• Honzyn

    Zdar bikerky a bikeri,rad bych upozornil na letosni rocnik bikoveho zavodu Chriby 2009-Juvacyklo.Vice na juvacykloteam.cz

    Termin je 9.5.2009,start i cil Smradavka u Buchlovic(chri­by,pobliz Uherskeho Hradiste).

    Trat je hodne technicky narocna!!

    0 0
    • Medunka  

      hm, tak nic, Malevil

      0 0
    • marapara  

      Nejedu, nebude čas.

      0 0
    • Wojtek  

      jedu,ale po valašském poháru,který je v pátek,takže to bude sranda :-)

      0 0
    • deyv  

      Jsem přihlášen, tak pokud dovolí zdravotní stav, tak se určitě objevím na startu ;)  no ale jestli dojedu do cíle, tak to už nezaručím :o)))  Jak tak koukám na to počasí, asi přezuji na něco hrubšího ;O)  že by :oD

      0 0
    • rasputin  

      Jo tak zase nepojedu, budu na Mamut tour…

      0 0
      • Honzyn  

        Pocasi ma vyjit.Dnes jsem nektere useky trati jel a je sucho,prach,po vcerejsim slejvaku a kroupach,co me chytly,ani stopy!Trasa doslova vymeta ty nejlepsi technicke pasaze v Chribech,dost prudkych vyjezdu i sjezdu pujde hodne lidi pesky!Ja snad ne:-)) 

        0 0
        • marapara  

          Trasu celkem znám. Včera jsem byl v Chřibech taky a cesta byla vlhká, místy mokrá :).

          0 0
          • deyv  

            Tak že opravdu asi raději přezout? Momentálně mám obudo Michelin – XC DRY 2 

            0 0
            • Honzyn  

              Co vsichni mate s temi Schwalbe?Moje volba je Ritchey Z MAX!Forever!:-)Schwalbe jsem sjel na hladko za necele 2 mesice,caste defekty.Ritchey drzi uz pres pul roku,defekt jeden.Jeste jsou dobre Continental Explorer.

              0 0
              • deyv  

                Já nikam neprosazuji onu značku, jen jsem ji zmínil. Jezdím vesměs výhradně Michelin, ale obuji občas i Schwalbe, Kendu…   :O))  tak, tak nějak :o))

                0 0
                • Honzyn  

                  Jasne,ja jen chci dat dobrou radu,pac Z MAXy jsou podle me fakt max plaste,co lze na bike dat!Kenda je take vyborna-menil jsem az po 6000km!,Micheliny se mi neosvedcily-vykousaval se vzorek,na kamenitych cestach apod.,Schwalbe a Tiogy jdou rychle pryc,Maxxis je prumer,ale zadny z nich me zatim nenadchl.Doporucit mohu i Rubena Scylla nebo Charybdis.

                  0 0
                  • deyv  

                    A o tomto to právě je. Takhle mám aspoň trochu přehled co všechno se dá obout a co asi můžu očekávat (moc neřeším výdrž, spíš jízdní vlastnosti). Jak tak čtu, tak asi ještě něco vyzkouším z těch zmiňovaných značek. Možná jsem divný (mám doma docela dost pneu) ale prostě rád porovnávám :o))  Hlavně že to šlape :o))

                    0 0
                  • Stancek  

                    Z MAXy jsem jezdil hodne dlouho… do te doby nez ksem koupil schwalbe, najednou to kolo nejak lip jelo a navic jsem prestal mit pocit ze to kazdou chvilku ustreli… zmaxy jsem sundal kdyz byly ojety tak na 50%, s tim ze je nekdy dojezdim, ale spis je asi hodim do popelnice, tyhle plaste se Tomymu moc nepovedly. :-)

                    Skoda ze furt nemuzu ojet sadu so mam doma ralf 07 a ten novejsi 08? a 2× noby n … uz bych vyzkousel rona, ctu na nej samou chvalu…

                    0 0
          • Honzyn  

            Asi jsme jeli jine useky:-)Je to ale dobre,kdyby ten prach trochu sedl,po dnesnim desti snad jo.Myslim,ze plaste na suche podminky nebudou mimo,ma se zase oteplit a zatim nenaprselo skoro nic.

