Juicy 7 - žádný místo pro kotouč

10 nepřečtených
  • s.E.j.R

    Ahoj prosím o radu co s Avidama, když po výmněně destiček za nový nemaj žádný místo pro kotouč. Snažil jsem se pístky roztáhnout co to šlo, ale pořád málo… Stejnej problém sem měl i s Juicy 3

    Je to problém všech Avidů? Poradili byste mi brzdy u kterejch člověk netráví tolik času seřizováním?

    Díky moc

    0 0
    • BigKarel2  

      Kup Shimana. Nicméně tohle se ti může stát taky…dej páku do servisní polohy a prostě ty pístky zatlač…pak tam new desky dáš..

      0 0
    • Pedro404  

      Pokud nejdou pístky zatlačit, tak někdo pravděpodobně odvzdušnil brzdu s vysunutejma pístkama. Musíš povolit odvzdušňovací port a pístky zatlačit, přebytečná kapalina vyteče, pokud se při tom zavzdušní, tak odvzdušnit znova, ale ujistit se, že pístky sou zatlačený, ideálně s použitim tý plastový kostky pro odvzdušňování co je k brzdám.

      0 0
    • McBlacky  

      jde to blbe, ale nakonec to dáš. roztahuj to až budeš mít i tu vroubkovanou část pístků zastrčenou ve třmenu. Když se ti bude vysouvat druhý pístek, tak ho bud něčím zapříč, nebo tam dej starý desky mezi ne šroubovák a párkrát mačkej páku dost tvrdě, pak je vyjde a pokračuj v roztahování – bohužel expanzka je u avidů dementně řešená. U Avidů kde je servisní poloha to vycvakni do ní (smerem ven) ale není to u všech. Finální stav musí být takový, že se ti desky dotýkají třmene v roztaženém stavu. Pokud i tak se nevejde kotouč, tak máš nějaký atyp desky (někdy to dělají levnější výrobci, nedodrží tolerance tlouštky obložení) nebo máš atyp kotouč (starý tektra byly třeba tlustší o chloupek).

      Nebo to někdo opravdu blbě odvzdušnil, ale pokud to fungovalo dřív, tak to nebude ten případ.

      Řešení je i pořídit tenčí kotouče, aligator nebo ashima třeba, ale to je takový řešení z nouze.

      0 0
    • s.E.j.R  

      Díky za rady. Dle nich se mi je podarilo roztahnout, vyteklo par kapek kapaliny a bylo misto. Bohuzel se ale pistky po zbrzdeni nevracej do puvodni polohy… Ma s tim cenu neco vyvadet? Sem ve svajcu takze odkazanej na drahy servisy… ma nekdo zkusenost treba s Elixirama?

      0 0
      • McBlacky  

        to máš zavzdušněný tipuju

        0 0
      • TomT  

        Elixiry nebrat…mám Elixir 5 a je to samej problém. Já kdybych si měl kupovat nový tak rozhodně XT, popřípadě XTR

        0 0
    • chupas  

      ja vozim juicy 7 pres 6 roku a delam jen a pouze vymeny desticek. Letos pri vymene mi predni nesla roztahnout a nemohl jsem tam nacpat kotouc, tak jsem nejdriv zkusil uvolnit plnici sroubek na pace a trochu upustit pri roztahovani – to dost pomohlo, navic jsem si uvedomil, ze mam vytoceny kolecko na doraz, tak jsem s tim zatocil.

      Ukazalo se, ze jeden pistek je zabrzdenej, tak jsem to ocistil a rozchodil. Jako novy. Asi mam stesti, ale tyhle brzdy bych nevymenil za nic.

      0 0
      • zdenek  

        Já je mám 5 le a taky spokojenost. Kromě výměny destiček a vyčištění před sezónou na ně nemusím sáhnout.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.