Kazeta Sunrace 9s na řetěz 8sp

10 nepřečtených
  • Pepin Thorx 70

    Zdarec ve spolek. Mám dotaz. Jak bude na dětském biku(převod 1×8) fungovat kazeta https://www.axit.cz/…x_9s_11-40z/ v kombinaci s řetězem KMC Z51 řazením Revoshift a šaltrem Acera RD-M360 SGS? Stopro vyměním převodník – stávající 32T za 28T.Bude vše makat? Musím koupit nový řetěz? Kvůli délce nebo ho prostě kazeta nechroupne?Hazka 40z umí, to už vím. Ale bude to řadit přesně nebo ne?Mají 8 a 9sp kazety menší ,, mezery"mezi pastorky? Počítám logicky s tim, že přijdu o oastorek 11z. Diky moc

    0 0
    • xtonda  

      Devítirychlostní kazeta má menší mezery mezi pastorky, takže potřebuješ i 9r řetěz, který je užší a nové 9r řazení aby se přehazovačka posouvala o správný krok, který je u 9r menší než u 8r

      https://www.axit.cz/…retez_hg_53/

      https://www.axit.cz/…owerlink_9s/

      https://www.axit.cz/…sl-m2000_9s/

      Teď koukám, že už ses tu na to ptal, buď dáš 8r kazetu nebo musíš dát i 9r řetěz a řazení. Přehazka může zůstat.

      0 0
      • Pepin Thorx 70  

        Diky moc, nádherná odpověď.No, nemohl jsem se stále rozhodnout, co je nejlepší varianta, poptával jsem neúspěšně kliky 160/28T primo v Bikefun(Superior) i u Štěrby a v pražské Cyklopohotovosti, nechce se mi kupovat a bastlit kliky +šroubovaný převodník 28T,páč nevím, jak moc bych udržel řetěz. linku-aby řetěz na 1 či 8 nepadal a davat 50€ za Kubikes kliky se mi taky porad nechtělo ,jenže teď už to vypadá jako jediná logická a nejjednodušší varianta. Sunrace kazeta 8s 11–40 je nešťastně odstupňovaná 22–28–34–40,což bude zcela jistě v terénu mega nepohodlné, 9s kazetu v kombinaci s komponenty 8sp použít nemůžu, překopat na 9s taky ne-dcera mi do toho hodila vidle- chce zachovat revoshift, ale to nedělají 9s.Jedině Gripshift, ten je ale za 1k a levnější Sram Twist shift není kompátibl. Jdu tedy objednávat

        https://www.kubikes.de/…mm-28-Z.html

        Diky moc za trpělivost. Vážně

        0 0
        • xtonda  

          Velké skoky víc vadí na asfaltu kde se spíš vyskytnou delší úseky s konstantním sklonem a v kombinaci s větrem se hledá převod pro udržení optimálního tempa s optimální kadencí, v terénu to až tak nevadí. A když vidím jak řadí neteře, občas si zapomenou hodit lehčí pod kopcem, dost často nezařadí rychlejší po vyjetí kopce a když na ně houknu, tak přeskáčou půl kazety, tak bych se těch skoků na 8r 11–40 nebál, za pokus to stojí, kazeta je za 250, a osmičkový řetěz, pokud by byl potřeba delší, je lehce přes stovku.

          0 0
          • Pepin Thorx 70  

            :-) :-) :-)) .Jo s těma neteřema jsi mě pobavil,u nás to funguje stejně.Člověče,ma­linko,no vlastně celkem dost se vymykáš zdejšímu standardu.Jsi dost racionální,bez zbytečných rad ze kterých stříká ego- jakože-za ty prachy to kolo ani náhodou,no jo,tatínek zase šetřil,kolo za 8k to je šunt,tady nemá cenu radit a nech si kolo postavit-vše ostatní je rubbish apod.Pro někoho je vidle Suntour XCT27 shit,která se ani pode mnou (90kg) nehnula.Já ji rozebral,vyškubnul jednu pružinu,druhou jsem zkrátil o cca 2,5cm,vyčistil,na­mazal(vazoška a teflon sprej) a vidle světe div sev v terénu pracuje jedna báseň-dcera má 45kg.Když za jízdy zapruží do řidítek,vidle maká v rozsahu tak 6cm.Prostě pohoda.A výsledek je furt lepší než pevná vidle.A uvěří mi někdo? Ne,ani kdybych jim poslal video.Díky za radu..... i za ty budoucí

            0 0
    • d69  

      Přiživím se:Lze použít 8rychlostní řetěz SRAMPC830 na 9rychlostní kazetu SHIMANO CSHG400 9s 11–32 ? (jinak vše 3×9 -hazka Deore shadowRD-M592,páčky Alivio 9sp kliky Alivio FCT40609s44–32–22).

      0 0
      • xtonda  

        Za ty dva dny se nic nezměnilo, takže stále platí moje předchozí odpověď.

        0 0
        • d69  

          Dík moc – ptám se proto že Lišák ve starším odkazu https://www.bike-forum.cz/…-na-9-speedu#… píše že by to mělo být OK.

          Jezdím ročně cca 10000km = každoročně touhle dobou servis= kompletka=kaze­ta+řetěz+co je potřeba.

          Vloni jsem měl HG93– před týdnem mi v servisu dali SRAM PC830 (což jsem si teprve teď všim že je 8sp).

          Upřímně neřadí to vysloveně špatně, ale řetěz občas přeskočí na 2 nejmenším pastorku(8) + jde mi obtížně doladit nastavení raménka přesmykače aby řadil a zároveń řetěz „nešmrncal“ o přesmykač na nejlehčím nebo nejtěžším převodu.

          Tak nevím ,jestli to mám dál zkoušet poladit, anebo jestli to prostě dobře běhat nemůže z podstaty věci (jestli chápu správně je řetěz 8sp o něco širší než 9sp) a nechat řetěz vyměnit za 9sp.(nechci v servisu prudit a být za idiota + ztrácet čas na ježdění,kdyby to šlo poladit a problém byl jinde)

          0 0
          • xtonda  

            Podle týhle tabulky to nemají všichni úplně stejné, ale každopádně jakýkoliv 8sp řetěz je širší než jakýkoliv 9sp řetěz.

            https://en.wikibooks.org/…g_Dimensions#…

            Zkusil bych koupit 9sp Shimano a uvidíš jestli to bude lepší. Pokud ano, tak ten Sram dáš pryč, pokud ne, tak je spotřebuješ oba.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Nebo osmickovej retez od Sramu. Myslim ze by mel bejt trochu uzsi oproti Shmanovymu osmickovymu.

      Teda Sram PC58 je. Driv sem ho vozil na 3×9.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.