic vidláckýho není, vysoký nad kotník jo, to uznávám. Když ti ale nevadí zamořovat okolí, proč ne.

                0 0
                • jIrI___  

                  Ani ty to nezachrání :D

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Zimní sandále…

                    0 0
                  • jecnak  

                    Tohle je fakt ekl, ale v Keenech s uzavrenou spickou se nizke ponozky bez problemu schovaji a nevypada to nijak nepatricne a hlavne nesmrdi nohy+boty. Nemluvim ani o tom, kdyz vyjimecne jedu sockou a jsem nucen sledovat „pedikuru“ nekterych spoluobcanu. To snad radeji i podklolenky.

                    0 0
                • gazman  

                  Sandaly mam od toho aby mi v hycu vetraly hnaty proto do nich nebudu nosit fusakle. Radsi v nich vletim jednou tydne do vody.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Tak. Větrání v hycu je jediný důvod, proč sandály nosím. A o mojí pedikůře ať si myslí kdo chce co chce, hlavně že není pařák na nohy :)

                    0 0
                  • RomanH  

                    Zase po ranu je kolikrat kosa, takze mi je estetika u ******. Az se otepli, putuji ponozky do baglu.

                    0 0
        • gazman  

          Jak je vypereš, tak po 4–5 dnech nošení je to v podstatě to samé jako před praním.

          0 0
    • HKou  

      V tý verzi s kuframa (Commuter) jezdím už třetím rokem s uspěchem do práce (v zimě v ponožkách). Za tu dobu se jen odtrhla pata, ale dala se přišít.

      0 0
      • jecnak  

        Jak moc je prosimte citit kufr pri slapani?

        0 0
        • HKou  

          Není to takovej pocit jako v tretrách, ale nějak si neuvědomuju, že bych vyloženě cítil kufr (při jízdě). Při chůzi po kostkách občas křupně, ale na rovné podlaze se nedotýká, je asi o milimetr utopený v podrážce.

          0 0
    • Jakobo  

      Taky se mi tento typ sandalu libil, ale nakonec jsem je nekoupil a jsem rad. Kdysi jsem koupil zkusebni vzorek Salomon Technophybian a ted uz mam druhe, vyborna ventilace pres sitky, takze v zasade funkce tataz, ale uz je to pevna bota. Tady v Norsku cesta casto vede potokem, na to jsou boty super, nosim casto na kolo i na hory.

      Pak na leto mam klasicke lehke sandaly, zase uz vyzkousene, Tevy. Jo a po zkusenostech radeji zadnou podestylku.

      0 0
      • Labusch  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • klokan  

        Přesně ty mám taky a maximální spokojenost.

        Keeny jsem zkoušel také, vypadaj opravdu pěkně, ale jsou opravdu široké ve špičce a to mi nevyhovovalo.

        Salomony jsem koupil před 4 lety na e-bayi, s poštovným to vyšlo na 1100,–Kč. Vzal jsem 2 páry, první pár vydržel 3 roky, roztrhala se síťka :-(

        0 0
        • Jakobo  

          To je obecne problem vsech sandalu s prehnutou spici, proto jsem zavrhl i ty Tevy, mam radeji uzsi botu nez takove kopyto, chodit umim a do cihel nekopu.

          Ty Salomony mi vydrzi 2 roky, to jsi na tom jeste dobre.

          Ty prvni co jsem mel byly nejaky vyvojovy typ. Pri kazdem kroku se povolovala ta preska u paty, u druhych co mam ted uz je to lepsi, navic maji vylepsene vedeni te tkanicky. Ta sitka se za ty 2 roky prodre o kameny, s tim se nic nenadela. Stejne ty prvni jsem vyhodil proto, ze se uz rozlepovaly.

          Akorat podrazka na Salomonech obecne, ta Contra Grip, ma paradoxne horsi grip, nez u nektere jine obuvi, hlavne na ledu a na mokrem kameni je to o hubu.

          0 0
          • gumid  

            Pro uživatele Salomonů jeden tip – existuje „opravná sada“ na pružnou tkanici – tkanice, průvleky, koncovky, stahovadlo… dá se pořídit ve spec. Salomonu nebo na e-shopu. Přišel jsem na to náhodou a zachránilo to boty od vyhazovu.

            0 0
          • klokan  

            Přesně jak píšeš, u mě je to to samý s tou špicí.

