Kam na silničce po Vysočině, Jižních Čechách a Jižní Moravě?

14 nepřečtených
  • Kysky

    Ahoj,

    mám nově silničku, sice se blíží čas zimy, který nemám vůbec rád, ale i přesto sháním nějaký tip, kam se dá v blízkosti vyrazit na hezkou projížďku na silničce. Jsem z Telčska. Trasu jsem jezdil na horáku kolem 100km, občas i 150.

    Díky všem za tipy :-)

    0 0
    • Cavendish  

      V okolí Telče je moc krásně.Můžes se jet podívat na hrad Roštejn.Můžes se jet podívat na Vranovskou přehradu a zámek Vranov.Nebo přehrady Dalešice (pipovar z Postřižin) a Mohelno.

      0 0
    • Pedro RB  

      Jestli jsi okolo Telče jezdil 150ky na biku tak tam už spoustu silnic musíš znát. Nebo to bylo všechno terénem? Na silniční 150+ bych jezdil do Horního Rakouska. Třeba úsek Nová Bystřice, Waithofen, Heidenrechstein, Slavonice je proti našim silnicím výlet do jiné galaxie.

      Nebo spousta tipů je tady: http://www.bikemap.net/…

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Řekl bych, že plánovat před zimou vyjížďky na silnici v kategorii 100+ je celkem zbytečné ;).

        0 0
        • Pedro RB  

          když se ptá teď.. Jestli nemá za sebou náročnou sezónu tak může klidně už začít najíždět.

          A dokud nebude sněhovej marast tak bych radši jel na 4h za čáru na kvalitní silnice než se motat 2h na našich příhraničních tankodromech.

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            No tak jo, může začít najíždět, ale pochopil jsem, že to je jeho první silnice, tedy ze začátku může být překvapený, jak je to na silnici (a zvlášť v zimě) jiný.

            0 0
            • Kysky  

              Tak v zimě určitě nehodlám jezdit, od toho si koupím cyklotrenažer ;-) Ale některé dny je (resp. bylo) ještě celkem pěkně, a tak nějakou tu trasu projet ještě můžu stihnout ;-) Ale spíš ve většině plánuju už na jaro. Např. Čeřínek, Chlum u Třeboně

              0 0
      • Kysky  

        Samozřejmě, že jsem nejezdil jen terénem, spíš bych to popsal tak, že jsem naplánoval trasu na mapách a nějak se jelo – polňačka, tankodrom a najednou se člověk vynořil na nějaký skvělý silnici… Ale těch silnic s hodně dobrým povrchem si tady moc nevybavuju.. A navíc podle map jsem zjistil, že třeba většinu cyklotras severozápadně od Kunžaku jsem v životě ani neviděl, tak jsem doufal, že třeba někdo to má někde kde to přímo neznám, projetý → nesnáším když se musím vracet ;-)

        0 0
        • Pedro RB  

          Severozápadně od Kunžaku (Počátky, Kamenice n. L., H. Cerekev, Pelhřimov) to není nějak extra atraktivní, ale jako přejezd zvlněnou krajinou se to dá. Ten Čeřínek je slepá (vrchol – příjezdy jsou od D. Cerekve nebo Kostelce).

          Přejet se dá (po horší silnici) Javořice (k vrcholu je 1km dlouhá slepá se štěrkem na krajnicích) od Řásné nebo obráceně z Kališť. Pěkná silnice je třeba Batelov – Třešť- Stonařov, nebo Strmilov – Studená – Telč.

          0 0
          • Kysky  

            To si trochu nerozumíme. Ty jsi šel spíš na severovýchod od Kunžaku ;-) Tam to znám velmi dobře, sice né nejatraktivnější, ale hezký to tam je… Čeřínek jsem myslel, že bych z něj jel potom na Křemešník.

            Javořici jsem také jel, ovšem pak jsem jel na Janštejn (Janštýn → pokaždý se to jmenuje jinak :D ) ale tam je hodně štěrku. Do Kališť jsem tam ještě nejel.

            Strmilov-Studená-Telč Tam je to o život bohužel.

            0 0
            • Pedro RB  

              Tak to neporadim. Od Žirovnice na západ jsem jel jen párkrát a je to dávno. Čeřínek a Křemešník mám proježděnej na MTB a se silničkou bych se tam mermomocí necpal. Jo docela se mi líbilo Jarošov- Bednárec – Pan. Dubenky (ale tam je teď zavřená silnice po hrázi do Studené)

              0 0
              • Kysky  

                Já na Čeřínek přímo ještě nejel, ale na Křemešník se mi zdála silnice hodně OK.

                V Panských Dubenkách je ta uzavírka myslím do konce října nebo tak nějak. Uvidíme jak vyjde počasí, tuhle trasu bych vyzkoušet mohl :-)

                Ikdyž na víkend už hlásejí mínus :-S

                0 0
                • Pedro RB  

                  Tak v P. Dubenkách je hráz už otevřená. Dneska jsem tam jel. Autem :-(

                  Na Křemešník je silnička v lese za vsí Sázava. Kilák do mírnějšího kopečka s dvouma zatáčkama. Ale nahoře je to hezký. Ještě je tam kousek pod vrškem asfaltová spojka na silnici Sázava- Vyskytná, aby ses nevracel úplně po stopách..

                  0 0
                  • Kysky  

                    Tak to je fajn, že Dubenky už jsou otevřený, jak na kole tak i autem :-) nebavilo mě to objíždět :D

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.