            0 0
            • marapara  

              Já jsem jel včera později odpoledne do Chřibů kolem Osvětiman – Klimentek – Zavadilka – Čeložnice. Předtím bylo hodně sucho, hlína tvrdá jak beton. Teď po pondělní bouřce byla hlína vhlká, semtam kaluž, která se dala objet, sem tam to mělo tendenci i uklounout, třeba při ostřejším průjezdu zatáčky. Sice dneska ještě asi v Chřibech zapršelo, ale pokud do soboty nekápne a bude hezky, tak to bude aj na rychlé pláště typu Kenda Karma.

              Já jsem jel včera na fullu a Crossmarcích a celkem jsem neměl nikde problém.

              0 0
              • mastihuba  

                sucho, vlhká hlína, to snad ani nejsou chřiby v květnu :)

                0 0
              • Honzyn  

                Ja bikoval v okoli Bunce a Brda.Karmy jsou univerzaly,ne?!Ja dam Z Max 1.9 nebo Scott Ozon 2.0.V lete bikuji po Chribech na Maxxis Xenith 1.5(nesmis potkat ani trochu vlhka!) :-)

                0 0
                • marapara  

                  Jo, Karmy jsou celkem univerzály, pokud je nemáš víc sjeté :)

                  0 0
    • marapara  

      Tak jsem dneska jel přes části trati na fullu a musím říct, že budou asi ideální podmínky. Není tam tak mokro, jako v části Chřibů kolem Klimenta, Moravanských luk a Zavadilky, bouřka tam v pondělí zřejmě nebyla. Cesty jsou tvrdé, lehce zvlhlé, ale ne blátivé, akorát tak, aby se neprášilo, i když na několika místech trochu asi bude :). Prostě ideální podmínky. „Nejhorší“ úsek byl u Buchlova, kdy na konci louky pod hradem ve stínu lesa (po červené) to na široké cestě, kudy se pojede dolů mělo tendenci podklouznout. Ale při troše opatrnosti to nebude problém :).

      0 0
      • deyv  

        Taky jsem tam dneska byl a nechávám suché obutí. Už se těším na zítřek :o))

        0 0
    • Dalas  

      zdá se, že to bylo zorganizované slušně…i pěkná startovací dělovka:)) a nejlepší taneční mažoretková skupina před startem :DD 

      0 0
      • S4d4mX  

        Nemáš víc fotek? nemohli by ste nekdo fotky ze závodu hodit treba na rajce? diik

        0 0
      • Wojtek  

        hm, zabloudil sem,prej nějakej sabotér předělal značení,tak sem se kotel propadl,pak na kamenitém sjezdu,prásk,až na ráfek,kolo hned prázdné,takže sprej na opravu pneu mi byl na hovno,tak sem vytasil duši a měnil,samozřejmě zlomil montpáku,naštěstí sem našel  druhou,a pak sem celou dobu jen doháněl ztráty,2Krát s vyválel v blátě,

        nebyli žádné technické sjezdy,ale samozřejmě v kazdém mě někdo brzdil,takže na hovno

        nakonec 4. v kategorii

        0 0
        • Dalas  

          tebe jsem tam myslím viděl :)  nj, někteří to se sjezdy moc neumí. Ono tam bylo bláto? dyt říkali, že je všude sucho a díky menšímu pokropení se ani prášit nebude:)

          0 0
          • Wojtek  

            na 2 místech bylo hluboké blacko,jinak se pořád prášilo

            0 0
            • deyv  

              těm dvoum metrům bláta, co tam bylo říkáš bláto!!?? Ten tunel pod tou cestou nebo co to bylo samozřejmě nepočítám, tam vlastně ani bláto nebylo, snad jen trochu vlhko, ale nebylo tam zase vidět, ale těch pár metrů se to dalo tak nějak snést.

              0 0
              • Wojtek  

                tak podle toho,jak sem vypadal,když sem spal do hoho bláta, bych řek,že to bylo bláto

                0 0
                • deyv  

                  To by chtělo nějakou fotečku, ať vidíme jak jsi byl hrozně od bláta :o))

                  0 0
            • marapara  

              NJ, to se taky nesmíš hned vyválet v jediné kaluži blata, která je tam daleko široko a ještě jde pohodlně dvoumetrovým obloukem objet :)).

              0 0
              • Wojtek  

                jj,hodně lidí to obcházelo,já to přejel,každé místo dobré :-)

                0 0
        • Honzyn  

          Ze nebyli technicke sjezdy?To bylo asi tim,ze jsi zabloudil!Po zelene od Brda smer Kaminka to davas snad s prstem v nose?:-)Ja jsem nemel s oznacenim trati problem.Me nikdo ve sjezdech nebrzdil,asi zalezi kde se pohybujes a kolik lidi mas pred sebou:-)

          0 0
          • Wojtek  

            tím že sem se ztratil,tak sem jich před sebou měl hodně

            ,a nic vyloženě těžkého sem na trati nenašel

            0 0
    • m4rkus  

      Nemáte někdo GPS záznam z trati?

      0 0
    • marapara  

      Trať je hodně technicky náročná … to mi připomělo, jak jsem 1.5. sjížděl ten kousek po červené od rozhledny Brdo na hlavní cestu. Je tam takový úsek přes kořeny a pak kamenitý, nějaká skalka. Jsem tam vyjel na fullu a zrovna šli nějací turisti nahoru, už byli kousek. Tak jsem počkal až vylezou, abych do nich neštrejchl a vyjel jsem. Pár desítek metrů níž šla nějaká starší paní s hůlkama a za ní pán. Paní jak mě uviděla, že sjíždím tu skalku, v očích smrt z toho kopečku a říká: To snad nemyslíte vážně ..... a já jí na to: Smrtelně teta :))). Asi si myslela, že to nejde sjet na kole :).

      0 0
    • puzo  

      Jel jsem po prvé , ale na mě jako rekreačního jezdce to bylo až hodně těžké . Nejvíc mě vadilo časté  tlačení kola do neskutečných strků . Mám to za sebou a zůstanu u pohodových vyjížděk do buchlovských kopců . Nevím jak jsou na tom ostatní maratony , ale pokud jsou podobně těžké , jako tenhle , tak obdivuju ty borce co jich objedou za sezonu několik . Jestli má někdo srovnání s ostatníma maratonama , tak ať napíše , jak je na tom Juvacyklo maraton ve srovnání s ostatníma .

      0 0
      • marapara  

        JJ, máš recht předsedo. Kopce nejsou sice nějak extra dlouhé, ale pár pořádných stojek tam je. Stačí 2× výjezd na Buchlov, Dubový díl ze Salaše, výjezd na Brdo. Celkově je to pořád z kopce do kopce, téměř bez chvíli po rovině a není si moc kde ani odpočinout. To z toho dělá ne zrovna nejlehčí trať.

        Já když se pohybuju v téhle části Chřibů, tak trasu snažím koncipovat tak, aby ty náročné výjezdy byly z mého pohledu dolů – sjezdy. Ale není to pravidlo :).

        0 0
      • Wojtek  

        já tlačil jen 2krát,ale bylo by to jen jednou,kdyby mě nebrzdili

        0 0
      • tchi  

        Letos sice nemám moc najeto, tak může být moje hodnocení trochu zkreslené :), ale když to srovnám s ostatními závody z okolí, tak bych řadil tenhle závod mezi fyzicky těžší (pořád nahoru dolů) a technicky tak střed (i když sjezd pod Brdem mi přišel dost drsný a myslím, že snad kromě Wojtka ho zas tak moc borců normálně nedává :)))

        0 0
      • Dalas  

        no já jel poprvé Karpatský bikemaraton Sram-Žitný (50km), jelo se to směr Javořina a pak dolů a musím říct, že to bylo celkem vpohodě. První závody jet spíš jen na pohodu, oťukat se a pak se na to líp připravit..