            Ta přeska se mi povolovala taky, ale potom jsem to přestal řešit. Obecně ty novější typy už se mi nelibí, paradoxně kvůli vedení těch tkaniček. Na mém typu byly vedené v takových plastových vodítkách, ty novější už je nemaj a dle mýho moc dlouho nevydržej.

            0 0
    • gumid  

      Tak H2 mám už pátým rokem… pravidelně je čistím „mokrou cestou“ = kartáč, voda. Při delším používání smrdí…jako všechny. Hned první rok se odlepila pata-přesahující část podrážky vzadu. Opravna obuvi to slepila a fungovalo to do loňska. Protože už mám „ojeté“ podrážky skoro na nulový vzorek, tak se letos odlepují pomalu obě paty-ale asi už mají nárok. Sandály vydržely opravdu hodně a další budou tytéž.

      0 0
      • dannys  

        Jojojo souhlas já mám svoje 4 rok a plně souhlasím se vším :-)

        0 0
    • Labusch  

      Tak jsem si včera skočil do Apollo sportu a zrovna tam měli nákou tu slevičku (Newport ±2000). Ale Keen nedělá vel.10. Jen 9,5 a 10,5 a u 9,5 mě tlačí vrchní část gumové špičky, do nehtu nebo spíš pod něj. A v 10,5 mi lítá noha.

      jen neměli model označenej H2. a guma měla zvláštní bílej povrch tak mě napadlo jestli to neni starší model a ty novější se označujou (H2) Přitom Vodě odolné jsou všechny.

      Asi nakonec skoničim u Teva, protože jsem je chtěl kvůli vzhledu a bytelnosti jinak chůzi (mimo cesty do hospody) zrovna jako vejletování v oblibě nemam. A při pomyšlení že se mi v KEENech bude potit a svědit noha víc jak v obič páskovejch co jsem kupoval v Hudáči…

      A ted do toho eště to že nevedou vel 10.

      0 0
    • dannys  

      Mám asi 4 roky KEEN Newport bison vůbec nelituji že jsem je koupil (v RC 2800) jelikož sandále přes léto nosím pořád hodí se i do lehčí terenu byl jsem na vodě týden a to byly furd ve vodě v bahně písek atd.A prostě nic pořád vypadají dobře zatím jsem je nijak neimpregnoval.Mohu jen doporučit mají obrovská univerzálnost použití ted záleží jaký si člověk Kenny vybere základním kamenem jsou newporty :-).

      0 0
      • AlenaVal  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
        0 0
    • Elko  

      Pokud máte trošku času, nemusíte ani zkoušet, zboží koupené online se dá vrátit do 14 dnů bez udání důvodu, takže pokud netrefíte velikost, stačí poslat zpět. Jde jen o ten čas:)

      Hledal jste tento model? http://www.affekt.cz/…r-27047.html

      0 0
      • jecnak  

        Myslim, ze detsky mu nebudou.

        0 0
    • fargo.  

      Mám přesně tento model. Stélka není gumová, ale z EVA materiálu (nenasákavá). Se zápachem problém nemám, i když se v nich v těchto vedrech noha potí. Občas je uvnitř vytřu mokrou hadrou pro lepší pocit. Nedokážu si představit koženou stélku, po tom co se noha zpoltí a společně s pouličním prachem se tato směs vetře do kožené stélky. Jinak je nosím druhou sezónu a max. spokojenost. Velikost – u mě stejná jako ostatní obuv.

      0 0
    • AlenaVal  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Žater  

      Je to asi o vkusu, líbí se mi jak mají produkt posaný, ale sandály se mi nelíbí. Já mám nejlepší zkušenosti z botama a sandálema http://www.tevastore.cz/ , zvyk je železná košile, nikdy mě nezklamali, boty mi vždy sedí, jsou pohodlné a vypadají ještě líp ve skutečnosti než na fotce

      0 0
      • jecnak  

        Ano jsou to uplne nejlepsi boty na celem svete. Idealni na tabor, do tanecnich, na svatbu, narozeniny, krtiny, promoci, rozvod, pohreb. Zkratka na cely zivot. Skoda, ze je nikdo nekupuje a musite si delat takovou trapnou reklamu.

        Pro pripadne zajemce doporucuji alternativni podstatne levnejsi tevastore.cz

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce