• Yago2

    Jaká je ideální kombinace levného řetězu a kazety-poměr cena/výkon, váhu něřeším. Stačí např. kazeta HG 30 http://www.global-sport.cz/…-cs-hg30–8sp. a řetěz HG 40 http://www.zbozi.cz/…tez-cn-hg40/ nebo je lepší si připlatit? Jaké jsou v nich rozdíly (životnost, přesnost zpracování)?

    0 0
    • Jakobo  

      Prvni odkaz ti nefunguje, ale to je jedno. Kazetu dej aspon CS-HG51, takova palka to neni, 300 Kc a mam s ni dobrou zkusenost. Budes-li menit retazy, vydrzi dobre 30 k km. Retaz bud nejlevnejsi Shimano a menit po asi 1500 km, nebo zkus drazsi IG-70, C9, Connex… vydrzi o neco vic, podle ceny, vyplati se to.

      0 0
    • moskyttt  

      Mě osobně se na 8čce osvědčil SRAM.

      Kazeta PG850 a řetěz PC850. Levnější kazety od Shimana mají nějakou divnou povrchovku a lepí se na ně bordel a jejich řetězy mi vydrželi vždy tak max 700km. Na Sramu natočím kolem 2000.

      Navíc používám spojky a na osmičkovej řetěz od Shimana nejdou, je širší.

      0 0
    • Růža17  

      Jezdíl jsem toto cca 15k km:

      http://www.kupkolo.cz/…g51–8_z1427/

      Řetězy sram hlavně kvůli spojce cca 2k km:

      http://www.kupkolo.cz/…c-850_z3905/

      pokud chceš shimano tak tento vydržel mi zhruba stejně:

      http://www.kupkolo.cz/…-hg-50_z929/

      0 0
    • Concorde  

      Nevím čím to, ale sram kazety mi nikdy nevydržely – PG850. Jezdil jsem teda řetězy HG53, protože jsem je měl za dobrou cenu. Na řetězu jsem najel asi 800km. Problém byl, že ikdyž měl řetěz 132,8, tak nový už si na kazetu sedal strašně špatně. Cca 200km mi prostě řetěz při záběru skákal. Pak se to uklidnilo a za chvilku bylo po něm. Zkoušel jsem i osmičkový řetěz HG40, ale i ten na ní poskakoval. Nakonec jsem to vyřešil nějakou HG40 kazetou od shimana a řetězem HG40. Cena kompletu asi 300Kč :)) Chvilku jsem to jezdil bez problémů a pak trapně přešel na devítku.

      Ale proč mi nový řetěz skákal na těch sramáckých kazetách je pro mě záhada. Zuby vypadaly jako nové…

      Myslím že ta shimaňácká kombinace HG40/HG40 je asi to nejlepší co se týče poměru cena/výdrž. Pokud ti řetěz vydrží dýl (neodrovnáš ho za 1000km ale třeba 2–3tkm), dá se sehnat HG70, která snad nebude chytat lišej oproti levnějším řetězům a snad i dýl vydrží…

      0 0
      • Concorde  

        Oprava, ty shimano kazety byly HG41, ne HG40 :)

        Tuhle kombinaci jsem teda vozil a byl jsem s ní nejspokojenější: kazetařetěz

        0 0
    • Yago2  

      Víte někdo jaké jsou rozdíly v těch řetězech a kazetách z technického hlediska (složení materiálu, výrobní tolerance, povrchová úprava, geometrie zubů atd.)? Jak je to s kompatibilitou Sram a Shimano? Někdo říká,že je to úplně jedno někdo říká, že si to úplně nerozumí.

      0 0
    • Kolista29  

      Pokud mám vytahanej řetěz a kazetu před smrtí(nevyplatí se dávat nový řetěz) může to úplně dojezdit dokud to funguje nebo tím budu ničit přední trojpřevodník?

      0 0
      • Martin  

        budeš tím ničit převodníky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.