        0 0
      • deyv  

        Je to všechno jen o tom, co komu víc sedí. Mně osobně sedl :o)  Byl to můj letošní třetí a byl asi nejlepší (pro mě). Břeclavský Kanec je jedna velká rovina a Král záhoria(Skalica) se jede na dvě kola, což taky nemusím, mám raději jeden velký okruh. Musím se ale přiznat, že jsem měl jednu chvilku na mále, asi po 20 km jsem šel přes řídítka a ukázkový parakotoul to zrovna nebyl :o) Naštěstí kolega co jel za mnou mě pomohl  slovy:" dobrý p*čo?, tak si to seber a val dál"Docela mě bolelo rameno a chvilku jsem se trápil, ale nějak to pak přešlo a tak se jelo dál ;o))  Tak hodně zdaru a honem na nějaký nový závod, ať nám nevyprchá adrenalin z krve :o))

        0 0
    • Dalas  

      takže koukám foto ze závodů již je  http://picasaweb.google.com/…ONCHRIBY2009

      0 0
      • Honzyn  

        Mne trat take vylozene sedla.Vlastne jsem to jel jenom o 10 min dele nez mnohem lehci Cribskou 50,kaminka!:-)Vetsina vyjezdu se jet dala,vyjizdel jsem to,ale mozna by bylo rychlejsi slezt a poklusem bike tlacit.Ale ja maratony beru tak,aby me to bavilo,ve sjezdech si najedu na hranu cesty,skocim na korenu,pokecam na obcerstvovaccce apod.Myslim,ze celkovou narocnosti je Juva urcite spise tezsi z ceskych zavodu,ale zase je kratky(51km).

         
        0 0
      • speedy gonzales  

        a nejen to. taky novinarsky pokus o senzaci:-/ v dobrem dnu

         
        0 0
        • Honzyn  

          Tak to jo,autor tomu asi fakt rozumi!Ti vyletnici Brdnici neuhybaji ani kdyz nas vidi,slysi!Dokonce jeden pan v maskacich,notne podnapily:-),cosi remcal a snad nas chtel brzdit,nadaval-nedivil bych se,ze to byl on,kdo strhal znaceni a par lidi si zajelo na Bunc,misto zahnuti doprava na Brdo,pri napojeni se ze zlute na cervenou,asi pul km od bunce.Jako pesak bych bral bikovy zavod jako vitane zpestreni vyletu!

          0 0
          • marapara  

            Ono abych pravdu řekl nebylo od pořadatelů moc šťastné vést trať od Brda k Bunči po hlavní cestě k rozhledně. Ostatně ta cesta je asi nejrušnější úsek v Chřibech, lidí tam chodí pomalu jak na Václaváku. Sice je to zároveň i cyklostezka, ale lidi často chodí po skupinách přes celou cestu. Prostě tudy trať neměla vést, ale měla být nějaká alternativa.

            0 0
            • speedy gonzales  

              jj, mam podobny nazor

              0 0
              • Honzyn  

                Pristi rok tento usek asi vynechame,mozna bych vypustil cele Brdo,je to fakt zbytecne drazdeni mene snasenlivych jedincu.

                0 0
                • marapara  

                  Asi raděj jo. Co jsem vysledoval, tak pěších turistů chodí od Vlčáku daleko méně směrem k Brdu, než od Bunče. Je to celkem jasné, k Bunči si dojedou autem a pak je to asi 3 km pěšky na rozhlednu. K Vlčáku se autem bez povolení a klíčů od závory nedostanou. Jedině do Starých Hutí a to je pro pěší více než jednou tak daleko, jako od Bunče.

                  Spíš bych se zaměřil na tuhle část od Vlčáku k Brdu a nejel třeba ani na vrchol, ale hezký úsek je po modré k památníku za Salaší, kam stejně trať závodu pak sjede. Sice by se to zkrátilo o pár km, ale je ta modrá z Brda k Salaši je velmi pěkný úsek i se sjezdy a chodí tam velmi málo lidí. Jel jsem tam několikrát a nepotkal jsem tam človíčka.

                  0 0
                  • Honzyn  

                    Jasne,top sjezd v celych Chribech!Myslim,ze par lidi si to tama pry zkracovalo pri zavode:-(

                    0 0
                    • marapara  

                      No, TOP možná není, znám i pár lepších v západní části Chřibů, ale je fajnový :).

                      0 0
          • marapara  

            To měla trať raděj jít po zelené nebo asfaltové cyklostezce kousek k Hubertce a pak pokračovat dál na Salaš, jak byla značená. Navíc byl prodloužený víkend, takže lidí bylo v Chřibech o to víc a pořadatel s tím prostě měl počítat. S největší pravděpodobností by v „normální“ sobotu ani tolik lidí na té cestě nebylo, ale prodloužený víkend tomu jedině přispěl.

            Bylo dost velké štěstí, že se nikomu nic nestalo, ať už to byl pěsí nebo cyklista. Kdyby se něco stalo, tak by to média nejspíš zveličila, že cyklisti napadali turisty v průběhu závodu i kdyby kolizi třeba způsobil turista.

            0 0
            • speedy gonzales  

              ja bych to zase nerozmazaval. staci ze to prifoukli novinari…

              tak tam projelo o 150 bajkeru vic no. navic po siroke ceste. hovado ohrozi cloveka i bez zavodu…

              0 0
              • marapara  

                No to jo, ale viz výše už to čteš, jak tam bezohledně jezdil závod a cyklisti málem kosili turisty :). Nedej bože, kdyby byla nějaká kolize .....

                0 0
        • Dalas  

          až tak..hmm.. za něco přece musejí být placení :(   Ale přijde mi to podle toho nadpisu a fotky, jak kdyby bikeři byli nějaké zrůdy-monstra, které nehledí napravo-nalevo a drtí vše co jim přijde do cesty :DDD  A nejhorší je na tom to, že se najde nějaká ukdákaná čůza, které to vadí, nebo v horším případě se chce i zviditelnit a jde s tím klidně i do novin..ostatním-většině, to nevadí, nebo když jo, tak to nějak přejdou…

          0 0
          • Dalas  

            oprava: oni tam ti novináři možná i byli, tak to měla jednodušší :)

            0 0
    • BH  

      Panove organizatori, nedalo by se uklidit znaceni z tohoto zavodu v lese v okoli Bunce? Byl jsem tam ted o vikendu (8.6.2009) na projizdce  a byl jsem  prekvapen, kolik „mlyka“ a  faborku zustalo v lese. Polud zlute „mlyko“ s napisem Barum, neni Vase, tak asi „brecim na spatnem hrobe“, ale to znaceni vicemen kopiruje trat Vaseho zavodu.

      0 0
      • vinnca  

        nevim nevim,ale zjistil jsem a potvrdilo me to par nezavislych lidi, ze tento zavod co se tyce organizace je na nejzissim stupinku, co muze byt.....

        0 0
        • Honzyn  

          Trat se odznacovala jeste ten den,nekteri se svetlem na biku dlouho do vecera!Zbytek hned druhy den.Nase paska zluta byla,ale s napisem Gary Fisher.Myslim,ze dva dny po zavode neslo poznat,kudy maraton vedl.Na organizaci je urcite jeste co zlepsovat,samo,ze se zavody ivelo serie nebo kola pro zivot to moc srovnat nelze:-(Ale tech par lidi,co se na organizaci podili,vetsina jen za startovne,udelala maximum pro spokojenost ucastniku.Biku zdar! 

          0 0
          • marapara  

            No pár pásek jsem našel na cestě od Starých Hutí k Brdu, ale opravdu tak 2–3. Jinak není v podstatě znát, že tam nedávno něco jelo.

            0 0
      • Honzyn  

        Fakt miluju pripominky od lidi co maji 4 roky,jmenuji se BH apod.,a nevi,kde bydli!! :-)

         
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.